Studenten Creditcard

Creditcards voor Studenten

Als student ben jij iemand die een creditcard heel goed kunt gebruiken, sterker nog: tegenwoordig kan je eigenlijk bijna niet meer zonder. Studenten, en jij dus waarschijnlijk ook, staan er namelijk om bekend dat ze veel reizen. En wanneer je in het buitenland bent heb je natuurlijk geen zin om constant bij een bank geld op te moeten nemen. Een studenten creditcard is in zo’n geval ideaal om bijvoorbeeld je hotel te kunnen betalen. 

 Studenten CreditcardsRenteKosten / JaarLimiet 
ABN Amro Studenten MasterCard
* Gratis Secrid Cardprotector t.w.v. €24,95
* Geen extra kosten bij ABN privé pakket.
* Meest gekozen
14%€ 14€ 1000Aanvragen >
ANWB Visa Card Jongeren
* Alleen voor ANWB leden
* * €20,- Welkomsttegoed.
* 1e jaar gratis
14%€ 14.50€ 500Aanvragen >
ING Studenten MasterCard0%€ 12.50€ 1000Niet aangesloten
Meer info
Rabobank Studenten Basecard12.9%€ 15€ 10000Niet aangesloten
Meer info
Studenten Creditcard
4.1 (82.5%) 8 stemmen
Vergelijk hier Alle Creditcards en doe direct online een aanvraag

Niet alleen in het buitenland kan je als student een creditcard goed gebruiken, veel online aankopen die je wil doen zijn alleen met behulp van een creditcard te betalen. Maar hoe kom je als student aan een creditcard?

Studenten Creditcard? Banken zijn er niet dol op

Studenten Creditcard Vergelijken en AanvragenVoordat je überhaupt nog maar begint met het vergelijken van creditcards voor studenten moet je je goed realiseren dat de meeste banken niet staan te springen om studenten een creditcard te verstrekken. Ergens is dat op zich ook wel logisch: studenten staan nu niet direct bekend om hun grote financiële draagkracht. Vanuit het oogpunt van financiële instellingen zijn studenten dus een risicogroep. Betekent dit dat je als student geen creditcard aan kunt schaffen? Gelukkig niet, al zijn er wel een aantal regeltjes waar jij je als student aan moet houden als je een creditcard aanschaft. Deze regels zorgen er voor dat je extra goed op moet letten bij het vergelijken van creditcards.

Creditcard via je studentenrekening of via je ouders

De regel die banken over het algemeen hanteren bij het verstrekken van een creditcard aan studenten is dat de student zijn studiefinanciering moet storten op een studentenrekening bij zijn bank. De bank waar de student een rekening heeft is ook de bank die de creditcard verstrekt. Houdt hier tijdens het vergelijken dus rekening mee. Wil je graag een creditcard van bijvoorbeeld de ING Bank dan moet je bij deze bank een studentenrekening hebben. Heb je die niet dan zal je eerst je rekening over moeten zetten. Bij andere banken dan de ING Bank is dit precies zo.

Is er voor studenten misschien nog een andere mogelijkheid om een creditcard aan te vragen? Ja, die is er wel, maar de vraag is of je deze optie interessant vindt. Bij sommige verstrekkers van creditcards is het namelijk mogelijk om een creditcard voor studenten aan te schaffen door je ouders borg voor je te laten staan. Deze constructie vermindert natuurlijk het risico voor de verstrekker van de creditcard. Een voorbeeld van een creditcard waarbij een dergelijke constructie mogelijk is, is de Visa World Card. De vraag is natuurlijk of je dit moet willen als student. Bij je vader en moeder aankloppen voor een garantstelling getuigt natuurlijk niet van een grote mate van zelfstandigheid.

Studenten creditcard van de Rabobank

De Rabobank is een bank die relatief soepel staat ten opzichte van studenten die een creditcard aan willen vragen. Bij deze bank krijg je geen speciale studentencreditcard, maar maak je gebruik van de Rabo BaseCard. Dit is een creditcard van MasterCard die je aan kunt vragen met je Rabo StudentenPakket. Ook mensen met een Rabo BasisPakket en een Rabo DirectPakket kunnen deze creditcard aanvragen. De Rabo BaseCard heeft een maximale kredietlimiet van 1000 euro. Wanneer je gebruik wilt maken van de Rabo BaseCard in combinatie met je StudentenPakket betaal je 1,25 euro als vast tarief per maand.

Studenten creditcard van de ING Bank

De ING Bank heeft, in tegenstelling tot de Rabobank, een speciale studentencreditcard. Deze creditcard is in alle gevallen gekoppeld aan je studentenrekening die je bij ING hebt lopen. Op deze rekening moet je maandelijkse studiefinanciering worden gestort. De kredietlimiet van de studentencreditcard bij de ING Bank heeft een maximum van 1000 euro per maand. Het exacte bedrag spreek je af met de bank. Als je een studentencreditcard wilt aanvragen naast je studentenrekening bedragen de kosten 12,50 euro per jaar.

Studentencreditcard van ABN Amro

De creditcard die ABN Amro aan studenten biedt is waarschijnlijk één van de beteren in zijn soort. Al je aankopen zijn bij aankoop met je studentencreditcard 180 dagen verzekerd tegen beschadiging, diefstal of verlies. Net als bij de meeste andere banken is de studentencreditcard van ABN Amro gekoppeld aan het Studenten Pakket van deze bank. Wil je naast je ABN Amro Studenten Pakket gebruikmaken van de studentencreditcard dan kost dit je 14 euro per jaar. De maximale bestedingslimiet voor de studentencreditcard is door ABN Amro vastgesteld op 1000 euro per maand.

Studentencreditcard bij de ANWB

Wie geen zin heeft om speciaal voor de aanschaf van een studentencreditcard van bank te moeten switchen kan terecht bij de ANWB. Klein detail is wel dat je in dit geval lid moet zijn van de ANWB. Is dit het geval dan kan je de speciale Visa Card van de ANWB aanvragen. Deze creditcard heeft een lage bestedingslimiet die is vastgesteld op 500 euro per maand. Hierdoor is het inkomensvereiste natuurlijk ook lager, en dat is weer erg gunstig voor studenten. Met de Visa card van de ANWB voor Jongeren zijn alle aankopen, dus ook online, 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade of diefstal. Daarnaast biedt de ANWB je een gratis aflevergarantie. Dit houdt in dat je geld teruggehaald wordt op het moment dat een aankoop die je online hebt gedaan niet wordt geleverd door de verkopende partij.