Fietsverzekering vergelijken

Premie gebaseerd op een fiets zonder accessoires met een aanschafwaarde van €1000 welke aangeschaft is in 2021 en waarvan de eigenaar woonachtig is in Breda.

  Kenmerken Premie (vanaf)  
Allianz fietsverzekering Allianz
 • Eigen risico: € 0.00
 • Eenmalige poliskosten: € 0.00
 • Vergoeding aankoopwaarde: 100% tot 3 jaar
 • Dekking: Wereldwijd
 • Keuze uit 3 pakketten
 • Onze keuze
€ 3.92
Per maand
Meer informatie >
Inshared fiets Inshared
 • Eigen risico: € 0.00
 • Eenmalige poliskosten: € 0.00
 • Vergoeding aankoopwaarde: 100% tot 3 jaar
 • Dekking: Wereldwijd
€ 4.16
Per maand
Meer informatie >
Fietsverzekering van Hema Hema
 • Eigen risico: € 0.00
 • Eenmalige poliskosten: € 9.68
 • Vergoeding aankoopwaarde: 100% tot 3 jaar
 • Dekking: Wereldwijd
€ 4.26
Per maand
Meer informatie >
Kingpolis Kingpolis
 • Eigen risico: € 0.00
 • Eenmalige poliskosten: € 6.50
 • Vergoeding aankoopwaarde: 100% tot 5 jaar
 • Dekking: Wereldwijd
€ 7.80
Per maand
Meer informatie >
Univé Univé
 • Eigen risico: € 0.00
 • Eenmalige poliskosten: € 25.00
 • Vergoeding aankoopwaarde: 100% tot 3 jaar
 • Dekking: Wereldwijd
€ 8.10
Per maand
Meer informatie >
Centraal Beheer Centraal Beheer
 • Eigen risico: € 25.00
 • Eenmalige poliskosten: € 0.00
 • Vergoeding aankoopwaarde: 100% tot 3 jaar
 • Dekking: Wereldwijd
€ 9.82
Per maand
Meer informatie >

Waarom fietsverzekering vergelijken? Er worden ieder jaar veel fietsen gestolen. Jaarlijks wordt er door 100.000 aangifte van fietsendiefstal gedaan. Niet iedereen doet aangifte. Het aantal fietsen dat jaarlijks wordt gestolen is ongetwijfeld veel hoger. Een fietsverzekering is daarom het overwegen waard.

Heb je een nieuwe fiets gekocht of heb je een fiets die niet al te oud is? Dan is het doorgaans verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende aanbieders van fietsverzekeringen met verschillende premies en voorwaarden. Om de beste polis te vinden doe je er verstandig aan om fietsverzekeringen te vergelijken en op zoek gaan naar de polis met de beste premie en voorwaarden.

Verschillende soorten fietsen

fietsverzekering

Niet iedereen in Nederland heeft een gewone stadsfiets. Er zijn tegenwoordig allerlei soorten fietsen. Op dit moment zijn de bakfiets en de e-bike erg populair. Ook die populaire fietsen kunnen verzekerd worden. Wil je een bepaald soort fiets, bijvoorbeeld een mountainbike verzekeren? Let dan bij het fietsverzekering vergelijken op bij welke verzekeringsmaatschappijen dat mogelijk is.

Stadsfietsen en e-bikes kunnen bij vrijwel iedere aanbieder van fietsverzekeringen worden verzekerd. Welke soorten fietsen kunnen er nog meer worden verzekerd?

 • De moderne, dunne en lichte racefiets wordt steeds populairder. Racefietsen worden niet alleen gebruikt om wedstrijden te fietsen. Ze zijn ook gebruikt worden voor een fietstocht in het weekend of om naar het werk te fietsen.
 • Ook mountainbikes kunnen worden verzekerd. Deze terreinfietsen, met dikke banden voor extra grip en een goede vering om schokken op te vangen, zijn geschikt om te fietsen op onverharde wegen of paden.
 • Een fietser die rijdt met een ligfiets heeft in vergelijking met een fietser die rijdt op een gewone fiets een andere gewichtsverdeling en lichaamshouding. Met deze tweewieler, die een ander comfort heeft, kunnen hoge snelheden worden bereikt. De bakfiets, een fiets met twee of drie wielen en een bak voorop waarin kinderen of spullen kunnen worden vervoerd, zie je steeds vaker. Vooral de elektrische bakfiets is tijdens het fietsverzekering vergelijken erg populair, want er kan dan veel gemakkelijker met de zware bakfiets worden gefietst.

Fietsverzekering voor een e-bike

De steeds populairdere e-bike kan, zoals eerder opgemerkt, bij vrijwel alle aanbieders van fietsverzekeringen worden verzekerd. Vanwege de hoge aanschafprijs is circa 80% van de e-bikes verzekerd. Bij het fietsverzekering vergelijken voor e-bikes moet je wel opletten op de manier waarop door de verzekeringsmaatschappij de schade aan de accu is gedekt. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die elke maand een bepaald percentage, bijvoorbeeld 1,5% afschrijven op de waarde van de accu. De percentages kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Ook zijn er verzekeringsmaatschappijen die niets afschrijven op de accu. Door die maatschappijen wordt bij schade aan de accu wel de reguliere € 25 aan eigen risico in rekening gebracht.

Fietsverzekering voor een tweedehands fiets

Heb je een tweedehands fiets? Ook een tweedehands fiets kan worden verzekerd tegen diefstal en schade Uiteraard is dat alleen maar zinvol als die fiets nog een behoorlijke waarde heeft. Het verzekeren van een tweedehands fiets is wellicht de moeite waard als de fiets een waarde heeft van enkele honderden euro’s. Bij het beantwoorden van de vraag of het de moeite waard is om een tweedehands fiets te verzekeren, moet ook gekeken worden naar het risico. Voor een tweedehands fiets die vrijwel nooit zonder toezicht staat is een verzekering waarschijnlijk onnodig.

Heb je de tweedehands fiets verzekerd? Dan is de te betalen premie afhankelijk van de waarde je opgeeft voor de tweedehands fiets. Vaak wordt hier de aanschafwaarde voor gebruikt. Die waarde komt vaak dicht in de buurt van de werkelijke waarde van de fiets. Bij verlies of schade wordt maximaal het door jou opgegeven bedrag uitgekeerd.

Er zijn verzekeraars die een tweedehands fiets alleen verzekeren als die fiets gekocht is bij een erkende rijwielhandelaar. Je moet dan de aankoopbon kunnen overleggen. Heb je die niet meer? Dan verlangen verzekeraars vaak een taxatie van de fiets door een erkende rijwielhandelaar. Je moet dan een bewijs van die taxatie kunnen overleggen.

Een uitkering in natura of een uitkering in geld

Stel je hebt een fietsverzekering afgesloten in de rijwielhandel. Doorgaans wordt dan in natura uitgekeerd. Om de schade te vergoeden mag je bij jouw rijwielhandelaar een vergelijkbare fiets uitzoeken. Heb je ervoor gekozen om een fietsverzekering online af te sluiten? Vrijwel alle online afgesloten verzekeringen keren dan geld uit. Enkele online afgesloten verzekeringen keren in natura uit. In de polisvoorwaarden staat uiteraard vermeld of bij diefstal van de fiets in geld of in natura wordt uitgekeerd.

Er wordt rekening gehouden met prijsstijgingen

Wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd? Dan kunnen mensen zelf beslissen wat ze met dat geld doen. Vanwege die hogere flexibiliteit wordt een uitkering in geld door de meeste mensen meer gewaardeerd. Een bij de rijwielhandel afgesloten fietsverzekering, met een uitkering in natura, heeft wel het voordeel dat er rekening wordt gehouden met een prijsstijging. Bij de uitkering houden de bij de rijwielhandel afgesloten fietsverzekeringen van de ANWB en Kingpolis rekening met een bescheiden prijsstijging.

De online af te sluiten fietsverzekeringen van Univé houdt ook rekening met prijsstijgingen. Er moet dan wel gekozen worden voor een uitkering in natura. Als de prijs niet meer dan 15% gestegen is mag een klant zonder bijbetaling een fiets kopen van hetzelfde merk en model. Bij Univé kan een klant ook kiezen voor een uitkering in geld. Dan krijgt hij echter 100% van het verzekerde bedrag in geld uitgekeerd. Dit bedrag kan wel vrij worden besteed.

Uitgebreide informatie over de verzekeraars die je tijdens het fietsverzekering vergelijken tegen zult komen kun je hier vinden:

[wps_lists icon=”arrow-right” icon_color=”#444″]

[/wps_lists]

Een aflopende of een doorlopende fietsverzekering

fietsverzekering vergelijken

Er zijn fietsverzekeringen met een aflopende of een doorlopende premie. Heb je een fietsverzekering afgesloten bij een rijwielhandel? Dit is een aflopende fietsverzekering. Je betaalt dan de premie vooraf. Er moet dus eenmalig een bepaald bedrag worden betaald. Een aflopende fietsverzekering heeft vaak een looptijd van drie jaar. Er zijn ook doorlopende fietsverzekeringen met een looptijd van 5 jaar. Wordt de fiets binnen de looptijd van de verzekering gestolen of is de fiets total loss? Er wordt dan uitgekeerd in natura. Je krijgt dan van de bij het afsluiten van de verzekering betaalde premie doorgaans niets terug.

Heb je een fietsverzekering van de ANWB of ENRA afgesloten met een looptijd van 5 jaar? Bij diefstal of totaal verlies van jouw fiets in het eerste jaar krijg je 30% van de vooraf betaalde premie terug. In het tweede jaar is de teruggaven nog 20%. Na twee jaar krijg je bij diefstal of total loss van jouw fiets geen premie meer terug.

Heb je online een fietsverzekering afgesloten? Dit is een doorlopende fietsverzekering. Doorgaans heeft een online afgesloten fietsverzekering een onbeperkte looptijd. Bij een doorlopende fietsverzekering betaal je per maand of per jaar premie. Stel je nieuwe fiets wordt halverwege het jaar gestolen. Je krijgt dan de te veel betaalde premie terug. Het voordeel is dan dat je geen premie voor niets hebt betaald.

Heb je een fietsverzekering echt nodig?

Een fietsverzekering is, zoals eerder opgemerkt, het overwegen waard. Ga echter niet direct op zoek naar de voor jou beste fietsverzekering door fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Begin met je af te vragen of je een fietsverzekering echt nodig hebt. Vraag je af hoe groot het risico is dat jou fiets of e-bike wordt gestolen of zwaar wordt beschadigd? Heb je als dat gebeurt zelf voldoende geld om een nieuwe fiets of e-bike te kopen? Weeg dit alles af tegen de kosten van het verzekeren van jouw fiets tegen diefstal en schade.

Een reden om een fiets niet te verzekeren is dat je geen geld kwijt bent als er niets met je fiets gebeurt. Het geld dat je anders aan premie had betaald kun je op een spaarrekening zetten. Dit is het overwegen waard, zeker omdat de te betalen premies voor een fietsverzekering vrij hoog kunnen zijn. Zo betaal je als inwoner van een grote stad voor het verzekeren van een fiets van € 750 ongeveer € 180 euro premie. Het geld dat je niet besteed aan het betalen van premies kun je natuurlijk ook (deels) gebruiken om een extra slot te kopen.

Let op! Heb je een inboedelverzekering en jouw fiets, die op slot staat, wordt gestolen uit de garage of schuur. De fiets valt dan onder de inboedelverzekering. Wordt de fiets uitsluitend voor woon-werkverkeer gebruikt en kan de fiets ook op je werk in een gesloten ruimte worden gestald? Dan heb je eigenlijk geen fietsverzekering nodig.

Het afsluiten van een fietsverzekering is dus een persoonlijke afweging. Aangeraden wordt om er bij het kopen van een nieuwe fiets wel even serieus over na te denken.

Het verzekeren van een fiets: tegen diefstal of casco

Je kunt ervoor kiezen om jouw fiets alleen te verzekeren tegen diefstal. Wordt je fiets gestolen? Je hoeft dan geen eigen risico te betalen. Een uitsluitend diefstalverzekering wordt onder andere aangeboden door Enra Basis, ANWB en Unigarant. De twee laatstgenoemde verzekeringsmaatschappijen bieden overigens ook een verzekering voor alleen beschadiging aan.

Je kunt ervoor kiezen om jouw fiets volledig casco te verzekeren. Dat is wat duurder dan alleen verzekeren tegen diefstal. Jouw fiets is dan ook verzekerd tegen schade bij een brand, vallen of een aanrijding. Er moet dan bij de meeste schadegevallen een eigen risico van € 25 worden betaald. Is de fiets volledig, onherstelbaar beschadigd? Bij total loss hoeft doorgaans geen eigen risico te worden betaald.

Een fiets kan voorzien zijn van accessoires, zoals een kinderstoeltje of een fietstas. Ben je verzekerd als alleen het kinderstoeltje of de fietstas wordt gestolen? Let op! Je bent daar alleen voor verzekerd als je een casco fietsverzekering hebt afgesloten. Vergelijk wel de polisvoorwaarde van de verschillende verzekeraars. Er zijn verzekeraars die alleen aan de fiets gemonteerde accessoires vergoeden, terwijl andere verzekeraars alle accessoires vergoeden. Heb je een elektrische fiets en wordt alleen de accu gestolen. Ook dan wordt de accu alleen vergoed als je een casco verzekering hebt afgesloten.

Het verzekeren van een fiets: extra dekkingen

fietsverzekeringen

Er zijn fietsverzekeringen die extra dekkingen aanbieden. Kies je voor een extra dekking? Dan moet je uiteraard meer premie betalen. Daarom wordt aangeraden om je af te vragen of je die extra dekkingen echt nodig hebt.

 • Kies je voor een ongevallen-inzittenden dekking? Dan krijg je een uitkering bij (gedeeltelijke) invaliditeit als gevolg van een fietsongeval. De hoogte van de uitkering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Bij 100% invaliditeit is het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd circa € 30.000. Kom je door een fietsongeval te overlijden? Dan is het maximale bedrag dat aan jouw nabestaanden wordt uitgekeerd circa € 7.500. Ook de hoogte van deze uitkering verschilt per verzekeringsmaatschappij.
 • Kies je voor verhaalsrechtsbijstand? Door deze extra dekking wordt de schade die je bij een verkeersongeval hebt opgelopen verhaald.
 • Kies je voor pechhulpdekking? Dan ben je verzekerd tegen pech onderweg. De pech mag dan wel niet je eigen schuld zijn. Bij veel fietsverzekeringen geldt deze pechhulp alleen in Nederland en soms ook voor de grensstreken. Wil je pechhulpdekking in Europa? Er zijn fietsverzekeringen waar je met de extra dekking pechhulp bent verzekerd tegen pech in (vrijwel) heel Europa.

Met e-bikes worden doorgaans grotere afstanden afgelegd dan met een gewone fiets. De extra pechhulpdekking is daarom het overwegen waard. Ook bij e-bikes mag de pech natuurlijk niet je eigen schuld zijn. Ben je met een halflege accu van huis vertrokken? Dan is de pech waarschijnlijk je eigen schuld.

Fietsverzekeringen Vergelijken Tips

Fietsverzekering vergelijken kun je eenvouding doen via onze handige vergelijker waarmee je premies, dekkingen en meer kunt vinden. Je kunt dit online doen. In onze vergelijking zijn de verschillende pakketten, premies, voorwaarden en dekkingen van die verzekeraars opgenomen. Zo vind je ongetwijfeld de fietsverzekering die het beste past bij jouw fiets.

Fietsverzekering vergelijken: de hoogte van de premie

Bij het fietsverzekering vergelijken let je natuurlijk op de hoogte van de premie. Die hoogte van de premie is afhankelijk van allerlei factoren. Een belangrijke factor is de postcode. Je woonplaats valt in een bepaalde regio of postcodegebied. Woon je in een van de grote steden of in een studentenstad. Dit zijn doorgaans de duurste regio’s. Woon je in een kleinere plaats in de provincie. Dit zijn doorgaans de goedkoopste regio’s. Inwoners van randgemeenten betalen een premie die tussen de hoogste en de laagste premie zit. Een bepaalde woonplaats valt overigens niet bij elke verzekeraar in hetzelfde postcodegebied of regio. Dit kan dus per verzekeraar verschillen.

Zoeken naar de goedkoopste fietsverzekering

Beschik je over een beperkt budget? Dan moet je tijdens het fietsverzekering vergelijken op zoek maar de goedkoopste fietsverzekering. Je vind de goedkoopste fietsverzekering door fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je moet natuurlijk wel weten waar je bij het fietsverzekeringen vergelijken op moet letten.

 • Door fietsverzekeraars wordt, zoals al eerder opgemerkt, gekeken naar waar je woont. Wellicht vraag je je af waarom verzekeraars dat doen. Verzekeraars bepalen nauwgezet hoe groot de kans is in een bepaalde regio een fiets beschadigd wordt of gestolen wordt. Schat een verzekeraar die kans hoog in? Dan vragen ze een hogere premie. Niet iedere verzekeraar laat, zoals eerder opgemerkt, jouw woonplaats in dezelfde regio vallen. Hierdoor kunnen aanmerkelijke verschillen wat betreft de te betalen premie ontstaan. Let dus bij het vergelijken van fietsverzekeringen goed op in welke regio een verzekering jouw woonplaats laat vallen. Voor iemand die op zoek is naar de goedkoopste fietsverzekering moet dus letten op de regio.
 • Wie op zoek is naar de goedkoopste fietsverzekering moet bewust vergelijken. Door de aanbiedingen van de verschillende verzekeraars te vergelijken kun je vrij snel de goedkoopste aanbieding vinden. Het is echter niet aan te raden om altijd de fietsverzekering met de laagste te betalen premie te kiezen. Wellicht heeft de goedkoopste verzekering verzekeringsvoorwaarden die voor jou niet gunstig zijn. Neem voordat je een goedkope fietsverzekering afsluit dus altijd de verzekeringsvoorwaarden goed door. Aangeraden wordt om tijdens het fietsverzekering vergelijken op zoek te gaan naar een verzekering die, binnen jouw budget, het beste biedt voor een optimale prijs.
 • Aangeraden wordt om bij het fietsverzekering vergelijken een goed overzicht te maken. Maak dus een lijst waarop je de plus- en minpunten van de verschillende verzekeringen goed naast elkaar kunt zetten. Vermeld bij elke fietsverzekering ook de premie kosten die per maand moeten worden betaald. Zo kun je achterhalen wat de goedkoopste verzekering met de meeste pluspunten is.
 • Je hebt wellicht de goedkoopste fietsverzekering al gevonden. Kun je nog wat hulp gebruiken? Aangeraden wordt om dan gebruik te maken van websites waar de verschillende fietsverzekeringen met elkaar worden vergeleken. Doorgaans kun je op deze websites verschillende factoren invullen en zo fietsverzekering vergelijken. Door de factoren in te vullen die voor jou van belang zijn vind je de fietsverzekering die goed bij jou past. Op deze websites kan ook de premie worden berekend die op jouw situatie van toepassing is. Dat moet je natuurlijk weten als je op zoek bent naar de goedkoopste verzekering met de voor jou gunstigste verzekeringsvoorwaarden. Overigens kan aan de op een vergelijkingswebsite berekende premie geen rechten worden ontleend. Leidend zijn de op de website van een verzekeraar genoemde premies.

Originele sleutels en je fietsverzekering

Heb je een fietsverzekering afgesloten tegen diefstal. Dan wil je natuurlijk dat de verzekeringsmaatschappij jouw fiets vergoedt. Let op! Je moet dan wel 2 originele sleutels kunnen overleggen. Voor verzekeringsmaatschappijen is dat doorgaans een voorwaarde om voor vergoeding van een gestolen fiets in aanmerking te komen. Raak je een sleutel kwijt? Laat dan door de sleutel fabrikant een nieuwe sleutel maken met een officieel nummer, Vergeet niet om dat nummer door te geven aan de verzekeringsmaatschappij.

Je moet een goed slot hebben

De meeste nieuwe fietsen hebben een goed slot. Controleer toch even of het slot voldoet aan de door de verzekeraar gestelde voorwaarden. De meeste verzekeraars bieden alleen dekking tegen diefstal als de fiets is voorzien van een ART-goedgekeurd slot. Dit is een slot dat voorzien is van een ART-keurmerk. Het slot moet natuurlijk ook gebruikt worden. Aangeraden wordt om jouw fiets altijd op slot te zetten, dus ook op eigen terrein en binnen. Er zijn verzekeraars die niets uitkeren als de gestolen fiets niet was afgesloten.

Allianz Fietsverzekering

Allianz Fietsverzekering

Kies je tijdens het fietsverzekering vergelijken voor een fietsverzekering van Allianz? Bij Allianz Global Assistance kun je iedere soort fiets verzekeren. Ook het verzekeren van een tweedehands fiets is mogelijk. In mei 2021 riep de Consumentenbond de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance uit tot Beste Koop in de categorie stadsfietsen.

Kiezen uit drie pakketten

Je kunt bij de Allianz fietsverzekering kiezen uit drie pakketten:

 • Pakket Standaard. Bij dit pakket zijn diefstal en juridische hulp verzekerd. Je kunt bij alle pakketten kiezen voor een fietsverzekering voor een periode van drie jaar of voor een doorlopende fietsverzekering. De doorlopende fietsverzekering moet afgesloten worden voor een periode van maximaal één jaar. Na dit jaar geldt een opzegtermijn van één maand. Er moet een bedrag ineens (vaste looptijd) of per maand (doorlopend) worden betaald. Wordt jouw fiets gestolen in de eerste drie jaar? Dan ontvang je de volledige aankoopwaarde van de fiets terug. Heb je echter een fietsverzekering afgesloten voor een racefiets, ATB of mountainbike? Dan geldt er een eigen risico van 20%.
 • Pakket uitgebreid. Bij dit pakket zijn diefstal, juridische hulp en schade verzekerd. Bovendien krijg je een vergoeding voor een leenfiets.
 • Pakket compleet. Bij dit pakket zijn diefstal, juridische hulp en pechhulp verzekerd. Bovendien krijg je een vergoeding voor een leenfiets en reparatie ter plaatse.

Een verzekering voor ieder soort fiets

De fietsverzekering van Allianz kan, zoals al eerder opgemerkt, afgesloten worden voor elk soort fiets, dus ook voor bijvoorbeeld een e-bike, een racefiets, een mountainbike, een bakfiets of een ligfiets. Accessoires kunnen gewoon worden meeverzekerd.

Je bent wereldwijd verzekerd tegen schade

Heb je na het fietsverzekering vergelijken gekozen voor een Allianz fietsverzekering? Dan ben je wereldwijd verzekerd tegen diefstal. Stel je hebt gekozen voor een Allianz fietsverzekering die ook schade dekking biedt. Dan ben je wereldwijd verzekerd tegen schade. Ben je ook verzekerd tegen pechhulp? Die pechhulp wordt verleend in Nederland en tot 30 kilometer over de Nederlandse grens. Bij alle pakketten ben je verzekerd tegen juridische hulp. Het betreft juridische hulp die in Europa wordt verleend.

Het onderscheid tussen de Allianz fietsverzekeringen en andere fietsverzekeringen

 • Er worden geen poliskosten in rekening gebracht.
 • Een doorlopende fietsverzekering kan per jaar of per maand worden betaald.
 • Allianz biedt een doorfietsgarantie. De aankoopwaarde wordt bij diefstal snel uitgekeerd, bij schade krijg je een leenfiets en bij de uitgebreide pechhulp service onderweg kan 95% van de pechgevallen ter plaatse worden verholpen. Je betaalt dan alleen de onderdelen die vervangen moeten worden.

Centraal Beheer Fietsverzekering

Centraal Beheer fietsverzekering

Door te kiezen voor een Centraal beheer fietsverzekering is jouw fiets, in Nederland en in het buitenland, goed verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Deze doorlopende verzekering kan worden afgesloten voor alle soorten fietsen. Ook bijvoorbeeld kinderfietsen en bakfietsen kunnen dus worden verzekerd.

Wat wel en niet verzekerd is bij Centraal Beheer

Verzekerd zijn diefstal en schade. Verzekerd is de schade die veroorzaakt is door een ongeval en de schade die ontstaat als jouw fiets omvalt of van de weg raakt. Ook de accu en accessoires zijn meegeleverd. Het betreft accessoires die op de fiets zijn gemonteerd, zoals fietstassen en een kinderzitje. Heb je jouw fiets aan iemand uitgeleend. Ook dan is jouw fiets verzekerd tegen diefstal en schade. Let op! Om verzekerd te zijn tegen diefstal moet jouw fiets wel zijn voorzien van een ART-goedgekeurd slot met 2 sterren.

Niet verzekerd is schade waarbij sprake is van ernstige schuld. Vanzelfsprekend wordt schade die het gevolg is van normaal gebruik, zoals bijvoorbeeld een lekke band, ook niet vergoed. Losse fietsonderdelen, zoals een fietscomputer of navigatieapparatuur, worden ook niet vergoed. Werk je bijvoorbeeld als fietskoerier of neem je met jouw fiets deel aan wedstrijden? Dan is jouw fiets niet verzekerd.

Een aanschafwaarderegeling van 1 of 3 jaar

Stel je fiets is gestolen of niet meer te repareren. Heb je gekozen voor een aanschafwaarderegeling van 3 jaar? Dan krijg je tot 3 jaar na aanschaf van de fiets de aanschafwaarde terug. Dit geldt zowel voor nieuwe als voor tweedehands fietsen. Is de schade nog wel te repareren? Dan worden de reparatiekosten vergoed. Zijn de reparatiekosten hoger dan 4/5 van de dagwaarde? Dan krijg je de aanschafwaarde verminderd met de restwaarde van de fiets als vergoeding. De fiets wordt dan dus niet meer gerepareerd. De restwaarde van de fiets wordt vastgesteld door een schade-expert.

Uiteraard is de fiets ook verzekerd als de aanschafwaarderegeling van 1 of 3 jaar niet meer geldt. Is jouw fiets gestolen of niet meer te repareren? Vergoed wordt dan de dagwaarde verminderd met de restwaarde van de fiets.

De berekening van de afschrijving bij een accu

Wordt de accu van jouw elektrische fiets gestolen? Dan wordt er geen afschrijving berekend. Is de accu beschadigd? Dan wordt er vanaf de eerste dag dat de elektrische fiets nieuw is gekocht een afschrijving van 1,5% in rekening gebracht.

Het eigen risico

Bij deze fietsverzekering moet bij elke schade een eigen risico van € 25 worden betaald. Er kan ook gekozen worden voor een hoger eigen risico van € 150 of € 300. Er hoeft dan minder premie te worden betaald. De hoogte van het eigen risico kan gekozen worden tijdens het afsluiten van de fietsverzekering of tussentijds worden aangepast.

Uitbreidingsmogelijkheden

Deze fietsverzekering kan worden uitgebreid met een rechtsbijstandsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Hema Fietsverzekering

Fietsverzekering vergelijken

Natuurlijk snappen ze bij Hema dat je zuinig bent op jouw fiets. Daarom kun je bij de Hema elk type fiets verzekeren tegen diefstal. Ook tweedehands fietsen kunnen worden verzekerd. Een fietsverzekering kan snel en simpel worden geregeld bij Hema. De maandelijks te betalen premie bereken je eenvoudig op de website.

De fietsverzekering Basis en de fietsverzekering Extra

Beschikbaar is de fietsverzekering Basis. Je bent dan verzekerd tegen schade door diefstal. Wordt jouw fiets gestolen? Dan zijn accessoires tot een bedrag van € 150 meeverzekerd. Die accessoires moeten dan ook vermeld zijn op de aankoopbon. Deze fietsverzekering met werelddekking heeft geen eigen risico en geen poliskosten.

Binnenkort komt ook de fietsverzekering Extra beschikbaar. Door deze fietsverzekering wordt ook schade die ontstaan is door een ongeluk vergoed.

Vergoeding van de volledige aanschafprijs

Heb je jouw fiets goed afgesloten en wordt jouw fiets toch gestolen? Dan wordt er niet moeilijk gedaan. Tot drie jaar na aankoop van jouw fiets wordt dan de volledige aankoopwaarde van jouw nieuwe fiets vergoed. Jouw nieuwe fiets is dus goed verzekerd, goed om te weten tijdens het fietsverzekering vergelijken via Geld24.nl.

Uitbreiding van de Hema fietsverzekering

De Hema fietsverzekering kan worden uitgebreid met een rechts-bijstandsdekking en met een ongevallen-opzittenden dekking. Heb je een rechtsbijstanddekking? Dan worden, bijvoorbeeld als je betrokken bent bij een ongeval, de juridische kosten vergoed. Heb je een ongevallen-opzittenden dekking? Dan zijn bij een ongeval alle personen op jouw fiets verzekerd voor schade.

Het bepalen van de waarde van de fiets bij diefstal

Is jouw fiets gestolen? De eerste drie jaar wordt, zoals al eerder opgemerkt, het volledige aankoopbedrag vergoed. Na 3 jaar geldt een afschrijvingsregeling. Zo wordt er bijvoorbeeld in het het vierde jaar 75% vergoed, in het vijfde jaar 60% en in het zesde jaar 45%. Na het zesde jaar gelden er ook maximumbedragen. Zo wordt er bijvoorbeeld in het achtste jaar nog 25% vergoed, tot een maximumbedrag van € 500.

Schade die ontstaan is door schade wordt vergoed

Heb je een fietsverzekering Basis. Dan krijg je bij diefstal, of bij poging tot diefstal, de volgende schades vergoed:

• De schade die is ontstaan door diefstal van onderdelen van jouw fiets

• De schade die is ontstaan bij een poging tot diefstal van jouw fiets

• Wordt jouw fiets teruggevonden na diefstal? Dan wordt de schade aan de fiets vergoed.

Goedgekeurd slot en kunnen overleggen van sleutels

Om bij diefstal voor vergoeding in aanmerking te komen moet de fiets voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot, categorie 2 of hoger. De nummers van de sloten dienen te zijn doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij. Vervang je een sleutel omdat je een sleutel bent kwijtgeraakt. Dan moet het nieuwe nummer van de sleutel vermelden in jouw online polismap.

Kingpolis Fietsverzekering

Kingpolis Fietsverzekering

Tijdens het fietsverzekering vergelijken kiezen voor een fietsverzekering van Kingpolis is kiezen voor een doorlopende verzekering voor een stadsfiets of een e-bike. Ook tweedehands fietsen en e-bikes kunnen worden verzekerd. Dan moet de fiets wel gekocht zijn bij een erkende rijwielhandel en moet je een bon kunnen overleggen. Een andere mogelijkheid is een bewijs van een taxatie door een erkende rijwielhandelaar. Het zijn verzekeringen met een looptijd van maximaal 60 maanden. Na een jaar kan de verzekering worden opgezegd. De te betalen premie kun je eenvoudig bereken op hun website. Je weet dan welk bedrag je per maand moet betalen. Ook moet je € 6,50 administratiekosten betalen.

Basisdekking of complete dekking

Je kunt bij Kingpolis kiezen uit een basisdekking of een complete dekking. Met een basisdekking ben je verzekerd tegen diefstal. Met een complete dekking ben je ook nog verzekerd voor cascoschade, pechhulp, verhaalsrechtsbijstand en een ongevallenverzekering.

Beste uit de test en beste koop

In 2021 stelde de Consumentenbond vast dat de e-bike verzekering van Kingpolis zowel e Beste uit de test als de Beste koop was. Bovendien kwam in 2021 de doorlopende fietsverzekering voor stadsfietsen van deze verzekeringsmaatschappij als Beste koop uit de test. In april 2021 werd door de Consumentenbond vastgesteld dat de e-bike fietsverzekering van Kingpolis de Beste uit de test is.

De pluspunten van de fietsverzekering van Kingpolis

Wordt jouw fiets gestolen of onherstelbaar beschadigd? Dan wordt door Kingpolis tot 5 jaar na aankoop de aankoopprijs van een nieuwe fiets vergoed. De eerste 3 jaar wordt, tot maximaal 4% per jaar, ook een eventuele prijsstijging vergoed. Er wordt altijd uitgekeerd in natura. Je krijgt dus geen geld. Wanneer jouw fiets gestolen is, mag je een nieuwe fiets uitzoeken.

Bij een casco- compleet dekking, dus zowel verzekerd voor diefstal als beschadiging, zit ook een ongevallenverzekering, verhaal rechtsbijstand en Europese pechhulp. Bij het herstellen van beschadigingen is het te betalen eigen risico € 25.

Pechhulp in heel Europa

Heb je na het fietsverzekering vergelijken in combinatie met jouw fietsverzekering Pechhulp afgesloten? Dan ben je, als de verzekering niet eerder is afgesloten dan 15 februari 2021, in geval van pech verzekerd van vervoer van jouw fiets, jezelf en maximaal 1 andere deelnemer verzekerd van vervoer binnen Europa. Het is een thuisbrengservice. Je wordt beide naar dezelfde plaats gebracht. De fiets wordt dus niet ter plaatse gerepareerd.

Verzekeren van racefiets, mountainbike, BMX of handbike

Je kunt bij Kingpolis ook een verzekering afsluiten voor racefiets, mountainbike, BMX en handbike. Bij de basisdekking van deze verzekering zijn inbegrepen: schade en diefstal binnen afgesloten ruimtes, beroving binnen handbereik, dekking tijdens trainings- en clubwedstrijden en een schaderegeling. Bij schadeclaim is het eigen risico € 50.

De Module Carbon kan extra worden meeverzekerd. Bij breuk na schade heb je dan recht op het opnieuw leveren van het frame.

KNWU licentiehouders kunnen kiezen voor de Module Wedstrijddekking KNWU. Ze zijn dan verzekerd tijdens wedstrijden van de KNWU en tijdens wedstrijden van UCI en UEC binnen Europa. Er wordt een schadevergoeding uitgekeerd van maximaal € 250 per jaar.

Univé Fietsverzekering

Unive fietsverzekering vergelijken

Bij Univé kun je jouw nieuwe of tweedehands fiets, voordelig en voorwaarden, verzekeren tegen diefstal en schade. Univé heeft voor vrijwel iedere soort fiets een fietsverzekering. Je kunt dus een stadsfiets, een elektrische fiets een racefiets of een mountainbike verzekeren. Met deze fietsverzekeringen ben je wereldwijd verzekerd.

Goed beoordeeld door de Consumentenbond

De fietsverzekeringen van Univé zijn goed beoordeeld door de Consumentenbond. Beoordeling verzekering stadsfiets 7,8, beoordeling verzekering e-bike 8,0 en beoordeling verzekering racefiets en MTB 9,1.

Compleet verzekerd

Je bent met deze fietsverzekering compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging, voor een periode van 3 jaar. Ook de onderdelen van de fiets zijn verzekerd. Je krijgt dus ook een vergoeding als één onderdeel beschadigd is en vervangen moet worden. Is jouw fiets binnen die periode beschadigd en niet meer te repareren? Je krijgt dan de aankoopprijs van de fiets terug.

Heb je na het fietsverzekering vergelijken een verzekering afgesloten voor een elektrische fiets? Dan is ook pechhulp, met haal- en brengservice, inbegrepen. Deze pechhulp kan bij de verzekeringen voor stadsfietsen en voor racefietsen mountainbikes worden meeverzekerd. Er moet dan een bescheiden extra premie worden betaald.

Het laten repareren van een beschadigde fiets

Is jouw fiets beschadigd en is het schadebedrag maximaal € 500? Dan mag je de fiets laten repareren. De rekening van de reparatie, met daarop vermeld wat er is gerepareerd kan naar Univé worden gestuurd. De schade wordt dan door Univé betaald. Bij een schade met een schadebedrag dat hoger is dan € 500 moet de schade eerst door Univé worden beoordeeld. Pas na die beoordeling wordt de schade door Univé betaald.

Vergoeding van een gestolen fiets

Een gestolen fiets wordt niet altijd vergoed. Er moet aangifte worden gedaan bij de politie. Bij melding van de schade bij Univé heb je het proces-verbaal van de aangifte nodig. Heb je de diefstal gemeld bij Univé? Dan wordt de fiets alleen vergoed als er voldaan is aan minstens één van de volgende voorwaarden:

 • De fiets stond in een afgesloten ruimte en er zijn sporen van inbraak te zien.
 • De fiets moet voorzien zijn van een ART slot. De sleutelnummers van dit slot staan op de polis vermeld. Er moeten twee originele sleutels worden getoond. Een van die sleutels moet zichtbare gebruikssporen hebben. Heb je een vervangende sleutel laten maken? Dan moet het nieuwe sleutelnummer aan Univé zijn doorgegeven. Bij een eventuele controle tot drie maanden na de diefstal moet je twee sleutels van de fiets kunnen tonen.
 • Wordt de fiets na de diefstal weer teruggevonden? Uiteraard mag je dan de ontvangen vergoeding houden. Neem contact op met Univé. Univé krijgt dan de teruggevonden fiets.

Het bedrag dat wordt uitbetaald bij schade en total-loss

Bij een fiets die tot 36 maanden verzekerd is wordt 100% van het verzekerde bedrag uitbetaald. Na 3 jaar daalt dit percentage. Zo wordt bij een periode van 37 tot 48 maanden nog 75% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en bij een periode van 49 tot 60 maanden nog 50%. Is de fiets 85 maanden of langer verzekerd? Dan wordt nog een vergoeding betaald van 30% van het verzekerde bedrag.

Er wordt rekening gehouden met prijsstijgingen

Indien aan bepaalde voorwaarden is voldaan ontvang je bij diefstal of total loss van jouw fiets een extra betaling. De fiets moet dan bij aanvang van de verzekering niet ouder zijn dan 6 maanden en niet langer dan 36 maanden zijn verzekerd. Er moet een fiets van hetzelfde merk en model, of de opvolger van het model, worden gekocht. Bovendien moet de aankoopnota van de nieuwe fiets laten zien dat deze fiets duurder is dan de gestolen of onherstelbaar beschadigde fiets. Er wordt een vergoeding verstrekt voor een prijsstijging van maximaal 15%.

Pechhulp kan worden meeverzekerd

Je kunt na het fietsverzekering vergelijken als aanvullende dekking op de Univé fietsverzekering kiezen voor pechhulp fiets. Deze pechhulp geldt in heel Nederland, met uitzondering van een straal van 2 kilometer rond jouw woon- of verblijfplaats. Bij pech onderweg wordt dan de juiste hulp ingeschakeld. Bovendien worden jij en jouw fiets naar een bestemming in Nederland vervoerd. Ook een reisgenoot met fiets wordt naar dezelfde bestemming vervoerd.