Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Waarom rechtsbijstandverzekering vergelijken? De meeste Nederlanders krijgen vroeg of laat te maken met een conflict waarbij ze juridische hulp nodig hebben. Om te voorkomen dat de kosten van deze juridische bijstand torenhoog oplopen is het daarom geen slecht idee om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. En om er zeker van te zijn dat u de juiste polis kiest moet u weten wat de opties zijn. Vergelijken is het devies!

Deze berekening is gedaan op basis van een gezin woonachtig in een rijtjehuis (koopwoning) in Breda waarvan de hoofdverzekerde geboren is op 01-01-1985 en welke de modules Consument, Wonen en Inkomen heeft gekozen.

  Kenmerken Premie (vanaf)  
Univé Univé
 • Minimaal schadebedrag: € 100
 • Externe advocaatkosten: € 50.000
 • Eigen risico: € 0
 • Wachttijd: 0 maanden
€ 17.54
Per maand
Meer informatie >
Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer
 • Minimaal schadebedrag: € 0
 • Externe advocaatkosten: € 50.000
 • Eigen risico: € 0
 • Wachttijd: 3 maanden
€ 21.12
Per maand
Meer informatie >
FBTO FBTO
 • Minimaal schadebedrag: € 0
 • Externe advocaatkosten: € 50.000
 • Eigen risico: € 0
 • Wachttijd: 3 maanden
€ 21.58
Per maand
Meer informatie >
Ohra rechtsbijstandverzekering OHRA
 • Minimaal schadebedrag: € 175
 • Externe advocaatkosten: € 25.000
 • Eigen risico: € 0
 • Wachttijd: 0 maanden
€ 21.58
Per maand
Meer informatie >
Ditzo Rechtsbijstandverzekering Ditzo
 • Minimaal schadebedrag: € 175
 • Externe advocaatkosten: € 60.000
 • Eigen risico: € 0
 • Wachttijd: 0 maanden
€ 22.20
Per maand
Meer informatie >
Aegon Aegon
 • Minimaal schadebedrag: € 175
 • Externe advocaatkosten: € 50.000
 • Eigen risico: € 0
 • Wachttijd: 3 maanden
€ 29.04
Per maand
Meer informatie >

Combinatie inboedelverzekering en rechtsbijstandverzekering

Veel consumenten vinden het prettig om op diverse vlakken een goede verzekering te hebben. Zo hebben veel mensen zowel een rechtsbijstandverzekering als een inboedelverzekering. Dat brengt vaak met zich mee dat consumenten wanneer het er op aan komt onduidelijkheid ervaren over welke kosten nu door welke verzekering worden gedekt. Dat ‘probleem’ is inmiddels ook bij de meeste verzekeringsmaatschappijen doorgedrongen, en daar hebben ze iets op bedacht.

Een pakket waarin verschillende soorten verzekeringen gecombineerd worden. Deze mogelijkheid kan interessant zijn wanneer u geen zin hebt in allerlei onnodige rompslomp want u betaalt een vast bedrag voor het totale pakket en zowel de inboedelverzekering als de rechtsbijstandverzekering is geregeld.

Vooral wanneer er tijdens een verbouwing in het huis iets niet helemaal volgens de planning gaat is het prettig om over een inboedelverzekering én een rechtsbijstandverzekering te kunnen beschikken. De combinatiepakketten garanderen een volledige dekking zonder overlap.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken via Geld24

Uiteraard let u bij het rechtsbijstandverzekering vergelijken goed op de hoogte van de premie die door de verzekeraar gevraagd wordt. Daarnaast is de dekking die geboden wordt minstens even belangrijk om in de gaten te houden tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken. De dekking verschilt per verzekeraar, maar grofweg is het zo dat u met een rechtsbijstandverzekering juridische bijstand krijgt wanneer u als consument (bij koop of huur), als bewoner van een (huur)huis, of als verkeersdeelnemer betrokken raakt in een juridische kwestie.

Om er zeker van te zijn dat de rechtsbijstandverzekering die u kiest deze modules heeft inbegrepen moet er goed naar de algemene voorwaarden worden geke

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

ken. Vanzelfsprekend is het zo dat een uitgebreidere rechtsbijstandverzekering vaak wat duurder is dan een uitgeklede variant. Of u een verzekering nodig hebt waarin alle modules vertegenwoordigd zijn hangt af van uw persoonlijke situatie, denk hier goed over na tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken. Vaak zal dit echter niet het geval zijn. Bent u bijvoorbeeld niet in het bezit van een boot of plezierjacht dan is het afsluiten van de module ‘pleziervaartuigen’ natuurlijk een overbodige luxe.

Eigen risico en maximaal verzekerd bedrag

De term ‘eigen risico’ kennen we natuurlijk van de verplichte zorgverzekering. Toch is de kans groot dat u het eigen risico ook tegenkomt wanneer u een rechtsbijstandverzekering afsluit. Dit is een interessant punt om mee te nemen tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken omdat de hoogte van het eigen risico kan verschillen per aanbieder van de rechtsbijstandverzekering.

Een ander punt waar u tijdens het Rechtsbijstandverzekering vergelijken even de aandacht op moet vestigen is het zogenoemde ‘maximum verzekerd bedrag’. Over het algemeen staan de juristen van de verzekeraar u onbeperkt bij, en die hulp valt onder de verzekering. Het kan echter gebeuren dat er externe advocaten moeten worden ingevlogen. Vaak worden deze zogenaamde externe kosten tot een vooraf afgesproken maximum bedrag vergoed. Dat betekent dus wel dat u de kosten boven dit bedrag zelf mag ophoesten. Er zijn echter verzekeraars die ook de externe kosten onbeperkt vergoeden.

Let op de wachttijd

Het lijkt heel logisch, maar toch is het goed om even te benadrukken: bent u al betrokken in een juridisch conflict en sluit u vervolgens pas een rechtsbijstandverzekering af? Voor het bestaande conflict wordt geen rechtsbijstand gegeven. Sterker nog, bij veruit de meeste verzekeraars geldt een wachttijd van enkele maanden. Sluit u bijvoorbeeld in januari een rechtsbijstandverzekering af, dan kunt u vaak pas drie maanden later (in april dus) gebruik maken van de rechtsbijstand van uw verzekeraar, neem dit tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken dus altijd in overweging.

Rechtsbijstandverzekering los van inboedelverzekering

Zoals eerder gemeld is het een mogelijkheid om een pakket te nemen waarin de rechtsbijstandverzekering en de inboedelverzekering zijn vertegenwoordigd. Dit lijkt een goede oplossing (en in veel gevallen is dit ook een goede oplossing), maar er zit wel een addertje onder het gras. Want wat gebeurt er wanneer u een conflict krijgt met de verzekeringsmaatschappij? Stelt u zich eens voor: uw verzekeraar wil op grond van uw inboedelverzekering niet uitkeren terwijl u zelf meent dat u recht hebt op een schadevergoeding.

Een logische stap zou dan zijn om de rechtsbijstandverzekeraar te benaderen die u moet bijstaan in dit conflict. Wanneer de verzekeraar waarbij u de rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten dezelfde is als de verzekeraar waarbij u uw inboedelverzekering hebt afgesloten ontstaan er natuurlijk conflicterende belangen. In dit soort gevallen is de kans groot dat u daar uiteindelijk zelf de dupe van wordt.

Een laatste punt waar u rekening mee moet houden tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten is het aantal personen waar de dekking voor geldt. Vooral wanneer u kinderen of een partner hebt is het wel zo prettig als overige huisgenoten mee zijn verzekerd met uw rechtsbijstand- of inboedelverzekering. Dit is echter niet standaard bij elke verzekering het geval. Lees dus ook wat dit punt betreft de algemene voorwaarden van de betreffende verzekering goed door!

[wps_exit_bar title=”Geen keuze kunnen maken?” background=”#31c2d8″ color=”#fff” close=”yes”]64% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de verzekering van Univé.

Klik hier om het aanbod van Univé te bekijken >

[/wps_exit_bar]