Opstalverzekering vergelijken

Bij het bezit van een woning komen ook een aantal noodzakelijke verzekeringen kijken. Eén van die verzekeringen is de opstalverzekering en opstalverzekering vergelijken helpt je bij het kiezen van de juiste polis. Het kenmerk dat alle opstalverzekeringen bij de vele verschillende verzekeraars met elkaar gemeen hebben is het feit dat zij dezelfde zaken dekken. Maar het kan geen kwaad om de aanbieders van dergelijke polissen met elkaar te vergelijken.

Deze berekening is gedaan op basis van een gezin woonachtig in een rijtjehuis (koopwoning) in Breda.

 KenmerkenPremie (vanaf) 
Ditzo opstalverzekeringDitzo
 • Afsluitkosten: € 0
 • Eigen risico: € 100
 • Dagelijks op te zeggen: Nee
€ 9.75
Per maand
Meer informatie >
Ohra opstalverzekeringOHRA
 • Afsluitkosten: € 0
 • Eigen risico: € 0
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 12.19
Per maand
Meer informatie >
Inshared opstalverzekeringInshared
 • Afsluitkosten: € 0
 • Eigen risico: € 150
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 14.6
Per maand
Meer informatie >
Univé OpstalverzekeringUnivé
 • Afsluitkosten: € 0
 • Eigen risico: € 0
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 15.18
Per maand
Meer informatie >
Centraal Beheer opstalCentraal Beheer
 • Afsluitkosten: € 0
 • Eigen risico: € 100
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 18.43
Per maand
Meer informatie >
FBTO OpstalverzekeringFBTO
 • Afsluitkosten: € 0
 • Eigen risico: € 150
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 19
Per maand
Meer informatie >
AegonAegon
 • Afsluitkosten: € 6.05
 • Eigen risico: € 100
 • Dagelijks op te zeggen: Nee
€ 26.35
Per maand
Meer informatie >

Een opstalverzekering sluit je af om alle zaken die met je woning zijn verbonden, inclusief de woning zelf, financieel veilig te stellen. Je woning wordt namelijk dag in dag uit bloot gesteld aan de elementen. Denk hierbij aan storm, bliksem, wateroverlast en brand. Als je zelf zorg zou moeten dragen voor het herstellen van de schade dan zou je dit heel veel geld kosten. Geld dat de meeste mensen niet hebben.

Niet alleen premie vergelijken

Opstalverzekering vergelijkenEen opstalverzekering is geen luxe, maar een noodzaak en zelfs een verplichting bij de meeste hypotheekverstrekkers. Een hypotheek kan doorgaans niet passeren bij de notaris als er geen opstalverzekering voor de woning is afgesloten. Online bieden de meeste verzekeraars hun opstalverzekeringen aan.

Als je de verschillende aanbieders van deze polissen naast elkaar legt kan je de verschillen in premie, dekking en voorwaarden inzichtelijk krijgen. Bij opstalverzekering vergelijken is het zaak dat je weet waar je naar moet kijken. Alleen naar premie kijken is niet voldoende. Er zijn meer zaken om rekening mee te houden.

Basis dekking inzien bij opstalverzekering vergelijken

Bij opstalverzekering vergelijken kijk je naar de dekking van de zaken die in de polis worden opgenomen. Zo dekt een opstalverzekering sowieso de woning. De woning bestaat uit een fundering, muren en een dak. Al deze zaken zijn standaard in een opstalverzekering verzekerd. Als er een storm is en je dak raakt beschadigd en de dakpannen vliegen door de straat dan kan je aanspraak maken op de polis.

Je moet bij het opstalverzekering vergelijken ieder geval letten op deze dekking en welke voorwaarden daaraan hangen. Overigens is het zo dat als de rondvliegende dakpannen de auto van de buren beschadigd dit niet vergoed wordt door de opstalverzekering. Daarvoor kan je de aansprakelijkheidsverzekering aanspreken.

Overige gebouwen op hetzelfde terrein gedekt

Naast de basis dekking die de woning en de fundering ervan omvat zijn de meeste opstalverzekeringen zo ingedeeld dat ook de aanverwante gebouwen op hetzelfde terrein onder de dekking vallen. Bij opstalverzekering vergelijken kan je dan ook het beste alle voorwaarden en dekkingen van de overige aanbieders bekijken en checken of zij ook diezelfde dekking hebben. Het zou immers vervelend zij als je denkt een lage premie te hebben gevonden maar dat niet alles op jouw terrein onder de dekking van de opstalverzekering valt. Onder overige gebouwen op hetzelfde terrein vallen ook schuren en bijgebouwen.

Nagelvast aan de woning valt in dekking

Een regel die doorgaans geldt voor alle opstalverzekeringen bij alle verzekeraars is dat alle zaken die nagelvast aan de woning zijn gemonteerd vallen onder de dekking van de opstalverzekering. Bij het opstalverzekering vergelijken kan je hier rekening mee houden als je de verschillende voorwaarden naast elkaar gaat leggen. Nagelvast is een omschrijving die voor interpretatie vatbaar is dus is het verstandig en raadzaam om er voor te zorgen dat je duidelijk wet wat de voorwaarden inhouden bij het opstalverzekering vergelijken. Schotelantennes en schuttingen zijn in de meeste gevallen opgenomen in de dekking van de opstalverzekeringen.

Zonnepanelen meestal ook gedekt

Het is een vrij nieuw fenomeen in de woningmarkt en bij verzekeraars maar het is duidelijk te merken dat ook zij zonnepanelen zien als een aspect dat behoort tot de woning. Bij het opstalverzekering vergelijken kan je checken of de verzekeraar zonnepanelen op heeft genomen in de dekking. Is dat niet het geval dan zou je meteen door kunnen gaan naar de volgende maar soms kan het geen kwaad even contact te maken. In veel gevallen blijkt de verzekeraar namelijk toch de zonnepanelen mee te nemen in de dekking van de opstal verzekering g maar staat dit nog niet op de site.

Extra korting als je andere verzekeringen afsluit

Bij het opstalverzekering vergelijken kan je ook eens kijken of je korting krijgt als je ook je andere verzekeringen bij die betreffende verzekeraar onderbrengt. Veel verzekeraars bieden namelijk interessante pakketkortingen aan als je al je verzekeringen bij hen onderbrengt. Alle aanbieders met elkaar vergelijken kan zo ineens meer voordeel opleveren dan je eerder dacht. Als je niet meteen inzage krijgt in de eventuele korting die de verzekeraar je zou kunnen geven als je andere verzekeringen meeneemt dan zou je telefonisch contact kunnen maken. Even navragen kan je veel meer waardevolle informatie geven die je van hulp kunnen zijn bij het opstalverzekering vergelijken.

Afwijkende woning of situatie van invloed op premie

De ene woning is de andere niet en daarom is het verstandig dat je bij het opstalverzekering vergelijken de juiste zaken met elkaar vergelijkt. Als je een afwijkende woning hebt, bijvoorbeeld een huis met veel glas in lood ramen, of een woning met een beschermd aanzicht, dan is het raadzaam bij het opstalverzekering vergelijken hier rekening mee te houden. Vaak kan je online al veel zaken met elkaar vergelijken maar dien je daarna met een expert nog even van gedachten te wisselen alvorens de echte premie voor je berekend kan worden. Bijzondere afwijkingen worden door verzekeraars op een andere wijze beoordeeld en behandeld wat van invloed kan zijn op de uiteindelijke premie.

Dekking opstalverzekeringen in geval van brand

Een opstalverzekering komt van pas als er sprake is van brand in of bij de woning. Alle opstalverzekeringen die worden aangeboden door de verzekeraars in Nederland hebben standaard deze dekking in hun voorwaarden opgenomen. Je kan bij het opstalverzekering vergelijken kijken of er bijzondere voorwaarden aan deze brand dekking zijn en tot hoever de dekking gaat. Als blijkt dat de opstalverzekering minimaal dekt ten opzichte van andere aanbieders dan weet je dat je bij de ander beter af bent. Ook de schade die veroorzaakt wordt aan de zaken buiten de woning door brand of storm vallen onder de dekking van de opstalverzekeringen.

Kapotte waterleidingen door vorst

Er zijn veel zaken in en om het huis die we niet zien maar er wel degelijk zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn waterleidingen. In de meeste moderne woningen zijn die op degelijke wijze geïsoleerd en weggewerkt. Oudere woningen zijn in veel gevallen voorzien van leidingwerk dat minder goed geïsoleerd is. Bij strenge of langdurige vorst zou het kunnen voorkomen dat leidingen bevriezen. Het gevolg kan een vervelende schade zijn en zelfs waterleidingen die springen. De opstal dekt de kosten die hieruit voortvloeien voor het herstelwerk. Je kan bij het opstalverzekering vergelijken checken of dit soort zaken in de polis dekking zijn meegenomen.

Schade door blikseminslag

Het hele jaar door krijgen wij in ons land te maken met allerlei weertypen zoals, onweer. Dat kan zowel in de winter als in de zomer voorkomen. Gelukkig is de kans dat de bliksem in een huis in slaat niet zo heel groot maar het is altijd mogelijk. Een inslag van bliksem kan direct zware gevolgen hebben zoals brand. De schade die hierdoor ontstaat wordt door de polis van de opstal gedekt.

Maar ook als de bliksem een aantal huizen verderop inslaat en hierdoor al het elektriciteitswerk in jouw woning beschadigd is meegenomen in de dekking van de polis. Het kan namelijk voorkomen dat de bliksem via kabels en leidingen een aantal huizen door slaat en daar flinke schade aanricht. Controleer bij het opstalverzekering vergelijken dit soort details in de voorwaarden.

Opstal dekt schade als gevolg van inbraak

Op een inbraak zit nooit iemand te wachten. We zorgen er daarom altijd goed voor dat ramen en deuren optimaal beveiligd zijn. Toch kan het voorkomen dat een brutale inbreker door jouw goed beveiligde deuren of ramen probeert te komen op jacht naar een buit. Naast het feit dat het vervelend is als je spullen worden gestolen heb je dan ook nog eens schade die de inbreker bij het inbreken heeft veroorzaakt. In de standaard dekking van de opstal is dit soort schade gedekt. Alle verzekeraars dienen in de basis polis schade als gevolg van inbraak volledig te dekken. Je kan hier bij het opstalverzekering vergelijken de details van die voorwaarden met elkaar vergelijken.

Geen keuze kunnen maken?

65% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Ditzo opstalverzekering
Klik hier om het aanbod van Ditzo te bekijken >

×