Start met Autoverzekering vergelijken door in de vergelijker je gegevens in te voeren.

Iedere auto of automobiel die zich op de openbare weg begeeft of bedoeld is om je mee te vervoeren, moet in Nederland voorzien zijn van een autoverzekering. Dit heeft alles te maken met de schade die er kan ontstaan wanneer je een verkeersongeval krijgt. Of je nu zelf de veroorzaker bent van het ongeluk of dat de schade is veroorzaakt door iemand anders, de autoverzekering is bedoeld om ervoor te zorgen dat de schade snel en goed vergoed kan worden en je niet de kosten om je auto te laten repareren zelf hoeft te betalen. Het is wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten op de auto waarin je rijdt en het niet naleven van deze verplichting kan je een fikse boete opleveren.

Het uitzoeken van de juiste autoverzekering is gemakkelijker dan het lijkt. Dit komt omdat er veel verschillende aanbieders van autoverzekeringen zijn, ieder met een eigen pakket en daarmee ook andere prijzen. Het aanbod kan vrij overweldigend zijn en daardoor bestaat de kans dat je maar voor de eerste de beste optie kiest, maar door meer onderzoek te doen kun je al gauw tientallen euro’s op jaarbasis besparen. Autoverzekeringen vergelijken is daarom zeer belangrijk als je van plan bent een nieuwe verzekering af te sluiten voor jouw wagen. Maar hoe doe je dit en waar moet je op letten? Hier gaan we hier wat dieper op in.

Waarom een autoverzekering afsluiten

Autoverzekering Vergelijken
Vergelijk autoverzekeringen via Geld24.nl

Autoverzekeringen zijn in het leven geroepen om schade die tijdens het autorijden wordt veroorzaakt te kunnen vergoeden. Autorijden is op zichzelf al een dure grap, van de aanschaf van de wagen tot de brandstof en de belastingen om überhaupt de weg op te mogen. Schade die je dan aan je auto krijgt zorgt dan al helemaal voor een extra kostenpost. Helemaal aangezien veel auto-ongelukken gebeuren op hoge snelheid en een hoge snelheid staat vaak gelijk aan meer impact en daardoor meer schade. Omdat niemand de kosten van deze schade uit eigen portemonnee kan of wil betalen is de autoverzekering erg geschikt.

Daarbovenop komt dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je hoeft maar net even niet op te letten of er iets uit een zijstraatje komt of je rijdt net een paar kilometers te hard de bocht door en je hebt al schade. Of deze schade nu komt door een eigen fout of omdat een medeweggebruiker niet goed op zat te letten heeft voor de kosten en impact van de schade niet veel verschil. Wel wordt er altijd zoveel mogelijk gekeken naar op wie de schade te verhalen is, zodat er duidelijk gemaakt kan worden bij wie de verzekering moet vergoeden. Als jij dan degene bent die de schade heeft gereden, dan betaalt jouw verzekering de kosten. Heb je schade door iemand anders, dan kun je de kosten van zijn of haar verzekering uitbetaald krijgen. Daarbij komt dat iemand eerder bereid is schuld te bekennen als niet hijzelf maar de verzekering hoeft te betalen, wat onnodig veel geruzie kan voorkomen.

Alles bij elkaar is het ook gewoon verplicht vanuit de wet om een autoverzekering af te sluiten op je auto. Zodra jij de eigenaar van een auto wordt ben je verplicht dit te regelen. Dit is met name vanwege de bovengenoemde situaties. Als je tijdens een controle gepakt wordt voor het rijden zonder verzekering, dan kan je dit een hoge boete kosten plus dat je niet meer verder mag rijden met de auto zolang je de verzekering niet hebt geregeld. En als je dan ergens midden in het niets staat is dat geen aangename verrassing.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Om autoverzekeringen goed met elkaar te kunnen vergelijken moet je wel weten wat voor verzekering je nodig hebt. Iedere verzekeraar heeft verschillende autoverzekeringen, dus is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt.

Verreweg de meest afgesloten autoverzekering is de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en houdt in dat het de schade dekt die jij als bestuurder hebt veroorzaakt. Of dit nu schade aan je eigen auto is of die van iemand anders. Daarnaast zijn er ook aanvullende verzekeringen, die je ook kunt gebruiken voor schade die een andere oorzaak heeft. Zo is de beperkt cascoverzekering bedoeld voor schade die veroorzaakt wordt door nevenzaken, zoals een overstekend wild dier of stormschade en kun je ook schade die anderen bij je auto toegebracht hebben verzekeren door middel van een allriskverzekering.

Er bestaan ook autoverzekeringen die meer dekken dan alleen schade. Zo heb je ook verzekeringen die materiële schade vergoeden van producten die in je auto zaten bij bijvoorbeeld diefstal, maar ook verzekeringen voor immateriële schade. Ook bestaan er speciale verzekeringen op het gebied van pechhulp in zowel het binnen- als het buitenland, die je gemakkelijk kunt combineren met je gewone verzekering. Een ongeluk krijgen kan een enorme impact op je hebben, waardoor je hulp nodig kunt hebben ook op psychologisch gebied. Daarvoor kan deze aanvullende verzekering dan uitkomst bieden. In Nederland is iedereen alleen verplicht een WA-verzekering af te sluiten, iedere aanvullende verzekering is afhankelijk van waarvoor jij denkt dat je verzekerd wil kunnen worden.

Niet alleen de soorten verzekeringen zijn afhankelijk van welke verzekering je moet kiezen. Als je weet welke vorm het beste bij je past begint het vergelijken namelijk pas echt. Als je bijvoorbeeld alleen voor de WA-verzekering wil gaan, dan kun je via een vergelijkingssite de verschillende aanbieders van deze verzekering met elkaar vergelijken. Je vult dan de benodigde informatie in en krijgt daarna een duidelijk overzicht van welke aanbieder het beste bij jouw situatie past. Meestal worden de verschillende aanbieder gerangschikt op wat het beste bij je past, inclusief de informatie waarvoor deze zo hoog staan. Op deze manier kun je bekijken of de bovenstaande verzekeraar ook echt het beste past bij wat jij het belangrijkst vindt voor je situatie.

Hoe sluit je een verzekering af?

Na het vergelijken van de autoverzekeringen kun je meteen de verzekering afsluiten. Op de vergelijkingssite wordt bij iedere verzekering een button aangegeven waarnaar je direct naar de website van de aanbieder wordt gestuurd. Op deze pagina kun je dan alle belangrijke informatie invullen en officieel een aanvraag doen volgens de voorwaarden die je hebt gevonden op de vergelijkingssite.

Autoverzekering Vergelijken

Bij het afsluiten van je autoverzekering gaat het er vooral om dat je alle informatie wat betreft aansprakelijkheid goed invult. Zo is het belangrijk dat de verzekering staat op het kenteken van de betreffende auto. Als je een verzekering hebt afgesloten op je eigen naam maar deze niet hebt gecombineerd met de auto, dan geldt de verzekering niet. Ook niet als jij degene bent die zowel de auto als de verzekering op naam heeft staan. Wel is het mogelijk om je bestaande verzekering over te zetten op je nieuwe auto, maar dit moet je wel goed met je verzekeraar regelen zodat je zeker weet dat de verzekering ook echt geldt voor jouw auto.

Als je autoverzekeringen vergelijkt sluit je pas een contract af wanneer je alle gegevens aan de gekozen verzekeraar hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden. Daarna zal de verzekeraar zelf nog bekijken of jouw aanvraag voldoet aan de eisen die er worden gesteld vanuit de verzekering zelf en de overheid. Wanneer dit alles goed is gekeurd zal de verzekering in gang worden gezet. Als je eerst alleen nog wilt oriënteren over wat er allemaal mogelijk is, dan kun je ook de vergelijkingssite gebruiken om alvast een beeld te krijgen en te weten wat je kunt verwachten wanneer je een autoverzekering afsluit. Het vergelijken is vrijblijvend en je zit nergens aan vast voordat je zelf akkoord geeft op de afsluiting. Je kunt dus met verschillende vormen van autoverzekeringen spelen en vergelijken met verschillende simulaties zonder dat het je geld kan kosten.

Kosten van een autoverzekering

Een autoverzekering kost natuurlijk geld. Van deze premie wordt het geld gebruikt om indien nodig schade uit te kunnen betalen aan jou of de andere partij. De premie die je moet betalen is afhankelijk van welke soort lening je af hebt gesloten, wat de staat van jouw auto is, wat jouw geschiedenis op het gebied van schadevrij rijden is, je leeftijd en natuurlijk bij wie je bent verzekerd. Iedere aanbieder van autoverzekeringen kan dezelfde verzekering aanbieden, maar wel met andere voorwaarden en daarmee dus andere kosten. Door de verzekeringen te vergelijken kun je niet alleen bekijken waarvoor de verzekering bedoeld is en wat er allemaal mee is verzekerd, maar ook hoe duur deze verzekering is. Door deze factoren met elkaar te combineren kun je zien of je goedkoper uit bent met een iets duurdere lening waar alles in zit begrepen of met een goedkope WA-verzekering met een aanvullende verzekering erbij voor hetgeen wat jij extra in je pakket wil hebben.

De kosten van de verzekering bedragen een maandelijks bedrag dat je aan premie moet betalen aan de verzekeraar. Deze premie kan hoger of lager worden zolang er iets veranderd in jouw situatie. Deze situaties bestaan onder andere uit het krijgen van een ongeluk, meer schadevrije jaren opbouwen of dat de algemene premies in waarde veranderen. Je moet er dus rekening mee houden dat over het algemeen de premie iedere maand hetzelfde is, maar dat er wel veel kan gebeuren waardoor de premie duurder of juist goedkoper kan worden.

Krijg je altijd een verzekering?

Je moet voldoen aan bepaalde eisen om je auto te kunnen verzekeren. Dit kan afhangen van een aantal zaken. Allereerst natuurlijk je situatie omtrent het bezit van een auto en hoe je hiermee om bent gegaan. De verzekeraar heeft de bevoegdheid om jouw dossier in te zien om te kijken wat voor gebeurtenissen er al van invloed zijn geweest op jouw rijervaringen. Zo kan de verzekeraar zien of je al eens een ongeluk hebt gehad, hoe vaak dit is gebeurd, hoe lang geleden, wat dit ongeluk inhield en wat er toen is besloten qua afhandeling. Als je slechts één keer een ongeluk hebt gehad vanwege noodweer of onvoorziene omstandigheden, dan zal de verzekeraar waarschijnlijk niet zo lastig doen.

Heb je al een aantal ongevallen achter je naam staan, dan kan de kans doen ontstaan dat de verzekeraar jou niet als verzekerde wil hebben, omdat je een te groot gevaar vormt voor jezelf en andere weggebruikers. Je bent als automobilist verplicht om een verzekering af te sluiten, maar de verzekeraar is niet verplicht om jou een verzekering te verstrekken.

Het weigeren van een autoverzekering kan ook door de aanbieder gedaan worden als blijkt dat je een verleden hebt op het gebied van nalatig zijn met je afbetalingen. De verzekeraar mag ook controleren of jij in het BKR-register staat en waarvoor je hierin staat. Als jij bekendstaat als wanbetaler, omdat je ergens niet aan de betalingstermijn hebt voldaan, dan kan het zo zijn dat de verzekeraar er geen vertrouwen in heeft dat je wel betaalt voor deze verzekering en daarom er niet voor kiest om jou te verzekeren. Ook hiertoe heeft de aanbieder alle rechten.

Als je geweigerd wordt bij een verzekeraar, kun je kijken of je een verzekering af kunt sluiten bij een andere aanbieder. Als geen aanbieder jou wilt hebben, ben je verplicht om een verzekering af te sluiten via de staat. Bij deze verzekering kun je niet geweigerd worden, maar je bent wel verplicht een lening af te sluiten die hele slechte voorwaarden heeft. Deze staatsverzekering is erg duur vanwege de hoge premie en dekt alleen het hoogstnoodzakelijke. Dit is een situatie waar niemand in terecht wil komen, dus daarom is het belangrijk dat je goed je verzekeringen en rijgedrag in de gaten houdt om na het vergelijken van de aanbieder de autoverzekering te kunnen kiezen die je wilt zonder onderliggende problemen.

Een auto hebben zonder verzekering

Als je met je auto de openbare weg op wilt, ben je verplicht dat de auto een verzekering heeft. Het maakt hierbij niet uit of je rijdt op de snelweg, in de bebouwde kom of alleen op een parkeerplaats die niet op eigen terrein ligt. Als je de auto opstart zonder dat deze verzekerd is, dan kun je daar een fikse boete voor krijgen. Zelfs de route van de dealer naar huis wanneer je de auto gekocht hebt is een risico.

Nu is het zo dat je niet altijd je auto verzekerd hoeft te hebben, maar dit betekent niet dat je ook onverzekerd kunt gaan en staan waar je maar wilt. Wanneer je een rijontzegging hebt of het kenteken van je auto is geschorst, dan hoef je je auto niet verzekerd te hebben. Het nadeel hierbij is alleen dat dit situaties zijn waarbij je ook helemaal niet de auto mag gebruiken. Als iemand anders in jouw auto wil kunnen rijden terwijl je zelf een rijontzegging hebt, moet de auto wel verzekerd zijn. Een belangrijke vuistregel om te onthouden bij of je wel of niet een autoverzekering nodig hebt is dat zolang de auto zich kan begeven op wegen waar ook andere weggebruikers zonder pardon kunnen komen, je een autoverzekering nodig hebt.

Waarom autoverzekering vergelijken?

Veel mensen hebben al jarenlang dezelfde autoverzekering en denken hier niet veel over na. Deze consumenten laten geld liggen, uit onderzoek is gebleken dat wanneer je overstapt naar een andere autoverzekering je met gemak honderden Euro's per jaar kunt besparen. Niet slecht voor een klein beetje werk.

Waar moet je op letten bij autoverzekeringen vergelijken?

Niet iedere autoverzekering is hetzelfde. Zo kun jij een totaal andere verzekering hebben dan je buurman. Dit komt omdat het belangrijk is dat je weet welke autoverzekering het beste past bij jouw situatie. Voordat je dan een autoverzekering afsluit is het belangrijk dat je kijkt naar een aantal zaken.

Voorwaarden auto

Allereerst natuurlijk de auto zelf. Hierbij is vooral de leeftijd van de wagen belangrijk. Een auto is een gebruiksmiddel, hoe ouder de wagen is, hoe meer deze is versleten en hoe meer de waarde ervan is gedaald. Daarbij worden auto’s steeds meer vatbaar voor schade als deze al wat langer op de wegen rijden. De kans op het rijden van schade is bepalend voor hoe duur de verzekering je gaat kosten. Hoe meer kans op schade, hoe groter de kans dat de verzekeraar kosten uit moet betalen en daardoor gooien de verzekeraars hun premies omhoog als je een oude auto wilt verzekeren. Daarom zal je vaak zien dat je bij een nieuwe auto vaak goedkoper uit bent met je verzekering dan een auto die je van een oud vrouwtje hebt overgekocht.

Daarnaast hangt het model auto ook samen met de hoogte van de premie. Dit komt omdat hoe gevaarlijker de auto, hoe groter de kans dat je schade rijdt. Met gevaarlijk wordt bedoeld dat de auto een goede kans heeft om sportief rijgedrag uit te lokken. Daarom zijn snelle en zware wagens vaak duurder in de verzekering dan een simpel stadsautootje. Om deze redenen wordt bij het vergelijken van autoverzekeringen altijd gevraagd naar je kenteken. Deze geeft aan wat voor auto je hebt, waardoor verzekeraars goed in kunnen zien welke soort verzekering en de hoogte van de premie er bij je auto passen.

Voorwaarden bestuurder

Allereerst wordt er gekeken naar je leeftijd. Al doende hebben verzekeraars geleerd dat jonge automobilisten eerder schade rijden dan volwassenen. Dit kan komen omdat ze nog maar pril aan het verkeer deelnemen en daarom vooral in de eerste jaren wat onhandig rijgedrag kunnen vertonen. Zo kunnen jongeren extra voorzichtig rijden, nog moeite hebben met ruimtelijk inzicht of juist de adrenaline opzoeken door wat extra hard door de bochten te scheuren. Volwassen bestuurders rijden veelal volgens de standaard verkeersregels, waardoor deze minder kans lopen op schade rijden.

De ervaring van de automobilist wordt niet alleen op basis van geboortedatum bepaald. Ook de feitelijke cijfers worden gebruikt. Een van de belangrijkste hierin is het aantal schadevrije jaren. Dit zijn de jaren dat je je op de weg begeeft zonder aanspraak op je verzekering te hoeven maken. Hoe langer je al in het bezit van een rijbewijs bent zonder een ongeluk gehad te hebben, hoe meer schadevrije jaren je hebt en daardoor een lagere premie hoeft te betalen. Dit heeft ook betrekking op het aantal kilometers dat je gemiddeld rijdt. Als je veel kilometers onderweg bent, neemt de kans op schade tijdens het rijden ook toe. Daarom is de premie lager voor wie vooral korte afstanden aflegt.

Tot slot is het belangrijk waar je woont hoe hoog je premie kan zijn. In bepaalde gemeentes wordt de kans op schade rijden groter geacht dan in andere gemeentes, bijvoorbeeld omdat er meer mensen wonen, je midden in de Randstad zit of omdat het gemiddeld aantal auto-ongelukken hier groter is. Het is daarom belangrijk rekening te houden dat je in de stad voor dezelfde verzekering en dezelfde auto in een andere plaats een ander bedrag kwijt kunt zijn.

Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

Hoe gaat autoverzekering vergelijken en overstappen eigenlijk in zijn werk? In onze vergelijkingstool voer je de volgende gegevens in:

 • Je kenteken. Weet je dit niet? Kies dan het merk, model en bouwjaar van je auto.
 • Accessoires.  Kies je of Accessoires wilt verzekeren en wat de waarde is.
 • Bestuurders. Kies wie er het meeste van de auto gebruik maakt.
 • Je persoonlijke gegevens. Geboortedatum, Woonplaats en het aantal schadevrije jaren.
 • Kilometers per jaar. Dit hoeft niet exact te zijn, een schatting voldoet.
 • Uw dekking. Kies voor WA, Beperkt Casco of Volledig casco.

Hierna klik je op Bereken Premie en worden de autoverzekeringen van verschillende verzekeraars vergeleken.

Na enkele seconden zie je een overzicht van de verschillende premies. Deze premies kun je (wanneer je dat wilt) met elkaar vergelijken of je klikt op Bekijken om de details van de autoverzekering te zien.

In het scherm met de details kun je eventuele extra's voor je autoverzekering kiezen. Klik nu op Ga verder om je autoverzekering af te sluiten.

Nadat je de verzekering hebt afgesloten ontvang je binnen enkele ogenblikken een bevestiging dat je voorlopig verzekerd bent. Na ongeveer 1 werkdag krijg je een definitieve bevestiging dat je autoverzekering afgesloten is en dat je verzekerd bent.

Wat doe je met je oude autoverzekering? Je kunt je autoverzekering opzeggen door contact op te nemen met je oude autoverzekeraar en schriftelijk je polis op te zeggen.

Hulp nodig bij het autoverzekering vergelijken

Er bestaan veel verschillende soorten autoverzekeringen en ieder van deze verzekeringen is te vergelijken. Of je nu alleen voor de basis gaat of ook aanvullende verzekeringen afsluit. De vergelijkingssite kan uitkomst bieden in hoe je op de beste manier de verschillende verzekeringen van verschillende aanbieders kunt vergelijken om de beste uit te kiezen.

Autoverzekering Vergelijken

De basis van autoverzekeringen vergelijken begint bij weten wat je nodig hebt. Heb je genoeg aan een WA-verzekering of heb je meer nodig, zoals pechhulp in het buitenland omdat je vaak met het hele gezin op vakantie in Europa gaat? Het kan soms lastig zijn om te weten waarop je moet letten om de juiste autoverzekering af te kunnen sluiten en daarom is het handig dat je hier niet alleen voor staat. De aanbieders van autoverzekeringen kunnen je helpen om de juiste verzekering te vinden. De medewerkers van de klantenservice kunnen gerichte informatie en hulp op maat aanbieden, zodat je zeker kunt weten dat je kiest voor de autoverzekering die je ook echt nodig hebt.

Als het gaat om specifieke informatie over de inhoud van de verzekering, is het handig om contact op te zoeken met de verzekeraar zelf en navraag te doen wat er wel en niet mee is verzekerd. Heb je meer overkoepelende informatie nodig over waar je op moet letten, dan maakt de aanbieder zelf niet zoveel uit. Je kunt bij algemene vragen ook contact opnemen met de vergelijkingssite zelf, omdat deze ook weten wat er wel en niet in de meeste gevallen onder bepaalde verzekeringen hoort en waarvoor je beter kunt kiezen voor een aanvullende verzekering of dat een andere opties beter voor je is.

Hoe wordt de premie van je autoverzekering bepaald?

Tijdens het autoverzekering vergelijken zul je zien dat er veel verschil in de premies zit wanneer je bijvoorbeeld een andere leeftijd of woonplaats kiest. Dit zijn enkele van de factoren die de hoogte van je premie bepalen:

 • Leeftijd. De leeftijd van de hoofdbestuurder.
 • Woonplaats. Waar de hoofdbestuurder woonachtig is.
 • Waarde Auto. Wat is de dagwaarde van de auto.
 • Schadevrije jaren. Hoeveel jaren heb je al gereden zonder schade te claimen.
 • Type auto. Jeep, hatchback etc.
 • Wel of geen alarm. Beschikt de auto over een alarm?
 • Kilometers per jaar. Hoeveel kilometers rijdt je per jaar?

Tip: Wanneer je weinig kilometers per jaar maakt dan kan een Kilometerverzekering interessant zijn. Bij deze autoverzekering betaal je alleen voor de kilometers die je per jaar rijdt.

De vergelijkingstool van Geld24 helpt je met het autoverzekering vergelijken en vervolgens de meest passende en goedkoopste autoverzekering afsluiten. Tussen de verzekeraars zijn er veel verschillen in dekking en daarnaast worden er verschillende bonus-malus modellen toegepast waardoor het een vrij complexe materie wordt.

Tips om te besparen op je autoverzekering

Tot slot nog wat tips die je helpen met het besparen op je autoverzekering:

 1. Betaal je premie per jaar. Wanneer je in 1 keer je premie betaald ontvang je vaak een korting
 2. Ben je een ervaren chauffeur met veel schadevrije jaren? Kies dan voor een hoger eigen risico.
 3. Verzeker je niet dubbel. Heb je al pechhulp of rechtsbijstand? Sluit deze dan niet af bij je autoverzekering.
 4. Kleine schade? Overweeg deze dan zelf te betalen en niet te claimen. Claims hebben impact op je schadevrije jaren.
 5. Regel je autoverzekering zelf online en betaal geen onnodige kosten aan tussenpersonen in de vorm van provisie.
 6. Let op verborgen kosten. Ga tijdens het autoverzekering vergelijken goed na of er geen extra kosten zijn.

Tijdens het autoverzekering vergelijken kun je producten vergelijken van onder andere: Centraal BeheerFBTO - Inshared - Ohra.

Centraal Beheer autoverzekering

De Centraal Beheer autoverzekering staat misschien wel vooral bekend vanwege de opvallende reclamespotjes waarmee dit bedrijf zichzelf in de markt zet. De core business van Centraal Beheer is echter niet het vermaken van de tv-kijker, maar het aanbieden van verzekeringen. Het assortiment van Centraal Beheer is wat dat betreft bijzonder uitgebreid dus het mag geen verbazing wekken dat u ook voor de Centraal Beheer autoverzekering prima bij deze verzekeringsmaatschappij terecht kunt.

Centraal Beheer autoverzekering

De Centraal Beheer autoverzekering geeft u de mogelijkheid om uw auto te verzekeren op een manier die bij de leeftijd (en dus de dagwaarde) van uw auto past. Want of u nu in een flitsende splinternieuwe bolide over de weg zoeft of in een oud brikje over de weg tuft: één ding is voor elke auto hetzelfde.

Een auto die in Nederland aan het verkeer deelneemt moet verzekerd worden. De vraag is even hoeveel premie u bereid bent om daar maandelijks voor neer te tellen. En dat hangt natuurlijk weer samen met de mate van risico die u uit wilt sluiten. De stelregel is: hoe duurder de auto hoe completer de verzekering moet zijn.

Centraal Beheer allriskverzekering

Heeft u een auto die een hoge dagwaarde heeft en nog niet al te oud is? Dan is het goed voor te stellen dat u de auto bij schade liever wilt laten herstellen dan dat u direct een nieuwe wagen aanschaft. Is deze situatie op u van toepassing dan ligt een allriskverzekering voor de hand. Schade aan anderen, inbraak, schade door storm, brand of andere natuurverschijnselen: het is allemaal gedekt met de allriskverzekering.

Ook wanneer u te maken krijgt met ruitschade is deze verzekering absoluut toereikend. En hoe “allrisk” een allriskverzekering is blijkt wel uit het feit dat zelfs schade door aanrijdingen gedekt is. Zelfs wanneer die aanrijding uw eigen schuld is! Voor wie zich bij een schadepost geen zorgen wil maken over de verzekering is de allrisk optie van de Centraal Beheer autoverzekering dus ideaal. Wel betaalt u een vrij forse maandelijkse premie.

Centraal Beheer Autoverzekering WA+

Wanneer uw auto niet direct nieuw te noemen is - maar ook nog niet oud – dan is de WA+-verzekering van Centraal Beheer waarschijnlijk de meest passende verzekeringsoptie die deze verzekeringsmaatschappij in het assortiment heeft. Globaal is de WA+-verzekering zeer geschikt voor auto’s met een leeftijd tussen de 6 en de 10 jaar oud.

Een aantal zaken die door een standaard WA-verzekering niet worden gedekt vallen wel onder de dekking van de WA+-verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruitschade of schade door brand of diefstal. Een prima autoverzekering dus tegen een acceptabele maandelijkse premie.

Centraal Beheer WA-verzekering

Hebt u een wagen van 10 jaar oud of nog ouder? Dan weet u zelf ook wel dat de dagwaarde van uw auto niet zo heel hoog is. Dat maakt natuurlijk niets uit, zolang de auto naar tevredenheid functioneert kunt u gewoon uw kilometers blijven maken. Wel is het zo dat u bij een oude auto beter niet al te veel geld uit kunt geven aan de premie van de autoverzekering. Afgemeten aan de waarde van de auto kan een dure verzekering namelijk niet uit.

Over het algemeen wordt aangeraden om een oude auto slechts te verzekeren tot het wettelijk minimum. Dat betekent dat u een verplichte WA-verzekering afsluit. Dit is de goedkoopste variant van een autoverzekering en hiermee wordt alleen de schade gedekt die u aan anderen veroorzaakt. Bij de Centraal Beheer autoverzekering kunt u tegen een geringe maandpremie prima voldoen aan uw wettelijke verplichtingen. Met de WA-verzekering gaat u gerust op weg en hoeft u zich ook geen zorgen te maken wanneer u wordt aangehouden voor controle. Alles is geregeld en de kosten van de Centraal Beheer autoverzekering vallen reuze mee.

FBTO autoverzekering

FBTO is een verzekeraar die het gemak voor de klant hoog in het vaandel heeft staan. Maar bovenal gaan ze er bij FBTO vanuit dat er niemand beter in staat is om de meest passende verzekering te kiezen dan de klant zelf. Dat geldt voor alle soorten verzekeringen die FBTO aanbiedt, dus ook voor de FBTO autoverzekering.

Soms is het wat ingewikkeld om een definitieve keuze te maken voor wat betreft een autoverzekering, maar laten we eerlijk zijn: het is toch ook weer geen rocket science. Wie weet hoe oud zijn auto is (en wie weet dat nu niet) komt al een heel eind. Bij FBTO kiest u uit drie verschillende basisverzekeringen. Mocht u graag wat extra risico uitsluiten dan kan dat vervolgens ook. De FBTO autoverzekering heeft namelijk bovenop de basisverzekering ook nog een aantal ‘extra’ modules om specifieke situaties (en vooral de schade die daaruit kan voortvloeien) te verzekeren.

De autoverzekering van FBTO

FBTO Autoverzekering

Of u een FBTO autoverzekering af wilt sluiten moet u uiteraard zelf beslissen nadat u deze verzekeraar hebt vergeleken met een aantal concurrenten. Dát u een autoverzekering af moet sluiten, daar ontkomt u gewoonweg niet aan. Al was het maar omdat een (WA-)verzekering nu eenmaal wettelijk verplicht is gesteld.

Overigens is dat maar goed ook: stel dat u onverzekerd een ongeval veroorzaakt waarbij auto’s beschadigd raken en personen verwondingen oplopen dan zou dat in de meeste gevallen betekenen dat u de rest van uw leven bezig bent om schadevergoedingen te betalen. Vooral personenschade gaat gepaard met enorm hoge bedragen.

FBTO WA-verzekering

Zoals elke autoverzekeraar heeft ook FBTO vanzelfsprekend een WA-verzekering die door klanten kan worden afgesloten. Bij een WA-verzekering wordt slechts de schade gedekt die u in het verkeer toebrengt aan anderen. WA staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-verzekering bij FBTO dekt dus nooit schade aan uw eigen auto. Dat klinkt misschien als een slechte deal, maar op zich valt dat enorm mee.

Een WA-verzekering is namelijk met name geschikt voor wat oudere auto’s. FBTO hanteert bijvoorbeeld een leeftijdsadvies van 10 jaar. Wanneer een auto namelijk 10 jaar of ouder is dan is de dagwaarde (het maximumbedrag dat bij een allriskverzekering zou worden gedekt) heel laag. En die lage dagwaarde weegt normaalgesproken niet op tegen de hogere premie die voor een uitgebreide verzekering moet worden betaald.

FBTO WA+-verzekering

Wanneer de dagwaarde van uw auto nog steeds een redelijk mooi bedrag is ligt het voor de hand dat u schade die aan uw eigen auto ontstaat in elk geval gedeeltelijk wilt laten vergoeden. Tegelijkertijd is de auto misschien niet meer zo nieuw dat u echt de volle mep aan premie wilt betalen. De FBTO autoverzekering biedt in dat geval een mooie tussenoplossing. De WA+-verzekering.

Uiteraard dekt deze autoverzekering de schade die u (ongewild) toebrengt aan anderen, maar ook bepaalde schadeposten aan uw eigen voertuig vallen onder de dekking. De WA-verzekering met beperkt casco zoals de WA+-verzekering officieel heet dekt bijvoorbeeld ruitschade, schade door diefstal en inbraak en schade die ontstaat als gevolg van brand of storm. FBTO vermeldt op hun website specifiek dat deze verzekeringsvorm ook schade als gevolg van neerstortende vliegtuigen dekt. Fijn om te weten, hoewel de kans dat zoiets u overkomt natuurlijk nihil is…

FBTO Allriskverzekering

Bezit u een auto die een leeftijd heeft van minder dan zeven jaar? Dan is de dagwaarde van auto waarschijnlijk zo hoog dat het de moeite waard is om het voertuig allrisk te verzekeren. Bij de FBTO autoverzekering is dit uiteraard mogelijk. FBTO biedt de allriskverzekering aan onder de naam WA-Cascoverzekering en dat houdt in dat u in feite verzekerd bent voor alle schade die aan uw auto (en de auto van anderen) ontstaat. Uiteraard zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer u zonder rijbewijs rijdt of dronken achter het stuur zit; maar wanneer u geen strafbare feiten pleegt bent u gewoon volledig verzekerd met de allrisk optie van de FBTO autoverzekering.

Meer weten over de Inshared autoverzekering? Start hier. Het afsluiten van een autoverzekering is voor elke autobezitter iets waar niet onderuit gekomen kan worden. De Overheid stelt een WA-verzekering namelijk verplicht als absoluut minimum. Niet zo vreemd, een WA-verzekering dekt namelijk schade die u als gevolg van een ongeluk toebrengt aan anderen. En aangezien die schade op kan lopen tot enorme bedragen is een WA-verzekering de enige manier om te garanderen dat die schade voldoende gedekt wordt.

Samengevat: wilt u rijden, dan dient u uw auto te verzekeren. Tenzij u bewust een strafbaar feit wilt plegen (want dat is rijden zonder verzekering) maar daar gaan we niet van uit. Qua autoverzekering hebt u echter nogal veel keus in Nederland. Een kwestie van vergelijken dus. Want er zijn een groot aantal autoverzekeraars actief op de Nederlandse markt. Een daarvan is de Inshared autoverzekering.

Inshared autoverzekering

Inshared autoverzekering

Inshared is een verzekeringsmaatschappij die een groot aantal verzekeringen aanbiedt. Op dit moment concentreren we ons echter even op de autoverzekeringen van Inshared. Wat dat betreft hebt u bij Inshared de keuze uit vier verschillende soorten autoverzekeringen. Dat is al één optie meer dan de meeste andere autoverzekeraars u aanbieden.

Inshared autoverzekering vergelijken

Of de Inshared autoverzekering voor u de juiste keuze is hangt echter van meer factoren af dan de hoeveelheid keuzemogelijkheden. Onder meer de hoogte van de premie is ook interessant. Om een goed beeld te krijgen van wat een klant met een Inshared autoverzekering kan verwachten moeten we eerst de mogelijkheden op een rijtje zetten tijdens het autoverzekering vergelijken.

Inshared WA-verzekering

De eerste en goedkoopste mogelijkheid Inshared autoverzekering is de WA-verzekering. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering biedt van de autoverzekeringen in het assortiment de minste dekking. Een beperkte dekking is ook precies wat er bij een WA-verzekering te verwachten valt.

Het hele idee van dit type verzekering is namelijk dat schade die u toebrengt aan anderen wordt gedekt. Dat geldt voor de WA-autoverzekering van Inshared, dat geldt ook voor de WA-verzekering van een willekeurige andere autoverzekeraar. Over het algemeen raden de specialisten een WA-autoverzekering aan van Inshared aan wanneer u in een auto rijdt die ouder is dan 15 jaar. Voor de duidelijkheid: bent u de bezitter van een oldtimer dan is een WA-verzekering natuurlijk wel wat te karig.

Inshared WA+-verzekering

De tweede optie die de Inshared autoverzekering biedt aan consumenten die hun auto willen verzekeren is de WA+-verzekering. Dit type autoverzekering staat ook wel bekend als de WA-verzekering met beperkt casco. Een WA-verzekering met beperkt casco heeft een ruimere dekking dan de gewone WA-verzekering. Veel autobezitters met een auto tussen de 6 en 15 jaar oud kiezen voor een verzekering met beperkt casco.

Bij een autoverzekering met beperkt casco van Inshared is schade door diefstal, brand, storm, ruitbreuk en barsten in de autoruit allemaal gedekt. Uiteraard evenals de schade die u aan anderen veroorzaakt. Is de verzekerde auto jonger dan 10 jaar en heeft u de auto minder dan een jaar geleden gekocht bij een erkend BOVAG autobedrijf dan wordt de aanschafwaarde volledig vergoed in geval van total loss of diefstal.

Inshared beperkt casco extra

Een bijzondere variant van de WA+-verzekering is de autoverzekering met een uitgebreidere schadedekking in het geval van schade die u zelf aan uw eigen auto hebt veroorzaakt (natuurlijk niet bewust!). Bijvoorbeeld parkeerschade of schade na een ongeluk. Normaalgesproken dekt een WA+-verzekering dit niet maar met de “extra-variant” van deze Inshared autoverzekering wordt in dit soort gevallen 50 procent van de schade gedekt. Voor het overige is deze autoverzekering te vergelijken met de gewone WA+-verzekering van Inshared.

Inshared allriskverzekering

Hebt u een (relatief) nieuwe auto? Dan ligt het voor de hand om een allriskverzekering af te sluiten bij Inshared. Schade die u zelf veroorzaakt wordt in dat geval voor de volle 100 procent gedekt. Bovendien wordt de nieuwwaarde of aanschafwaarde tot drie jaar na aanschaf volledig uitgekeerd. Met een allriskverzekering dekt u de risico’s die u op de weg loopt dus zo volledig mogelijk af.

Ohra autoverzekering

Lees hier alles over de Ohra autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten bij Ohra is een fluitje van een cent als we deze verzekeraar mogen geloven. Op hun website wordt geclaimd dat het mogelijk is om binnen vijf minuten een autoverzekering af te sluiten. Dat mag zo zijn, om ook daadwerkelijk de verzekering af te sluiten die het best bij u en bij uw auto past moet er wel een keuze gemaakt worden uit de mogelijkheden die Ohra aanbiedt. Gelukkig zijn die opties bij Ohra vrij overzichtelijk. Er zijn drie verschillende autoverzekeringen en daarnaast is het mogelijk om een aanvullend pakket af te sluiten mocht u daar behoefte aan hebben.

De Ohra autoverzekering

Ohra Autoverzekering

Ohra is een allround verzekeraar die een groot aantal verschillende schadeverzekeringen verstrekt. Misschien is Ohra wel het meest bekend van de zorgverzekeringen die deze verzekeringsmaatschappij in het assortiment heeft. Het gaat hier echter niet om zorgverzekeringen, maar wel om de Ohra autoverzekering.

En wanneer u de eigenaar bent van een auto is een verzekering een essentiële zaak die geregeld moet worden voordat u de weg opgaat. Niet alleen omdat dit ervoor zorgt dat u minder financiële risico’s loopt, maar zeker ook omdat (minimaal) een WA-verzekering wettelijk verplicht is. Uiteraard kunt u ook kiezen voor WA+ of voor allrisk, maar dat heeft alles te maken met de leeftijd van uw auto.

Ohra WA-verzekering

Voor een autoverzekering moet vanzelfsprekend premie worden betaald, dus u moet wel het idee hebben dat de hoogte van de premie opweegt tegen de waarde van uw auto. Wanneer uw auto een lage dagwaarde heeft omdat de auto al oud is (bijvoorbeeld ouder dan 15 jaar) is een allriskverzekering zonde van het geld. Dat geldt eigenlijk ook voor de WA+-verzekering. Een oude auto kan perfect verzekerd worden door middel van een gewone WA-verzekering. U voldoet dan aan de wettelijke vereisten en bent een relatief gering bedrag aan premie per maand kwijt. Wanneer u een Ohra autoverzekering afsluit verzekerd u uzelf ervan dat schade die u in het verkeer aan een ander toebrengt door de verzekering wordt gedekt.

Ohra WA+-verzekering

De automobilist die een enkele WA-verzekering niet voldoende vindt om zijn voertuig mee te verzekeren hoeft met de Ohra autoverzekering niet te wanhopen. Voor de auto’s met een leeftijd tussen de 10 en 15 jaar is de WA+-verzekering waarschijnlijk de beste optie. Deze verzekering staat ook wel bekend als de WA-verzekering met beperkt casco. Dat beperkte casco houdt in dat er bepaalde schade aan de eigen auto wordt vergoed.

Bij een WA+ Ohra autoverzekering houdt dit in dat schade die veroorzaakt wordt door brand of door bepaalde weersomstandigheden zoals hagel, storm of een overstroming worden gedekt. Ohra vermeldt expliciet ook de term “natuur” op hun website. Hiermee wordt bedoeld dat schade veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren ook wordt vergoed. Naast de genoemde schadeoorzaken wordt met een WA+-verzekering ook schade door diefstal van de auto en schade door een gebarsten of gebroken ruit vergoed.

Ohra autoverzekering allrisk

Hebt u een auto die (vrij) nieuw is, en daardoor ook een behoorlijke waarde vertegenwoordigt? Wie een nieuwe wagen in de prak rijdt heeft meestal een schadelast die enorm op kan lopen. Al was het maar om dat de dagwaarde van een nieuwe auto vanzelfsprekend erg hoog is. Genoeg reden om geen risico’s te nemen en de auto heel goed te verzekeren. Bij Ohra is dat geen enkel probleem, want voor auto’s jonger dan vijf jaar adviseert Ohra een allriskverzekering.

Bij een allriskverzekering van Ohra profiteert u van alle dekkingen die onder de WA- en WA+-verzekering vallen, maar bovendien verzekert u uw auto met deze variant ook tegen schade door een aanrijding en ook wanneer een vandaal het nodig vindt om uw auto te beschadigen is de schade met een allriskverzekering gedekt. Wilt u gebruikmaken van de nieuwwaarde regeling van Ohra? Dat kan, maar dan moet u wel een aanvullend pakket bij Ohra afsluiten.

Let tijdens het autoverzekering vergelijken ook goed op extraatjes zoals pechhulp en rechtsbijstand welke de premie duurder maken, heb je deze extra opties ook echt nodig?