Motorverzekering Vergelijken

Vergelijk alle Motorverzekeringen

Met ruim 650.00 motoren in Nederland hebben verzekeraars voldoende potentiële klanten om hun motorverzekeringen aan te bieden. Jij als motorrijder hebt dan ook de keus uit enkele tientallen verschillende soorten motorverzekeringen. Het wil dan ook de moeite lonen om eens goed motorverzekering vergelijken en pas te beslissen als jij de polis hebt gevonden die het beste bij jou past.

Bij het motorverzekering vergelijken is het belangrijk dat je goed kijkt naar de voorwaarden in de polis en de dekking die de polis weergeeft. Alleen kijken naar de premies zou je wel eens een verkeerd beeld kunnen geven en dat zou je dan later kunnen betreuren.

Motorverzekering vergelijken plus no claim korting

Motorverzekering VergelijkenBij het motorverzekering vergelijken is het in eerste instantie het belangrijkste dat je exact de dekking vindt die jij wilt hebben. Als je die eenmaal hebt gevonden dan kan je kijken naar de premies die daar bij horen.

Daarnaast kan je kijken of je intussen een korting bij je huidige verzekeraar hebt opgebouwd door dat je enige tijd geen schade hebt geclaimd. Als je nog niet eerder een motor of ander motorvoertuig hebt gehad dan zal je hoogstwaarschijnlijk nog geen zogeheten no claim korting hebben opgebouwd. Die start je op het moment dat jij je eerste motorverzekering afsluit en bouw je op naarmate de jaren vorderen.

Correcte service ook belangrijk

Een motorverzekering is verplicht zodra je de motor hebt aangekocht. Zonder motorverzekering mag je niet de weg op. Het is dus zaak dat je ruim voordat je de motor werkelijk koopt begint met motorverzekering vergelijken. Bij dit motorverzekering vergelijken kan je ook eens kijken naar de tevredenheid van andere klanten. Als namelijk blijkt dat de verzekeraar wel een lage premie heeft maar een belabberde service dan weet je dat je naar een andere verzekeraar moet gaan zoeken. Een lage premie en een goede dekking is het belangrijkst maar een correct service is ook veel waard.

Kans op extra pakketkorting

Als je motorverzekering vergelijken gaat bij de verschillende aanbieders van de polissen dan kan het soms zo zijn dat je extra korting krijgt als je ook je andere verzekeringen bij die ene verzekeraar onderbrengt. Veel verzekeraars willen namelijk zoveel mogelijk polissen bij elkaar hebben en omdat te realiseren bieden zij hun klanten pakket kortingen aan.

Houd hier rekening mee bij het motorverzekering vergelijken. Je kan niet altijd meteen zien of je een extra korting krijgt als je meerdere polissen onder dezelfde paraplu hangt. Bij het motor verzekering vergelijken kan het daarom handig zijn om even rechtstreeks contact te maken met de verzekeraar.

Verplichte WA dekking of Allrisk

Er zijn een aantal verschillende soorten dekkingen die je kan kiezen als je motorverzekering vergelijken gaat. Heb je een oudere motor dan kan het soms beter zijn om een verplichte WA dekking te nemen. Deze basis dekking voor motoren is minimaal verplicht voor alle bezitters van motors. In deze polis is alleen de schade die jij aanbrengt aan een ander gedekt. Je kan bij het motorverzekering vergelijken hier naar kijken en hier rekening mee houden. Als je een motor hebt die nieuwer is of gewoon veel waard is dan kan je er voor kiezen om een Allrisk variant te nemen. Alle verzekeraars beiden een Allrisk versie aan. Soms wordt dit ook wel WA plus genoemd.

Kenteken invullen en premie is meteen zichtbaar

Wat wel handig is bij het motorverzekering vergelijken is dat je bijna bij alle verzekeraars direct je premie kan zien. De verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk rechtstreeks toegang tot de database van het RDW waar alle details van alle voertuigen in Nederland geregistreerd staan.

Deze registratie is zeer handig bij het motorverzekering vergelijken. Op de site van de verzekeraars tik je het kenteken van de motor in en vervolgens vul je een aantal persoonlijke gegevens in. Je kan er voor kiezen om na het vergelijken direct een polis af te sluiten maar je kan ook nog even verder kijken. De premies en de dekkingen kunnen per verzekeraar nogal verschillen.

Leeftijd van grote invloed op premie polis motor

Er spleen verschillende aspecten mee bij het bepalen van de premie voor een polis voor de motor. Een heel belangrijke factor is de leeftijd van de bestuurder en eigenaar van de motor. Als je nog heel jong bent en dus niet veel rijervaring dan zal je zien dat je bij het motorverzekering vergelijken overal eenzelfde soort premie zal tegenkomen.

De reden dat verzekeraars meer premie vragen voor de polis is omdat je een groter risico vormt voor ongevallen. Hierdoor zou het kunnen dat de maatschappij grote geldbedragen moet gaan uitkeren als jij verantwoordelijk wordt gehouden voor een ongeval waar je schade aan een ander toebrengt. Bij het motorverzekering vergelijken is dit iets om rekening mee te houden.

Speciale oldtimerverzekering voor motor

Als je een oude motor hebt en deze alleen gebruikt voor de hobby dan kan je kijken of je in aanmerking kan komen voor een zogeheten oldtimer verzekering. Bij het motorverzekering vergelijken moet je er dan goed op letten dat je bij alle maatschappijen dezelfde oldtimerverzekering selecteert.

Deze manier van verzekeren van je motor kan een stuk voordeliger zijn. Omdat de motor niet veel wordt gebruikt is de kans op ongevallen kleiner en dat beloont de verzekeraar in het vragen van een lagere premie. Het kan zelfs zo voordelig uitpakken dat je slechts 25% van de premie van een reguliere polis betaalt. Je kan ook deze verzekering meestal online aanvragen. De verzekeraar zal je aanvullend wel om stukken vragen ter onderbouwing.

Hogere of lagere premie

De ene verzekering is de andere niet. De uiteindelijke premie die je gaat betalen aan de verzekeringsmaatschappij is afhankelijk van veel factoren. Onder meer het merk van jouw motor en het type is van groot belang bij het bepalen van de premie. Daarnaast is de leeftijd van de motor erg belangrijk.

Het gewicht, cilinderinhoud en vermogen van de motorfiets zijn ook punten van aandacht die de verzekeraar zal gaan meenemen in het berekenen van de premie. De uitkomst van de online berekening is niet altijd de premie die jij zal gaan betalen. Soms kan het zijn dat je iets voordeliger uit bent of juist duurder. Verzekeraars zetten de premie vast op basis van feiten die blijken uit de documenten die ze ontvangen en van de data die ze van het RDW ontvangen.

Extra premiekorting door VRO certificaat

Wat kan helpen om de premie omlaag te krijgen is aan te geven al je in het bezit bent van een VRO certificaat. Motorrijders die een Voortgezette Opleiding hebben genoten krijgen van de meest verzekeraars een voorkeursbehandeling die zich uit in een lagere premie dan die je ziet wanneer je motorverzekering gaat vergelijken. Het is niet waarschijnlijk dat je de details met betrekking tot je VRO certificaat kwijt kan in het invulveld op de site. Nadat je motorverzekering vergelijken hebt gedaan kan je dan ook het beste rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraar die volgens jou het beste uit de bus komt. Je kan dan vragen of je voor een premiekorting in aanmerking kan komen.

Val niet voor de tijdelijke acties

Met ruim 25 verschillenden soorten verzekeraars die allemaal verzekeringen voor motors aanbieden kan het ene heel karwei zijn om de beste er uit te pikken. Laat je bij het motorverzekering vergelijken niet verleiden voor de allergoedkoopste optie te gaan. Soms is het zo dat verzekeraars je een lagere premie voorhouden maar dan lijkt dit een tijdelijks korting te zijn. Je zit dan later alsnog met een hogere premie en dan is het te laat. Let dan ook goed op en check altijd de voorwaarden die horen bij de dekking en het bepalen van de uiteindelijke premie voor de polis van de motor.

Details van dekking met elkaar vergelijken

De voorwaarden die verzekeraars hanteren in hun polissen kunnen nogal verschillen. Bij het motorverzekering vergelijken is het raadzaam om vooral de details in die voorwaarden goed door te nemen. Sommige verzekeraars kunnen namelijk een eigen risico in de dekking opnemen die anderen weer op een geheel eigen wijze omschrijven. Het is dan ook zaak dat je exact weet wat je met elkaar vergelijkt zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het zo dat sommige verzekeraars jou de keuze laten waar je de motor laat repareren in geval van schade terwijl anderen weer een eigen netwerk van garages hebben waar je heen moet.

Pechservice buitenland motorverzekering vergelijken

Als je met regelmaat in het buitenland verblijft met je motor dan is het verstandig een dekking uit te zoeken die hier de beste service in biedt. Er bestaat namelijk zoiets als pechhulp in het buitenland. Vaak is het zo dat je dan een volledige cascodekking moet afsluiten. Bij het motorverzekering vergelijke kan je het beste de verzekeraars uitkiezen die hier een optimale en duidelijke service in aanbieden. De details met betrekking tot de dekking zijn uitermate belangrijk. Denk hierbij aan sleepkosten, bergingskosten en vervoer van plaats van ongeval naar Nederland.

4.2/515 ratings