Om als student op reis te gaan kun je vaak niet zonder een studenten creditcard. Voor deze studenten bestaan er speciale studentencreditcards of specifieke regelingen om dit mogelijk te maken. De vergelijkingstool van Geld24 helpt je oriënteren. Vergelijk hier alle mogelijkheden van creditcards voor studenten.
Het boeken van internationale vluchten, hotels of voor betalingen in het buitenland zijn niet de enige situaties waarbij een creditcard de uitkomst biedt. Bij bepaalde webshops kun je ook uitsluitend met een creditcard afrekenen.
Let op! Geld lenen kost geld
De kredietwaarschuwing “Let op! Geld lenen kost geld.” is er met een reden. Studenten zijn niet de favoriete doelgroep van banken. Ze vormen een risicogroep, in verband met de beperkte financiële draagkracht. Voor een student is het krijgen van een creditcard niet vanzelfsprekend. Voordat je als student creditcards gaat vergelijken, moet je je bewust zijn van regelingen van specifieke aanbieders, die voor jou interessant kunnen zijn, en een aantal voorwaarden die banken hanteren.
Studenten Creditcard opties
Voorwaarde: een studentenrekening
Wil je je studenten creditcard via de bank regelen, bedenk dat je dan bij die desbetreffende bank je studentenrekening en storting van studiefinanciering geregeld moet hebben. Dit is een van de voorwaarden die banken hebben. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een creditcard van de ING? Dan dien je reeds een studentenrekening bij de ING te hebben of over te stappen naar de ING. Andere banken hanteren dezelfde regeling.
Met hulp van je ouders
Sommige creditcardverstrekkers bieden de optie om je ouders garant voor je te laten staan. Op deze wijze wordt het risico voor de verstrekker verminderd. Een van de voorbeelden voor deze regeling is de Visa World Card.
Let wel op dat het vaak nodig is dat de creditcard op jouw naam staat. Autoverhuurders bijvoorbeeld accepteren vaak geen boekingen met een creditcard op naam van iemand anders.
Studenten creditcard regeling bij de ING
De ING heeft als een van de weinige aanbieders in Nederland een speciale studenten creditcard. De kredietlimiet bedraagt 1000 euro per maand. Als je een studentenrekening hebt bij de ING, waarop je studiefinanciering maandelijks wordt overgemaakt, kom je hiervoor in aanmerking. De kosten van de ING studenten creditcard bedragen 12,50 euro per jaar.
De Rabo BaseCard
Bij de Rabobank heb je geen speciale creditcard voor studenten, maar de zogenaamde Rabo BaseCard. Deze kaart is van MasterCard, die je kunt aanvragen als je beschikt over het Rabo StudentenPakket, BasisPakket of het DirectPakket. Net als bij de ING geldt hier een maximale kredietlimiet van 1000 euro. Het tarief bedraagt 1,25 euro per maand.
Bij ABN Amro: studenten creditcard met 180 dagen aankoopverzekering!
Je aankopen 180 dagen verzekerd tegen beschadiging, diefstal of verlies? Dan kom je snel uit bij ABN Amro. Net als de andere verstrekkers moet je klant en heb je een maximumlimiet van 1000 euro. De jaarlijkse kosten bedragen 14 euro.
Onafhankelijk van de bank? Kies voor de ANWB
Wanneer je geen afhankelijkheid wilt van de ING of de Rabobank, kun je kiezen voor de Visa Card van de ANWB. Bedenk wel dat je in dit geval een ANWB lidmaatschap moet hebben. Het maximale bestedingslimiet is 500 euro met het voordeel dat de inkomenseis lager ligt; ideaal voor studenten! De ANWB Visa Card biedt, net als bij ABN Amro, een aankoopverzekering van drie maanden. Hiernaast krijg je aflevergarantie: bij niet-geleverde goederen krijg je je geld terug.