Autoverzekering Vergelijken

Online Autoverzekeringen vergelijken

Start met Autoverzekering vergelijken door in de vergelijker je gegevens in te voeren.

De WA-verzekering

 • Verplicht voor iedereen met een (motor)voertuig.
 • Vergoedt schade aan anderen waar jij verantwoordelijk voor bent.
 • Aanbevolen voor auto’s ouder dan 10 jaar.

WA + beperkt casco

 • Vergoedt schade aan anderen plus gedeeltelijk schade aan jouw voertuig, bij de volgende incidenten: brand, diefstal, ruitbreuk, hagel-, stormschade en aanrijdingen met dieren
 • Beste geschikt voor voertuigen van 6 – 10 jaar oud.

WA volledig casco (Allrisk autoverzekering)

 • Nagenoeg alle schades. Naast de WA + beperkt casco dekking heb je extra vergoeding bij: aanrijdingen, slippen, ter water raken en ander van buitenkomend onheil.
 • De Allrisk autoverzekering is aan te raden voor voertuigen van 0 – 5 jaar oud.

Autoverzekering vergelijken via Geld24De vergelijkingstool van Geld24 helpt je met het autoverzekering vergelijken en vervolgens de meest passende en goedkoopste autoverzekering afsluiten. Tussen de verzekeraars zijn er veel verschillen in dekking en daarnaast worden er verschillende bonus-malus modellen toegepast waardoor het een vrij complexe materie wordt.

Hiernaast speelt je eigen historie als bestuurder, waaronder de factor van het aantal schadevrije jaren, een bepalende rol voor de hoogte van je premie. Hierdoor is het de tijdsinvestering waard om die diverse aanbieders te vergelijken en te besluiten welke verzekering voor jou het beste geschikt is.

De goedkoopste autoverzekering variant is de WA-dekking (deze is verplicht voor alle automobilisten in Nederland) of de WA+, met een grotere mate van dekking, ook wel de WA-verzekering met beperkt casco genoemd. Bij de Allrisk verzekering komen hogere premies kijken maar dan heb je ook wel de meeste dekking voor terug.

Waar Let ik op tijdens het Autoverzekering vergelijken?

Tijdens het autoverzekering vergelijken zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Allereerst is het belangrijk zijn het bouwjaar en de dagwaarde van je auto belangrijk. Wat is de dagwaarde? De dagwaarde is het bedrag dat je auto oplevert wanneer deze vandaag verkocht zou worden.

Waarom zijn de dagwaarde en het bouwjaar belangrijk tijdens het autoverzekering vergelijken? Je kunt je natuurlijk voorstellen dat je voor een auto die oud is en/of weinig geen uitgebreide premie gaat afsluiten. Je krijgt immers bijna niets terug voor je auto bij een ongeval.

Dus wanneer je gaat vergelijken, maak dan altijd de afweging tussen dagwaarde en de kosten van je verzekeringspremie.

Heb je behoefte aan een aanvullende verzekering? Bij een aanvullende verzekering kun je denken aan een verzekering voor invaliditeit of overlijden of bijvoorbeeld pechhulp of  juridisch advies.

Veel mensen kiezen er voor om tijdens het autoverzekering vergelijken voor deze extra opties te kiezen zodat ze zich in het geval van een ongeval een stuk minder zorgen hoeven te maken.

Waarom Autoverzekering vergelijken?

Veel mensen hebben al jarenlang dezelfde autoverzekering en denken hier niet veel over na. Deze consumenten laten geld liggen, uit onderzoek is gebleken dat wanneer je overstapt naar een andere autoverzekering je met gemak honderden Euro’s per jaar kunt besparen. Niet slecht voor een klein beetje werk.

Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

Hoe gaat autoverzekering vergelijken en overstappen eigenlijk in zijn werk? In onze vergelijkingstool voer je de volgende gegevens in:

 • Je kenteken. Weet je dit niet? Kies dan het merk, model en bouwjaar van je auto.
 • Accessoires.  Kies je of Accessoires wilt verzekeren en wat de waarde is.
 • Bestuurders. Kies wie er het meeste van de auto gebruik maakt.
 • Je persoonlijke gegevens. Geboortedatum, Woonplaats en het aantal schadevrije jaren.
 • Kilometers per jaar. Dit hoeft niet exact te zijn, een schatting voldoet.
 • Uw dekking. Kies voor WA, Beperkt Casco of Volledig casco.

Hierna klik je op Bereken Premie en worden de autoverzekeringen van verschillende verzekeraars vergeleken.

Na enkele seconden zie je een overzicht van de verschillende premies. Deze premies kun je (wanneer je dat wilt) met elkaar vergelijken of je klikt op Bekijken om de details van de autoverzekering te zien.

In het scherm met de details kun je eventuele extra’s voor je autoverzekering kiezen. Klik nu op Ga verder om je autoverzekering af te sluiten.

Nadat je de verzekering hebt afgesloten ontvang je binnen enkele ogenblikken een bevestiging dat je voorlopig verzekerd bent. Na ongeveer 1 werkdag krijg je een definitieve bevestiging dat je autoverzekering afgesloten is en dat je verzekerd bent.

Wat doe je met je oude autoverzekering? Je kunt je autoverzekering opzeggen door contact op te nemen met je oude autoverzekeraar en schriftelijk je polis op te zeggen.

Let wel op dat je rekening houdt met opzegtermijn, wanneer je autoverzekering bijvoorbeeld 1 jaar loopt is de opzegtermijn 1 maand.

Hoe wordt de premie van je autoverzekering bepaald?

Tijdens het autoverzekering vergelijken zul je zien dat er veel verschil in de premies zit wanneer je bijvoorbeeld een andere leeftijd of woonplaats kiest. Dit zijn enkele van de factoren die de hoogte van je premie bepalen:

 • Leeftijd. De leeftijd van de hoofdbestuurder.
 • Woonplaats. Waar de hoofdbestuurder woonachtig is.
 • Waarde Auto. Wat is de dagwaarde van de auto.
 • Schadevrije jaren. Hoeveel jaren heb je al gereden zonder schade te claimen.
 • Type auto. Jeep, hatchback etc.
 • Wel of geen alarm. Beschikt de auto over een alarm?
 • Kilometers per jaar. Hoeveel kilometers rijdt je per jaar?

Tip: Wanneer je weinig kilometers per jaar maakt dan kan een Kilometerverzekering interessant zijn. Bij deze autoverzekering betaal je alleen voor de kilometers die je per jaar rijdt.

Tips om te besparen op je autoverzekering

Tot slot nog wat tips die je helpen met het besparen op je autoverzekering:

 1. Betaal je premie per jaar. Wanneer je in 1 keer je premie betaald ontvang je vaak een korting
 2. Ben je een ervaren chauffeur met veel schadevrije jaren? Kies dan voor een hoger eigen risico.
 3. Verzeker je niet dubbel. Heb je al pechhulp of rechtsbijstand? Sluit deze dan niet af bij je autoverzekering.
 4. Kleine schade? Overweeg deze dan zelf te betalen en niet te claimen. Claims hebben impact op je schadevrije jaren.
 5. Regel je autoverzekering zelf online en betaal geen onnodige kosten aan tussenpersonen in de vorm van provisie.
 6. Let op verborgen kosten. Ga tijdens het autoverzekering vergelijken goed na of er geen extra kosten zijn.

Let tijdens het autoverzekering vergelijken ook goed op extraatjes zoals pechhulp en rechtsbijstand welke de premie duurder maken, heb je deze extra opties ook echt nodig?

4.3/547 ratings