Spaardeposito Vergelijken

Spaardeposito Vergelijken via Geld24.nl

Een spaardeposito vergelijken en open is interessant voor mensen die van plan zijn om een gedeelte van hun geld voor een langere tijd vast te zetten. De rentepercentages die bij deze vorm van sparen worden aangehouden zijn over het algemeen een stuk hoger dan dat bij een ‘gewone’ spaarrekening het geval is. Daartegenover staat dat je het geld op een spaardeposito niet zo maar op kunt nemen. In sommige gevallen kan dit helemaal niet, in andere gevallen kan dit alleen als er een extra bedrag wordt betaald dat door de bank wordt gerekend.

>> Bekijk hier het meest gekozen Spaardeposito van 2019 <<
 SpaardepositoRente 2 JaarRente 5 JaarRente 10 JaarMinimum Inleg 
CKV Bank België
* Tot €200 Bonus
* Meest gekozen
* Via Savedo
1.25%1.8%1.75%€ 5000Aanvragen >
Banco BNI Europa
* €50 Bonus
* Via Savedo
1.2%1.5%0%*€ 5000Aanvragen >
Imprebanca
* €50 Bonus
* Via Savedo
1.2%0%*0%*€ 10000Aanvragen >
Bigbank Deposito
* Rente jaarlijks uitbetaald
1.1%1.5%2.1%€ 1000Aanvragen >
Knab Depositorekening1%1.2%0%*€ 1000Aanvragen >
NIBC Direct termijn deposito
0.8%1%1%€ 0Aanvragen >
Kentbank
* €50 Bonus
* Via Savedo
0.7%1%0%*€ 10000Aanvragen >
Moneyou Sparen Vast0.1%0%*0%*€ 500Aanvragen >
Centraal Beheer Rentevast Rekening2.1%2.3%3.1%€ 500Niet aangesloten
Meer info
Aegon Depositosparen1.6%1.88%2.46%€ 0Niet aangesloten
Meer info
ABN Amro Spaar Deposito0.35%0.8%1.7%€ 500Niet aangesloten
Meer info
ING Bank Spaardeposito0.15%0.46%1.29%€ 500Niet aangesloten
Meer info
Rabobank Deposito0.6%0.9%1.84%€ 10000Niet aangesloten
Meer info
Rabobank Doelsparen0.5%0.9%1.85%€ 0Niet aangesloten
Meer info
 *Wanneer er een rentepercentage van 0% staat betekend dit dat deze looptijd niet beschikbaar is.

Spaardeposito Vergelijken, Hier let je op

Het stallen van geld op een spaardeposito heeft financiële voordelen, maar ook enkele risico’s. Open je een spaardeposito dan zijn de risico’s echter te overzien omdat een spaardeposito van een Nederlandse bank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. tot een bedrag van 100.000 euro krijg je dankzij dit stelsel altijd het geld terug dat je in een deposito hebt ondergebracht, zelfs als de bank waarbij je dit gedaan hebt onverhoopt failliet zou gaan. Let er bij het spaardeposito vergelijken wel goed op dat deze zaken bij buitenlandse banken vaak anders geregeld zijn. Het bankschandaal bij een IJslandse bank waarbij Nederlandse spaarders veel geld kwijtraakten herinner jij je vast nog wel.

De rente op een deposito spaarrekening

Spaardeposito vergelijken - Geld24.nlOmdat je bij deposito spaarrekeningen met een bank afspreekt om je geld voor langere tijd te stallen levert dit voor een bank een hoop voordelen op. Ze weten dat ze jouw geld kunnen gebruiken om mee te beleggen en dergelijke zonder dat je het binnen een bepaalde termijn weer wilt opnemen.

Vanwege de zekerheid die er voor een bank wordt gecreëerd bij het verstrekken van een depositospaarrekening staat er ook voor degene die zijn geld op deze manier stalt het één en ander tegenover. Dit is met name een hoge rente. De rente die je ontvangt bij een spaardeposito kan namelijk oplopen tot wel 3 procent en soms zelfs nog hoger.

Bij dit soort rentepercentages gaat het wel om een deposito met een lange looptijd, vanaf ongeveer tien jaar of zelfs nog langer. Wanneer je deposito’s gaat vergelijken is de rente één van de belangrijkste vergelijkingspunten, maar een hoge rente zegt natuurlijk nog niet alles.

De inleg bij een deposito spaarrekening

Bij eigenlijk elke deposito (er zijn misschien één of twee uitzonderingen) wordt er door de betreffende bank een minimale inleg gevraagd. Dit kan éénmalig zijn, maar soms is het ook mogelijk meerdere keren een bepaald minimaal voorgeschreven bedrag in te leggen volgend op de eerste inleg. De minimale hoogte van het bedrag dat als verplichte (eerste) inleg door banken wordt gehanteerd kan sterk uiteenlopen. Soms is een inleg van 500 euro al voldoende terwijl er ook deposito’s bekend zijn waarbij de inleg 5000 of zelfs 10.000 euro moet zijn. Bij het spaardeposito vergelijken is dit een belangrijk punt om mee te nemen in de overwegingen.

Geld opnemen vanuit een spaardeposito

Zoals duidelijk is, is een spaardeposito een spaarvorm waarbij de afspraak geldt dat je tijdens de looptijd van het deposito geen geld opneemt. Een aantal depositorekeningen van verschillende banken hanteren deze regel zeer strikt. Bij hen komt het er op neer dat geld dat in een deposito is gestopt onder geen beding wordt uitgekeerd voordat de looptijd is verstreken. Wanneer je van plan bent om je geld onder te brengen in een deposito moet je hier heel goed rekening mee houden. Er zijn echter ook deposito’s waar je wel geld uit kunt opnemen als dat in jouw financiële situatie strikt noodzakelijk is. meestal worden er in dat geval echter wel extra kosten gerekend; in feite een boete.

De looptijd van een spaardeposito

Zoals bij de meeste financiële producten heb je ook bij spaardeposito’s allerlei varianten. Een onderdeel waarin veel deposito’s van elkaar verschillen is de looptijd van het deposito. Vaak heeft een bank die spaardeposito’s aanbiedt een aantal looptijden waar je uit kunt kiezen. De looptijd kan variëren van 1 maand tot (meer dan) 20 jaar. Niet elke bank biedt dezelfde mogelijkheden wat de looptijd betreft. Kijk dus bij het spaardeposito vergelijken of het deposito dat jij uiteindelijk kiest ook de looptijd heeft die jij prefereert.

Een verplichte tegenrekening

In vrijwel 100 procent van de gevallen dat iemand (jij dus) een deposito wil openen bij een bank wil de bank dat je een zogenaamde tegenrekening tot je beschikking hebt. Deze tegenrekening is meestal een betaalrekening waarop ook je loon, of een andere vorm van inkomsten, op binnenkomt. De eis van een tegenrekening levert dus meestal geen enkel probleem op omdat degene die het deposito aanvraagt toch al over een betaalrekening beschikt.

Waar je tijdens het spaardeposito vergelijken wel op moet letten is dat diverse banken eisen dat je een tegenrekening hebt bij hen. Heb je een rekening bij een andere bank dan is dat voor deze banken niet voldoende en moet je dus, of overstappen, of een extra tegenrekening openen. Er zijn ook een aantal banken die dit niet eisen en genoegen nemen met het feit dat je bij een concurrerende bank een tegenrekening hebt.

Omdat je je spaargeld voor een langere tijd vastzet is spaardeposito vergelijken erg belangrijk, let tijdens het openen van het spaardeposito goed op de gestelde voorwaarden omtrent opname en rentes.

4.7/530 ratings