Brokers Vergelijken

Met welke broker ga jij beleggen?

Welke broker bij jouw situatie past hangt van een aantal factoren af. Met onze vergelijkingstool kun je uitgebreid brokers vergelijken en zie je in één oogopslag welke broker voor jou het beste is.

>> Bekijk hier de meest gekozen broker <<


Voordat je als particulier kunt beleggen moet je brokers vergelijken. Een broker is een tussenpersoon, via wie jij op de beurs kunt handelen. Particuliere beleggers zijn verplicht om via een broker te handelen. Om zoveel mogelijk plezier te beleven aan je beleggingen moet je een broker kiezen die bij je past. Daarop zijn veel factoren van invloed.

Wil je veel of weinig risico nemen? Hoeveel budget heb je? Welk handelsplatform wil je gebruiken? In welke beleggingsproducten wil je handelen? Wil je in Nederland, Europa of wereldwijd handelen? Om een broker te vinden die aansluit bij jouw wensen kun je bij Geld24 brokers vergelijken.

Veel of weinig risico?

Beleggen betekent dat je gaat handelen met geld. Als je geld over hebt is dat een leuke bezigheid. Aan beleggen zijn wel risico’s verbonden, maar je kunt er ook flink aan verdienen. Het is verstandig om vooraf na te denken over de risico’s die je wilt lopen. Afhankelijk daarvan kun je een beleggingsproduct kiezen dat daarbij past. Wie veel risico wil lopen kan kiezen voor derivaten en futures. Als je wat behoudender bent is het misschien beter om te kiezen voor aandelen AEX.

Wat je ook kiest: het is in elk geval verstandig om je risico’s te spreiden.

Online tools van brokers vergelijken

brokers vergelijkenBeleggen doe je via een handelsplatform. Meestal is dat een online platform. De look and feel van online handelsplatforms zijn onderling sterk verschillend. Brokers weten dat. Veel brokers bieden jou daarom als aspirant belegger de kans om aan de hand van een demo kennis te maken met hun handelsplatform. Ga niet klakkeloos elk handelsplatform uitproberen.

Je kunt bij Geld24 brokers vergelijken. Maak daaruit een voorselectie en probeer de online demo’s van die brokers goed uit. Kies dan voor de broker waarvan het handelsplatform jou het meest aanspreekt. Ofwel een platform waarvan jij vindt dat de interface er goed uitziet en prettig werkt.

Zelfstandig wereldwijd beleggen?

Hoeveel tijd wil je besteden aan het beleggen? Wil je 24 uur per dag kunnen handelen op de beurzen in Azië, Europa en in Noord- en Zuid-Amerika? Kies dan voor een broker met een internationaal aanbod. Je kunt ook brokers vergelijken die jou advies geven bij het beleggen. Als je al ervaring hebt kies je een broker waar je zonder begeleiding kunt handelen.

Als je advies wilt over hoeveel risico je loopt met specifieke beleggingsvormen kies je een broker, die jou door economische experts laat informeren. Dat gebeurt via webinars en door middel van realtime chatopties.

Speciale categorieën beleggers

brokers voor speciale categorieWil jij beleggen via een handelsplatform dat past bij jouw leeftijd? Of wil je beleggen binnen één categorie, zoals crypovaluta? Er zijn brokers die speciaal voor deze doelgroepen werken. Ze passen hun interfaces, wijze van handelen en communicatie daarop aan. Brokers die zich op jongere beleggers richten werken vaak met wat kortere termijn beleggingen. Oudere beleggers zijn doorgaans wat geduldiger. Zij doen meer in beleggingen voor de langere termijn.

Je ziet, voor elk type persoon en voor elke leeftijd is er wel een geschikte broker. Bij Geld 24 kun je brokers vergelijken op doelgroep en leeftijd. Daarmee kom je altijd wel uit bij een broker waar je je prettig bij voelt.

Voor twijfelaars is er fondsbeleggen

Heb je twijfels hebt bij je kennis van beleggen? Of kun je geen keuze maken uit de diverse beleggingsvormen? Ga dan fondsbeleggen. Dan doe je een investering in een fonds en vervolgens gaan specialisten daarmee aan het werk. Zij spreiden de inleg over diverse producten. Fondsbeleggen kenmerkt zich door beperkte risico’s. Je moet uitgaan van beperkte rendementen op de middellange en lange termijn. Er wordt wel verwacht dat je hoge bedragen inlegt.

Tijdens het brokers vergelijken bij Geld24 kun je zien welke brokers een hoge en welke een minder hoge inleg vragen.

Doorberekenen van kosten

Je wilt uiteraard dat jouw inleg zoveel mogelijk wordt gebruikt om te beleggen. Maar je moet ook betalen voor de diensten van de brokers. Dat wordt op verschillende manieren berekend. Sommige brokers vragen servicekosten voor het ontwikkelen en beheren van hun online handelsplatform. Bij anderen zijn de kosten opgenomen als onderdeel van de beurskoers. Internationale brokers verrekenen doorgaans de valutakosten. Een andere heel belangrijke factor om mee te nemen bij het brokers vergelijken zijn de transactiekosten. Dat is het bedrag dat per transactie aan de broker moet worden betaald. Dit bedrag kan enorm variëren: van een paar centen tot enkele euro’s. Houd daar rekening mee.

Meer informatie over de brokers in deze vergelijking:  AlexBinckbankDeGiro –  IG Markets –  Lynx – Markets.comPlus500 – Saxo BankToday’s Brokers

Tip: Kun je tijdens het brokers vergelijken niet kiezen voor 1 broker? Vraag dan bij verschillende brokers een informatiepakket aan of open een demoaccount.

4.3/541 ratings