Prepaid Creditcard

Prepaid creditcards: betaalgemak zonder schulden

Wil je profiteren van de mogelijkheden van een creditcard maar niet vastzitten aan een contract, bekijk dan de mogelijkheden voor een prepaid creditcard. Vergelijk hier.

>> Bekijk hier de meest gekozen Prepaid Card van 2019 <<
 Prepaid CreditcardJaarlijkse bijdrageKosten Geldopname 
Veritas Card
* Meest gekozen
* Goed voor Privacy
* Eigen IBAN nummer
* Uitgifte kaart Gratis
€ 29.90€ 2.50Aanvragen >
Viabuy
* Uitgifte kaart €69,90
€ 19.90€ 5Aanvragen >
Money2Go€ 9.95 ( jaar 1)
€19.95 ( jaar 2>)
€ 3.50Niet aangesloten
Meer info
Weststein€ 12€ 2.50Niet aangesloten
Meer info
Paysafecard€ 9.90Niet mogelijkNiet aangesloten
Meer info
DB Card€ 30€ 2.50Niet aangesloten
Meer info
Prepaid MasterCard Classic
€ 14.95€ 1.50Niet aangesloten

Een prepaid creditcard is een ideale oplossing voor wie geen ‘gewone’ creditcard wil of kan aanvragen. In Nederland heb je in het dagelijks leven niet per sé een creditcard nodig, maar het is wel handig om er één te hebben. Je hebt er echt één nodig als je regelmatig aankopen doet in buitenlandse webshops of vliegtickets bij een buitenlandse maatschappij wilt betalen.

Bij een prepaid creditcard zet je zelf geld op de card. Met dat tegoed kun je betalen totdat het op is. Met een prepaid card doe je dus nooit aankopen die je eigenlijk niet kunt betalen. Je kunt geen schulden opbouwen.

Soorten prepaid creditcard

prepaid creditcard vergelijken en aanvragenEr zijn verschillende soorten prepaid creditcards. Er zijn kaarten om af en toe grotere aankopen te doen en er zijn speciale kaarten voor kleinere aankopen. Deze kaarten verschillen vooral in kostprijs. In het gebruik zijn ze vrijwel gelijk. Een prepaid creditcard kun je net als een prepaid simkaart of een prepaid telefoon opwaarderen. Voordat je iets gaat betalen zet je dus een bedrag op de kaart. Je kunt met de kaart nooit een hoger bedrag afrekenen dan het bedrag dat op de kaart staat.

Plastic of virtueel?

Een ‘gewone’ creditcard kun je vasthouden. Het is een plastic pasje, dat geschikt is voor online en offline aankopen. Bij sommige prepaid creditcards krijg je ook een plastic pasje. Daarmee kun je dus op reis gaan en gewoon in een winkel of restaurant afrekenen.

Er zijn ook prepaid cards die alleen maar bestaan uit een nummer. Dat worden virtuele kaarten genoemd. Deze virtuele kaarten moet je net als de plastic kaarten zelf opwaarderen. Maar ze zijn uitsluitend geschikt voor het doen van online aankopen.

Waarom een prepaid creditcard?

Er zijn allerlei redenen waarom iemand liever een prepaid card aanschaft dan een ‘gewone’ creditcard. Het kan zijn dat je geen ‘gewone’ kaart kunt krijgen omdat je niet voldoet aan de voorwaarden. Dat kan een negatieve BKR registratie zijn als gevolg van oude schulden.

Een andere reden is dat je te weinig verdient of geen regelmatige inkomsten hebt. Dat is vaak het geval bij studenten. Die zijn voor hun inkomsten afhankelijk van studiefinanciering, en dat is te weinig om een creditcard aan te kunnen schaffen.

Bewust kiezen voor prepaid

Soms is een prepaid card ook een bewuste keuze. Er zijn mensen die niet willen dat hun financiën worden getoetst bij het BKR. Er zijn ook mensen die een prepaid creditcard nemen uit zelfbescherming. Want met zo’n kaart kun je alleen aankopen doen waar voldoende geld voor op de kaart staat. Je komt niet in de verleiding om geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt. Bij een ‘gewone’ creditcard kan dat wel en daardoor kun je in grote financiële moeilijkheden komen.

Ook zijn er mensen die dit soort kaart kiezen omdat ze bewust niet rood willen staan of omdat ze bewust geen schulden aan willen gaan.

Gebruikskosten van een prepaid card

Een prepaid card is niet gratis. Het aanvragen van een card voor kleine betalingen met en maximum saldo van 250 euro kost eenmalig 4 -10 euro. Het doen van betalingen in euro’s is gratis. Pinnen is niet mogelijk. Betalingen in andere valuta kosten altijd geld, meestal 2,75% van het bedrag. Een prepaid card voor grote bedragen is fors duurder.

Op deze kaarten kan doorgaans een bedrag tot 7.500 euro worden gezet. Zo’n kaart kost eenmalig 0 – 70 euro. Betalingen in euro’s zijn gratis, pinopnames kosten 2,50 – 5,00 euro. De kosten van betalingen in buitenlandse valuta bedragen 2 – 5,75% van het betaalde bedrag.

Aandachtspunten

Prepaid creditcards zijn in het dagelijks gebruik net zo handig als ‘gewone’ creditcards. Toch zijn er een paar aandachtspunten. Ondanks dat er niet meer geld kan worden uitgegeven dan er op de kaart staat, kan er toch een negatief saldo ontstaan. Dat gebeurt alleen als de leverancier van de kaart zijn gebruikskosten incasseert. Zo’n tekort moet uiteraard worden aangevuld.

Wat vooral in het buitenland vervelend is, is dat niet elk bedrijf een prepaid card accepteert als betaalmiddel. Dat is lastig als je een auto wilt huren of over een tolweg wilt rijden. Je kunt het beste voordat je vertrekt bij deze bedrijven informeren of je daar met jouw kaart kunt betalen.

Geld24 helpt je graag verder met je oriëntatie omtrent prepaid creditcards. Kijk en vergelijk via onze handige vergelijker bovenaan deze pagina.

Een aantal cards uit deze vergelijking: DB CardPaysafecardMoney2goViabuyWeststein

4.5/531 ratings