Woonverzekering vergelijken

We zijn zuinig op onze woning en dat is logisch. Het zou heel vervelend zijn als er schade ontstaat of als er wordt ingebroken en we zijn niet goed verzekerd. Dan moet je zelf voor de herstelwerkzaamheden opdraaien en dat kan flink in de papieren lopen. Woonverzekering vergelijken is daarom slim. Je kan de voorwaarden en dekkingen met elkaar gaan vergelijken en daarna kijken wat de individuele premies van de woonverzekeringen zijn.

Deze berekening is gedaan op basis van een gezin woonachtig in een rijtjehuis (koopwoning) in Breda met een netto maandinkomen tussen de €2.000 en €3.000. De woonverzekering bevat inboedel, aansprakelijkheid en opstal.

  Kenmerken Premie (vanaf)  
Univé Univé
 • Sieraden: € 5.000
 • Audio / TV: € 10.000
 • Eigen risico: € 0
 • Dagelijks op te zeggen: Nee
€ 34.35
Per maand
Meer informatie >
Centraal Beheer woonverzekering Centraal Beheer
 • Sieraden: € 5.000
 • Audio / TV: € 35.000
 • Eigen risico: € 100
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 36.70
Per maand
Meer informatie >
Inshared Inshared
 • Sieraden: € 6.000
 • Audio / TV: € 20.000
 • Eigen risico: € 150
 • Dagelijks op te zeggen: Nee
€ 36.95
Per maand
Meer informatie >
Ditzo woonverzekering Ditzo
 • Sieraden: € 6.000
 • Audio / TV: € 15.000
 • Eigen risico: € 100
 • Dagelijks op te zeggen: Nee
€ 38.89
Per maand
Meer informatie >
Ohra OHRA
 • Sieraden: € 6.000
 • Audio / TV: € 15.000
 • Eigen risico: € 150
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 56.51
Per maand
Meer informatie >
FBTO FBTO
 • Sieraden: € 5.000
 • Audio / TV: € 35.000
 • Eigen risico: € 150
 • Dagelijks op te zeggen: Ja
€ 61.82
Per maand
Meer informatie >

Bij het woonverzekering vergelijken moet je er goed op letten dat je niet alleen de premie vergelijkt maar ook de inhoud. Met enkele tientallen verschillen verzekeraars in het land zijn er minimaal zoveel soorten woonverzekeringen verkrijgbaar.

Combinatie van verschillende verzekeringen voor thuis

Bij het woonverzekering vergelijken zal je waarschijnlijk tegen verschillende termen aanlopen. Maar het is allemaal een stuk eenvoudiger dan het in sommige gevallen lijkt. Een woonverzekering is veelal een combinatie van een aantal verzekeringen. De Opstalverzekeringen en de inboedelverzekering. Als je die twee soorten wel eens door elkaar gooit dan maakt dat niets uit want dat gebeurt veel mensen bij het woonverzekering vergelijken is het alleen belangrijk dat je wel weet dat het op zich geen verzekering hoeft te zijn, maar een samenstelling van noodzakelijke verzekeringen voor in en om het huis.

Woonverzekering vergelijken op soorten verzekeringen

Er zijn verzekeraars die noemen alle verzekeringen die te maken hebben met wonen een woonverzekering. Als je woonverzekering vergelijken gaat zal je zien die gesplitst wordt in een aantal polissen. Dat doen verzekeraars om het jou enerzijds gemakkelijker te maken. Je hebt immers altijd een inboedelverzekering nodig als je een opstalverzekering afsluit.

Door die twee samen te voegen weet de verzekeraar dat je meer verzekeringen neemt en dus meer premie aan hen betaalt. Houd daar bij het woonverzekering vergelijken rekening mee. De opstalverzekering is niet hetzelfde als een inboedelverzekering en een woonverzekering si geen verzekering op zichzelf maar een noemer.

Huurders hoeven geen opstal af te sluiten

In een gemiddelde woonverzekering is altijd een opstalverzekering opgenomen. Bij het woonverzekering vergelijken kan je dan ook die dekking het beste met elkaar vergelijken. Een opstalverzekering is een noodzakelijke dekking voor alle woning eigenaren. Huurders hebben in principe geen opstal nodig omdat zij de woning huren.

Woonverzekering vergelijken

De eigenaar van de huurwoning zorgt in geval van schade door storm of andere invloeden voor herstelwerkzaamheden. De verhuurder en tevens vaak eigenaar van een huurwoning is verzekerd middels een opstal en zal deze aanspreken als daar aanleiding voor is. Jij hoeft dus geen opstal af te sluiten als huurder.

Verschillende dekkingen woonverzekering vergelijken

Als je woonverzekering aan het vergelijken bent dan kijk je natuurlijk naar de verschillende dekkingen. De meeste verzekeraars hebben hun dekkingen van de onderliggende polissen keurig de website geplaatst. Dat is reuze handig want zo kan je eenvoudig de woonverzekering vergelijken op inhoud, voorwaarden en premie.

Een schade aan de keuken door een brand valt in de woningverzekering bijvoorbeeld onder de opstalverzekering. Deze opstal is een onderdeel van de woonverzekering. Als je daarentegen een schade aan je bankstel hebt gekregen door een brand dan wordt je door de woonverzekering naar je inboedel verzekering geloodst. Zo zie je dat de woonverzekering op zich geen verzekering is maar hangen er verschillende verzekeringen voor in en om de woning onder.

Verschil tussen inboedel en opstal

Een inboedelverzekering maakt onderdeel van de woonverzekering en dekt zaken die tot jouw bezittingen behoren. Deze polis is niet van toepassing als er brand of ander gevaar is waardoor bijvoorbeeld het dak beschadigd is geraakt en hierdoor hoge kosten moeten worden gemaakt voor het herstellen van het dak.

De inboedel is uitsluitend bestemd voor jouw waardevolle bezittingen. Als het gaat om brand en het dak dat beschadigd is geraakt dan spreek je vanzelfsprekend de opstal aan. Die is bestemd voor de woning en alles dat nagelvast aan jouw woning is bevestigd, inclusief bijgebouwen op hetzelfde terrein. Check bij het woonverzekering vergelijken welke zaken vergoed worden door welke verzekering.

Zwevende vloer en vaste vloer bij woonverzekering vergelijken

In een woonverzekering is de vloer in de woning altijd verzekerd. De vloer maakt immers deel uit van de woning. Als er onverhoopt schade aan een vast gelijmde vloer ontstaat door bijvoorbeeld wateroverlast, dan kan je de opstal die onder de woonverzekering hangt aanspreken. De verzekeraar keert dan uit vanuit de opstal.

Je kan bij het woonverzekering vergelijken controleren hoe de dekking met betrekking tot de vast gelijmde houten vloer exact in elkaar steekt en wat de voorwaarden zijn. Als jet echter een zwevende vloer zou betreffen dan is het niet de opstal die uitkeert maar wordt de inboedel aangesproken. Het verschil in woonverzekering vergelijken zit hem in de fijnste details en het is belangrijk dat je goed onderscheid kan maken.

Welke schade valt onder de woonverzekering

De woonverzekeringen die je online kunt afsluiten dekken allemaal de meest voor de hand liggende zaken in en om de woning. Als je gaat woonverzekering vergelijken is het goed om te weten dat niet alle verzekeraars dezelfde voorwaarden hanteren. Kijk goed waar wat verzekerd wordt en wat de dekking is.

Als je mobiele telefoon nat is geworden omdat de kraan is geknapt in de badkamer, dan heb je dus letterlijk waterschade aan je telefoon. De woonverzekering komt nu van pas maar je weet misschien niet precies welke onderliggende verzekering nu aangesproken moet gaan worden. In dit geval is dat de inboedelverzekering.

Woonverzekeringen aanspreken en waterschade

De geknapte waterleiding of kraan in het vorige voorbeeld zorgde ervoor dat de mobiele telefoon kapot ging. Dat is vervelend maar gelukkig is daar een inboedel die er voor zorgt dat de schade gedekt is. Maar de kapotte leiding heeft ook de vloer onder water gezet. Daardoor is er flink wat schade ontstaan. Je wilt hier ook de woonverzekering aanspreken. Maar welke van de woonverzekeringen zal het gaan worden? In dit geval wordt dat de opstalverzekering. De vloer, als deze vast zit aan de woning valt onder de opstal. Die zal dan ook uitkeren zodat de schade hersteld kan worden.

Schade aan je woning door vandalisme

Bij het kopen of huren van een woning let je er op dat de buurt veilig is. Dat is voor de meeste mensen een randvoorwaarde. Met name als je opgroeiende kinderen hebt. Maar het kan altijd voorkomen dat er onverhoopt een relletje voor de deur ontstaat. Of dat een groep opgeschoten jongeren baldadig zijn.

Als door het roekeloze gedrag van dergelijke groepen schade aan je woning ontstaat zoals gebroken ruiten of anderzijds beschadigingen aan de woning, dan kan je er gerust op zijn dat dit volledig gedekt is in de standaard polis van de woonverzekering. Hierbij moet je er wel op letten dat dit soort zaken onderdeel uitmaken van de opstal. Bij het woonverzekering vergelijken kan je de details van de voorwaarden voor de zekerheid even doornemen.

Een omgevallen boom

Woon je in een gebied met hoge bomen vlak bij de woning dan is het risico altijd aanwezig dat een boom omvalt. Vooral bij storm wordt de kans hierop een stuk groter. Als de bomen toebehoren aan de gemeente dan zal die er in de meeste gevallen voor zorgen dat minder gezonde bomen tijdig worden geruimd om ongevallen te voorkomen.

Maar als het dan toch een keer gebeurt en de boom valt tegen jouw woning dan kan jij met een flinke schade komen te zitten. Met de woonverzekering, waar een opstal in is opgenomen, kan je de kosten voor het herstellen van de schade verhalen op de verzekeraar. Woonverzekering vergelijken op details met betrekking tot de voorwaarden hieromtrent kan jou meer inzicht geven.

Schade snel melden via app van de verzekeraar

Verzekeraars doen er vandaag de dag alles aan om het hun klanten zo makkelijk mogelijk te maken om inzage te krijgen in de details met betrekking tot de lopende verzekeringen. Als je woonverzekering vergelijken gaat kan je ook hier op letten. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om een app van de maatschappij op je smartphone te downloaden.

Met deze app kan je razendsnel de actuele stand van zaken inzake je verzekeringen checken. Daarnaast is het zo dat je de app kan gebruiken om schade te melden. Als er bijvoorbeeld een voorval in de woning plaats vindt waarbij schade aan je spullen is ontstaan dan kan je meteen de app openen en de schade aan de verzekeraar melden.