Prepaid Creditcard

Alles over Prepaid Creditcards

Wil je profiteren van de mogelijkheden van een creditcard maar niet vastzitten aan een contract, bekijk dan de mogelijkheden voor een prepaid creditcard. Vergelijk hier.

>> Bekijk hier de meest gekozen Prepaid Card van 2019 <<
 Prepaid CreditcardJaarlijkse bijdrageKosten Geldopname 
Weststein MasterCard
* Gratis Uitgifte Kaart
* Meest gekozen
€ 12€ 2.50Aanvragen >
Viabuy MasterCard
* Uitgifte kaart €69,90
€ 19.90€ 5Aanvragen >
Money2Go Mastercard€ 9.95 ( jaar 1)
€19.95 ( jaar 2>)
€ 3.50Aanvragen >
Paysafecard MasterCard€ 9.90Niet mogelijkNiet aangesloten
Meer info
DB Card MasterCard€ 30€ 2.50Niet aangesloten
Meer info
Prepaid MasterCard Classic
€ 14.95€ 1.50Niet aangesloten

Profiteer van de voordelen zonder vast te zitten

Prepaid creditcardEen creditcard is tegenwoordig voor een aantal zaken bijna onmisbaar. Bestellingen in buitenlandse webshops bijvoorbeeld hanteren dit als enige betaalmethode. Ook bij het boeken van vakanties worden de vliegtickets vaak uitsluitend met een creditcard betaald.

Ook fysiek in het buitenland is een creditcard vaak essentieel. Het nadeel echter is dat je aankopen met een creditcard draaien om krediet. Je kunt dus schulden opbouwen.

Heb je je financiële situatie onder controle, dan is er niets aan de hand. Verleiding of “noodzaak” kan er echter toe leiden dat je met een creditcard aankopen doet waar je geen budget voor hebt. Met het aanschaffen van een prepaid creditcard kun je dezelfde voordelen hebben als met een reguliere creditcard zonder de schulden.

Meer over de voordelen van een prepaid creditcard

Een opwaardeerbare prepaid card

Een prepaid creditcard, ook wel debit card genoemd, kun je “opwaarderen”, net als een prepaid telefoon. Je zet vooraf een bedrag op de kaart. Het grote verschil met een traditionele creditcard is: je kunt nooit een groter bedrag afrekenen dan het totale saldo van je prepaid creditcard. Je kunt dus niet op rood staan. Dit kan een veiliger en prettiger gevoel geven dan bij de reguliere variant waarbij je vaak hoge kosten hebt.

Als je geen traditionele creditcard kunt krijgen

Creditcardaanbieders stellen bepaalde voorwaarden of eisen bij de aanvragen. Eén van die eisen is die van de inkomenseis voor de creditcardaanvrager. Er dient dus maandelijks een minimumbedrag op je bankrekening te worden gestort. Op deze manier wordt voorkomen dat schulden niet worden afgelost. Mocht je een laag of onregelmatig salaris hebben, kan een prepaid creditcard jou de uitkomst bieden.

Prepaid creditcard Bij een negatieve BKR-registratie

Wanneer je een negatieve registratie bij het BKR (Bureau kredietregistratie) kom je niet in aanmerking voor een traditionele creditcard. Creditcardaanbieders vragen BKR-gegevens op en besluiten (onder andere) op basis daarvan of de aangevraagde creditcard wordt verstrekt. Mocht dit bij jou van toepassing zijn, is ook in dit geval de prepaid creditcard een uitkomst.

Enkele zaken om rekening mee te houden

Een prepaid creditcard is uiteraard niet gratis. Een creditcardaanbieder is een commerciële partij, waarbij er winst gemaakt wordt. Vergelijk de producten hierboven met onze vergelijkingstool om te zien waar de verschillen liggen. Vergelijk ook de manier waarop je overzicht krijgt van je uitgaven, net als het reguliere internetbankieren. Ook de wijze waarop geld op de prepaid creditcard gezet kan worden verschilt enigszins per aanbieder en soms betaal je hier kosten voor.

Mocht je ooit zien dat je in het rood staat met je prepaid creditcard, geen zorgen; dit werkt hetzelfde als bij een betaalrekening. De jaarlijkse afschrijving van de kosten van de kaart (enkele euro’s) zullen hoe dan ook worden afgeboekt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je voldoende geld op je tegenrekening hebt staan.

Een ander aandachtspunt is dat er nog steeds bedrijven zijn die geen prepaid creditcard accepteren. Denk aan autoverhuurbedrijven in het buitenland; hierbij gaat het vaak mis. Ook bij tolwegen leveren prepaid creditcards zo nu en dan problemen op. Vraag op tijd of het bij het desbetreffende bedrijf mogelijk is met een prepaidkaart te betalen. Dit voorkomt problemen bij aankomst op je vakantie bestemming.

Geld24 helpt je graag verder met je oriëntatie omtrent prepaid creditcards. Kijk en vergelijk via onze handige vergelijker bovenaan deze pagina.

Een aantal cards uit deze vergelijking: DB CardPaysafecardMoney2goViabuyWeststein

4.5/530 ratings