Huisdierenverzekering vergelijken

Op zoek naar de beste verzekering voor je huisdier? Hier kun je uitgebreid huisdierenverzekering vergelijken.

Premie hond gebaseerd op: Labrador Retriever van 5 jaar oud, reu.

Premie kat gebaseerd op: Angora van 3 jaar oud, kater.

  Kenmerken Premie Hond / Kat  
Ohra Ohra
 • Eigen bijdrage: 20%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 24.67 / € 12.28
Per maand
Meer informatie >
Aegon Aegon
 • Eigen bijdrage: € 50
 • Poliskosten: € 6.05
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 25.87 / € 10.82
Per maand
Meer informatie >
PetSecur PetSecur
 • Eigen bijdrage: 50%
 • Poliskosten: € 10
 • Max. vergoeding per jaar: € 2500
€ 31.16 / € 19.19
Per maand
Meer informatie >
HEMA HEMA
 • Eigen bijdrage: 15%
 • Poliskosten: € 9.68
 • Max. vergoeding per jaar: € 3000
€ 35.85 / € 20.35
Per maand
Meer informatie >

Je verzekert jezelf en je spullen voor alle mogelijke gevaren en kosten die daarbij kunnen ontstaan. Dit is niet veel anders met de kosten voor je huisdier. Je hond of kat kan ook ergens last van krijgen en de kosten hiervan kunnen al snel aardig oplopen. Daarvoor is het verstandig om een huisdierenverzekering aan te schaffen om de kosten van een bezoekje aan de dierenarts zo laag mogelijk te kunnen houden.

Welke dierenverzekering je het beste kunt kiezen hangt af van je dier en hoeveel zorg die nodig heeft, maar in elke situatie is huisdierverzekering vergelijken een goed idee.

Er zijn veel verschillende aanbieders van dierenverzekeringen en de meeste aanbieders hebben ook meerdere verzekeringen. Het is daarom van groot belang om eerst goed op orde te hebben wat voor een verzekering je nodig hebt en wat er in deze verzekering allemaal is inbegrepen. Zo kun je de laagste prijs betalen voor een verzekering die alles dekt en hoef je niet te betalen voor zaken waar je geen gebruik van wil of hoeft te maken.

Huisdierenverzekering vergelijken doe je gemakkelijk via Geld24.nl door alle grote aanbieders van de beste dierenverzekeringen naast elkaar te zetten en te kijken welk van deze verzekeringen het beste is geschikt voor jouw viervoeter.

De verschillen in dierenverzekeringen

Huisdierenverzekering vergelijken

Er bestaan veel verschillende soorten dierenverzekeringen, waardoor je beter eerst kunt oriënteren wat jij en je dier nodig hebben en wat hierin de mogelijkheden zijn. Allereerst is er natuurlijk al een verschil in dierenverzekeringen voor je hond en voor je kat. De meeste aanbieders van dit soort verzekeringen houden het vaak wel bij deze twee huisdieren, waardoor het lastiger kan worden een goede verzekering te vinden voor bijvoorbeeld je vogel, je hamster of je hagedis.

Deze verzekeringen zijn er wel, maar het aanbod is wat lager en hiervoor kun je beter ook specifiek contact opnemen met de verzekeraar van wat de mogelijkheden zijn.

De verschillen is huisdierenverzekeringen gaan ook verder dan alleen wat voor soort huisdier je hebt. Zo moet je voor jezelf bepalen of je een aanvullende verzekering nodig kunt hebben of dat je al genoeg hebt aan een basisverzekering. Bij een basisverzekering worden meestal vrijwel alle onderdelen van een standaard bezoek aan de dierenarts verzekerd.

Denk hier bijvoorbeeld aan een consult ter controle, maar bijvoorbeeld ook het uitschrijven van medicatie, onderzoeken in het laboratorium en zelfs röntgenfoto’s en een aantal operaties. Een aanvullende verzekering kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een diertje in huis hebt genomen die wat meer extra zorg nodig heeft, omdat het bijvoorbeeld is geboren met een speciale afwijking.

Wat er wel en niet meeverzekerd is in de huisdierenverzekering wordt allemaal duidelijk neergezet bij het huisdierenverzekering vergelijken. Op basis hiervan kun je dan kijken welk pakket het beste bij jouw hond of kat en de situatie past. Het advies is om eerst te kijken naar wat de verzekeringen zelf inhouden en dan pas te kijken naar zaken zoals de premie. Op deze manier weet je zeker dat je je niet blindstaart op een premie van een dierenverzekering die voor jouw situatie helemaal niet relevant is.

Kies de huisdierenverzekering die past bij jouw dier

Een huisdierenverzekering kan pas aantrekkelijk en goedkoop zijn als het de belangrijkste kosten dekt. Als je bijvoorbeeld kiest voor een goedkope verzekering, maar deze dekt niet de behandelingen die je dier nodig heeft, dan kom je er toch soms duurder vanaf dan wanneer je had gekozen voor een verzekering met een hogere premie. Voor jezelf kies je ook een zorgverzekering die past bij jouw zorgwensen, dus waarom zou je dit anders doen voor je huisdier?

Huisdierenverzekering

Wat vooral belangrijk is, is dat de huisdierenverzekering de beste optie is voor jouw huisdier. Hierdoor kijk je naar wat voor een verzekering er is en of de omschrijving voldoet aan jouw huisdier. Je gaat dan ook geen hondenverzekering voor een kat afsluiten en vice versa, of een uitgebreid pakket nemen voor een dier dat vooral thuis in zijn of haar mandje ligt. Kies daarom een dierenverzekering die gericht is op wat voor dier je hebt en wat die doet.

Op die manier kun je al vrij snel de beste verzekering krijgen en kun je zelfs geld besparen. Zo is een verzekering voor puppy’s en kittens goedkoper dan die voor hun ouders, omdat de oudere beestjes vaak wat sneller iets onder de leden kunnen krijgen.

Het kan dus zo zijn dat als je twee huisdieren hebt het ene diertje goedkoper is bij aanbieder A terwijl je andere huisdier goedkoper is bij aanbieder B. Per dier moet je dus kijken wat het beste is voor het dier zelf en niet waar je al bent verzekerd.

Daarnaast kun je kiezen voor een dierenverzekering met een hoog of juist laag eigen risico, afhankelijk van hoeveel en hoe vaak het dier aan extra zorg nodig heeft. Hoe meer extra zorg je huisdier nodig heeft, hoe lager je je eigen risico kunt zetten. Hoeft jouw hond of kat alleen om de zoveel tijd ter controle op bezoek bij de dierenarts, probeer dan het eigen risico zo hoog mogelijk te zetten. Ook de minimale en maximale hoogte van het eigen risico kun je terugvinden bij het huisdierenverzekering vergelijken.

Andere belangrijke zaken om aandacht aan te schenken zijn onder andere het ras, het geslacht en je woonplaats. Het ras van het dier omdat bepaalde rassen andere zorg nodig hebben dan andere soorten. Denk bijvoorbeeld aan dat veel volbloed raskatten een verminderde weerstand hebben dan huis-tuin-en-keukenkatten. Het geslacht omdat mannetjes en vrouwtjes een andere lichaamsbouw hebben en daardoor andere zorg nodig kunnen hebben en je woonplaats omdat in sommige gebieden niet alle verzekeraars zitten of de juiste medische zorg geleverd kan worden.

Aanvullende huisdierverzekeringen

Bij het kiezen voor een aanvullende verzekering betaal je meer, maar worden speciale behandelingen ook meeverzekerd. Een van de bekendste en vaakst gekozen aanvullende verzekeringen is die van gebitscontrole. Je huisdier gebruikt de bek vaak voor vrijwel alles, dus kan er al gauw iets ontstaan dat behandeld moet worden. Het gebit wordt bij een gewone routine al gecontroleerd, maar voor daadwerkelijke behandelingen of operaties kan er dan weer een flinke som geld gevraagd worden.

Als jouw hond of kat in een risicogroep zit waar tandproblemen op de loer liggen, kan deze aanvullende verzekering een grote uitkomst bieden. Dit geldt ook voor huisdieren die bijvoorbeeld geopereerd moeten worden aan de gewrichten en er zijn zelfs aanvullende dierenverzekeringen voor de behandeling van kanker via chemotherapie.

Het vergelijken van de aanvullende huisdierenverzekeringen is net zo eenvoudig als het vergelijken van de gewone huisdierenverzekeringen. Het enige wat je hoeft te doen is bij de zoekopdrachten aan te geven welke aanvullende verzekeringen je wel en niet wil hebben, door simpelweg de aanvullende verzekeringen aan te tikken die je toe wilt voegen. Net als bij de basisverzekeringen staat dan alle informatie met betrekking tot de aanvullende verzekeringen op een rijtje en kun je goed inzien welke verzekering het beste past bij jouw dier en je budget.

Het kan ook zo zijn dat je liever zelf volledig betaalt voor de standaard routinecontroles en dat je je dierenverzekering met name wil gebruiken voor extra behandelingen, zoals de bovenstaande zaken als chemotherapie of extra tandheelkunde. Hiervoor is het mogelijk om je basisverzekering zo klein mogelijk te houden en te kiezen voor een zo hoog mogelijk eigen risico, zodat je alleen het geld van je verzekering hoeft in te zetten wanneer dit echt nodig is.

Het is niet mogelijk om de basisverzekering weg te laten en alleen voor een aanvullende verzekering te gaan, want zoals de naam al suggereert is deze verzekering een aanvulling op je gewone dierenverzekering. Het kan zeker een goed idee zijn om hiervoor te kiezen, maar je moet wel weten of het ook een goed idee voor jouw situatie is.

Wanneer is een dierenverzekering een goed idee?

Een huisdierenverzekering is in tegenstelling tot een zorgverzekering voor jezelf of een autoverzekering niet volgens de wet verplicht. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je je kat of hond wel of niet laat verzekeren. Als je twijfelt over het feit of je een huisdierenverzekering moet nemen is het verstandig te kijken naar de omstandigheden en wat de voor- en nadelen zijn van het niet gebruiken van een verzekering.

Een van de belangrijkste factoren om een dierenverzekering te nemen is natuurlijk de prijs van de behandelingen. Voor wie weleens (of vaak) niet de nodige financiële middelen tot zijn of haar beschikking heeft, doet er goed aan om een huisdierenverzekering te nemen. Misschien betaal je wel meer als je er geen gebruik van hoefde te maken, maar de premie loopt maandelijks en is dus in te schatten, waardoor dit ervoor kan zorgen dat er een grote financiële last van je schouders valt als je dit vergelijkt met dat je anders in één keer een groot geldbedrag kwijt zou kunnen zijn.

Je geliefde huisdiertje niet naar de dierenarts kunnen brengen en deze de nodige medische hulp niet kunnen geven omdat je het niet kunt betalen is iets dan geen enkele dierenliefhebber wil hoeven doen. Daarom kun je je beter indekken voor de mogelijke kosten door een huisdierenverzekering te nemen.

De kosten bij een dierenarts kunnen erg hoog oplopen. Dit komt onder andere omdat de dierenarts ook een soort dokter is en dus van medische kennis af moet weten om een bepaalde behandeling uit te mogen voeren. Bovendien zijn huisdieren meestal een stuk kleiner dan hun baasje, waardoor bij onder andere een operatie het een heel secuur werkje kan zijn om de behandeling correct uit te voeren.

De kosten van een dierenarts kunnen al gauw in de duizenden euro’s oplopen, dus als je dit niet graag wil of kunt betalen in één keer is het fijn om de kosten een beetje te kunnen spreiden over de tijd zodat je de klap indien deze valt beter op kunt vangen.

Direct een dierenverzekering afsluiten

Op een goede vergelijkingssite kom je niet alleen een overzicht tegen van de best passende dierenverzekeringen, je kunt de dierenverzekering die je wilt hebben ook direct afsluiten volgens de voorwaarden die er bij de vergelijker aangegeven staan. Dit is bij Geld24.nl geen ander verhaal. Wanneer je hier gebruik hebt gemaakt van de zoekfunctie om jouw beste huisdierenverzekering te kunnen vinden en je hebt uit het aanbod de beste optie kunnen kiezen, dan kun je eenvoudig via de button bij de verzekering terechtkomen op de website van de aanbieder en de verzekering direct afsluiten.

Je hoeft dan niet meer op de website van de verzekeraar op zoek te gaan naar het aanbod dat je via de tool voor huisdierenverzekering vergelijken hebt gevonden, om vervolgens alle gegevens opnieuw in te moeten voeren. Zo eenvoudig als dat het zoeken naar de juiste huisdierenverzekering dan was, kun je deze ook meteen afsluiten. Handig voor iedereen en je hoeft je geen zorgen meer te maken over de kosten of dat je nog wel een verzekering af moet sluiten.

Wanneer je de huisdierenverzekering hebt afgesloten krijg je binnen enkele tellen een bevestiging dat het gelukt is om de verzekering aan te vragen. Iets later krijg je dan een bevestiging dat je huisdier ook echt verzekerd is en dat je gebruik kunt maken van de verzekering indien nodig. Let er wel op dat niet iedere verzekering direct ingaat, dus lees goed de voorwaarden vanaf wanneer je aanspraak op je verzekering kunt doen om de behandelingen te kunnen laten dekken.

Als je al een huisdierenverzekering had maar deze nu door je nieuw gekozen verzekering wil laten vervangen, dan is het belangrijk dat je je oude verzekering stopzet. Het overstappen van een oude naar een nieuwe verzekeraar gaat niet automatisch, hier moet je zelf achteraan gaan. Je zet je oude verzekering stop door contact op te nemen met de verzekeraar waar de oude verzekering loopt en aan te geven dat je de verzekering stop wilt zetten.

Het kan per aanbieder verschillen van hoe lang het duurt voordat de verzekering echt is beëindigd, dus licht jezelf hier eerst over in voordat je de nieuwe verzekering afsluit. Vergeet ook niet om de oude verzekering echt stop te zetten, anders betaal je dubbel voor dezelfde dekking. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Meer informatie over de verschillende verzekeraars kun je hier vinden:

Hondenverzekering vergelijken

Je hond gaat of staat in de meeste gevallen overal waar jij ook bent, met misschien een uitzondering op wanneer je naar werk gaat natuurlijk. Je hond blijft veel bij je en is dan ook je grote beste vriend, maar ook hij of zij kan een keer ziek worden of iets onder de leden krijgen. Een behandeling of operatie kan dan een dure aangelegenheid worden en daarom wil je het liefst zoveel mogelijk deze kosten drukken, zonder dat je trouwe viervoeter hoeft te lijden van de onnodige pijn.

Premie hond gebaseerd op: Labrador Retriever van 5 jaar oud, reu.

  Kenmerken Premie  
Petplan hondenverzekering Petplan
 • Eigen bijdrage: 20%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3000
€ 23.22
Per maand
Meer informatie >
Ohra hondenverzekering Ohra
 • Eigen bijdrage: 20%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 24.67
Per maand
Meer informatie >
Aegon hondenverzekering Aegon
 • Eigen bijdrage: € 50
 • Poliskosten: € 6.05
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 25.87
Per maand
Meer informatie >
PetSecur hondenverzekering PetSecur
 • Eigen bijdrage: 50%
 • Poliskosten: € 10
 • Max. vergoeding per jaar: € 2500
€ 31.16
Per maand
Meer informatie >
Inshared hondenverzekering Inshared
 • Eigen bijdrage: 50%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 31.78
Per maand
Meer informatie >
HEMA hondenverzekering HEMA
 • Eigen bijdrage: 15%
 • Poliskosten: € 9.68
 • Max. vergoeding per jaar: € 3000
€ 35.85
Per maand
Meer informatie >

Een hondenverzekering vergelijken is hierbij een goed idee, omdat je zo de mogelijke toekomstige kosten goed kunt laten dekken en je zonder aarzelen de beste zorg aan je hond kunt geven. Er zijn veel verschillende soorten hondenverzekeringen, dus hoe weet je dan welke het beste geschikt is voor jouw hond? Dit doe je door de verschillende hondenverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Welke hondenverzekering je kiest hangt volledig af van wat voor een hond je hebt, hoe vitaal het beestje nog is en wat die nodig heeft qua specialistische zorg. Door rekening te houden met deze punten kun je een goede vergelijking maken en goed beslissen welke hondenverzekering nu het beste past bij jouw hond en je situatie. Op deze manier kun je niet alleen je hond de beste zorg gunnen maar hoef je de pijn van een behandeling niet ook te voelen in je portemonnee.

Bij wat voor soort hond is een hondenverzekering een goed idee?

Hondenverzekering vergelijken

Voor ieder soort hond is er wel een goede hondenverzekering te vinden. Het is alleen afhankelijk van wat voor soort hond je hebt, welke onderdelen er in je verzekering meegenomen moeten worden en wat hierdoor de premie van de verzekering wordt, zodat je weet wat je aan de verzekering kwijt bent. Gemiddeld zijn de kosten van een hondenverzekering zo rond de 20 euro per maand.

Dit valt op zich wel mee, maar houd er wel rekening mee dat dit echt de meest basic verzekering dan is. Wanneer je hond meer zorg nodig heeft dan er door de basisverzekering wordt gedekt, is het al verstandig om bijvoorbeeld een aanvullende verzekering te nemen en daarmee lopen de kosten van de premie natuurlijk ook op.

In de basisverzekering zitten met name de kosten inbegrepen die horen bij een normaal hondenleven. Denk bijvoorbeeld aan een consult bij de dierenarts, medicatie voor bijvoorbeeld diarree en zelfs lichte chirurgische ingrepen kunnen hierin gedekt worden. Wat de precieze prijs is van de basisverzekering hangt af van waar je verzekerd bent en wat voor hond je hebt. Heb je bijvoorbeeld nog maar net een puppy, dan liggen de kosten lager dan wanneer je trouwe vriend al een paar jaar meegaat. Daarbij is ook het ras belangrijk.

Een enorme waterhond heeft andere zorg nodig dan bijvoorbeeld een Malteesje, en hierin verschillen de prijzen dan natuurlijk ook. Daarnaast zijn pure rashonden meer vatbaar voor aandoeningen en ziektes dan een kruising van verschillende honden. Al deze punten worden meegerekend om de kosten van je dierenverzekering te kunnen berekenen.

Extra verzekeringen voor je hond

Vooral voor honden die al weleens wat hebben gehad of op leeftijd zijn kan een aanvullende verzekering geen overbodige luxe zijn. Zo is een van de belangrijkste aanvullende hondenverzekeringen op het gebied van gebitscontrole. Je hond loopt overal naartoe tijdens het uitgelaten worden en ruikt en bijt in alles wat die tegen kan komen. Dit kan op den duur nadelige gevolgen voor het gebit hebben, en een operatie in het gebit kan al snel aardig in de papieren lopen. Je wilt je hond niet met pijn in de mond door laten lopen, waardoor die misschien zelfs minder gaat eten. Daarom kan vooral voor de wat oudere honden een aanvullende tandenverzekering uitkomst bieden.

Een andere belangrijke aanvullende verzekering voor honden is die op het gebied van operaties aan bijvoorbeeld de knieën en heupen. Honden rennen veel en hard, waardoor hun gewrichten sneller slijten. Hoe langer en meer een hond actief is, hoe groter de kans dat die uiteindelijk aan zijn poten geopereerd moet worden. Deze operatie is ontzettend duur en om ervoor te zorgen dat je niet voor het dilemma komt te staan of je deze belangrijke operatie wel kunt betalen is een aanvullende hondenverzekering een zeer goed idee. Ook hier weer komt ouderdom met gebreken.

De reden om een hondenverzekering te nemen

Hondenverzekering

Je zou er misschien niet zo snel bij stilstaan, maar het leven van je hond kan afhangen van of deze verzekerd is. De kosten die er komen kijken bij een consult bij de dierenarts worden vaak onderschat, waardoor vooral wanneer je met minder rond moet komen deze rekeningen als een flinke klap binnen kan komen. Een gemiddelde behandeling kan al gauw rond de 1000 euro kosten, een bedrag dat niet iedereen zomaar even op kan hoesten. Via een hondenverzekering betaal je de premie op de lange termijn. Dit is veel makkelijker te overzien en op te vangen. Niemand werkt voor nop dus je moet er wel zeker van kunnen zijn dat als je hond iets mankeert je direct in kunt grijpen.

Bovendien kun je de hondenverzekering gebruiken alleen voor wanneer dit echt nodig is. Een standaard routine of vaccinatie kun je vaak wel uit eigen zak betalen, hiervan vallen de prijzen over het algemeen wel mee. Als er dan echt iets mis is kun je altijd nog aanspraak doen op je verzekering, zodat je de kosten van de hoognodige behandeling of operatie hierdoor kunt laten betalen. In dit geval moet je een hondenverzekering nemen met een hoog eigen risico, zodat de premie laag is en je pas gebruik hoeft te maken van de verzekering wanneer dit echt nodig is.

Hoe het beste hondenverzekeringen vergelijken

Je moet er eerst goed bij stilstaan wat je nodig hebt qua behandelingen voor je hond. Dit doe je door te kijken naar wat voor ras hond je hebt, hoe oud deze is en of die in het verleden al iets heeft gehad aan de gezondheid. Op basis van deze gegevens kun je hondenverzekering vergelijken en kijken welke verzekering het meeste past bij wat jouw hond nodig heeft.

Uiteraard kun je niet in de toekomst kijken van wat er nog allemaal kan gebeuren met je hond, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Dat je bijvoorbeeld niet aanvullend verzekerd bent tegen chemotherapie wil niet meteen zeggen dat je hond niet behandeld mag worden. Het is een afweging die je zelf moet maken. Iedere hond kan een keer iets naars krijgen, maar is deze kans groot genoeg om je er nu al voor te verzekeren?

Kattenverzekering vergelijken

Ook je kat heeft baat bij een goede verzekering. De kosten van de dierenarts kunnen bij een kat ook aardig oplopen. Niet zo snel als bij een hond maar wel noemenswaardig genoeg om een lichte waarschuwing te geven dat je niet zomaar moet denken dat je er na een behandeling met een paar meier vanaf kunt komen. Je kattenverzekering vergelijken en afsluiten moet je ook met zorgvuldigheid doen zodat je wel de juiste verzekering kiest die geschikt is voor jouw viervoertje.

  Kenmerken Premie  
Aegon kattenverzekering Aegon
 • Eigen bijdrage: € 50
 • Poliskosten: € 6.05
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 10.82
Per maand
Meer informatie >
Ohra kattenverzekering Ohra
 • Eigen bijdrage: 20%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 12.28
Per maand
Meer informatie >
Petplan kattenverzekering Petplan
 • Eigen bijdrage: 20%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3000
€ 13.31
Per maand
Meer informatie >
Inshared kattenverzekering Inshared
 • Eigen bijdrage: 50%
 • Poliskosten: € 0
 • Max. vergoeding per jaar: € 3500
€ 15.95
Per maand
Meer informatie >
PetSecur kattenverzekering PetSecur
 • Eigen bijdrage: 50%
 • Poliskosten: € 10
 • Max. vergoeding per jaar: € 2500
€ 19.19
Per maand
Meer informatie >
HEMA kattenverzekering HEMA
 • Eigen bijdrage: 15%
 • Poliskosten: € 9.68
 • Max. vergoeding per jaar: € 3000
€ 20.35
Per maand
Meer informatie >

Wat kost een kattenverzekering?

Kattenverzekering

Hoe hoog de premie is van je kattenverzekering is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst natuurlijk de kat zelf. De hoogte van de premie kan afhangen van hoe groot de kans is dat je kat gezondheidsklachten kan krijgen, zoals ziek worden of onder het mes moeten. Daarom zijn bijvoorbeeld jonge kittens vrij goedkoop, omdat deze nog jong en energiek zijn en overal nog tegenaan kunnen. Hoe ouder een kat wordt, hoe groter de kans wordt dat die iets onder de leden krijgt. Daarom kost je kattenverzekering over het algemeen meer wanneer je deze afsluit voor een wat oudere kat dan wanneer je deze al afsluit wanneer je het poesje pas net in huis hebt genomen.

Daarnaast is het belangrijk wat voor een kat je hebt. Raskatten zijn over het algemeen meer vatbaar voor ziektes dan huis-tuin-en-keukenkatten. Een van de redenen waarom je niet zo vaak een Britse korthaar door de tuinen ziet wandelen maar wel de traditionele rode kater. Of je kat wel of niet buiten komt kan voor veel verzekeraars ook een factor zijn van het verhogen of verlagen van de premie van de kattenverzekering. Dit komt omdat als je kat vaak binnen blijft er minder kans is op dat die ergens een verwonding oploopt.

Over het algemeen kun je zeggen dat een kattenverzekering een premie heeft van rond de 10 euro per maand. Dit is een stuk minder dan een hondenverzekering, onder andere vanwege dat een kat vaak minder veel buiten is en minder kans op verschillende ziektes of aandoeningen heeft. Deze prijs is een gemiddelde van de verzekeringen voor allerlei soorten katten en geldt alleen voor de basisverzekering. De premie kan meer en meer omhoog gaan afhankelijk van hoe meer aanvullend je verzekerd bent.

Alleen een basisverzekering of ook een aanvullende verzekering voor je kat?

Een kattenverzekering is volledig gericht op de kosten die je moet maken bij de dierenarts. Een basisverzekering is dan ook vooral gericht op de standaard bezoekjes aan de dierenarts. Denk aan de periodieke controle, inentingen en ontwormen, medicatie en onderzoeken door middel van bijvoorbeeld het afnemen van plasma. Als je kat vooral alleen ter controle bij de dierenarts langs hoeft te gaan heb je in de meeste gevallen genoeg aan een basisverzekering.

Wat er allemaal zit inbegrepen in de basisverzekering zie je bij het kattenverzekering vergelijken al bij de verzekering staan. Op deze manier kun je goed kijken welke verzekeringen de kosten dekken waarvoor jij een verzekering af wil kunnen sluiten. Het is dan ook belangrijk dat je van tevoren al weet waarvoor je je kat wil verzekeren en de verzekering kiest op basis van welke verzekering deze punten dekt en wat er nog meer qua voordelen aan hangen. Denk niet meteen aan de prijs van tijdens het kattenverzekering vergelijken. Kijk eerst naar wat je kunt krijgen en welke verzekeringen voldoen aan jouw eisen en kijk dan pas bij deze uiteindelijke selectie welke de goedkoopste is.

Niet iedere basisverzekering vergoedt alles wat jij zou willen. Dit kan bijvoorbeeld omdat je een wat oudere kat hebt die vaak extra zorg nodig heeft. Hiervoor kun je een aanvullende verzekering nemen. Dit is bijvoorbeeld handig als je kat al wat zwakker is geworden. Katten staan natuurlijk bekend om het feit dat ze altijd op hun pootjes terecht kunnen komen, maar ook deze pootjes kunnen een keertje nee zeggen en de sprong minder goed opvangen.

Daarom kun je kijken naar een aanvullende verzekering voor operaties aan de spieren en gewrichten, maar ook voor bijvoorbeeld extra tandheelkunde of voor een chemotherapie. Let er wel op dat je deze extra verzekering alleen afsluit als je basisverzekering het niet al dekt. Anders betaal je dubbel voor dezelfde opgave. Ook is een ongevallenverzekering een goed idee als je een kat hebt die veel alleen buiten loopt. Zo worden bijvoorbeeld de kosten gedekt wanneer je kat een ongeluk heeft gehad doordat die is geraakt door een voertuig.

Niet de duurste verzekering is per definitie de beste

Zoals hierboven al staat moet je je niet blindstaren op de prijs van de kattenverzekering. Dit geldt voor zowel als je de goedkoopste premie wil hebben als wanneer je kijkt naar de kwaliteit. De kosten van een kattenverzekering hebben namelijk niets te maken met hoe goed deze verzekering is. Je kunt namelijk ook besparen op de kosten van je kattenverzekering zonder dat het ten koste gaat van waarvoor je verzekerd bent. Dit kan op verschillende manieren.

Kattenverzekering vergelijken

De beste manier om te besparen op je kattenverzekering is door een hoog eigen risico te nemen. Hierdoor betaal je eerst veel zelf, maar wanneer het echt nodig is kun je gebruikmaken van je kattenverzekering om deze de overtollige kosten te laten dekken. Als je bijvoorbeeld zelf de periodieke controles betaald, heb je de verzekering helemaal vrij op het moment dat er een hoog bedrag betaald moet worden vanwege een cruciale ingreep. Hierdoor is je verzekering niet alleen goedkoper, maar je hoeft ook niet voor het dilemma te staan of je wel de belangrijke behandeling kunt betalen en wellicht de gezondheid van je vriendje op het spel zet.

Een ander belangrijk punt is dat je bij een kattenverzekering een vaste lage premie per maand betaald. Je kunt er dus op inspelen hoeveel je per maand kwijt bent en hoeft je geen zorgen te maken over een betaling die tussendoor gedaan moet worden en flink in de buidel kan tasten. Door goede afspraken met de verzekeraar te maken kunnen de kosten van je kattenverzekering veel lager uitpakken dan wanneer je bijvoorbeeld pas betaald wanneer er een behandeling gedaan moet worden. Deze behandeling kan al gauw 1000 euro of meer kosten, waardoor de premie van je kattenverzekering veel goedkoper ligt.

OHRA Huisdierenverzekering

Ohra huisdierenverzekering

OHRA heeft veel verschillende verzekeringen en je huisdierenverzekering is er een van. Via OHRA kun je een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat die volledig past bij wat je huisdier nodig kan hebben. Van de gewone basisverzekering tot en met zaken als ontstoken ogen of gebroken pootjes. Afhankelijk van waarvoor je je huisdier wil kunnen verzekeren kun je bij OHRA terecht.

Er bestaan verschillende pakketten bij OHRA voor huisdierenverzekeringen. Deze pakketten kunnen zo uitgebreid zijn als je maar wilt en voorzien in zaken die misschien niet zo zeer nodig zijn maar wel handig kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een speciale reisverzekering als je je dier mee wilt nemen op vakantie of wanneer het helaas al te laat is dat alles wat betreft een crematie gedekt kan zijn. De pakketten zijn eenvoudig aan en uit te zetten waardoor er zelf te kiezen is wat je wel en niet meeneemt.

Hoogte van de Ohra huisdierenverzekering

Bij de huisdierenverzekeringen van OHRA hangt de prijs af van verschillende zaken. Zo kan de hoogte van de premie hoger of lager worden afhankelijk van wat voor ras je huisdier is, wat het geslacht en de leeftijd is en ook hoe zwaar je beestje is. Hoe zwaarder het dier, hoe groter de kans op gezondheidsklachten en daarmee dus de premie omhoog kan gaan.

Bij OHRA hebben alle huisdierenverzekeringen geen eigen risico. Dit betekent dat als je verzekerd bent je niets eerst zelf hoeft te betalen voordat je gebruik kunt maken van de vergoeding van de verzekering. Dit kan voordeliger zijn voor wanneer je vaak en veel langs de dierenarts moet, maar het kan er ook voor zorgen dat de premie hoger is dan bij verzekeraars waar je wel een eigen risico moet betalen.

Gebruik kunnen maken van een huisdierenverzekering

Je kunt voor je hond of kat een dierenverzekering afsluiten vanaf het eerste levensjaar tot en met wanneer het beestje zijn of haar zevende verjaardag kan vieren. Dit is een gemiddelde leeftijd voor het afsluiten van een dierenverzekering. Je hoeft trouwens niets te doen wanneer je al een huisdierenverzekering hebt voor je dier en deze de 7 jaar of ouder heeft bereikt. Het gaat hier alleen om het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Wanneer de huisdierenverzekering is afgesloten kan het nog 30 dagen duren voordat je ook daadwerkelijk gebruik kunt maken van de verzekering. Dit om misbruik van de verzekering te voorkomen. Er zijn wel situaties wanneer deze zogeheten wachttijd komt te vervallen en je direct van je verzekering gebruik kunt maken, bijvoorbeeld omdat er in de wachttijd een ongeval heeft plaatsgevonden.

Je kunt korting krijgen als je een huisdier hebt dat nog vrij jong is of wanneer het dier niet al eerder iets heeft gehad. Mocht je meer dan één dier willen verzekeren dan kun je geen korting krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je alleen kijkt naar welke verzekering het beste past bij jouw huisdier en niet omdat je twee dieren voor de prijs van één kunt verzekeren. De huisdierenverzekering vergelijken van OHRA kun je hier snel en gemakkelijk doen.

Aegon Huisdierenverzekering

Aegon huisdierenverzekering

Via Aegon kun je een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat. Dit is met name de basisverzekering, waardoor je vooral de standaard zaken kunt laten vergoeden. Je kunt hierbij denken aan de periodieke controle, medicatie en eventuele operaties die hoofdnoodzakelijk zijn, verblijfkosten wanneer het diertje in de kliniek moet blijven en onderzoeken om bijvoorbeeld te bepalen of je beestje een aandoening of inwendig letsel heeft.

Deze zaken gelden met name voor zorg die geboden kan worden in Nederland zelf, maar er is ook een speciale reisverzekering waardoor behandelingen ook vergoed kunnen worden in heel Europa, inclusief de landen in het Middellands Zeegebied die niet in Europa vallen.

De huisdierenverzekering van Aegon werkt heel eenvoudig. Je laat een behandeling uitvoeren door de dierenarts en de rekening hiervoor stuur je door of laat je door je dierenarts doorsturen naar de verzekeraar. Deze behandelt de rekening en vergoedt de behandeling dan, volledig of gedeeltelijk afhankelijk van de prijs en over wat voor behandeling het gaat. Bij de basisverzekering worden behandelingen tot en met 3500 euro vergoed. Bij de reisverzekeringen worden behandelingen vergoed tot en met een maximum van 1000 euro.

Kan mijn huisdier via Aegon verzekerd worden?

Bij Aegon kun je een dierenverzekering afsluiten voor iedere hond of kat. Andere huisdieren vissen hierbij helaas achter het net. Bij sommige verzekeraars kun je wel voor exotische dieren een verzekering afsluiten, maar Aegon geeft duidelijk aan alleen voor honden en katten deze mogelijkheid te bieden.

Je hond of kat kan verzekerd worden bij Aegon zolang deze onder de 8 jaar oud is en geen geschiedenis heeft van aangeboren afwijkingen, een erfelijke aandoening of andere redenen waarom deze al vaker langs is geweest bij de dierenarts. De dierenverzekering van Aegon is vooral gericht op huisdieren die vooral op controle moesten voor de standaard keuringen. Mocht er in de tussentijd iets gebeuren waardoor je erachter komt dat je diertje een afwijking of aandoening heeft, dan gelden deze regels niet zo streng.

Iedere kat of hond van ieder ras kan verzekerd worden. Alleen de hoogte van de premie kan verschillen per hondenras. Bij katten maakt het ras niet uit, alleen de leeftijd. Ook hoeft je huisdier nog niet gechipt te zijn wanneer je de verzekering afsluit, maar dit moet wel gedaan worden de eerstvolgende keer dat je ermee naar de dierenarts gaat.

De Aegon dierenverzekering afsluiten

Wanneer je de huisdierenverzekering van Aegon hebt afgesloten, krijg je in de meeste gevallen binnen twee werkdagen reactie dat alles is gelukt. Daarna moet je nog 30 dagen wachten voordat je gebruik kunt maken van de vergoeding. Deze wachttijd vervalt wanneer er in de tussentijd iets gebeurt waardoor je huisdier acute zorg nodig heeft. De verzekering vergoedt geen zaken die al bekend waren voordat de verzekering werd afgesloten.

Voordat je bij Aegon een huisdierenverzekering afsluit is het belangrijk te weten wat je huisdier qua aandoeningen kan hebben en wat dit tot gevolg heeft tot de verzekering. Aangeboren afwijking die bijvoorbeeld door doorfokken zijn ontstaan worden niet door de verzekeraar vergoed, omdat deze zorg te duur kan worden om nog reëel vergoed te worden.

Petplan Huisdierenverzekering

Petplan huisdierenverzekering

Veel verzekeraars hebben naast hun standaard verzekeringen voor ziektekosten of je auto ook een dierenverzekering erbij. Hierdoor wordt vaak niet altijd alles vergoed zoals je dat wellicht zou wensen. Bij Petplan is dit anders. Deze verzekeraar geeft alleen huisdierenverzekeringen uit en heeft daardoor meer keuze aan specialistische dierenverzekeringen en uitgebreidere pakketten. Vaak wanneer mensen er niet uitkomen waar hun dier goed verzekerd kan zijn komen ze uiteindelijk wel op de juiste plek bij Petplan.

Vrijere keuze dierenverzekering bij Petplan

Petplan is echt gespecialiseerd op het gebied van huisdierenverzekeringen. Dit is te zien aan de vele verschillende pakketten. Zo kun je bij de meeste verzekeraars alleen je hond of kat verzekeren voor basisbehoeften en kosten in het buitenland, maar Petplan pakt het wat breder aan. Zo kun je bij Petplan ook dierenverzekeringen afsluiten voor je konijn of andere knaagdieren en zelfs vogels worden vergoed. Zo kan Loro de papegaai ook de zorg krijgen die het verdient.

Binnen de huisdierenverzekeringen zijn er drie pakketten, de basisverzekering, de basisverzekering Plus en het totaalpakket. Het grootste verschil tussen deze drie pakketten is dat je bij het basispakket geen specialistische zorg vergoed krijgt en dat je bij het totaalpakket een hoger percentage terug kunt verwachten dan bij het Plus-pakket. Daarnaast is je maximale vergoeding bij basis 3000 euro, bij Plus 4000 euro en bij totaal 5000 euro.

Wat de dierenverzekeringen van Petplan nog meer zo vrij maakt is het feit dat je niet gebonden bent aan een specifieke arts. Bij Petplan hoeven ze dan ook niet je postcode te weten om te kijken wat je premie kan gaan worden. Alleen de leeftijd en het soort dier dat je hebt zijn hierbij belangrijk. Dit is met name voor het berekenen van de premie.

Komt ieder huisdier in aanmerking voor een dierenverzekering bij Petplan?

Iedere hond of kat, ieder konijn of elke vogel kan in principe verzekerd worden bij Petplan. Voor de honden- en kattenverzekeringen geldt zelfs een maximale leeftijd tot wel 11 jaar. Dat is veel hoger dan de meeste andere verzekeringen aanbieden. Wat de leeftijd voor konijnen, die meestal niet zo oud worden, en papegaaien, die hun eigenaar kunnen overleven, precies zijn kun je beter even navragen bij de verzekeraar zelf.

Qua rassen maakt het niet zoveel uit wat je voor huisdier hebt. Op de website adverteert Petplan zelfs dat honden als Franse en Engelse bulldogs hier verzekerd kunnen worden, terwijl ze bij veel andere verzekeraars geweigerd worden vanwege mogelijke aangeboren afwijkingen.

Kosten dierenverzekering Petplan

De dierenverzekeringen van Petplan kunnen hoger of lager worden afhankelijk van jouw situatie. Met name op het gebied van leeftijd en ras kan de hoogte van de premie variëren. Bij Petplan kun je ervan uitgaan dat je gemiddeld een tientje per maand kwijt bent aan de basisverzekering. Deze prijs kan oplopen naarmate je huisdier ouder wordt of is en hoe uitgebreid pakket je wilt hebben.

Er is ook een mogelijkheid om alleen een ongevallenverzekering af te sluiten. Deze verzekering is handig als je alleen verzekerd wil zijn voor onverwacht letsel en je de standaard afspraken bij de dierenarts zelf wel kunt betalen. De ongevallenverzekering van Petplan is slechts 4,99 euro, ongeacht wat voor huisdier je hebt.

Inshared Huisdierenverzekering

Inshared huisdierenverzekering

InShared heeft veel verschillende verzekeringen en de dierenverzekering is er een van. Je kunt je hond of kat bij InShared verzekeren tegen de standaard kosten die er gemaakt kunnen worden naar aanleiding van een bezoek aan de dierenarts. Hoe hoog deze vergoeding is hangt af van welk pakket je neemt.

Bij InShared werken ze met drie pakketten dierenverzekeringen. Allereerst Huisdier & Ongeval, de basisverzekering waar vooral routinecontroles en de behandeling na een ongeval worden vergoed. Daarnaast heb je nog Huisdier & Zorg, waarin ook extra medische zorg wordt vergoed, zoals chemotherapie, labonderzoek en uitgebreide gebitsreiniging. Ook kun je via deze vorm advertenties laten vergoeden als je huisdier vermist is geraakt en mocht je maatje dan toch niet meer te genezen zijn, dan kan ook via hier de crematie voor je vergoed worden.

Binnen Huisdier & Zorg kun je kiezen voor 50 procent en 100 procent, waar de percentages slaan op de hoeveelheid dat de verzekering de kosten dekt. Het eigen risico van alle dierenverzekeringen bij InSahred is dus het percentage dat je zelf moet betalen. Bij Huisdier & Ongeval is dit percentage 15 procent.

Wanneer komt mijn huisdier in aanmerking?

Bij InShared worden alleen huisdieren verzekerd die onder de 5 jaar oud zijn en geen medisch verleden hebben van ernstige aandoeningen of zware operaties, met de uitzondering op castratie of sterilisatie. Alleen bij Huisdier & Ongeval kan deze leeftijd oplopen tot en met 8 jaar. Verder maakt het niet uit wat voor ras hond of kat je hebt. Iedere soort kan verzekerd worden.

De kosten van de verzekering hangen af van of je een hond of kat hebt, wat voor ras deze is en hoe oud het beestje al is. Daarnaast moet je rekeninghouden met dat de verschillende pakketten duurder zijn afhankelijk van hoe meer er vergoed wordt.

Wanneer je een huisdierenverzekering bij InShared hebt afgesloten ontvang je hierover binnen vijf werkdagen een bevestiging. Vanaf dat moment duurt het nog eerst 30 dagen voordat je ook gebruik kunt maken van de verzekering. Alleen als je hond of kat in de tussentijd een zwaar letsel heeft opgelopen door bijvoorbeeld een ongeval of een aanval door een ander dier vervalt deze wachttijd. Kosten die betrekking hebben op klachten die al bekend waren voordat de verzekering werd afgesloten worden niet vergoed.

Geld besparen bij Inshared

Alle dierenverzekeringen van InShared vergoeden de dierenartskosten tot een maximum van 3500 euro op jaarbasis. Om de kosten van de verzekering een beetje te kunnen drukken kun je er altijd ook voor kiezen om alleen aanspraak op de verzekering te maken indien het echt nodig is. Als je de kosten van de periodieke controle zelf kunt betalen, kan je dat ook doen om de kosten een beetje te besparen.

Daarnaast staat InShared bekend om het principe dat als er geld overblijft in het potje van verzekeringsgeld, dat dit dan terugbetaald wordt aan de klanten. Dit betekent dat als je amper tot geen gebruik van de verzekering hebt hoeven maken je al gauw een deel van je premie terug kunt krijgen aan het einde van het jaar. Dit kan ook een mooi voordeel opleveren voor wie het nieuwe jaar lekker fris wil kunnen beginnen.

HEMA Huisdierenverzekering

Hema huisdierenverzekering

Veel mensen gaan al naar HEMA voor van alles, van eten tot kleding en extra benodigdheden. Wat veel mensen niet weten is dat je ook bij dit warenhuis een huisdierenverzekering kunt afsluiten voor je hond of kat.

Waar je in de winkel vaak op de kleintjes kunt letten, beknibbelen ze niet op waarvoor de verzekering te gebruiken is. De huisdierenverzekering van HEMA dekt minstens zoveel als de verzekeringen van andere aanbieders en heeft daarnaast ook andere punten waaruit je je voordeel kunt tellen.

Bij de huisdierenverzekering van HEMA ga je voor een basisverzekering waarin de noodzakelijke zaken worden gedekt. Denk hier bijvoorbeeld aan de standaard controles bij de dierenarts, de gebruikelijke inentingen en behandelingen die abrupt noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld omdat je diertje een ongeval heeft gehad. Hierbij horen ook het maken van röntgenfoto’s, het dier onder narcose brengen en laten opereren, het geven van essentiële medicijnen en onderzoek laten doen naar mogelijk erfelijke aandoeningen. Alleen voor niet-essentiële operaties of specialistische zorg kun je een aanvullende verzekering aanvragen.

Ook aanvullende verzekeringen beschikbaar bij HEMA

De huisdierenverzekering van HEMA kost tussen de 9,50 euro en 12,50 euro per maand. Met deze basisverzekering ben je verzekerd voor vrijwel alle standaard behandelingen tot 3000 euro per jaar.

Voor de meeste behandelingen bij de dierenarts dekt de basisverzekering de kosten wel. Maar als je meer wil verzekeren, bijvoorbeeld omdat je extra tandheelkunde voor je beestje wil hebben, dan zijn hier aanvullende verzekeringen voor. Zo kan de zorg voor je trouwe maatje altijd gegarandeerd blijven. Ook voor bijvoorbeeld chemotherapie en crematie kun je een aanvullende verzekering nemen.

Al je huisdieren kunnen verzekeren bij HEMA

De huisdierenverzekering van HEMA is geschikt voor iedere hond of kat, zolang deze 5 jaar of jonger is. Het maakt hierbij niet uit wat voor ras je hond of kat is. Je betaalt voor elk ras precies hetzelfde, waardoor je niet meer kwijt bent voor je Heilige Birmaan dan voor je zwarte boerderijkat. Je hoeft er dus geen rekening mee te houden wat voor huisdier je hebt, je kunt altijd op dezelfde premie rekenen.

Net als dat er stapelkortingen zijn in de warenhuizen kun je ook voordeel krijgen op je dierenverzekering bij HEMA. Hoe meer verzekeringen je namelijk afsluit bij HEMA, hoe lager de premie wordt. Dit geldt voor meerdere dierenverzekeringen, maar ook voor bijvoorbeeld een reisverzekering of inboedelverzekering. Dit is een van de weinige momenten dat je de premie van je verzekering kunt verlagen als je meerdere huisdieren verzekert, misschien zelfs de enige keer dat het kan.

Declareren zoals jij dat wilt

Je kunt met de HEMA dierenverzekering inzetten zoals jij dat wilt. Om gebruik te kunnen maken van de vergoeding moet je de behandelingen declareren zodat deze uitbetaald kunnen worden. De declaratie kan gemaakt worden doordat je dierenarts bijhoudt welke behandelingen er uitgevoerd zijn, waardoor er een duidelijk overzicht is van wat je qua behandelingen hebt gehad en wat de verzekering aan je uit moet betalen.

De declaraties kunnen gedaan worden tot en met een jaar nadat de behandeling is uitgevoerd. Het is dan ook een goede tip om eerst te wachten totdat er een aantal behandelingen zijn geweest en alles in één keer te laten declareren. Dit komt omdat je voor iedere declaratie een eigen risico van 45 euro moet betalen. Om de kosten dan een beetje te drukken is het handig om alle behandelingen zoveel mogelijk in één declaratie te stoppen in plaats van elke behandeling direct te declareren wanneer de behandeling is voldaan.

PetSecur Huisdierenverzekering

Petsecure huisdierenverzekering

PetSecur is een specialist op het gebied van huisdierenverzekeringen en geeft daarom verschillende dierenverzekeringen uit. Volgens eigen zeggen is PetSecur een andere verzekeraar, aangezien de aanbieder werkt op een persoonlijke manier. Daarom worden alle declaraties persoonlijk gedaan en wordt je ook vanaf het moment dat je de verzekering af wilt sluiten al persoonlijk begeleid om te kiezen voor een dierenverzekering die niet alleen het beste past bij jouw trouwe viervoeter, maar ook bij jezelf.

In één team een lagere premie

Bij PetSecur kun je je verzekeren voor een lagere premie dan je misschien ergens anders al gewend bent. Dit komt omdat ze bij PetSecur werken in een collectief. Iedereen die verzekerd is bij PetSecur zit in dezelfde pot en al het geld dat aan het einde van het jaar in deze pot blijft zitten wordt gebruikt om de premie niet te hoeven verhogen.

Om deel te kunnen nemen aan dit collectief hoef je niets te doen. Je sluit een lening af en zit er direct bij. Daarbij is het een fijn gegeven dat je geen rekening hoeft te houden met een wachttijd. Je kunt bij het afsluiten van je dierenverzekering aangeven vanaf wanneer je de verzekering in wilt laten gaan en hoeft dan niet nog 30 dagen te wachten totdat je gebruik kunt maken van de verzekering. Dit komt vooral handig uit als je niet wil hoeven nadenken over of je wel al de juiste zorg kunt bieden aan je maatje wanneer dit nodig is.

Iedere hond of kat is welkom

Bij PetSecur maken ze geen onderscheid in wat voor hond of kat je hebt. Rasdier of niet, je beestje kan gewoon verzekerd worden. Het enige wat belangrijk is om in het achterhoofd te houden is dat je hond of kat niet ouder dan 8 jaar mag zijn. Dit komt omdat na deze leeftijd de kans op gezondheidsklachten en aandoeningen steeds groter wordt en daardoor niet goed te onderhouden zijn.

PetSecur is gespecialiseerd op het gebied van huisdierenverzekeringen voor honden en katten. Andere soorten huisdieren worden niet vergoed door de verzekeringen. Dit is om ervoor te blijven zorgen dat iedereen op dezelfde manier behandeld kan worden in het collectief en de juiste zorg vergoed kan blijven worden.

Zelf bepalen wat er wel en niet verzekerd wordt

De verzekeringen van PetSecur zijn erop gericht dat ze specifiek passen bij de situatie van je dier. Dit kan doordat je zelf kunt bepalen welke behandelingen er wel of niet meeverzekerd worden. Wil je bijvoorbeeld de kosten drukken en zelf betalen voor de gewone controles, waardoor je de verzekering alleen gebruikt voor wanneer er echt iets is gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld omdat je hond een gebroken pootje heeft opgelopen tijdens het spelen of omdat je kat last heeft gekregen van zijn oogjes. Je kunt dit ook baseren op de zorg waarvan je verwacht dat je hond of kat deze nodig heeft.

De dierenverzekering is bedoeld voor ongevallen en onkosten die ontstaan nadat je de verzekering hebt afgesloten. Klachten die al bekend waren voordat je de verzekering afsloot worden niet gedekt. Ook zaken als aangeboren afwijkingen kunnen geweigerd worden bij de vergoeding.