Brokers Vergelijken

Met welke broker ga jij beleggen?

Welke broker bij jouw situatie past hangt van een aantal factoren af. Met onze vergelijkingstool kun je uitgebreid brokers vergelijken en zie je in één oogopslag welke broker voor jou het beste is.

>> Bekijk hier de meest gekozen Broker van 2020 <<

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Voordat je als particulier kunt beleggen moet je brokers vergelijken. Een broker is een tussenpersoon, via wie jij op de beurs kunt handelen. Particuliere beleggers zijn verplicht om via een broker te handelen. Om zoveel mogelijk plezier te beleven aan je beleggingen moet je een broker kiezen die bij je past. Daarop zijn veel factoren van invloed.

Wil je veel of weinig risico nemen? Hoeveel budget heb je? Welk handelsplatform wil je gebruiken? In welke beleggingsproducten wil je handelen? Wil je in Nederland, Europa of wereldwijd handelen? Om een broker te vinden die aansluit bij jouw wensen kun je bij Geld24 brokers vergelijken.

Veel of weinig risico?

Beleggen betekent dat je gaat handelen met geld. Als je geld over hebt is dat een leuke bezigheid. Aan beleggen zijn wel risico’s verbonden, maar je kunt er ook flink aan verdienen. Het is verstandig om vooraf na te denken over de risico’s die je wilt lopen. Afhankelijk daarvan kun je een beleggingsproduct kiezen dat daarbij past. Wie veel risico wil lopen kan kiezen voor derivaten en futures. Als je wat behoudender bent is het misschien beter om te kiezen voor aandelen AEX.

Wat je ook kiest: het is in elk geval verstandig om je risico’s te spreiden.

Online tools van brokers vergelijken

brokers vergelijkenBeleggen doe je via een handelsplatform. Meestal is dat een online platform. De look and feel van online handelsplatforms zijn onderling sterk verschillend. Brokers weten dat. Veel brokers bieden jou daarom als aspirant belegger de kans om aan de hand van een demo kennis te maken met hun handelsplatform. Ga niet klakkeloos elk handelsplatform uitproberen.

Je kunt bij Geld24 brokers vergelijken. Maak daaruit een voorselectie en probeer de online demo’s van die brokers goed uit. Kies dan voor de broker waarvan het handelsplatform jou het meest aanspreekt. Ofwel een platform waarvan jij vindt dat de interface er goed uitziet en prettig werkt.

Zelfstandig wereldwijd beleggen?

Hoeveel tijd wil je besteden aan het beleggen? Wil je 24 uur per dag kunnen handelen op de beurzen in Azië, Europa en in Noord- en Zuid-Amerika? Kies dan voor een broker met een internationaal aanbod. Je kunt ook brokers vergelijken die jou advies geven bij het beleggen. Als je al ervaring hebt kies je een broker waar je zonder begeleiding kunt handelen.

Als je advies wilt over hoeveel risico je loopt met specifieke beleggingsvormen kies je een broker, die jou door economische experts laat informeren. Dat gebeurt via webinars en door middel van realtime chatopties.

Speciale categorieën beleggers

brokers voor speciale categorieWil jij beleggen via een handelsplatform dat past bij jouw leeftijd? Of wil je beleggen binnen één categorie, zoals crypovaluta? Er zijn brokers die speciaal voor deze doelgroepen werken. Ze passen hun interfaces, wijze van handelen en communicatie daarop aan. Brokers die zich op jongere beleggers richten werken vaak met wat kortere termijn beleggingen. Oudere beleggers zijn doorgaans wat geduldiger. Zij doen meer in beleggingen voor de langere termijn.

Je ziet, voor elk type persoon en voor elke leeftijd is er wel een geschikte broker. Bij Geld 24 kun je brokers vergelijken op doelgroep en leeftijd. Daarmee kom je altijd wel uit bij een broker waar je je prettig bij voelt.

Voor twijfelaars is er fondsbeleggen

Heb je twijfels hebt bij je kennis van beleggen? Of kun je geen keuze maken uit de diverse beleggingsvormen? Ga dan fondsbeleggen. Dan doe je een investering in een fonds en vervolgens gaan specialisten daarmee aan het werk. Zij spreiden de inleg over diverse producten. Fondsbeleggen kenmerkt zich door beperkte risico’s. Je moet uitgaan van beperkte rendementen op de middellange en lange termijn. Er wordt wel verwacht dat je hoge bedragen inlegt.

Tijdens het brokers vergelijken bij Geld24 kun je zien welke brokers een hoge en welke een minder hoge inleg vragen.

Doorberekenen van kosten

Je wilt uiteraard dat jouw inleg zoveel mogelijk wordt gebruikt om te beleggen. Maar je moet ook betalen voor de diensten van de brokers. Dat wordt op verschillende manieren berekend. Sommige brokers vragen servicekosten voor het ontwikkelen en beheren van hun online handelsplatform. Bij anderen zijn de kosten opgenomen als onderdeel van de beurskoers. Internationale brokers verrekenen doorgaans de valutakosten. Een andere heel belangrijke factor om mee te nemen bij het brokers vergelijken zijn de transactiekosten. Dat is het bedrag dat per transactie aan de broker moet worden betaald. Dit bedrag kan enorm variëren: van een paar centen tot enkele euro’s. Houd daar rekening mee.

Via onze uitgebreide vergelijkingstool kun je onder andere de volgende brokers vergelijken:  AlexBinckbankDeGiro –  IG Markets –  Lynx – Markets.comPlus500 – Saxo BankToday’s Brokers

Alex

Wanneer u serieus wilt gaan beleggen is het wel zaak om tijdens het brokers vergelijken een goede beleggingsbank (of een niet-bancair beleggingsplatform) te zoeken waarbij alle noodzakelijke voorwaarden om succesvol te beleggen aanwezig zijn. In Nederland is één van de bekendste beleggingsbanken voor particulieren Alex. De kans dat u weleens van deze partij hebt gehoord is vrij groot.

Beleggen wordt steeds populairder, en dat is niet zo gek. Wie zijn geld op een spaarrekening bij een grootbank heeft staan hoeft niet op veel rente te rekenen. Sterker nog: de spaarrente is historisch laag. Wie zijn vermogen toch wil laten groeien moet dan wel naar andere alternatieven zoeken. En voor de meeste consumenten is het beleggen van hun spaargeld het meest voor de hand liggende alternatief.

Alex beleggingsbank

Alex Beleggen

Alex biedt beleggers grofweg twee mogelijkheden. Ofwel belegt u uw geld zelf, ofwel laat u uw geld beleggen door de specialisten van Alex. Op dit moment kiezen meer dan 60.000 klanten van Alex ervoor om zelf te beleggen. Meer dan 30.000 klanten van Alex laten hun geld door specialisten beleggen.

Zelf beleggen bij Alex

Wie ervoor kiest om zelfstandig te beleggen via Alex maakt hiervoor gebruik van het beleggingsplatform van Alex. Dit platform is uiteraard te bereiken via de website, maar wie graag zijn mobiele telefoon wil gebruiken om beleggingsopdrachten door te geven kan via de app die hiervoor is ontwikkeld ook zonder problemen aan de slag. De daadwerkelijke transactie is eenvoudig uit te voeren, maar dat is nog lang niet alles.

Er zijn diverse beleggingstools die u kunt gebruiken om op een goede manier uw beleggingsstrategie te kunnen bepalen. Bijvoorbeeld door fondsen te selecteren op basis van ratings, of door een fundamentele analyse uit te voeren op basis van dividendrendement, koers/winstverhouding of andere parameters.

Ook is het op het beleggingsplatform van deze partij mogelijk om een technische analyse uit te voeren waarbij u informatie krijgt over bepaalde trends die nuttig kunnen zijn bij het bepalen van uw beleggingsstrategie.

Beleggingsproducten van deze broker vergelijken

Besluit u te gaan beleggen bij Alex, of overweegt u dat althans? U hebt bij deze partij in elk geval een ruime keuze uit beleggingsproducten waar u uw geld in kunt investeren.

Vanzelfsprekend zijn er de gewone aandelen (bijvoorbeeld van Euronext) waar u in kunt handelen, maar er zijn nog veel meer soorten effecten waarin gehandeld kan worden.

Om enkele voorbeelden te noemen: trackers, sprinters, futures, opties en obligaties. Vanzelfsprekend kan er op het platform van Alex gehandeld worden op buitenlandse markten zoals de London Stock Exchange.

Ondersteuning voor de zelfstandige belegger

Wanneer u ervoor kiest om als klant van Alex zelfstandig te beleggen betekent dat niet dat u er alleen voorstaat. Integendeel. Alex biedt aan zijn (zelfstandig beleggende) klanten een heleboel vormen van advies en informatie aan.

Zo is er een servicedesk waar klanten terecht kunnen voor een toelichting op de verschillende beleggingsinstrumenten en voor informatie over het plaatsen van orders.

Voor beleggers die meer dan 100 transacties per maand willen uitvoeren bestaat er bovendien de mogelijkheid van een persoonlijke coaching door de interne relatiemanagers.

Geld laten beleggen kan ook

Het kan natuurlijk prima zo zijn dat u uw geld wel wilt beleggen, maar dat u dat liever niet zelf doet. Bijvoorbeeld omdat u van uzelf denkt dat u niet genoeg kennis en kunde hebt om de juiste stappen te zetten. Of omdat u geen tijd kunt (of wilt) investeren in het uitzetten van een beleggingsstrategie en het bijhouden van uw portefeuille.

In dat geval is Alex een uitstekende beleggingsbank voor u. bij deze broker kunt u er namelijk voor kiezen om het beleggen van uw vermogen volledig uit te besteden.

Uiteraard betekent dit wel dat u een bepaald gedeelte van uw rendement uitkeert aan Alex, want de medewerkers van de beleggingsbank steken immers hun tijd en energie in het laten renderen van uw beleggingen. Van tevoren is het overigens exact duidelijk wat u in dit geval moet afdragen.

Namelijk een onkostenvergoeding van 1 procent per jaar en een prestatievergoeding van 10 procent over de groei van het vermogen (aan het eind van het jaar). Uw geld laten beleggen kan vanaf een inleg van 25.000 euro. Uiteraard kunt u op elk moment van de dag op de hoogte blijven van wat uw beleggingen aan het doen zijn. Daarvoor gebruikt u de app van deze broker.

Binck

Binck is één van de meest bekende online brokers in Nederland. Deze partij is een pure beleggersbank, en dat houdt dus in dat het voor consumenten niet mogelijk is bij deze bank een spaarrekening af te sluiten.

Ontvang €200 transactietegoed bij Binck, bekijk de actie hier

Het feit dat Binck zich alleen op beleggen focust heeft voor de klant die bij Binck belegt in elk geval één groot voordeel: de medewerkers van deze broker houden zich alleen maar bezig met belegging gerelateerde zaken. Dit maakt Binck een uiterst geschikte partner voor de beginnende belegger. Dat betekent echter zeker niet dat de professionele belegger niet serieus wordt genomen; het tegendeel is waar!

Beginnende belegger bij Binckbank

Beleggen bij BinckbankVoor beginnende beleggers heeft deze broker wat extra aandacht. Dat is al direct te zien tijdens het brokers vergelijken en op de website van deze broker: hier wordt stap voor stap uitgelegd waar een (startende) belegger op moet letten bij zijn eerste schreden op de (digitale) beursvloer.

Wat helemaal een interessante optie is voor de klant die nog niet zo veel ervaring met beleggen heeft is de zogenaamde “schaduwportefeuille”. Hiermee wordt met een fictieve portefeuille gehandeld. Dat kost u dus niets, terwijl u wel spelenderwijs de fijne kneepjes van het beleggingsvak leert. Ervaring in de praktijk zogezegd!

Ervaren belegger bij Binck

Hebt u zelf al een ruime mate van financiële en economische kennis in huis? Ook ervaren beleggers worden bij deze partij op hun wenken bediend. Wie wil beleggen in futures, opties of turbo’s kan daarvoor gebruik maken van het speciaal ontwikkelde handelsplatform Binck360.

Op dit platform is het mogelijk in hoog tempo te handelen (essentieel bij hefboomproducten) en daarbij krijgt u de beschikking over allerlei nuttige informatie. Denk hierbij aan realtime koersinformatie, diverse analyses en onafhankelijke adviezen van diverse verschillende analisten.

Naast het platform Binck360 kunt u uiteraard ook gebruik maken van de ‘standaard’ website of van de mobiele versie of app. Met diverse platformen is het dus mogelijk uw portefeuille te beheren op de manier die voor u het handigst is.

Beleggen in ETF’s bij Binckbank

Een populaire manier van beleggen is handelen in zogenaamde ETF’s. de afkorting ETF staat voor Exchange Traded Fund. Dit type beleggingsfonds is echter bekender onder de naam ‘Indextracker’ of kortweg tracker. Omdat deze vorm van beleggen nog steeds aan populariteit wint is het logisch dat het ook bij deze broker mogelijk is om te beleggen in ETF’s.

De reden dat Indextrackers gewild zijn onder beleggers heeft te maken met de goede spreiding waarom de ETF’s bekend staan. Daarbij komt nog eens dat Indextrackers een goedkoop alternatief zijn voor beleggingsfondsen. Een Indextracker volgt de onderliggende beursindex (bijvoorbeeld de AEX).

Simpel gezegd: stijgt de AEX dan stijgt ook de waarde van de ETF. De kans dat u met een Indextracker een interessant rendement haalt is behoorlijk reëel (hoewel beleggen natuurlijk altijd een zeker risico met zich meebrengt).

Beleggen in beleggingsfonds bij Binck

Houdt u als belegger van een klein beetje extra risico, maar wilt u toch spreiden? Beleggen in een beleggingsfonds wordt gezien als een beleggingsvorm met een relatief laag risico, maar is net iets uitdagender dan het “gewoon” volgen van de index (iets dat u doet wanneer u belegt in ETF’s). Belegt u in een beleggingsfonds dan heeft u daar bij deze partij ruime mogelijkheden voor. De fondsbeheerder zal er voor u en de andere deelnemers voor proberen te zorgen beter te presteren dan de index (bijvoorbeeld de AEX).

Overige beleggingsmogelijkheden Binckbank

Deze broker is een echte beleggingsbank, dus wat uw wensen op de beurs ook zijn: vrijwel alle mogelijkheden staan voor u open. Turbo’s, futures, warrant of obligaties. U geeft uw interesse aan en bij Binck scheppen ze de essentiële voorwaarden voor u als belegger.

DEGIRO

Online beleggen was tot een aantal jaar geleden misschien typisch iets voor “nerds”, maar tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen de mogelijkheden op het wereldwijde web om te beleggen. Er zijn een behoorlijk aantal online beleggingsplatforms waar snel en overzichtelijk gehandeld kan worden. Een bekende naam is wat dat betreft DEGIRO.

Direct naar de website van DEGIRO, de goedkoopste broker van NL

DEGIRO heeft zich in een relatief korte periode op weten te werken tot één van de grote spelers op het gebied van online beleggen in Nederland.

Dat DEGIRO een partij is die serieus genomen moet worden blijkt ook wel uit de prijzen die deze broker de laatste jaren in de wacht heeft weten te slepen. Zo is DEGIRO ook regelmatig door specialisten op beleggingsgebied onderscheiden voor de manier waarop ze te werk gaat. Onder meer de Consumentenbond, het Financieel Dagblad en de Vereniging van Effectenbezitters hebben DEGIRO in diverse onderzoeken bekroond.

Kiezen voor DEGIRO?

DEGIRODEGIRO is dus een behoorlijk bekende broker in Nederland. Bovendien is deze broker in diverse andere Europese landen actief. In 18 andere Europese landen om precies te zijn. De vraag is echter of DEGIRO ook voor u als particuliere belegger een interessante partij is om uw beleggingsactiviteiten bij onder te brengen. Natuurlijk moet u die afweging zelf maken, maar wanneer u enigszins een overzicht krijgt van wat er zoal mogelijk is bij deze online broker dan kunt u die afweging in elk geval op goede gronden maken.

De mogelijkheden bij DEGIRO brokers vergelijken

Een reden om tijdens het brokers vergelijken deze broker uit te kiezen kan zijn dat de mogelijkheden erg groot zijn. Dat biedt u de kans om letterlijk wereldwijd te beleggen en bovendien zijn er bij deze broker een heleboel mogelijkheden wat financiële producten betreft. Vanzelfsprekend is het mogelijk om te handelen in “gewone” aandelen, maar wie liever zijn geld steekt in bijvoorbeeld futures of obligaties bij DEGIRO ook precies aan het juiste adres.

Bent u iemand die graag over grenzen heen kijkt? Dan is dat een extra reden om gebruik te maken van het platform. Aandelenmarkten in Australië, Japan en Singapore liggen voor u open. Ook een bekende Amerikaanse markt als de New York Stock Exchange of de NASDAQ ligt via DEGIRO binnen handbereik.

Wie liever wat dichter bij huis blijft kan gaan handelen op vrijwel elke Europese beurs. Van Madrid tot Helsinki en van Frankfurt tot Londen. Of gewoon Euronext in Amsterdam natuurlijk.

Het platform van DEGIRO

Wanneer u besluit om klant te worden kunt u gebruik gaan maken van het handelsplatform dat deze partij heeft ontwikkeld. Zelf noemt deze broker dit hun “webtrader”. Via dit platform kunt u snel en eenvoudig handelstransacties uitvoeren en ook krijgt u via de webtrader relevante informatie (bijvoorbeeld realtime beurskoersen) die u nodig hebt om de juiste beslissingen voor uw portefeuille te nemen.

Wilt u ook wanneer u thuis niet achter uw computer zit kunnen handelen? Voor dat type belegger heeft deze broker het mogelijk gemaakt om het handelsplatform te gebruiken via een app. U kunt dus op uw telefoon of tablet transacties doorvoeren.

De tarieven van DEGIRO

Dat een internetbroker een groot aantal beleggingsmogelijkheden aanbiedt is prettig. Dat de klant ook nog gebruik kan maken van een informatief en snel handelsplatform is ook niet verkeerd. Maar er is natuurlijk nog een aspect dat u ongetwijfeld interessant vindt wanneer u op zoek bent naar een broker. Dat aspect is de hoogte van de tarieven die door een broker worden gehanteerd.

Dat er voor bepaalde handelingen een bedrag wordt gevraagd is natuurlijk niet gek; een broker wil als commerciële partij natuurlijk wel winst maken. Die tarieven moeten echter niet te hoog zijn. Wat dat betreft springt deze broker er positief uit wanneer de tarieven met die van de meeste andere brokers worden vergeleken tijdens het brokers vergelijken.

Gemiddeld blijken de tarieven goedkoper te zijn dan bij de concurrentie. Overigens zegt een gemiddelde natuurlijk niet alles, dus voor de tarieven die op u van toepassing zijn is het nog steeds wel verstandig om deze broker te vergelijken met de andere brokers die op de Nederlandse markt actief zijn. De kans is echter vrij groot dat deze broker toch erg goed bij u past.

IG Markets

In het lijstje met online brokers die op de Nederlandse markt actief zijn is IG Markets (ook wel kortweg bekend als IG) misschien niet de bekendste. Toch kan juist deze broker voor een bepaald type belegger erg interessant zijn, met name consumenten die willen investeren in de handel in derivaten zitten bij IG op de juiste plek.

IG Markets is een van oorsprong Brits bedrijf en is marktleider op het gebied van CFD’s (contract for difference) en biedt zijn klanten de mogelijkheid te handelen met CFD’s in diverse verschillende markten.

CFD’s zijn overigens niet de enige financiële producten waar u bij IG Markets in kunt handelen. Beleggen in grondstoffen of Forex-beleggen is ook mogelijk. Vrij recent is daar de handel in fysieke aandelen (dus geen hefboomproduct) bijgekomen. IG Markets heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk staan, maar deze broker is inmiddels in het bezit van kantoren verspreid over de gehele wereld.

IG Markets Forex

IG MarketsDe handel in valuta is misschien wel één van de meest veelzijdige beleggingsmogelijkheden. Valutahandel, in beurstermen Forex-handel, is zeer dynamisch. Dat komt onder meer vanwege het feit dat Forex-handel niet gekoppeld is aan één bepaalde beurs. Er is dus 24/7 wel ergens in valuta te handelen.

Wanneer u deze manier van beleggen wel ziet zitten is IG Markets een naam om te onthouden. Drie jaar op rij (in 2012, 2013 en 2014) werd deze broker uitgeroepen tot het beste Forex-handelsplatform op de jaarlijkse UK Forex Awards. Bij IG is het zelfs mogelijk om te handelen op de koers van de Bitcoin. Vanwege deze vele mogelijkheden kiezen veel beleggers na het brokers vergelijken voor IG.

Dat laatste is misschien af te raden (de meningen over Bitcoin zijn verdeeld), maar het geeft wel aan hoe innovatief IGMarkets is als het op valutahandel aankomt.

Energie-Futures (CFD) IG Markets

Wie meer geïnteresseerd is in futures met betrekking tot grondstoffen of energie vindt bij IG Markets ook wat hij zoekt. Bij dit type CFD’s speculeert de belegger op veranderingen in de grondstofprijzen of de fluctuatie van de prijs van (edel)metalen. Voor de duidelijkheid: als u bij IG Markets met futures handelt in bijvoorbeeld goud of zilver betekent dit dus niet dat u dit metaal ook daadwerkelijk fysiek in handen krijgt. Aan het eind van het contract wordt er “cash” afgerekend.

IG Markets handel in aandelen

IG Markets is vanaf het begin een wat onorthodoxe broker geweest. Beleggen in aandelen was bij deze onderneming lange tijd zelfs niet mogelijk. Daar is redelijk recent verandering in gekomen. Ook de traditionele belegger kan nu dus perfect instappen bij IG. De broker biedt zelfs de optie om op twee verschillende manieren te handelen met aandelen.

De eerste is de gebruikelijke wijze om in aandelen te handelen. Dat betekent dat er in fysieke aandelen gehandeld wordt, en dat de bezitter van de aandelen ook dividend ontvangt. De andere manier die tevens door IG Markets wordt aangeboden is handel in aandelen door middel van een hefboom, in dit geval is het hefboomproduct een CFD (dat was te verwachten bij de nummer 1 aanbieder van de wereld).

Informatie voor klanten van IG Markets

Gaat u in zee met deze broker  dan profiteert u van diverse handige gegevens en nieuwsberichten die door IG Markets worden aangeboden onder de noemer “Insight”.

Ook worden diverse gratis seminars aangeboden waar klanten hun voordeel mee kunnen doen en hun financiële en economische kennis mee kunnen vergroten.

Wanneer u gaat traden kunt u ook gebruikmaken van een groot scala aan tools welke erg handig zijn voor zowel de beginnende als ervaren trader.

Lynx

Uiteraard zijn er in Nederland (en daarbuiten) talloze online brokers waarbij u op een eenvoudige manier online kunt beleggen. Lynx is er daar één van. Deze broker is opgericht in 2006 door Jeroen Kramer en Rogier Groen. Deze beide heren waren van mening dat er voor de serieuze (particuliere) belegger niet voldoende mogelijkheden waren om te kunnen beleggen. Vooral het gebrek aan een overzichtelijk totaalpakket zat hen dwars.

Met de oprichting van een nieuwe online broker, namelijk Lynx moest dit probleem worden opgelost. In hoeverre dat exact is gelukt moet natuurlijk met name door de klanten van Lynx worden beoordeeld, maar het feit dat Lynx broker momenteel al bijna tien jaar bestaat geeft wel aan dat ze iets goed doen. Veel aanstormend beleggers kiezen tijdens het brokers vergelijken dan ook voor deze partij.

Inmiddels is het bedrijf ook buiten Nederland actief, onder meer in België, Tsjechië Duitsland en Frankrijk. Bij deze broker kan de belegger terecht wanneer hij zelfstandig wil beleggen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van hoogwaardige automatische handelssystemen op het gebied van vermogensbeheer.

Persoonlijk beleggen met Lynx beleggen

Lynx Beleggen

Wie Lynx gebruikt als online broker voor het zelfstandig beheren van een beleggingsportefeuille maakt gebruik van een betrouwbaar handelsplatform met diverse geavanceerde beleggingstools. Voordat u denkt dat deze kwalificaties uit de koker van de afdeling PR van Lynx komen: dit wordt bevestigd door een groot aantal positieve commentaren van onder andere Cash Magazine (“Beste broker 2013”) en Belegger.nl (“Gouden Stier”).

De beleggingstools die men voor de klant heeft ontwikkeld maken op een overzichtelijke manier duidelijk hoe de koersen veranderen, vooral de “GrafiekTrader” is hiervoor zeer geschikt. Snel orders inleggen kan met de “BookTrader”, en handelt u bij voorkeur in opties of in optiecombinaties dan zijn de “OptieTrader” en de “ComboTrader” de beleggingstools die u moet gebruiken. De “MarktScanner” geeft u een duidelijk overzicht van alle fundamentele data die beschikbaar is en voor handelaars in vreemde valuta is de “FX Trader” aan te raden.

Vermogensbeheer bij Lynx brokers vergelijken

Wie een groter bedrag wil beleggen en daarbij gebruik wil maken van automatisch (met behulp van een computersysteem) beleggen kan vermogensbeheer kiezen voor diverse handelssystemen. Alle systemen die door deze broker worden aangeboden zijn vooral uitgebreid door hun specialisten getest.

Kiest u voor een bepaald systeem dan zal een specialist vervolgens met u kijken naar uw persoonlijke situatie. In vrijwel alle situaties zal de beleggingsspecialist u adviseren te kiezen voor een combinatie van systemen (bijvoorbeeld Thor, Spillo en nachtwacht). Bij elke vorm van beleggen is het namelijk verstandig om risico’s te spreiden.

Het Kennisportaal

Lynx biedt beleggers niet alleen de tools om op een gemakkelijke en verstandige manier te beleggen, deze broker gaat verder. Op de website bevindt zich een kennisportaal met interessante informatie en tips over allerlei zaken. Futures, aandelen, opties en daytrading; al deze dingen komen aan bod.

Ook biedt deze broker geregeld masterclasses en ‘webinars’ aan over diverse belegging gerelateerde onderwerpen. Tijdens deze masterclasses zijn onder te verdelen in diverse categorieën zoals Analyse, Strategie & Tactiek en “Handelsplatform”. De masterclasses worden verzorgd door financieel en beleggingsspecialisten die u de fijne kneepjes van het beleggingsvak bij kunnen brengen. Lynx levert aan potentiële klanten ook informatiepakketten over vermogensbeheer en beleggen waardoor de kans op een goede start op de beurs een stuk groter wordt.

Markets.com

Het aantal online brokers  zoals Markets.com waar beleggers in Nederland tegenwoordig uit kunnen kiezen blijft maar toenemen. Omdat op de digitale snelweg de grenzen wegvallen is het heel gebruikelijk om transacties te verrichten via een broker die buiten Nederland gevestigd is. Op zich is dat goed nieuws, aangezien meer concurrentie betekent dat brokers met kleinere marges moeten gaan werken. En de consument profiteert daar natuurlijk van.

Een voorbeeld van een broker die vanuit het buitenland een belangrijke rol op de Nederlandse markt wil gaan spelen is Markets.com. De ondersteuning die voor klanten wordt uitgevoerd staat bekend onder de naam Markets.com; de ondersteuning wordt uitgevoerd door de financiële dienstverlener Safecap Investments Ltd. De officiële eigenaar van het platform Markets.com is softwaregigant Playtech Plc.

Handelen in CFD’s

Markets.com online brokersWie wil handelen in CFD’s (Contracts for Difference) heeft bij Markets.com een platform gevonden waar hij zich helemaal uit kan leven. Aangezien Contracts for Difference zogenaamde hefboomproducten zijn wordt er uiteraard gehandeld met een marge. Het voordeel hiervan is dat u slechts een gedeelte van de waarde hoeft te financieren. De CFD’s waar u via Markets.com in kunt beleggen hebben als onderliggende waarde onder andere vreemde valuta, aandelen, obligaties en grondstoffen.

Handelen in Forex

Handel in vreemde valuta is onder beleggers bekend onder de term: Forex. Hierbij wordt gekeken naar, en gespeculeerd op, de waardeverhoudingen tussen twee (of zelf meerdere) valutasoorten. Bijvoorbeeld de Euro en de Dollar. Afhankelijk van de koersbewegingen van de muntsoorten maakt een belegger in Forex dus winst of juist verlies.

Wilt u gaan beleggen in Forex via het handelsplatform van Markets.com dan is het mogelijk om ook bij de handel in vreemde valuta gebruik te maken van een hefboom waarmee u het volume van uw handel kunt vergroten.

Mogelijkheden bij Markets.com brokers vergelijken

Markets.com is zeker niet het enige handelsplatform waarbij u kunt beleggen in Contracts for Difference. Toch zijn er een aantal zaken die het interessant maken om te kiezen voor juist deze aanbieder. Zo staat Markets.com bekend om zijn gunstige “spreads”. De spreads (kort door de bocht zijn dit de transactiekosten bij een aandelentransactie) die deze partij hanteert zijn in vergelijking met concurrerende brokers relatief laag, dit komt tijdens het brokers vergelijken ook duidelijk naar voren.

Daarnaast is het voor klanten van Markets.com ook een interessant gegeven dat de broker geen commissie berekent wanneer u belegt in contracts for differences. Daarbij komt dat intra-day trading (het openen en sluiten van posities op de zelfde dag niet alleen mogelijk is, maar dat dit bij Markets.com zelfs gratis kan.

Oefenen met een oefenaccount

Beleggingen waarbij u gebruik maakt van hefboomproducten zoals contracts for differences zijn bijzonder risicovol. Het rendement kan zeer hoog zijn, maar de kans dat u verlies lijdt is ook behoorlijk aanwezig. Bij deze broker draaien ze niet om de hete brei heen en komen ze er rond en overduidelijk voor uit dat handel in CFD’s risicovol is.

Markets.com geeft dan ook terecht aan dat beleggingen van dit soort eigenlijk alleen maar moeten worden uitgevoerd door ervaren beleggers. Om te kunnen oefenen in deze vorm van beleggen zonder dat u risico loopt biedt deze broker u de mogelijkheid om een oefenaccount aan te maken. Hiermee kunt u de fijne kneepjes van de beurshandel onder de knie krijgen.

Hebt u voldoende geoefend of weet u van uzelf dat u voldoende ervaring hebt met beleggingen in CFD’s dan kunt u bij dit bedrijf van start met traden.

Wanneer u een handelsaccount opent krijgt u een heleboel hulpmiddelen aangereikt om zo goed mogelijk te kunnen beleggen met alle informatie die u nodig hebt. Gratis real-time noteringen, speciale tools voor technische analyse van de aandelenmarkten en overzichtelijke duidelijke grafieken helpen u bij het nemen van beslissingen.

Plus500

Plus500 is gevestigd op Cyprus, maar kan wel degelijk een interessante partij zijn voor de Nederlandse belegger. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat het bedrijf gevestigd is buiten Nederland. Dit betekend namelijk dat sommige regels met betrekking tot financiële transacties af kunnen wijken van wat we in Nederland gewend zijn.

De doorgaande ontwikkelingen op de digitale snelweg hebben ervoor gezorgd dat bestaande grenzen zijn weggevaagd. Tot een aantal jaar geleden was het voor een Nederlandse belegger gebruikelijk om uitsluitend in zee te gaan met Nederlandse brokers. Transacties werden telefonisch afgehandeld. Die tijd ligt achter ons, en dat biedt beleggers de nodige nieuwe kansen. Niet alleen is het tegenwoordig zeer gebruikelijk om te handelen op buitenlandse beurzen (Dow Jones, Dax, etc.) maar ook zijn er diverse (online) brokers in Nederland actief die in het buitenland zijn gevestigd.

Beleggen bij  de broker Plus500 brokers vergelijken

Plus500 online brokerOp het gebied van online beurshandel kan de klant bij deze broker alle kanten uit. Welke vorm van beleggen u ook prefereert, Plus500 is een zeer allround aanbieder waarbij in de meeste gevallen kan worden tegemoetgekomen aan uw wensen. Of u nu het liefst belegd in “gewone” aandelen, of u heeft een voorkeur voor bijvoorbeeld indices, opties of forex (vreemde valuta), bij Plus500 is het mogelijk om te beleggen op de manier die u voor ogen hebt. Liefhebbers van de handel in CFD’s kunnen met de zeer goed beoordeelde CFD-app van Plus500 waarschijnlijk zeer goed uit de voeten.

Handel op basis van CFD’s

Wat CFD’s betreft (Contract for Differences), die zijn bij deze broker zeer belangrijk. In feite is de gehele bedrijfsfilosofie van Plus500 op dit hefboomproduct gestoeld. Bent u dus een belegger die geen – of slechts een gering – wil lopen dan is Plus500 misschien niet direct de meest gunstige partij. Ziet u echter de voordelen van long of short gaan dan komt u bij Plus500 aan uw trekken.

Aandelen-CFD’s

Dat deze broker bij uitstek een platform is voor liefhebbers van de iets riskantere vormen van beleggen is direct terug te zien bij de mogelijkheden die deze broker biedt met betrekking tot handel in aandelen. Op de website wordt al meteen de mogelijkheid geboden om “long” of “short” te gaan op aandelen. Speculatie is de kurk waar deze onderneming op drijft. Dat hoeft overigens niet per se verkeerd te zijn, maar het is wel een waarschuwing voor de onervaren belegger. CFD-aandelen zijn alleen een goede mogelijkheid als u (veel) kennis heeft over deze manier van aandelenhandel.

Overige beleggingsproducten

Evenals de handel in aandelen wordt de handel in andere beleggingsproducten bij Plus 500 ook gedreven op basis van Contract for Differences (CFD’s). Dit houdt natuurlijk in dat er bij het verhandelen van bijvoorbeeld Opties of Forex een groter risico bestaat dan het geval is bij brokers die CFD’s (en dus speculatie) niet als basis voor hun werkwijze hanteren.

Demorekening Plus500

Om op een verstandige manier kennis te maken met de relatief riskante beleggingsproducten die Plus500 aanbiedt is het verstandig om in eerste instantie een Demorekening te openen. Op de Demorekening kunt u zo lang als u wilt oefenen met de producten van Plus500.

Saxo Bank

Saxo Bank is oorspronkelijk opgericht in Denemarken als een Deense bank, maar momenteel wereldwijd actief. Doordat deze belegginsbank in Denemarken gevestigd is valt Saxo Bank onder de strenge Europese wet- en regelgeving (EU-regels). Dat is voor de klanten van Saxo Bank een extra ingebouwde zekerheid. Benieuwd welke beleggingsmogelijkheden er voor u zijn wanneer u kiest voor deze broker? We geven een kleine selectie van de diensten die Saxobank aanbiedt.

Dat de financiële markt over grenzen heen kijkt en steeds internationaler wordt is voor de Nederlandse belegger een mooi gegeven. Het biedt namelijk kansen. Kansen om te kiezen uit een groter aanbod financiële dienstverleners, bijvoorbeeld op het gebied van beleggen. Een voorbeeld van een bekende buitenlandse speler die tegenwoordig voor Nederlandse beleggers een interessante partner kan zijn is Saxo Bank.

Saxo Bank handel in aandelen

Beleggen bij Saxo BankSaxo Bank is een enorm grote speler als het aankomt op beleggingen. Op de platformen van deze onderneming zijn zo’n 30.000 financiële instrumenten beschikbaar. Te veel om op te noemen, maar het geeft wel aan dat ze bij Saxo Bank weten waar ze mee bezig zijn. de meest gebruikelijke vorm van beleggen is voor de meeste particuliere beleggers nog steeds de handel in aandelen.

Vanzelfsprekend biedt deze online broker u op dit punt dus alle mogelijkheden. Belegt u via Saxo bank in aandelen dan hebt u de keuze uit een kleine 20.000 aandelen uit allerlei werelddelen. Of u nu wilt beleggen op de NYSE, AEX of bijvoorbeeld de Zwitserse beurs, u bepaalt de inhoud van uw beleggingsportefeuille. Bent u als belegger zeer actief (meer dan 100 transacties per maand) dan krijgt u van Saxo Bank een aantrekkelijke korting op de toch al scherpe transactietarieven. Deze speciale kortingen en tarieven worden tijdens het brokers vergelijken niet weergegeven, meer informatie kunt u vinden op de Saxo website.

CFD’s, Opties en ETF,s

Zoals je tijdens het brokers vergelijken goed kunt zien, biedt dit bedrijf een grote hoeveelheid beleggingsmogelijkheden aan. bent u geïnteresseerd in beleggen in opties, CFD’s (Contract for Differences) of ETF’s (Indextrackers) dan is dat bij Saxobank zo geregeld. De handel in ETF’s gaat bij Saxobank gepaard met een lage kostenstructuur, en doordat de ETF’s de benchmark volgen in plaats van proberen te overtreffen blijven de risico’s relatief laag en zeker aanvaardbaar. Wie liever een relatief hoog risico accepteert (met kans op een hoger rendement) kiest eerder voor handel in CFD’s. Saxo Bank biedt CFD’s aan voor aandelen, aandelenindices, vreemde valuta en grondstoffen. De mogelijkheden zijn dus enorm. Vanzelfsprekend is er voor de optiebeleggers ook voldoende mogelijk bij deze Deense broker.

Saxo Bank Academy

Saxo geeft zijn klanten niet alleen de tools om snel en effectief te kunnen handelen, deze broker gaat verder. Zo is er de zogenaamde Saxo Academy waar de klanten vaardigheden en kennis over beleggen in de meest brede zin van het woord op kunnen doen. Het lesmateriaal waar klanten gebruik van kunnen maken bestaat onder andere uit video’s en cursussen die worden ontwikkeld door de experts die deze broker zelf in huis heeft. Uiteraard kan de Academy gecombineerd worden met de zogenoemde “Saxo Bank Insights”. Deze Insights zijn bespiegelingen en analyses die door strategen van Saxo worden gepubliceerd en die gaan over de actuele ontwikkelingen op de beurs en in de financiële wereld.

Today´s Brokers vergelijken

Today’s Brokers is een online broker die in Amsterdam werd opgericht en in 2003 een vergunning als vermogensbeheerder in de wacht sleepte. Omdat oprichter Cees Smit in 2005 concludeerde dat (volgens hem) de brokermarkt in Nederland niet competitief genoeg was richtte Today’s Groep zich vanaf dat moment ook op de online brokermarkt.

Om de dienstverlening goed te laten verlopen ging Today’s Groep een partnerschap aan met de Amerikaanse brokergigant Interactive Brokers. Een logisch gevolg is dat Today’s Brokers gebruik maakt van het platform van Interactive Brokers. Klanten van Today’s Groep kunnen zowel zelf beleggen als beleggingen uitbesteden aan de specialisten van Today’s Groep. Deze laatste mogelijkheid valt onder te verdelen in fondsbeleggen en vermogensbeheer (vanaf 100.000 euro).

Today’s Brokers: allround broker

Today's BrokersVoor de belegger die de keuze wil hebben tussen verschillende beleggingsproducten is Today’s Groep (ook bekend als Today’s Brokers) een partij om zeker te overwegen. Aandelen, CFD’s en hefboomproducten als Turbo’s, Speeders en Sprinters zijn allemaal te verhandelen via deze online broker. Ook wie Forex (speculatie op basis van vreemde valuta) wil toepassen kan bij Today’s Brokers gebruik maken van een beleggingsrekening.

Het is bij deze broker zowel mogelijk om een particuliere als een zakelijke beleggingsrekening te openen. Wie een zakelijke rekening wil openen kan dit doen op naam van bijvoorbeeld een vennootschap of stichting. Wilt u voordat u definitief gaat beleggen eerst even oefenen? Today’s Groep biedt de mogelijkheid om een demo-rekening te openen om het handelsplatform “Today’s Pro” te leren kennen.

Today’s Pro

Wie via Today’s Brokers zelf wil beleggen maakt gebruik van het handelsplatform Today’s Pro. Via dit platform ontvangt u alle relevante informatie (o.a. realtime koersen) en is het mogelijk om te handelen in trackers, aandelen, opties, CFD’s en diverse andere (hefboom)producten. Met ruim 60 verschillende ordertypen gaat er een wereld voor u open. Afhankelijk van uw behoeften krijgt u de beschikking over de meest geschikte tradingtools. Today’s Pro is ook beschikbaar als app zodat handelen door middel van uw tablet of smartphone geen enkel probleem is.

Today’s Brokers: fondsbeleggen

Wie zelf denkt niet voldoende verstand te hebben van financiële en beleggingsthema’s, of om een andere reden niet zelfstandig wil gaan beleggen kan bij Today’s Groep gebruik maken van de mogelijkheid tot fondsbeleggen. Dit gebeurt bij deze online broker onder de naam “For Tomorrow”. Wanneer u gebruik maakt van deze manier van beleggen wordt er een persoonlijk profiel voor u opgesteld waarbij u instapt in een beleggingsfonds met een bepaalde mix van beleggingen. Fondsbeleggen kan op verschillende manieren, van zeer offensief (risicovol) tot defensief (minder risico) en alles daar tussenin. De keuze die u maakt is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeur.

Today’s Groep vermogensbeheer

Hebt u de beschikking over een groter bedrag dat u wilt gaan beleggen? Bij Today’s Groep bestaat speciaal voor klanten met een belegbaar vermogen vanaf 100.000 euro de mogelijkheid om het vermogensbeheer onder te brengen bij deze vermogensbeheerder/broker.

Bij Today’s Groep wordt er uitgegaan van maatwerk voor de klant. Die visie uit zich in een persoonlijk portefeuillevoorstel dat wordt geformuleerd op basis van de informatie en de wensen die een klant in een persoonlijk gesprek kenbaar maakt. Vervolgens wordt de portefeuille beheerd volgens de zogenaamde “core-satellite strategie”. Hierbij wordt een belangrijk gedeelte (de core) van de portefeuille gebruikt om relatief veilige transacties te verrichten (te vergelijken met bijvoorbeeld Indextrackers) terwijl er een kleiner gedeelte wordt gebruikt om met iets meer risico te speculeren. Dit gedeelte van de beleggingsportefeuille wordt aangeduid als de “satellite”.

Tip: Kun je tijdens het brokers vergelijken niet kiezen voor 1 broker? Vraag dan bij verschillende brokers een informatiepakket aan of open een demoaccount.