Brokers Vergelijken

Alle online Brokers vergelijken

Welke broker bij jouw situatie past hangt van een aantal factoren af. Met onze vergelijkingstool kun je uitgebreid brokers vergelijken en zie je in één oogopslag welke broker voor jou het beste is.

>> Bekijk hier de meest gekozen broker <<

Brokers Vergelijken, Waar let je op?

Jouw situatie is uniek, dus let tijdens het brokers vergelijken op cruciale factoren die van belang zijn wanneer je brokers met elkaar vergelijkt.

Zo moet je je afvragen: wil je veel of weinig risico nemen bij het beleggen? Hecht je waarde aan een specifiek handelsplatform? Wil je beleggen in reguliere aandelen of zoek je naar andere beleggingsproducten? Ga je wereldwijd handelen of beperk je jezelf tot de AEX? Wat is je budget? Deze en andere vragen helpen je in je keuze.

Welk risico neem je?

Bij elke vorm van beleggen is een bepaalde mate van risico aanwezig. Bij beleggen gaat het net wat anders dan bij . Met sparen heb je met garanties te maken. Een belegger daarentegen is een risiconemer. Er bestaan echter gradaties in risico’s. Aandelen op de AEX zijn gemiddeld minder risicovol dan afgeleide beleggingsproducten als derivaten en futures. Wed sowieso niet “op één paard” en spreid je risico’s.

Jouw handelsplatform

Brokers Vergelijken - Geld24.nl

Brokers vergelijken via Geld24.nl.

Ga je via een online broker beleggen, vergelijk brokers dan ook op het gebied van de visuele interface waar je mee aan de slag gaat. Jouw handelsactiviteiten worden in dit interface, of handelsplatform, vastgelegd. Het is simpelweg vergelijken en kijken naar wat prettig oogt en werkt. Brokers bieden vaak ook demo’s, waarmee u snel een goede impressie krijgt.

(Inter)nationaal beleggen?

Je kunt ervoor kiezen om uitsluitend op de Nederlandse effectenbeurs te handelen of binnen de EU, maar er zijn meer opties. Je kunt 24 uur per dag op beurzen in Azië, Noord- en Zuid Amerika handelen. Wanneer de Dow Jones en de Nasdaq sluiten gaan de Japanse beurzen open. Bij het vergelijken van brokers moet je er dus ook op letten of de desbetreffende broker een internationaal aanbod heeft of niet.

Doe-het-zelf of met assistentie?

Hoeveel kennis over beleggen heb je zelf? Het feit dat bepaalde beleggingsvormen erg risicovol kunnen zijn, kan het verstandig zijn om je te laten informeren door economische experts. Mocht je een ervaren belegger zijn, kan je vertrouwen op je zelfstandigheid en werken met een handelsplatform zonder begeleiding. Is dat niet zo, dan kun je beter gaan voor een interface met real-time chatopties met experts tot webinars.

In welke categorie belegger val jij?

Tijdens het brokers vergelijken zul je zien dat bepaalde brokers zich richten zich op specifieke beleggers. Dergelijke brokers spelen in op hun doelgroep met een communicatie die naadloos aansluit bij deze leeftijdscategorie. Denk onder andere aan handel in de “hippe” cryptovaluta.

Brokers die zich meer richten op de oudere doelgroep, werken doorgaans met lange termijn beleggingen. Dit wil niet zeggen dat je jezelf moet limiteren in je keuzes en moet je kiezen waar je je zelf het prettigst bij voelt.

Kan je niet kiezen? Overweeg fondsbeleggen

Weet je niet waar je voor moet kiezen? Wellicht dat dan iets voor jou is. Je investeert een bepaald bedrag voor langere tijd in een beleggingsfonds en de specialisten gaan ermee aan de slag. Je inleg wordt verspreid over meerdere aandelen en beleggingsproducten om je risico te reduceren. Veel brokers verwachten echter wel een relatief hoge inleg.

Let hier tijdens het brokers vergelijken dan ook op. Als je op zoek bent naar een hoog rendement op korte termijn, is fondsbeleggen niet de beste keuze.

Groen en duurzaam

Beleggen en rekening houden met het milieu? Vandaag de dag krijgen mensen die kiezen voor groen beleggen weinig tot geen belastingvoordelen. Brokers die maatschappelijk verantwoord beleggen doen dit ook uit principe en willen zich op deze wijze onderscheiden.

Hoe de kosten voor jou worden berekend verschilt per broker. Sommigen berekenen de beleggingskosten met de beurskoers. Anderen vragen een extra bijdrage voor extra service, zoals een gebruikersvriendelijke interface of real-time beurskoersen. Brokers die internationaal werkzaam zijn verrekenen valutakosten. Allemaal factoren om rekening mee te houden tijdens het brokers vergelijken.

Eén van de belangrijkste factoren is het transactiebedrag dat per transactie aan de broker wordt betaald. Dit varieert van een paar cent tot een paar euro per transactie! De moeite waard dus om nauwlettend brokers te vergelijken.

Meer informatie over de brokers in deze vergelijking:  AlexBinckbankDeGiro –  IG Markets –  Lynx – Markets.comPlus500 – Saxo BankToday’s Brokers

Tip: Kun je tijdens het brokers vergelijken niet kiezen voor 1 broker? Vraag dan bij verschillende brokers een informatiepakket aan of open een demoaccount.

4.3/541 ratings