Beveilig uw prepaid creditcard extra met een Secure Code

Leestijd: 2 minuten

Een creditcard is een buitengewoon handig betaalmiddel. Met name voor het doen van online aankopen is een creditcard vaak de beste optie. Sterker nog, bij diverse webshops en bijvoorbeeld bij een groot aantal vliegmaatschappijen is het betalen per creditcard de enige optie. Voor consumenten die liever niet op krediet kopen kan dit problemen opleveren. Op krediet kopen is namelijk juist het kenmerk van betalen met een creditcard.

Gelukkig is daar inmiddels een oplossing voor: de prepaid creditcard. Daardoor zijn aankopen online ook mogelijk voor diegene die geen ‘standaard’ creditcard aan wil schaffen. En uiteraard voor degene die geen creditcard kan aanvragen omdat het Bureau Kredietregistratie dit tegenhoudt. Niets staat u dus in de weg om in (buitenlandse) webwinkels inkopen te doen. Alhoewel? Er komen steeds meer berichten naar buiten over criminele organisaties die fraude plegen met creditcardgegevens. Voor veel consumenten is dit een schrikbeeld. Wat kunt u zelf doen om fraude met uw prepaid creditcard te voorkomen?

Mastercard Secure Code

Een van de grootste aanbieders van (prepaid) creditcards op de Nederlandse markt is MasterCard. De kans is dus vrij groot dat u een creditcard of prepaid creditcard van deze aanbieder in uw portemonnee hebt zitten. Wanneer u zich realiseert dat MasterCard ook nog eens onderdeel is van International Card Services wordt de kans alleen maar groter dat de grootste aanbieder van Nederland achter uw creditcard zit. ICS geeft namelijk ook de Visa creditcards uit. Voor consumenten die hun betalingen graag vlekkeloos en veilig willen laten verlopen is dat goed nieuws. ICS biedt aan houders van een creditcard de mogelijkheid om een veiligheidscode in te stellen; de zogenaamde Secure Code. Door het instellen van die code wordt de kans dat criminelen er met uw betalingsgegevens vandoor gaan een stuk kleiner. De Secure Code is in te stellen op de gewone creditcards van ICS, maar gelukkig ook op de prepaid creditcards.

Wat is het?

De Mastercard SecureCode is een persoonlijke code die u in kunt stellen op uw creditcard-account. U bent samen met de bank waar u de creditcardrekening heeft lopen de enige die deze code kent. Dit wachtwoord moet worden ingevoerd op het moment dat u een online transactie laat plaatsvinden. De Secure Code is dus een extra ‘slot op de deur’ waarmee u uw geldzaken kunt beveiligen.

Secure Code steeds relevanter

Dat ICS een goede service biedt door de introductie van de Secure Code is niet alleen de houder van de prepaid creditcard opgevallen. Ook webshops (zowel in het buitenland als in Nederland) vinden het idee van een extra beveiligingscode wel een prettig idee. Dat is ook wel logisch: u als consument zit niet te wachten op criminele fraude, maar webshops uiteraard ook niet. De Secure Code raakt daardoor steeds meer ingeburgerd. Steeds meer webwinkels stellen het invoeren van een Secure Code zelfs verplicht bij het afhandelen van een transactie. Voor wie regelmatig aankopen doet met een (prepaid) creditcard is het aanmaken van een dergelijke code dus zeker aan te raden.