Autoverzekering Vergelijken

Online Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering Vergelijken
3.7 (74.55%) 44 stemmen

De WA-verzekering

  • Verplicht voor iedereen met een (motor)voertuig.
  • Vergoedt schade aan anderen waar jij verantwoordelijk voor bent.
  • Aanbevolen voor auto’s ouder dan 10 jaar.

WA + beperkt casco

  • Vergoedt schade aan anderen plus gedeeltelijk schade aan jouw voertuig, bij de volgende incidenten: brand, diefstal, ruitbreuk, hagel-, stormschade en aanrijdingen met dieren
  • Beste geschikt voor voertuigen van 6 – 10 jaar oud.

WA volledig casco (Allrisk autoverzekering)

  • Nagenoeg alle schades. Naast de WA + beperkt casco dekking heb je extra vergoeding bij: aanrijdingen, slippen, ter water raken en ander van buitenkomend onheil.
  • De Allrisk autoverzekering is aan te raden voor voertuigen van 0 – 5 jaar oud.

Autoverzekering vergelijken via Geld24De vergelijkingstool van Geld24 helpt je met het vergelijken en vervolgens de meest passende en goedkoopste autoverzekering afsluiten. Tussen de verzekeraars zijn er veel verschillen in dekking en daarnaast worden er verschillende bonus-malusmodellen toegepast waardoor het een vrij complexe materie wordt.

Hiernaast speelt je eigen historie als bestuurder, waaronder de factor van het aantal schadevrije jaren, een bepalende rol voor de hoogte van je premie. Hierdoor is het de tijdsinvestering waard om die diverse aanbieders te vergelijken en te besluiten welke verzekering voor jou het beste geschikt is.

De goedkoopste autoverzekering variant is de WA-dekking (deze is verplicht voor alle automobilisten in Nederland) of de WA+, met een grotere mate van dekking, ook wel de WA-verzekering met beperkt casco genoemd. Bij de Allrisk verzekering komen hogere premies kijken maar dan heb je ook wel de meeste dekking voor terug.

Tip: Let tijdens het autoverzekering vergelijken ook goed op extraatjes zoals pechhulp en rechtsbijstand welke de premie duurder maken, heeft u deze ook echt nodig?