Verzekeringen

Vergelijk alle Verzekeringen

Verzekeringen zijn in Nederland (en eigenlijk in de hele Westerse wereld) ‘big business’. Dat is niet zo vreemd, risico’s sluiten we nu eenmaal graag uit, en een eventuele schadepost moet zo goed mogelijk worden afgedekt. Tegenwoordig kunt u zich dan ook voor de meest uiteenlopende zaken verzekeren. Van een verzekering tegen ziektekosten tot een autoverzekering, en van een levensverzekering tot een inboedelverzekering.

Omdat de vraag naar verzekeringen zo enorm is, is ook het aanbod bijzonder groot. Er zijn in Nederland talloze verzekeringsmaatschappijen die allerlei soorten verzekeringen aanbieden en al het mogelijke doen om zo veel mogelijk klanten te trekken.

Direct naar:

Verzekeringen vergelijken - Geld24.nlAutoverzekeringen vergelijken >

Inboedelverzekering vergelijken >

Motorverzekeringen vergelijken >

Oldtimerverzekering vergelijken >

Opstalverzekeringen vergelijken >

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken >

Rechtsbijstandverzekering vergelijken >

Reisverzekering vergelijken >

Uitvaartverzekering vergelijken >

Woonverzekering vergelijken >

Zorgverzekering 2017 vergelijken >

Verzekeringen: de kleine lettertjes

Er zijn verschrikkelijk veel soorten verzekeringen, en vaak zijn de polisvoorwaarden nogal uitgebreid. Of het nu gaat om een reisverzekering of een rechtsbijstandverzekering, afhankelijk van de aanbieder kunnen de voorwaarden nogal verschillen. Ook wat de hoogte van de premie betreft is het verschil tussen de diverse verzekeraars gewoonweg schokkend te noemen. De dekking en de hoogte van de premie zijn belangrijke elementen bij het uitkiezen van de juiste verzekering. Vaak is de dekking van een goedkope verzekering minder uitgebreid dan de dekking van een verzekering met een iets hogere (maandelijkse) premie.

Verplichte verzekeringen

Veel verzekeringen zijn in die zin vrijblijvend dat u er zelf voor kunt kiezen om er één af te sluiten. Een inboedelverzekering of een reisverzekering kan heel handig zijn om af te sluiten – en eigenlijk zelfs aan te raden – maar de keuze ligt bij u. Dat geldt niet voor alle verzekeringen: in Nederland zijn sommige verzekeringen namelijk verplicht. Een voorbeeld hiervan is de (basis-)zorgverzekering.

Elke Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht dit type verzekering af te sluiten. Een ander voorbeeld van een verplichte verzekering is de autoverzekering (WA-variant). Uiteraard geldt dit alleen wanneer u in het bezit bent van een auto. Bovenop de verplichte verzekering kunt u nog kiezen voor extra dekking. Zo kunt u bij de zorgverzekering kiezen voor een aanvullend pakket en is het bij de autoverzekering mogelijk om een WA+- of zelfs een Allriskverzekering af te sluiten. Deze aanvullingen zijn overigens wel vrijblijvend.

Zorgverzekering

Een basiszorgverzekering is dus verplicht. Goed vergelijken is bij het afsluiten van deze verzekering relevant aangezien de verschillende aanbieders verschillende tarieven hanteren. Het vergelijken van de aanbieders is extra belangrijk wanneer u ook nog een aanvullende verzekering af wilt sluiten. Afhankelijk van de extra zorg die u wenst (bijvoorbeeld aanvullende vergoeding voor tandartskosten) zoekt u de juiste verzekeraar op. Daarbij is natuurlijk wederom zowel de hoogte van de premie als de invulling van het pakket van belang bij het maken van de juiste keuze.

Vergelijk zorgverzekeringen

Autoverzekering

De autoverzekering die u afsluit heeft een maandelijkse premie die is gebaseerd op onder meer uw schadeverleden (aantal schadevrije jaren), het type auto dat u rijdt en uw leeftijd. De WA-verzekering is verplicht, want deze verzekering dekt de schade die u veroorzaakt aan andere weggebruikers. Schade aan uw eigen auto wordt dus in geen geval gedekt door uw eigen WA-verzekering. Bent u slachtoffer dan kan de WA-verzekering van de wederpartij worden aangesproken.

Wilt u dat door u zelf veroorzaakte schade aan uw eigen auto in sommige gevallen wordt vergoed dan moet u een WA+-verzekering afsluiten (ook wel bekend als de WA-verzekering met beperkt casco). Wilt u dat zelf veroorzaakte schade altijd wordt gedekt (uitzondering wanneer u beschonken achter het stuur zit of aan streetraces meedoet) dan moet u een autoverzekering met volledig casco (Allriskverzekering) afsluiten. Hoe ouder de auto, hoe minder uitgebreid de dekking hoeft te zijn. een oude auto is namelijk niet meer genoeg waard om elke maand een hoge Allriskpremie voor te betalen. Ook bij de autoverzekering is het vergelijken van de aanbieders belangrijk. De verschillen in premie en dekking kunnen van geval tot geval verschillen.

Autoverzekering vergelijken

Inboedelverzekering

Bij brand of schade door diefstal of lekkage heeft u sowieso geen al te beste tijd. Waarschijnlijk zit de schrik er goed in. Als u dan ook nog eens met een forse kostenpost wordt geconfronteerd is dat helemaal vervelend. Dit laatste kunt u voorkomen door een goede inboedelverzekering (eventueel in combinatie met een opstalverzekering) af te sluiten. Schade aan uw inboedel wordt dan door de verzekeraar gedekt. Afhankelijk van uw eigen wensen en de waarde van uw inboedel kunt u kiezen voor verschillende soorten dekking. Zogenaamde kale dekking, uitgebreide dekking of extra uitgebreide dekking.

Logischerwijs wordt er steeds meer schade gedekt naarmate de inboedelverzekering meer uitgebreid is. Hoe uitgebreider de dekking hoe hoger de maandelijkse premie, dat is de andere kant van het verhaal. Een kwestie van een afweging maken dus. Vergelijken is ook hier weer noodzakelijk omdat de mate van dekking en de hoogte van de premie per situatie en per verzekeraar kunnen verschillen.

Inboedelverzekeringen vergelijken

Reisverzekering en rechtsbijstandverzekering

Voor ondernemende types zijn de twee volgende verzekerringen interessant. Gaat u vaak op reis dan is het afsluiten van een tijdelijke of doorlopende reisverzekering eigenlijk een logische stap. Met name in het buitenland kan er natuurlijk van alles gebeuren, en medische kosten of schade door diefstal kan enorm oplopen.

Om met een gerust hart op reis te kunnen gaan is het wel prettig om wat zekerheid in te bouwen. Welke reisverzekering het best bij u past hangt af van uw bestemming, de lengte van de vakantie en van de activiteiten die u wilt ondernemen. “Gevaarlijke sporten” als parachutespringen en raften vereisen vaak een extra uitgebreide dekking. Ook medische kosten zijn in bepaalde landen veel hoger dan we in Nederland gewend zijn (een voorbeeld zijn de Verenigde Staten). Extra dekking voorkomt in dat soort gevallen een hoop ellende.

Op vakantie is het naast een goede reisverzekering ook best nuttig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Komt u terecht of onterecht in aanraking met justitie dan worden de kosten door uw rechtsbijstandverzekering gedekt. Ook in Nederland is een rechtsbijstandverzekering best een waardevolle verzekering. Er zijn allerlei zaken die kunnen leiden tot een juridische procedure, en u weet: advocaten zijn duur!

Vergelijk reisverzekeringen Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Verzekeraars

Een aantal van de verzekeraars waarvan wij verzekeringsproducten vergelijken: AegonCentraal BeheerFBTO – GeneraliInsharedNationale Nederlanden – OhraReaalUnivé

4.3/516 ratings