Geld lenen

Lenen vanaf 3.9 % Rente

Aan de hand van je doel, waarvoor je het geld nodig hebt, kun je het type geldlening bepalen. Op Geld24 kun je snel en gemakkelijk een overzicht krijgen van verschillende vormen van geld lenen.

 

Persoonlijke lening Doorlopend krediet Minilening
Autofinanciering Hypotheek

Iedereen zit financieel weleens een beetje krap. Geld lenen is dan niet altijd nodig. Soms kun je je geldzaken op orde krijgen door een poosje heel zuinig te leven. Als dat niet kan moet je ergens geld lenen. In Nederland is dat heel gemakkelijk. Via Geld24 kun je van de meeste erkende kredietverstrekkers de verschillende soorten leningen vergelijken. Houd er rekening mee dat je bij een aanvraag wordt doorgelicht. Dat is nodig om er zeker van te zijn dat je de lening terug kan betalen. Probeer die kredietwaardigheidscheck niet te ontlopen.

Vormen van geld lenen

Afhankelijk van jouw situatie kies je vervolgens voor een bepaald type lening. Ter voorlichting zoomen we nu in op een aantal verschillende soorten geldleningen.

Persoonlijke Lening

De meest gebruikte vorm van geld lenen in Nederland is de persoonlijke lening. Het principe is heel eenvoudig. Je leent een bedrag en betaalt dat tegen een vaste rente terug. De hoogte van de lening, het aflosschema en de looptijd worden vooraf vastgesteld. Veel mensen vinden die duidelijkheid fijn, want ze weten wanneer ze klaar zijn met aflossen. Een persoonlijke lening is vrij duur. Dat komt doordat de rente bij deze leningen wat hoger is dan bij andere soorten leningen.

Voordelen

 • Vaste rente. What you see is what you get.
 • Je weet ook wanneer je klaar bent met aflossen, het aflosschema en de looptijd liggen vast.

Geld lenen via Geld24.nl

Nadeel

 • Helaas ligt de rente op de persoonlijke lening iets hoger dan op andere leningsvormen. De rente verschilt ook per aanbieder.

Hoe hoger het bedrag, hoe langer de looptijd en het rentepercentage. Het is altijd goed om meerdere offertes op te vragen voordat je gaat geld lenen. Neem vooral je tijd om de beste aanbieder te vinden die aan jouw situatie voldoet.

Er zijn talloze aanbieders van persoonlijke leningen. Als je zo’n lening wilt afsluiten moet je vooral geen haast hebben. Neem de tijd om meerdere aanbieders een offerte te laten doen. Je zult zien dat er behoorlijke verschillen zijn, met name in looptijd en rentepercentages. Als je een geschikte lening hebt gevonden, is het verstandig om uit te zoeken of de aanbieder voldoet aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dan weet je zeker dat het een erkende kredietverstrekker is en dat het een betrouwbare partij is. Als je hulp nodig hebt bij het afsluiten van een persoonlijke lening kun je een fiscalist inschakelen.

Bij twijfels, ga in gesprek met een fiscalist. Om het risico te minimaliseren: let erop dat de aanbieder voldoet aan de AFM eisen (Autoriteit Financiële Markten); denk aan het hebben van de juiste vergunningen en officiële registers.

Vergelijk hier alle Persoonlijke leningen

 Top 3 Persoonlijke LeningenMin. RenteMax. Rente 
Defam Premium PL Huiseigenaar4.1%7.2%Offerte Aanvragen >
InterBank Persoonlijke Lening4.1%10.9%Offerte Aanvragen >
DEFAM Premium Persoonlijke Lening
4.2%7.4%Offerte Aanvragen >

Doorlopend krediet

Soms weet je niet precies hoeveel geld je wilt lenen. En misschien heb je het geld ook niet in één keer nodig. Voor die flexibiliteit kies je een doorlopend krediet. Dat is een geldlening op basis van een kredietlimiet; een bedrag wat je maximaal mag lenen. Met een doorlopend krediet kun je het geld in een aantal keren opnemen. De aflossing start zodra er geld wordt opgenomen. Het rentepercentage is 2 procent of hoger over het totale bedrag. Bij een doorlopend krediet is de rente wat lager dan bij andere soorten leningen. Veel mensen vinden het een nadeel dat de aflossingsperiode bij een doorlopend krediet niet vooraf vaststaat.

Voordelen

 • De rente is lager dan bij andere kredietvormen.
 • Je hebt meer flexibiliteit in het opnemen van geld.

Nadelen

 • Variabele rente.
 • Geen vastgestelde periode voor terugbetaling.

Vergelijk hier alle Doorlopend kredieten

 Top 3 Doorlopende KredietenMin. RenteMax. Rente 
DEFAM Premium Huiseigenaar Krediet4.6%7.7%Offerte Aanvragen >
Qander Doorlopend Krediet4.9%9.4%Offerte Aanvragen >
Interbank Doorlopend Krediet6.9%10.1%Offerte Aanvragen >

Minilening

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet sluit je af voor wat grotere bedragen, voor bijvoorbeeld een verbouwing. Als je aan het eind van de maand vreselijk krap zit, kun je geld lenen door een minilening aan te vragen. Het maximaal te lenen bedrag is 1500 euro. Het fijne van een minilening is, dat een BKR registratie niet verplicht is. Een minilening kun je heel snel afsluiten. Je hebt het geld binnen 24 uur op je rekening. Een nadeel is het hoge rentepercentage van 10 procent of meer. Je moet er ook rekening mee houden dat het bedrag in slechts enkele weken moet worden terugbetaald.

Minileningen zijn de laatste jaren een populaire manier geworden voor geld lenen. Bij een minilening is het mogelijk om op een gemakkelijke manier geld te lenen. De tegenzijde hiervan is dat het duur is. Alternatieven voor een minilening zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. In dat geval zal u minder kosten en minder rente betalen dan wanneer u een minilening afsluit.

Voor wie is een minilening geschikt en hoeveel kan ik lenen?

Als u snel geld nodig hebt waarbij dit bedrag laag is, kan u beroep doen op een minilening. Bij een minilening kan u bijvoorbeeld al geld lenen vanaf 100 euro, tot bijvoorbeeld maximum 1500 euro.

Voordelen

 • Geen BKR registratie verplicht (alleen vanaf 750 euro).
 • Direct geld. Minileningen kunnen zelfs via sms worden aangevraagd en je hebt binnen 24 uur geld op je rekening.

Nadelen

 • Hoge rente tot wel 10%, afhankelijk van de kredietverstrekker
 • Het maximumbedrag is 750 euro en de terugbetaling reikt over enkele weken

Vergelijk hier alle Minileningen

 Top 3 MinileningenMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Ferratum€150045 Dagen24 UurBekijken >
Saldodipje€150062 Dagen24 UurBekijken >
Cashper€100030 Dagen7 DagenNiet beschikbaar

Autofinanciering

Autofinanciering is een mogelijkheid om geld te lenen voor een auto. Je koopt een wagen aan, maar je hebt niet genoeg geld om de auto te betalen? Dan kan je dus beroep doen op een autofinanciering. Zoals de naam het al zegt, is het een financiering voor een auto. Let hierbij wel altijd op dat geld lenen ook geld kost, aangezien u rente moet betalen en eventuele bijkomende kosten op uw autofinanciering.

Verschillende mogelijkheden bij een autofinanciering

Als je onvoldoende spaargeld hebt om een auto meteen te betalen bij de aankoop ervan, dan bestaan er in dit geval verschillende mogelijkheden voor het lenen van geld. Zo kun je  bijvoorbeeld een autofinanciering nemen bij de bank, maar ook kan je ervoor kiezen om te leasen of je kan ook een financiering aangaan bij de dealer.

Echter bestaan er enkele belangrijke verschillen tussen deze 3 mogelijkheden. Het is belangrijk om ze te kennen alvorens u voor een bepaalde mogelijkheid kiest.

Klik hier om autofinanciering te vergelijken

 Top 3 AutofinancieringenMin. Rente 
Defam Autofinanciering4.6%Offerte Aanvragen >
Interbank Autofinanciering4.6%Offerte Aanvragen >
Nationale Nederlanden Autofinanciering4.7%Offerte Aanvragen >

Hypotheek

Wanneer een persoon een woning in Nederland koopt, zal deze meestal een hypotheek afsluiten. Dit betekent dat een koper geld zal lenen via een hypothecaire lening. Het onroerend goed zal als onderpand gebruikt worden. De koper neemt contact op met een bank of financiële instelling die een hypotheek aanbiedt. Deze financiële organisatie zal vervolgens controleren of de koper in staat is om een hypotheek af te sluiten en of deze de hypotheek ook correct kan terugbetalen.

De juiste bank of hypotheekverstrekker kiezen

Er zijn verschillende opties beschikbaar om verstandig te kiezen wie je zal helpen bij het verkrijgen van de beste hypotheekrente en het leningproduct op de markt. De keuze van bank of andere kredietverstrekker en type lening zal niet alleen de kosten en rente beïnvloeden, maar ook de maandelijkse kosten van de hypothecaire lening. Er zijn veel soorten hypotheekbedrijven en banken waaruit u kan kiezen.

Start hier met het vergelijken van hypotheken

Hoeveel geld kun je lenen?

Geld lenen is gemakkelijk, maar je kunt niet zomaar elk geldbedrag lenen wat je maar wilt. Het maximum bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je inkomen, gezinssituatie, woonsituatie, dienstverband en het hebben van andere schulden. Op basis van die gegevens bepaalt de aanbieder of en hoeveel geld je kunt lenen. Die strenge procedure beschermt jou tegen onverantwoordelijke hoge leningen, die je waarschijnlijk nooit zou kunnen aflossen. Wees dus eerlijk in het beantwoorden van de vragen over je persoonlijke situatie en geef de juiste informatie.

Hier een overzicht van de belangrijkste factoren:

 • Je salaris
 • Je gezinssamenstelling
 • Bestaande leningen en schulden
 • Je woonsituatie
 • Je dienstverband

Tijdens het aanvragen van je lening wordt je gevraagd naar onder andere bovenstaande gegevens en meer. Op basis van deze gegevens wordt er gekeken of je kunt lenen en hoeveel geld je kunt lenen.

Tip: Beantwoordt vragen eerlijk en geef de juiste informatie door tijdens het aanvragen van je lening.

Online een lening aanvragen

Voordat je online een aanvraag indient om geld te lenen moet je het één en ander goed voor ogen hebben. Bepaal eerst hoeveel geld je wilt lenen. Bedenk daarna welk soort lening het best bij jouw situatie past. Ga alleen met erkende kredietverstrekkers in zee en let op de rentepercentages. In Nederland word je goed beschermd als je een lening aanvraagt. Alle erkende kredietverstrekkers werken daarom samen met het BKR en doen uitgebreid onderzoek of je de lening wel kunt terugbetalen. Laat je niet verleiden om een lening af te sluiten bij een andere kredietverstrekker. Want daar krijg je enorm veel spijt van.

Waar let je op bij je aanvraag

 • Bepaal van tevoren welk bedrag je wilt gaan lenen.
 • Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt.
 • Let goed op de rente, looptijd en bijkomende kosten.
 • Sluit alleen een lening af via een erkende kredietverstrekker.
 • Kies de vorm van geld lenen welke het beste past bij jouw situatie.

Rekenvoorbeeld Rente en Betalingen

Kredietbedrag (€)5.00010.00025.00050.000100.000
Looptijd (Maanden)1212121212
Rente (%)7.25.54.14.14.5
Totaal Kredietbedrag (€)5.19110.29325.54851.097102.405

Vertrouwd Geld Lenen

In Nederland is geld lenen gemakkelijk en verantwoord aangezien alle officiële kredietverstrekkers samenwerken met het BKR.

Wanneer je geld gaat lenen wordt er uitgebreid gecontroleerd of je in staat bent de lening terug te betalen. Hierbij wordt onder andere gekeken of je al leningen hebt. Een andere lening hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar teveel leningen kunnen problemen opleveren.

Via Geld24.nl kun je onder andere geld lenen bij de volgende kredietverstrekkers: A-KredietAmstelgeldCrosslendDefam – FindioFreoFrisia – Geldshop – InterbankKredietspotterQanderSantanderUwgeldonline

A-Krediet

Waar kan A-Krediet mee helpen? Op zoek naar een lening, maar u weet niet precies welke? Gelukkig hoeft u dat tegenwoordig niet meer helemaal zelf uit te zoeken. Er zijn namelijk diverse financieringsbureaus in Nederland actief die gespecialiseerd zijn in het vinden van de perfecte lening. En met een perfecte lening bedoelen we dan een lening die van toepassing is op uw situatie en met de meest gunstige voorwaarden. Een van die financieringsbureaus die u aan een lening kan helpen is A-krediet. A-krediet is niet zomaar de eerste de beste. Deze financiële dienstverlener bestaat al 10 jaar, en in die tijd heeft A-krediet zich zonder meer bewezen.

Klik hier om het aanbod van A-Krediet te bekijken

Geld lenen via A-krediet

A-KredietA-krediet is begonnen als intermediair bij het afsluiten van leningen en daar ligt nog steeds hun kracht. Wat expertise betreft is de kennis van de professionals van A-krediet zonder meer behoorlijk breed te noemen. Uiteraard bemiddelt dit bedrijf voor consumenten die een “standaard” lening willen afsluiten, zoals de bekende Persoonlijke Lening en het Doorlopend Krediet.

Maar u wordt bij A-krediet ook uitstekend geholpen wanneer u op zoek bent naar restschuldfinanciering, financial lease en zelfs bij de aanvraag van een creditcard staan de specialisten van A-krediet voor u klaar. Ook ondernemers kunnen bij deze kredietmakelaar terecht, met name voor een Financial Leaseconstructie. Dit laatste financiële product is ideaal om een bedrijfswagen mee te financieren.

Verzekeren via A-krediet

Dat deze kredietbemiddelaar meer in z’n mars heeft dan enkel het bemiddelen bij een lening laat deze intermediair al geruime tijd zien. Ook op het gebied van verzekeren is bij deze partij het nodige mogelijk. Wel is het zo dat de verzekeringen waarin dit bedrijf bemiddelt een link hebben met lenen. Niet zo gek, de juiste lening aanbieden is natuurlijk de corebusiness van dit bedrijf.

Toch behoeft het misschien wat uitleg. Want een verzekering die met een lening te maken heeft, hoe zit dat? Eigenlijk is het relatief eenvoudig. Lenen brengt een bepaald risico met zich mee. En met de juiste verzekering is dat risico sterk te beperken.

We hebben het dan met name over de werkloosheidsverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de overlijdensrisicoverzekering. Zoals u zal begrijpen komt er inkomensverlies om de hoek kijken wanneer er (onverhoopt) arbeidsongeschiktheid, overlijden of werkloosheid zou voorvallen.

Met de genoemde verzekeringen wordt dat risico beperkt. Dat betekent heel simpel dat u met een dergelijke verzekering ‘gewoon’ in staat bent om aan uw leenverplichtingen (rente en aflossing) te blijven voldoen. Zo bekeken is het logisch dat deze professionele kredietbemiddelaar ook bij dit soort verzekeringen bemiddelt.

Met wie werkt A-krediet samen?

Dit bedrijf werkt samen met een aantal gerenommeerde bancaire bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Santander Consumer Finance (grote bank uit Spanje), Nationale Nederlanden en DEFAM. Dit zijn banken die door de toezichthouders goed in de gaten worden gehouden en dat betekent dan weer dat het risico voor u echt minimaal is. Uiteraard mits uw eigen financiële positie gezond genoeg is en wanneer u voldoet aan de algemene voorwaarden die deze partij stelt.

Uw financiële positie wordt overigens gecheckt door de specialisten van A-krediet; geven die groen licht dan kunt u ervan uitgaan dat u de gewenste lening onder een aanvaardbaar risico af kunt sluiten.

Hoe sluit ik via A-krediet een lening af?

Bent u overtuigd van de professionaliteit van deze kredietverstrekker en ziet u de scherpe tarieven die gehanteerd worden wel zitten? Dan is het misschien tijd om de gewenste lening af te sluiten. Hoe gaat dit in z’n werk? Behoorlijk simpel en snel eigenlijk. U vult gewoon het aanvraagformulier (de offerte) in. Vervolgens stuurt A-krediet de op uw maat gemaakte offerte weer naar u terug. Bent u tevreden over het voorstel? Even uw handtekening zetten en de gevraagde documenten die noodzakelijk voor de afhandeling zijn met de offerte weer terug sturen. Uw financiering wordt geregeld!

Amstelgeld

Meer weten over geld lenen bij Amstelgeld? Lees het hier.

Misschien herkent u het wel: u bent op zoek naar een lening of een bepaalde verzekering. Maar het aanbod van de verschillende partijen op de markt is zo groot dat het lijkt alsof u de juiste keuze nooit zal kunnen maken. Wat u in zo’n geval nodig hebt is een professionele financiële dienstverlener die voor u de beste deal uit het vuur kan slepen. Amstelgeld is zo’n financiële dienstverlener.

In de volksmond wordt vaak over zogenaamde “tussenpersonen gesproken. Op zich prima, maar daarmee doe je partijen als Amstelgeld toch wel een beetje te kort. In het concrete geval van dit bedrijf zit er gewoon een geolied team dat ervoor zorgt dat u een lening op maat, of een verzekering die precies bij u past kunt afsluiten. Ook als u zelf niet voldoende financiële kennis hebt om die keuze helemaal zelfstandig te maken.

Lenen van geld via Amstelgeld

Amstelgeld leningenAls kredietbemiddelaar is dit een prima partij om mee in zee te gaan op het moment dat u een lening af wilt sluiten. Wanneer u uw aanvraag indient bij dit bedrijf gaan de financieel specialisten bij van dit bedrijf direct aan de slag om op basis van uw gegevens de juiste “match” tot stand te brengen.

Doordat Amstelgeld met bijzonder veel kredietaanbieders samenwerkt is het voor Amstelgeld goed mogelijk om precies dat type lening aan u voor te stellen dat ook echt bij u en uw persoonlijke situatie past. Uiteraard kijkt deze dienstverlener daarvoor naar verschillende aspecten die allemaal weer met elkaar samenhangen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld speciale mogelijkheden die soms worden aangeboden, maar ook aan rentepercentages en voorwaarden (want deze zaken kunnen per aanbieder zoals u weet nogal verschillen).

Vanzelfsprekend bekijken de specialisten van dit bedrijf ook goed hoe uw eigen persoonlijke financiële situatie ervoor staat. Een lening via Amstelgeld moet veilig en passend zijn en dat is dan ook precies waar dit bedrijf bij het aanbieden van een lening voor staat. Daarom wordt er bij het aanvragen van een lening ook een BKR-toets bij u uitgevoerd. Op die manier wordt voorkomen dat u een lening afsluit die niet past bij uw financiële mogelijkheden.

En gelukkig maar, want aan geld lenen zit natuurlijk altijd een zeker risico en dat blijft op deze manier prima beheersbaar. Bij dit bedrijf kunt u terecht voor vrijwel elk type lening. Of u nu behoefte hebt aan een persoonlijke lening, een lening om de aankoop van een auto mee te financieren of een doorlopend krediet; bij Amstelgeld weten ze er alles van. Datzelfde geldt overigens ook op het moment dat u de aanvraag van een hypotheek overweegt (op zich ook een lening natuurlijk).

Een verzekering regelen via Amstelgeld

Geld lenen is één ding, maar er zijn natuurlijk nog wel meer financiële zaken waar u wat hulp bij kunt gebruiken. Gelukkig is deze dienstverlener wat dat betreft erg allround. Want ook voor de verzekering die perfect bij u past is dit de partij waar u contact mee op kunt nemen. Bij dit bedrijf werkt het als volgt: u geeft aan welke type verzekering u nodig hebt (dus welk risico u wilt afdekken) en Amstelgeld gaat voor u op zoek naar de perfecte verzekering. Bovendien hoeft u dan in de komende jaren totaal niet meer naar uw verzekeringen om te kijken.

Dat werkt als volgt: Bij deze serviceverlener betaalt u geen provisie (wat bij verzekeraars vaak wel het geval is) maar u sluit een zogenaamd Serviceabonnement af. Hiervoor betaalt u maandelijks een bedrag aan Amstelgeld. Waarom zou u dat doen? Heel simpel: Amstelgeld checkt jaarlijks of u nog wel de laagste premie betaalt en wanneer u ergens goedkoper uit bent krijgt u gewoon een voorstel om over te stappen. Gaat u daar op in? Dan regelt deze partij voor u de overstap. U hoeft zelf dus helemaal geen actie te ondernemen.

Crosslend

Al weleens van Crosslend gehoord? Nee? Lees dan verder.

Een krediet aanvragen is tegenwoordig vrij eenvoudig. Wat dat betreft hebben de mogelijkheden die internet biedt de deuren geopend naar aanbieders waar u eerder nooit mee in contact zou zijn gekomen. Het monopolie dat veel grote banken lange tijd hebben gehad is gaan wankelen. En dat is goed nieuws voor de consument die tegen gunstige voorwaarden een krediet wil afsluiten.

Vergelijk Crosslend met andere aanbieders

Grenzen vallen steeds meer weg in de kredietwereld, een organisatie die dat uitstekend heeft begrepen is Crosslend. Deze kredietbemiddelaar zag de grote mogelijkheden die digitale kredietbemiddeling zou gaan bieden voor zowel aanbieders als afnemers. En mogelijkheden zien is één, maar er vervolgens op inspelen: daar gaat het natuurlijk om. En dat is precies wat de oprichters van Crosslend hebben gedaan.

Crosslend kredietbemiddeling

Crosslend NederlandWie besluit een lening aan te vragen wordt uiteindelijk door een individu of een financiële instelling van het gewenste krediet voorzien. Crosslend vervult “slechts” een bemiddelende rol. De Duitse huisbankier (BIW Bank) verstrekt de lening, maar de financiering is in handen van personen of bedrijven die via deze aanbieder willen investeren.

Crosslend staat zich er op voor dat de operationele kosten zeer laag gehouden kunnen worden doordat vrijwel alle handelingen online kunnen worden uitgevoerd. Vanzelfsprekend is dit voor zowel aanbieders als afnemers van de kredieten een gunstige zaak. De rente blijft voor afnemers lekker laag en de aanbieders ontvangen een prima rendement.

Zowel voor het checken van de kredietwaardigheid als voor wat betreft het bemiddelen bij het afsluiten van kredieten is deze kredietverstrekker gebonden aan de Duitse wet- en regelgeving. Dat is voor de consument een geruststellende gedachte: de Duitse wetgeving is namelijk bijzonder streng. Kredietbemiddelaars worden dus zeer goed in de gaten gehouden.

Lenen bij Crosslend

Bij Crosslend wordt er bemiddeld wanneer u geld wilt lenen. Om er zeker van te zijn dat u niet in de problemen komt wanneer u een lening afsluit wordt er bijzonder nauwgezet gewerkt tijdens het aanvraag proces. Zo wordt er op de site waar u de kredietaanvraag doet direct gevraagd waar u de lening voor wilt gaan gebruiken. Ook vult u uiteraard de gewenste looptijd in. Op basis van deze gegevens kan Crosslend al een eerste inschatting maken van de mogelijkheden.

Om ervoor te zorgen dat u én de aanbieder achteraf niet voor nare verrassingen komen te staan wordt er een uitvoerige kredietcheck uitgevoerd. Dit gebeurt overigens binnen enkele seconden. Op basis van de uitkomst kan Crosslend u een aanbieding doen die perfect aansluit op uw persoonlijke (financiële) situatie.

Vanzelfsprekend dient u tijdens het aanvraagproces uw identiteit en uw inkomen te verifiëren. U merkt het waarschijnlijk al: bij dit bedrijf gaat met beslist niet over één nacht ijs. Een veilig gevoel. Tegelijkertijd is Crosslend dus (gelukkig) geen partner die u kunt gebruiken om tegen grote risico’s een lening af te sluiten om bijvoorbeeld financiële gaten te dekken.

Investeren bij Crosslend

Geld lenen is een optie, maar ook voor investeerders die bij willen dragen aan een meer internationale kredietmarkt biedt deze partij interessante mogelijkheden. U kunt namelijk bij Crosslend investeren door een bankrekening te openen bij “huisbankier” BIW Bank. Vervolgens maakt u geld over en kunt u een portfolio samenstellen. De portfolio bestaat uit obligaties. Wanneer een krediet wordt afgelost dat correspondeert met de obligaties uit uw portefeuille wordt de rente en de aflossing aan u uitgekeerd.

Risicocategorieën

De kredieten die via deze aanbieder worden verstrekt zijn ingedeeld in verschillende risicocategorieën. (van A tot HR). Hoe hoger het risico hoe hoger het verwachte rendement. Kiest u ervoor om obligaties aan te schaffen van een kredietvordering met een hoog risico, dan is de kans groter dat de kredietnemer in verzuim blijft en er dus niet uitbetaald kan worden. Crosslend is in die gevallen namelijk geen betaling verschuldigd aan de houders van de obligaties. Houd hier dus rekening mee! Investeren in obligaties brengt namelijk altijd een bepaald risico met zich mee.

Defam

Waarom Defam? Geld lenen is een serieuze zaak. Een ding staat namelijk als een paal boven water: u moet de lening op tijd en met rente terugbetalen. Op zich is dat geen ramp, want dat weet u uiteraard van tevoren. En een lening heeft vanzelfsprekend ook voordelen.

Bijvoorbeeld het voordeel dat u meer financiële armslag hebt of dat u in staat bent om een langdurig gewenste investering te doen. Hoe dan ook, wie op een verstandige en volwassen manier met de mogelijkheid van geld lenen omgaat heeft er meestal veel profijt van. Het is dan wel handig om een lening af te sluiten met een leningaanbieder die zijn zaakjes goed op orde heeft.

Klik hier om het aanbod van Defam te bekijken

Een leningaanbieder die onderdeel uitmaakt van een grote bank heeft daarom zo zijn voordelen. Grote banken worden namelijk (zeker sinds de bankencrisis) bijzonder streng in de gaten gehouden door de toezichthouders. Wat dat betreft is het afsluiten van een lening bij Defam nog niet eens zo’n gek idee. Defam is namelijk een onderdeel van Alfam. En Alfam is weer een volle dochteronderneming van ABN Amro. En als er tegenwoordig een bank goed in de gaten gehouden wordt is het ABN Amro wel.

Lenen bij Defam

Defam LeningBij Defam is het mogelijk om verschillende soorten leningen af te sluiten. Zeker bij financiële producten is het belangrijk dat u iets te kiezen hebt, want u wilt natuurlijk niet te veel rente betalen. Ook moet de aflossingstermijn aansluiten bij uw omstandigheden. Daarom kunt u bij Defam kiezen uit verschillende soorten leningen. Onder meer het doorlopend krediet en de persoonlijke lening, maar dat is niet zo verrassend. Er is echter ook nog een tussenvorm mogelijk bij Defam. Die tussenvorm wordt bij Defam het “doorlopend krediet flex&zeker” genoemd.

Persoonlijke lening bij Defam

Welk type lening het best bij u past ligt helemaal aan het doel waarvoor u het geleende geld wilt gaan gebruiken. Wanneer u (eenmalig) een groot bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto, is een persoonlijke lening waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie. U krijgt dan het totale leenbedrag uitgekeerd en lost dat in een aantal termijnen weer af. Het rentepercentage en het aflossingsbedrag zijn van tevoren bekend en blijven gedurende de looptijd hetzelfde.

Het bedrag dat u via een persoonlijke lening bij Defam kunt lenen ligt tussen de 5000 en 50.000 euro. Een speciale variant van de persoonlijke lening die door Defam wordt aangeboden is de “Huiseigenaar persoonlijke lening”. Omdat een eigen huis als een zekerheid wordt gezien ligt het bedrag dat u via deze variant kan lenen hoger dan bij de “gewone” persoonlijke lening. Het gaat namelijk om een bedrag tussen de 10.000 en 75.000 euro.

Doorlopend krediet bij Defam

Een andere (zeer bekende) variant van een lening die u af kunt sluiten bij Defam is het doorlopend krediet. Deze leenvorm verschilt enorm van de persoonlijke lening. Dat betekent dus ook dat het doorlopend krediet voor andere investeringen geschikt is dan de persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is namelijk een lening die u niet voor één bepaald doel afsluit. Op het moment dat u een bepaalde uitgave wilt doen neemt u een gedeelte van het geleende bedrag op.

Op het moment dat u het geld weer “over” hebt stort u het terug. Dat betekent dus dat het krediet fluctueert tussen het maximale bedrag en nul euro. Wanneer u niets hebt opgenomen kunt u ervoor kiezen om het totale bedrag op te nemen. Heeft u al een gedeelte opgenomen dan kunt u dus alleen het resterende deel van het krediet opnemen. Stort u weer een bedrag terug dan kunt u dat later weer opnemen. Bij een doorlopend krediet fluctueert de rente.

Hoe hoog de rente is hangt af van de actuele rentestand. Uiteraard betaalt u alleen rente over het opgenomen deel van uw doorlopend krediet. Er wordt een looptijd afgesproken, maar in principe kunt u uw doorlopend krediet net zolang aanhouden als u zelf wilt.

Doorlopend krediet Flex&Zeker bij Defam

Het doorlopend krediet Flex&Zeker van Defam is een bijzonder interessante leenvorm. Met name voor consumenten die twijfelen over de keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij het doorlopend krediet “Flex&Zeker” van Defam is er namelijk voor gekozen om de positieve punten van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening te combineren.

In feite is dit namelijk een doorlopend krediet met een belangrijk aspect dat we kennen uit een persoonlijke lening. Er is namelijk een vaste looptijd afgesproken. De rente is overigens wel variabel. Het voordeel is dat u een beter overzicht hebt en bovendien niet bijzonder langdurig met een lening zit opgescheept. Iets dat met een “gewoon” doorlopend krediet wel vaak gebeurt.

Findio

Geld lenen kan op veel manieren zoals bij de bank. Maar als je van makkelijk houd en graag je zaken online doet dan is geld lenen bij Findio wellicht een goed idee. Findio biedt doorlopende kredieten en leningen aan. Die zijn in eenvoudige stappen digitaal aan te vragen.

Het aanvraag proces van het aanvragen van een krediet of lening bij Findio verloopt vrij snel. Kort nadat je de aanvraag hebt gedaan kan je al over het geld beschikken. Findio geeft aan dat je drie dagen na het aanvragen van de lening het geld al op je rekening kan staan.

Findio onderdeel van grote financiële organisatie

Findio.nl LeningenFindio is een onderdeel van het Franse Crédit Agricole, een van origine agrarische financiële organisatie die in Nederland opereert onder de naam Crédit Agricole Consumer Finance. Het bedrijf heeft veel ervaring en kennis in het aanbieden van financiële producten voor consumenten. Met Findio heeft de onderneming de lening- en kredietmarkt volledig digitaal gemaakt en hiermee een grote stap voorwaarts genomen in het laagdrempelig aanbieden van financiële services aan consumenten. Hierin zijn efficiency, snelheid en duidelijkheid absolute trefwoorden die de online geldaanbieder moeten helpen de om geld verlegen zittende consument te bereiken.

30 dagen termijn bedenktijd

Bij Findio staat de klant voorop. Er is voor een transparante aanpak gekozen waarbij jij zelf kiest, de taal zeer duidelijk is en er een bedenktijd is die verder loopt dan de wet voorschrijft. Volgens de Nederlandse wetgeving dient een lening verstrekker een 14 dagen termijn mee te geven zodat de klant zich kan bedenken. Findio lijkt heel zeker van haar zaak te zijn en hanteert een termijn van 30 dagen. Bij het aanvragen, dat je geheel digitaal doet op de site, krijg je geen advies. Je weet 30 seconden na het aanvragen of je überhaupt boor een lening in aanmerking komt.

Binnen 30 seconden duidelijkheid

Het online aanvragen van een lening of een krediet bij Findio kan snel. Meteen nadat jij op verzenden hebt geklikt wordt er een check bij het BKR gedaan. De informatie die hieruit wordt gehaald is bepalend voor de uitkomst van de aanvraag die je hebt gedaan. Als je namelijk een negatieve registratie bij het BKR in Tiel hebt staan dan zal de aanvraag worden afgekeurd. Net als dit het geval is bij elke andere financiële instelling waar je een lening kan aanvragen. Als er geen sprake is van een negatieve BKR registratie dan hoef je nergens over in te zitten en krijg je binnen 30 seconden de melding dat je voor een lening in aanmerking komt.

Twee vormen consumptieve kredieten

Afhankelijk van het doel van het geld dat je wilt lenen kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Dit worden allebei consumptieve kredieten genoemd. Je kan zelf op de website van Findio ontdekken welke vorm het beste bij jou en bij het bestedingsdoel past. Bij het bepalen van het consumptieve krediet wordt er gekeken naar onder meer jouw persoonlijke profiel, de leenbehoefte, je leeftijd en de looptijd van de lening gekeken. Deze verschillende factoren zullen uiteindelijk een voorkeur voor één van de twee vormen van geld lenen aangeven.

Doorlopend krediet versus persoonlijke lening

Het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening is voor veel mensen nogal wazig. Findio geeft op haar site aan dat je bij een persoonlijke lening per maand een aflossing doet die er voor zorgt dat er op einddatum van de geldlening overeenkomst geen schuld meer is. Je betaalt de persoonlijke lening die je aangaat bij Findio dus volledig af. Het doorlopend krediet los je niet af. Je kunt het krediet onbeperkt blijven gebruiken tot je de leeftijd van 60 jaar hebt bereikt. Vanaf dat moment wordt je geacht de uitstaande schuld af te lossen.

Altijd hulp en raad beschikbaar

De transparantie inzake de regels, rentes en opslagen bij Findio uit zich in de vorm van de duidelijke uitleg op de verschillend pagina’s op haar website. Als klant weet je exact waar je aan toe bent en kunnen er in principe geen vragen zijn. Toegevoegde waarde hierin is dat als je onverhoopt toch nog met vragen zou komen te zitten, of je wilt advies van een professional, dan kan je rechtstreeks contact maken met één van de Findio medewerkers. Uiteraard is er ook sectie met veel gestelde vragen waar je kan checken of jouw vraag daar misschien bij staat.

Freo

Waarom geld lenen bij Freo? Lees het hier.

Lenen kan, mits dit op een verantwoorde manier gebeurt, een goede optie zijn om bepaalde dromen of noodzakelijke investeringen gefinancierd te krijgen. Voorbeelden van bestedingen waarvoor vaak een lening worden afgesloten zijn onder meer het verbouwen van de woning, de aanschaf van een auto of het vervangen van de (kapotte) wasmachine.

 ProductMin. RenteMax. RenteMax. Krediet 
Freo Doorlopend krediet4.6%6%€ 50000Aanvragen >
Freo Persoonlijke lening4.8%7.2%€ 50000Aanvragen >

Leningen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten: van flitsleningen waarbij het gaat om relatief kleine bedragen die snel moeten worden terugbetaald tot aan leningen met een langere looptijd waarbij de aflossingstermijn vanzelfsprekend ook langer is. In deze laatste categorie valt Freo. D

eze leningverstrekker biedt zijn klanten een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De keuze tussen deze twee soorten leningen wordt door de klant zelf gemaakt, hoewel Freo natuurlijk wel de nodige (en noodzakelijke) informatie en adviezen verstrekt.

De Persoonlijke lening van Freo

Freo LeningenEen van de leenvormen waar u bij Freo uit kunt kiezen is de persoonlijke lening. Wanneer u geld nodig hebt voor een investering kan dit een aantrekkelijke leenvorm zijn. wel moet u in dat geval exact weten welk bedrag u nodig hebt en dus wilt gaan lenen aangezien dit bedrag niet meer tussentijds gewijzigd kan worden.

De persoonlijke lening bij Freo staat bekend om zijn heldere voorwaarden, waardoor u altijd precies weet waar u aan toe bent. Zo staat het rentepercentage vast, evenals de looptijd van de persoonlijke lening. Deze looptijd kunt u in overleg met een medewerker van Freo vaststellen en ligt tussen de 6 en 120 maanden (dus tussen een half jaar en tien jaar).

Kiest u voor de persoonlijke lening van Freo dan gaat het meestal om een relatief groot leenbedrag. Bij Freo leent u bij deze leenvorm namelijk een bedrag tussen de 5000 en 50.000 euro. een interessant gegeven bij Freo is dat u de lening eerder mag aflossen dan gepland. Bij veel leningverstrekkers komt u dat op een boete te staan, maar bij Freo kunt u boetevrij eerder aflossen.

Het Doorlopend krediet van Freo

Naast de persoonlijke lening biedt Freo u ook de mogelijkheid tot geld lenen door middel van een doorlopend krediet. Dit is een leenvorm die bekend staat om zijn flexibiliteit. U kunt het best voor een doorlopend krediet kiezen wanneer u een uitgave wilt doen waarvan de hoogte van het bedrag van te voren niet precies vaststaat.

Een uitgave waarvoor een doorlopend krediet vaak wordt gebruikt is een verbouwing van het huis. Bij een verbouwing is het in veel gevallen namelijk zo dat die wel eens een klein beetje duurder uit kan pakken dan u van te voren hebt ingeschat. Met het flexibele doorlopend krediet is zoiets eenvoudig op te vangen. U leent een bepaald bedrag dat u in gewenste bedragen op kunt nemen. Wanneer u af kunt lossen lost u een gedeelte af.

Het handige is dat u het afgeloste bedrag weer opnieuw op kunt nemen als u dat wenst. Het bedrag dat u kunt lenen met het doorlopend krediet van Freo ligt tussen de 5000 en 50.000 euro. aflossen is altijd boetevrij, dus daar hoeft u verder geen rekening mee te houden. Waar u wel rekening mee moet houden is het feit dat de rente ook flexibel is. dat betekent dat de rente dus kan stijgen of dalen.

Freo controleert de aanvraag

Om te voorkomen dat u een lening afsluit waardoor u in de financiële problemen belandt krijgt u in eerste instantie een offerte toegestuurd zodat u weet waar u aan toe bent. Gaat u akkoord dan controleert deze kredietverstrekker alle benodigde documenten. Zo kunnen alle partijen er van overtuigd zijn dat de lening geen onverantwoorde risico’s met zich meebrengt.

Frisia

Op zoek naar informatie over de producten van Frisia? Hier kun je alle informatie vinden over geld lenen bij Frisa.

Het aantal (online) leningverstrekkers dat financiële diensten (lees: leningen) aanbiedt op de Nederlandse markt is zo groot dat het voor de gemiddelde consument bijna niet mogelijk is om er de perfecte lening die van toepassing is op zijn specifieke situatie er tussenuit te pikken. Met name omdat de eisen die aan een leningaanvraag worden gesteld niet altijd even duidelijk zijn.

Vergelijk Frisia met andere aanbieders

Op dat punt is Frisia Financieringen een prettige uitzondering. Frisia biedt zelf geen leningen aan, maar heeft zich gespecialiseerd in het bemiddelen bij de aanvraag van een lening. Dat betekent voor u dat u goede rugdekking van experts hebt bij het bepalen van uw keuze voor de juiste lening. Wanneer u een keuze gemaakt hebt brengt Frisia uw lening onder bij één van de partijen waarmee wordt samengewerkt.

Frisia werkt samen met:

Frisia FinancieringenOmdat de ene lening de andere niet is moet u kunnen kiezen. Om u voldoende mogelijkheden te geven werkt Frisia daarom samen met onder andere Qander, Interbank en Nationale Nederlanden. Er valt dus heel wat te kiezen. Het enige wat u hoeft te doen is een offerte aanvragen. En omdat de specialisten van Frisia u de zaken uit handen nemen wordt er automatisch voorkomen dat er (financiële) addertjes onder het gras zitten.

Soorten leningen

Behalve de enorme expertise die de specialisten van deze kredietverstrekker in de strijd kunnen gooien is ook de hoeveelheid aan mogelijkheden bij deze kredietbemiddelaar een bijzonder interessant gegeven. Vanzelfsprekend kunt u een persoonlijke lening via deze kredietaanbieder afsluiten. Dit type lening is met name interessant wanneer u (eenmalig) een grote uitgave wilt financieren.

Hebt u liever doorlopend wat extra financiële middelen tot uw beschikking dan ligt het afsluiten van een doorlopend krediet meer voor de hand. Naast deze twee -vrij standaard- leenvormen kunt u bij dit bedrijf ook terecht voor een passend WOZ-krediet. Een WOZ-krediet is in feite een doorlopend krediet, maar dankzij uw eigen woning (als u huiseigenaar bent) ligt het te betalen rentepercentage verrassend laag. Wie als huiseigenaar gebruik wil maken van de voordelen van eigen woningbezit met betrekking tot een persoonlijke lening sluit uiteraard de WOZ persoonlijke lening af.

Alles online bij Frisia

Bij het afsluiten van een lening kan het aanvragen ervan soms nogal frustrerend zijn. In het geval van veel leningaanbieders hangt u lange tijd aan de telefoon, en soms wordt u zelfs geacht een fysieke afspraak te maken. Bij deze aanbieder heeft u hier geen last van. Deze kredietbemiddelaar garandeert dat het volledige aanvraagproces online plaats kan vinden. U hoeft er uw huis dus niet eens voor uit. Hebt u een lening uitgezocht dan hoeft u de boel alleen nog even te ondertekenen en terug te sturen. Uw handtekening zetten is dus het enige dat u niet via uw computer doet.

Volledig onafhankelijk

Bij sommige bemiddelaars is er sprake van afhankelijkheid richting een bepaalde partij. Dat wekt op zijn minst de indruk dat u niet altijd het meest passende aanbod krijgt, bij Frisia hoeft u hier niet bang voor te zijn. Dit bedrijf is volkomen neutraal. Bovendien betaalt u bij Frisia geen advieskosten en ook geen bemiddelingskosten. U krijgt zelfs geen factuur!

Geldshop

Geldshop presenteert zich als “de intermediair voor verantwoord lenen”. Dat is terug te zien in de manier van werken van deze kredietverstrekker. Bij deze kredietverstrekker gaat men er vanuit dat iemand die een lening af wil sluiten niet per se zelf over heel veel financiële kennis beschikt. Daarom is de werkwijze van Geldshop erop gericht om de klant zoveel mogelijk te adviseren en begeleiden bij het afsluiten van een passende lening.

Om de risico’s vrijwel volledig uit te sluiten heeft Geldshop zelfs een extra tool die de klant desgewenst kan gebruiken wanneer hij of zij bij onverhoopt overlijden de nabestaanden niet met de restschuld wil opzadelen. Deze tool heeft van Geldshop de naam “kredietbeschermer” meegekregen. Geldshop is een intermediair en dat betekent dat ze de ‘linking pin’ zijn tussen de klant en een aantal geselecteerde kredietverstrekkers waar Geldshop mee samenwerkt.

 ProductMin. RenteMax. RenteMax. Krediet 
Persoonlijke lening via Geldshop4.4%7.5%€ 75000Aanvragen >
Doorlopend krediet via Geldshop4.5%7.2%€ 75000Aanvragen >

Persoonlijke Lening via Geldshop

Geldshop.nl LeningenDe Persoonlijke Lening is één van de leenvormen waar u voor kunt kiezen als u besluit een lening af te sluiten bij Geldshop. Wie voor de Persoonlijke Lening kiest leent een vooraf vastgesteld bedrag. Dat bedrag wordt in één keer op de rekening gestort en kan vervolgens gebruikt worden voor een investering waarvan de kosten van te voren vast liggen. Bij de Persoonlijke Lening krijgt u te maken met een vast rentepercentage. Omdat daar gedurende de looptijd niets meer aan veranderd komt dit de duidelijkheid natuurlijk ten goede. Net als het rentepercentage is ook het bedrag aan rente en aflossing vooraf vastgesteld.

Om er zeker van te zijn dat u niet met onmogelijk hoge maandlasten wordt opgezadeld wordt er door Geldshop altijd een kredietcheck uitgevoerd. De informatie hiervoor wordt opgevraagd bij het BKR (Bureau Kredietregistratie). Het maximale bedrag dat met een Persoonlijke Lening bij dit bedrijf geleend kan worden is 75.000 euro. De hoogte is echter afhankelijk van de persoonlijke situatie van de lener. Zo spelen inkomen, woonsituatie en gezinssituatie een belangrijke rol. Zijn de woonlasten hoog en het inkomen relatief laag dan is het natuurlijk niet mogelijk om 75.000 euro te lenen. De adviseurs van Geldshop rekenen u precies voor wat voor u de mogelijkheden zijn.

Doorlopend Krediet bij Geldshop

Een doorlopend krediet is een handige leenvorm voor diegene die het een prettig idee vindt om wat geld achter de hand te hebben. U spreekt met de adviseur van Geldshop het gewenste maximale bedrag af (max. 75.000 euro, maar afhankelijk van persoonlijke omstandigheden) en vervolgens kunt u zelf bepalen wanneer u het geld opneemt. Datzelfde geldt voor de hoogte van het bedrag. Uiteraard mag u niet boven het afgesproken bedrag uitkomen. Hebt u geld opgenomen van uw doorlopend krediet, en heeft u vervolgens weer wat financiële ruimte dan kunt u ervoor kiezen om een gedeelte terug te storten (af te lossen). Dat is gunstig, want bij een doorlopend krediet betaalt u alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Overigens moet u wat de rente betreft er op bedacht zijn dat een doorlopend krediet via deze kredietverstrekker altijd een variabele rente kent. Dat kan gunstig zijn (wanneer de rente daalt), maar een ongunstige renteontwikkeling (waarbij de rente stijgt) is natuurlijk ook mogelijk.

Om precies op de hoogte te zijn van de mogelijke valkuilen en om met een gerust gevoel een doorlopend krediet af te sluiten bij deze kredietverstrekker wordt u altijd geholpen door een professionele adviseur. Ook gedurende de looptijd van de lening staan deze adviseurs altijd klaar om te helpen mocht u eventuele vragen hebben.

Interbank

Waarom lenen bij Interbank? Lees het hier.

Wie geld wil lenen ziet soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel leningverstrekkers dat het maken van de juiste afweging bijna onmogelijk lijkt. Goed vergelijken is in elk geval een noodzakelijk kwaad, want bij elke specifieke persoon, en elke situatie past een leningaanbieder. Het is dus zaak om in uw situatie de juiste match te vinden.

Bekijk hier het aanbod van Interbank

Er zijn leningverstrekkers die zich in het bijzonder richten op een bepaalde doelgroep. Een voorbeeld van een financiële instelling die dit doet is Interbank. Deze bank is gespecialiseerd in het aanbieden van leningen aan 60+’ers en zelfstandige ondernemers.

Twee doelgroepen voor wie het vaak moeilijk is om een goede lening af te sluiten: veel leningaanbieders zien senioren en zelfstandigen namelijk als een risicogroep. Overigens kan het ook prima zijn dat Interbank een prima aanbieding voor u heeft wanneer u niet in één van de genoemde doelgroepen valt. Interbank presenteert zich namelijk als een zeer allround aanbieder van diverse vormen van consumptief krediet.

Soorten consumptief krediet bij Interbank

InterbankInterbank houdt zich bezig met het verstrekken van consumptief krediet. Die term klinkt misschien nogal ingewikkeld, maar het betekend niets anders dan dat het hier gaat om leningen die gebruikt worden voor zaken die voor maximaal een aantal jaren gebruikt gaan worden. Een lening om een auto of een meubelset aan te schaffen is dus een consumptief krediet.

Een hypotheeklening is dus géén consumptief krediet, want hier gaat het over een langdurige lening (meestal van 30 jaar), en dan ook nog eens voor de financiering van vastgoed. De verschillende vormen van consumptief krediet die u af kunt sluiten bij Interbank zijn in willekeurige volgorde: de persoonlijke lening, het doorlopend krediet, het doorlopend krediet senioren, de zakelijke lening om een auto aan te schaffen voor bedrijfsmatig gebruik (Financial Lease genoemd) en de Woning Voordeel Financiering.

Persoonlijke lening Interbank

Een persoonlijke lening is ideaal voor diegene die eenmalig een bedrag nodig heeft voor een bepaalde aanschaf, bijvoorbeeld een auto. De persoonlijke lening is erg overzichtelijk, want de looptijd is vast, en de rente is dat ook. Het af te lossen maandbedrag is dus van te voren bekend. Wilt u eventueel eerder aflossen dan kan dat bij Interbank zonder dat u daarvoor een boete moet betalen. De minimumleeftijd bij aanvang van de persoonlijke lening is 21 jaar. Klanten mogen maximaal 73 jaar zijn om nog in aanmerking te komen voor deze leenvorm bij Interbank.

Doorlopend krediet Interbank

Wanneer u regelmatig wel wat geld kunt gebruiken ligt het meer voor de hand dat u een doorlopend krediet afsluit. U spreekt een kredietlimiet af, en vervolgens kunt u steeds opnemen en aflossen. U mag alleen de limiet niet overschrijden, dus wanneer u aan het maximale leenbedrag zit moet er eerst weer worden afgelost voordat er opnieuw geld opgenomen kan worden. Het minimum leenbedrag is 2500 euro, het maximum bedraagt 75.000. De rente die u betaalt is flexibel, en hangt af van de rentestand. Dit betekent dus dat het percentage zowel kan stijgen als dalen. Soms is dat voordelig, maar het kan ook nadelig uitpakken.

Het doorlopend krediet kan door klanten tussen de 21 en 59 jaar oud worden aangevraagd. Wel moet dit krediet uiterlijk op uw 67ste worden afgelost. Interbank helpt hierbij door vanaf uw 60ste de kredietlimiet in stapjes te verlagen. Speciaal voor klanten tussen de 60 en 65 heeft Interbank het Doorlopend Krediet Senioren. Vanaf uw 66ste wordt de kredietlimiet in stapjes verlaagd. Uiterlijk op uw 73ste moet u dit krediet volledig hebben afgelost.

Financial Lease en Woning Voordeel Financiering

Twee bijzondere leenvormen bij Interbank zijn de Woning Voordeel Financiering en de Financial Leaseconstructie. Bij de Woning Voordeel Financiering sluit u een lening af met een looptijd van 10 jaar. De rente staat de eerste vijf jaar vast. Na vijf jaar wordt de ontwikkeling op de geldmarkt geëvalueerd en aan de hand daarvan wordt het rentepercentage voor de volgende vijf jaar bepaald. Ook deze rente staat vijf jaar vast.

Overigens kunt u de rente soms aftrekken van de belasting, met name wanneer u het geld voor het verbeteren of verbouwen van uw huis gebruikt. Ook voor de ondernemer heeft Interbank een interessante leenvorm, en wel “Financial Lease”. Dit is een lening waarmee u de aanschaf van een bedrijfswagen (personenauto of bestelbus tot 3500 kg) kunt bekostigen. Deze lening kent een vaste looptijd en ook de rente staat vast.

Kredietspotter

Er zijn van die ondernemingen waarbij je geen idee hebt wat ze nu eigenlijk doen. Wat dat betreft is zoiets bij Kredietspotter duidelijk niet het geval. Hier weet u als consument direct waar u aan toe bent. Kredietspotter doet namelijk exact wat de naam van deze bemiddelaar belooft: deze firma spot voor u het goedkoopste en best passende krediet. Vanzelfsprekend is dit ideaal wanneer u op zoek bent naar een krediet. En dan maakt het nog niet eens uit of het om een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening gaat.

Bekijk hier het aanbod van Kredietspotter

Overzichtelijk en professioneel

KredietspotterEr zijn natuurlijk best wel wat meer partijen dan alleen deze die u graag willen helpen bij het afsluiten van een geschikte lening. Toch moet het gezegd worden: direct wanneer u bij Kredietspotter op de site komt valt op hoe overzichtelijk de leenopties te bekijken zijn. Een offerte is razendsnel aangevraagd, en ook het maximale leenbedrag is met enkele muisbewegingen al op uw scherm getoverd. U krijgt vervolgens een offerte op maat voorgelegd. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.

Veilig en verantwoord geld lenen

Om er zeker van te zijn dat u geen verplichtingen aangaat die in uw financiële situatie niet verstandig zijn onderneemt Kredietspotter een aantal stappen. Uiteraard wordt er eerst gekeken naar de gegevens die u zelf opgeeft. Denk hierbij aan uw maandelijkse inkomen, uw woonlasten en uw leendoel. Dit alles natuurlijk in combinatie met het bedrag dat u wilt lenen. Op basis van dit soort informatie kan een professional van Kredietspotter een gedegen risico-inschatting maken. Ook wordt er (wanneer Kredietspotter dit noodzakelijk acht) informatie ingewonnen bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dit wordt niet gedaan omdat ze bij Kredietspotter zo nieuwsgierig zijn, maar wel om hierdoor eventuele risico’s -want geld lenen kost geld – verder te verkleinen.

Kredietspotter: de kredietintermediair

Kredietspotter kijkt voor u naar goede leningen. Dat betekent dus ook dat kredietspotter zelf geen eigen leningen aanbiedt. Om de consument een goed aanbod te kunnen doen werkt samen met diverse financiële instellingen. Bijvoorbeeld met DEFAM (een 100 procent dochter van ABN Amro), Interbank of Santander. Allemaal betrouwbare banken. Daar komt nog bij dat dit bedrijf een onderdeel is van Ster Krediet B.V. en deze onderneming staat keurig ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is de Nederlandse toezichthouder die in de gaten houdt of financiële dienstverleners zich aan de regels houden.

Een Doorlopend Krediet via Kredietspotter

Kredietspotter houdt zich natuurlijk bezig met het koppelen van het juiste krediet aan de juiste aanvrager. Het is dan ook geen wonder dat u bij deze partij terecht kunt voor een passend Doorlopend Krediet. Een doorlopend krediet heeft de volgende eigenschappen: u betaalt een variabele looptijd over het bedrag dat u daadwerkelijk leent. Hiervoor spreekt u een kredietlimiet af. Tot aan die limiet kunt u geld opnemen. Wanneer u daar de mogelijkheid toe hebt kunt u gratis aflossen. Uw leen-ruimte neemt na elke aflossing natuurlijk weer toe. Daarom kan een doorlopend krediet in principe ook (bijna) doorlopend blijven functioneren.

Een Persoonlijke Lening via Kredietspotter

Is een doorlopend krediet niet wat u zoekt omdat u bijvoorbeeld geld wilt lenen voor een hele concrete uitgave? Veel mensen die bijvoorbeeld een verbouwing willen financieren of een auto aan willen schaffen kiezen op zo’n moment voor een persoonlijke lening. Hiermee is het namelijk mogelijk om het exacte bedrag te lenen dat u voor uw specifieke uitgave nodig hebt.

Bovendien is een persoonlijke lening glashelder. Het te lenen bedrag is bekend, het rentepercentage is bekend (en staat ook nog eens vast) en ook de looptijd is bekend. Dat betekent dus direct dat het bedrag dat u maandelijks af moet lossen ook precies bekend is. Bij een persoonlijke lening komt u dus niet voor verrassingen te staan. En via Kredietspotter krijgt u uiteraard de persoonlijke lening aangeboden die perfect past bij uw (financiële) situatie.

Qander

Qander is een aanbieder van financiële producten zoals creditcards, maar ook voor een lening kunt u bij Qander terecht. Qander is nogal onafhankelijk, want dit bedrijf is geen onderdeel van een (grote) bank. De meeste aanbieders van leningen zijn dat wel. Die onafhankelijk betekent dat Qander (een relatief kleine organisatie) niet te maken heeft met allerlei commissarissen en aandeelhouders. Dat heeft als voordeel dat dit bedrijf zich eigenlijk alleen iets van zijn klanten aan hoeft te trekken. En van de toezichthouder natuurlijk.

Bekijk hier het aanbod van Qander

Want hoewel Qander geen bank is staat deze organisatie keurig ingeschreven bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikt over alle benodigde vergunningen om leningen (en creditcards) aan te mogen bieden. Dit doet Qander overigens via een tussenpersoon, oftewel een kredietadviseur.

Lenen bij Qander kan dus op een veilige manier. Dat neemt natuurlijk niet weg dat u zelf een financieel gezonde overweging moet maken wanneer u een lening aan wilt afsluiten. Want of u uw lening nou via Qander afsluit of bij een andere aanbieder, u moet de lening aflossen en u moet rente betalen. Het is dus noodzakelijk dat u van tevoren goed nagaat of u zich een lening kunt veroorloven. Wanneer dat het geval is moet u vervolgens beslissen welk type lening u wilt afsluiten.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening

QanderBij Qander kunt u kiezen uit twee types leningen. Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet krijgt u de beschikking over een maximumbedrag dat bij het afsluiten wordt afgesproken. U krijgt het volledige bedrag echter niet in één keer uitgekeerd, maar besluit zelf wanneer u dit (of slechts een gedeelte) opneemt.

Vervolgens kunt u dit op een door u gewenst tijdstip ook weer aflossen. Op die manier ontstaat weer wat financiële ruimte en kunt u een volgende keer wederom een bedrag opnemen. Zolang u de kredietlimiet maar niet overschrijdt. De rente bij een doorlopend krediet is variabel.

Een persoonlijke lening is een ander type lening dan het doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening (die u ook via deze aanbieder af kunt sluiten) krijgt u het geld van de lening direct op uw rekening gestort. Een persoonlijke lening heeft bovendien een vooraf vastgesteld rentepercentage dat gedurende de looptijd niet wijzigt. U betaalt de persoonlijke lening in een aantal termijnen af gedurende een vooraf vastgelegde looptijd.

Creditcard via Qander

Een lening afsluiten kan dus via dit bedrijf, maar waar dit bedrijf zich (vooral) ook mee bezig houdt is de uitgifte van creditcards. Of preciezer gezegd: Visa cards. Wanneer u bij dit bedrijf een Visa creditcard aanvraagt krijgt u de beschikking over een volwaardige Visa card inclusief de “Verified by Visa-toepassing”, een extra service waardoor betalingen die u online doet extra beschermd zijn.

De Visacard van deze partij heeft alle mogelijkheden die een reguliere Visa card ook heeft. Dat betekent onder meer dat het mogelijk is om geld op te nemen via een pinautomaat en ook kunt u vanaf de kaart geld overmaken naar uw eigen bankrekening. Wilt u voor uw partner ook graag een Visacard van Qander aanvragen dan is dit gewoon mogelijk.

Juridische bijstand

Dat deze partij zeer allround is blijkt wel uit het feit dat deze financiële dienstverlener ook een stukje rechtsbijstand mogelijk maakt voor mensen die klant bij dit bedrijf zijn. Concreet is het namelijk zo dat deze kredietverstrekker de zogenaamde “Juridische Helpdesk” aan het serviceaanbod heeft toegevoegd. Voor nog geen 2 euro per maand krijgen klanten van Qander juridische bijstand in het geval van een conflict. Dat (hopelijk niet aan de orde zijnde) conflict kan te maken hebben met een financiële kwestie, maar dat hoeft niet. Ook wanneer het bijvoorbeeld een burenruzie of arbeidsconflict betreft krijgt u via de Juridische Helpdesk advies van ervaren juristen en (onder meer) onbeperkt telefonisch advies.

Santander

Als consument zijn er van die momenten dat u best wat extra financiële speelruimte kunt gebruiken. Het is dan zaak om de verschillende opties goed te bekijken. En daarbij kan gelukkig tegenwoordig ook vrij eenvoudig over de Nederlandse grens heen gekeken worden. In die zin dat ook buitenlandse banken en financiële instellingen actief zijn op de Nederlandse markt. Banken en instellingen met interessante vormen van financiële dienstverlening voor Nederlandse consumenten die op zoek zijn naar financiering; bijvoorbeeld in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een van oorsprong Spaanse bank die in Nederland actief is als kredietverstrekker is Santander. Het Bedrijf maakt deel uit van de Santander Group.

 ProductMin. Rente %Max. Rente % 
Santander Doorlopend Krediet
6.9%10.1%Aanvragen >
Santander Persoonlijke Lening8.5%9.9%Aanvragen >

Persoonlijke lening bij Santander

Santander consumer financeZoals vrijwel elke kredietverstrekker is het ook bij Santander consumer finance een mogelijkheid om geld te lenen in de vorm van een persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening van deze kredietverstrekker kiest u voor een leenbedrag tussen de 1500 en 50.000 euro. De looptijd van de persoonlijke lening bedraagt 72 tot 120 maanden, uiteraard afhankelijk van de hoogte van het te lenen bedrag.

Om geen risico te lopen biedt Santander consumer finance de mogelijkheid om bij de lening een zogenaamde “Nabestaandenbescherming” af te sluiten. Op die manier zadelt u uw nabestaanden zelfs in het onwaarschijnlijke geval van uw overlijden niet op met de gevolgen van de lening. De “Verzekering Blijvende Invaliditeit” biedt eenzelfde soort bescherming, maar dan in het geval van invaliditeit na een ongeval. Voordat u een persoonlijke lening afsluit bij dit bedrijf, is het wel belangrijk u even te realiseren dat u te maken kunt krijgen met boeterente als u eerder dan vooraf afgesproken wilt aflossen. U kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een doorlopend krediet, dan is eerder aflossen sowieso geen probleem.

Doorlopend krediet bij Santander

Zoals vrijwel elke kredietverstrekker heeft dit bedrijf ook het doorlopend krediet in de portefeuille zitten. Dit is een ideale vorm van geld lenen voor de consument die af en toe wel wat extra geld tot zijn beschikking wil hebben. Het doorlopend krediet is een consumptief krediet waarbij een maximaal kredietbedrag wordt afgesproken. De persoon die de lening heeft afgesloten kan steeds dát gedeelte van het bedrag opnemen dat hij op dat moment nodig heeft. Is er weer wat meer financiële ruimte dan kan er worden afgelost.

Hoe meer er is afgelost hoe gunstiger dat natuurlijk is voor het te betalen bedrag aan rente. Dit maakt het doorlopend krediet van Santander uitermate geschikt voor wie “gewoon” wat geld achter de hand wil hebben. En wilt u een gedeelte van het bedrag gebruiken om bijvoorbeeld in de supermarkt boodschappen aan te schaffen? Wie bij deze partij een doorlopend krediet aanschaft krijgt een Santander Card. Een betaalkaart met chip en Maestro logo. Deze kaart is in vrijwel heel Europa te gebruiken om snel en eenvoudig te betalen. Afhankelijk van uw financiële situatie kan het maximale kredietbedrag bij een doorlopend krediet van Santander 10.000 euro bedragen.

Uwgeldonline

Hebt u niet al te veel zin om urenlang te lopen zoeken naar de partij waar u een gunstige lening af kunt sluiten? Dan is het misschien een goed idee om dat zoeken aan een gespecialiseerde partij over te laten. Bij voorkeur een onafhankelijke intermediair. Een voorbeeld van zo’n intermediair is Uwgeldonline. Bij Uwgeldonline vindt u financieel specialisten die het aanvragen van de juiste lening begeleiden en de lening voor u regelen.

Welke leningen sluit u af via Uwgeldonline?

UwgeldonlineDe service die Uwgeldonline biedt is behoorlijk uitgebreid. Dat wil zeggen: u kunt bij deze intermediair kiezen uit verschillende leenvormen. Logischerwijs kunt u per leenvorm ook nog kiezen voor het bedrag en de looptijd die het best bij u past. De drie leenvormen waarvoor u bij Uwgeldonline terecht kunt zijn de volgende: de Persoonlijke Lening, het Doorlopend Krediet en een Lening voor Woningeigenaren. Om even kort geïnformeerd te worden over deze vormen van geld lenen bespreken we ze hier even in het kort.

De Persoonlijke Lening

Het zal geen verbazing wekken dat u bij Uwgeldonline terecht kunt voor een Persoonlijke Lening. Dit is één van de meest bekende leenvormen die worden aangeboden. Bovendien zit de Persoonlijke Lening vrij overzichtelijk in elkaar. U leent een vast bedrag tegen een rentepercentage dat u vooraf afspreekt en dat gedurende de looptijd vast blijft staan. Bovendien ligt ook het aantal termijnen waarin u afbetaalt al van tevoren vast. Zeg nu zelf. Overzichtelijker kan haast niet.

Het doorlopend krediet

Vanzelfsprekend is ook het Doorlopend Krediet een leenvorm die u via Uwgeldonline kunt regelen. Misschien is deze vorm van lenen nog wel bekender dan de Persoonlijke lening. Een Doorlopend Krediet is ideaal wanneer u altijd wat geld achter de hand wilt hebben voor het doen van een grote uitgave. Het werkt in feite als volgt: u spreekt een kredietlimiet af. Dit is het maximale bedrag dat geleend kan worden.

Zolang u de limiet niet bereikt kunt u dus geld blijven opnemen. Alleen over het bedrag dat u daadwerkelijk hebt opgenomen betaalt u rente. Bij een Doorlopend Krediet betreft dat een variabele rente. Het rentepercentage kan dus fluctueren. Hebt u de financiële ruimte om af te lossen dan kunt u dat op elk gewenst moment doen. Hiermee brengt u uw rentekosten natuurlijk weer omlaag. Een Doorlopend Krediet kunt u in principe eindeloos door laten lopen.

Lening voor Woningeigenaren

Een derde vorm van geld lenen waar de intermediairs van Uwgeldonline u kunnen helpen is de zogenaamde Lening voor Woningeigenaren. Eigenlijk is dit type lening een afgeleide van het Doorlopend Krediet. In die zin dat er sprake is van een variabele rente en eveneens een variabele looptijd. Net als bij het Doorlopend Krediet kunt u steeds weer aflossen en opnemen (uiteraard maximaal tot de afgesproken kredietlimiet).

Wat is er dan anders aan een Lening voor Woningeigenaren ten opzichte van een Doorlopend Krediet? We beginnen even bij een extra eis die gesteld wordt. Aan de naam van de leenvorm is dit al te zien. Alleen mensen die een eigen woning bezitten komen in aanmerking voor dit type lening. Je zou dus kunnen zeggen dat het om een vrij exclusieve groep gaat. Levert deze leenvorm dan ook nog wat op? Zeker! Zo is de rente van een Lening voor Woningeigenaren lager dan bij een Doorlopend Krediet. Dat komt omdat het gegeven dat u een eigen woning bezit als extra garantie geldt. Dit type krediet is dan ook gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning.

Verzekeringen bij Uwgeldonline

Hebt u geen behoefte aan een lening maar wel aan een verzekering? Ook dan kan een specialist van Uwgeldonline heel goed functioneren als intermediair. U hoeft dus niet zelf allerlei vergelijkingen te gaan maken. U geeft simpelweg de noodzakelijke gegevens door aan Uwgeldonline en vervolgens gaat er een medewerker die zich op professionele wijze bezighoudt met verzekeringen voor u aan de slag. Wilt u tegelijkertijd uw huidige verzekering opzeggen dan is dat dankzij de Opzegservice van Uwgeldonline zo gepiept. Daar hoeft u niets voor te doen. Elk jaar kijkt Uwgeldonline of u nog steeds de laagst mogelijke premie betaalt.

Verdere overwegingen bij geld lenen

Schulden en onbetaalde rekeningen

Niemand wil echt in een positie verkeren waarin hij wordt belast door schulden en stapels onbetaalde rekeningen. Dat bezorgt aan iedereen veel hoofdpijn, zelfs degenen die veel geld hebben willen niet in een dergelijke situatie verkeren.

Geen of onvoldoende contact geld

Er zijn echter enkele gevallen waarin je niets kan doen in dergelijke situatie, hoe hard je het ook probeert te bestrijden. Een voorbeeld hiervan is wanneer je geen contant geld meer heeft. Iets dat tegenwoordig veel mensen gebruiken.

Werken voor geld

Er wordt misschien vaak gezegd dat je voldoende en hard genoeg moet werken, zodat je het geld zal hebben om aan uw behoeften en uw gezin te voorzien. Als je er echter naar kijkt, is een persoon die werkt vaak degene die geld nodig heeft. Hij is degene die wel eens gebruik maakt van de verschillende soorten leningen.

Werken maakt lenen gemakkelijker

Iedereen die werk heeft, vindt het veel gemakkelijker om geld te lenen dan mensen die geen werk hebben. Banken staan ook veel gemakkelijker een lening toe aan mensen die werken. Dit komt voornamelijk omdat mensen die werken een lening gemakkelijker kunnen terugbetalen. Werk je en heb je binnenkort of snel geld nodig? Je kan in dat geval profiteren van de verschillende soorten leningen of ook kan vrienden of familieleden benaderen om wat geld te lenen.

Geld lenen of beheersen

Laten we beginnen met enkele strategieën die je kunnen helpen om geld te lenen of te beheersen. Deze kunnen ook door iedereen worden gedaan.

Geld lenen bij vrienden en familie

Denk aan je vrienden of familieleden waarop je kunt vertrouwen in tijden van problemen. Deze mensen zullen je graag wat geld lenen, omdat je elkaar goed kent. Je betaalt hier misschien geen rente, of een kleine rente. Zorg er wel altijd voor dat je het bedrag van vrienden of familie altijd goed en correct terugbetaalt, anders kunnen er problemen en irritaties ontstaan, waardoor uw relatie met deze personen niet meer goed is.

Opletten met geld lenen bij familie of vrienden

Geld lenen van iemand die je kent, bijvoorbeeld van je vrienden of familieleden, is eigenlijk niet zo eenvoudig. Hoewel de kans groot is dat je van hen geld kunt lenen, moet je toch weten hoe je de juiste benadering hierover kunt maken. Als je je echter niet op uw gemak voelt om hulp te vragen aan deze mensen vanwege je trots of om welke geldige reden dan ook, kun je proberen om je aandacht te verleggen naar de andere beschikbare opties om je heen.

Wanneer je toch kiest voor geld lenen van mensen die je kent, is het belangrijk om een goed gesprek te voeren met deze personen. Ze zullen zich veel beter voelen als ze weten dat ze iemand helpen met hun geld en dat je de lening correct zal terugbetalen.

Een voorschot vragen aan uw baas

Als je een van de goede werknemers in uw bedrijf bent, kun je aan je baas misschien vragen om je een voorschot te geven, al dan niet in contanten. Zorg er wel voor dat je dit niet vaak doet, dit kan uw baas mogelijk irriteren.

Weet wat je verschuldigd bent

Wanneer je geld aan het lenen bent, zorg er dan voor dat je weet hoeveel je verschuldigd bent en wanneer je van plan bent om dit terug te betalen. Zorg er alleen voor dat je het genoemde geld kunt betalen op de datum dat je het hebt beloofd.

Het bedrag en de rente bij geld lenen

Wees bij het geld lenen specifiek met het bedrag dat je nodig hebt. Zorg ervoor dat je het juiste bedrag leent, want het zal heel moeilijk zijn om terug te gaan wanneer je erachter komt dat je nog meer geld nodig heeft. Houd rekening met het beleid met betrekking tot de rente van degene die je geld leent. Een ding dat je in gedachten moet houden is dat, hoe meer geld je leent, hoe hoger het bedrag is dat je moet terugbetalen.

Het schema om de lening terug te betalen

Ken het schema met betrekking tot wanneer je de lening terugbetaalt. Zorg er wel voor dat je dat geld echt kunt terugbetalen op de genoemde datum.

Een goede voorbereiding bij geld lenen

Bereid je voor om alles te presenteren dat aantoont dat je in staat bent om het geld dat je leent terug te betalen. Je kunt enkele van de laatste loonstroken tonen en je arbeidscontract.

Complicaties bij geld lenen in de toekomst vermijden

Er zijn ook enkele fasen die je goed moet begrijpen wanneer je geld gaat lenen. Elk van deze fasen is erg belangrijk voor je om te weten om eventuele complicaties in de toekomst te voorkomen.

Heb je de de lening echt nodig?

Bepaal of je echt een lening nodig hebt. Geld lenen is niet altijd een goede optie om financiële problemen op te lossen, omdat het nog steeds een schuld is die je moet terugbetalen en waar ook kosten en rentes aan verbonden zijn.

Meer werken in plaats van geld lenen?

Overweeg om meer te werken wanneer je van plan bent om geld te lenen. Als je een mogelijkheid hebt om meer te werken, kan je meer verdienen en is geld lenen misschien niet nodig. Vergeet niet dat er altijd een rente zal berekend worden bij een lening die je moet betalen.

Controleer daarom goed dat je nog voldoende geld over hebt om van te leven, nadat de terugbetaling, eventuele kosten en de rentes van je beschikbare bedrag zijn afgetrokken. Er moet natuurlijk nog wat geld over zijn voor je dagelijkse bestedingen.

Alle mogelijkheden bekijken bij geld lenen

Let op alle mogelijke opties die beschikbaar zijn voor het geld lenen. Het zou jammer zijn dat je een lening heeft afgesloten, terwijl er misschien andere, goedkopere en betere opties beschikbaar waren. Daarom is het goed om alle nuttige informatie omtrent geld lenen goed door te nemen en de financiële bedrijven met elkaar vergelijkt, om op die manier de goedkoopste lening te krijgen.

De gevolgen van geld lenen

Wat je zeker ook goed moet overwegen bij geld lenen, zijn de gevolgen die nadien kunnen gebeuren. Zorg ervoor dat je overal op voorbereid bent. Het belangrijkste is dat je het bedrag van de lening altijd correct kan terugbetalen op de afgesproken tijdstippen, met de afgesproken rente en eventuele bijkomende kosten.

Lening oversluiten in plaats van geld lenen

Heb je meerdere leningen en kredieten, dan kan opnieuw geld lenen misschien geen oplossing zijn en kun je eens kijken naar de mogelijkheden voor het oversluiten van je lening.

Tot Slot

Via bovenstaande informatie heb je de verschillende manier van geld lenen in Nederland leren kennen. De belangrijkste hiervan zijn de hypotheek, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Ook werd de minilening behandeld, maar hierbij raden wij je aan om toch eerder een andere soort lening af te sluiten als je geld nodig heeft. Dit in verband met de hoge kosten bij deze vorm van geld lenen.

Visueel ingesteld? Bekijk onze korte video over de verschillende vormen van geld lenen.