Geld lenen

Geld Lenen vanaf 4.2%

Geld lenen is tegenwoordig populair. Nu is het zo dat wanneer u zonder goed na te denken een lening aangaat de risico’s groot kunnen zijn. Wanneer u echter de verschillende mogelijkheden van geld lenen goed onderzoekt voordat u een lening afsluit is het prima mogelijk om de risico’s voldoende in te schatten zodat u niet in de financiële problemen komt op het moment dat u af moet gaan lossen. Het is zelfs zo dat de juiste lening op het juiste moment u kan helpen een bepaalde aanschaf te doen die zonder lening niet mogelijk zou zijn geweest. Kortom, geld lenen is in veel gevallen een prima optie om uw tijdelijke liquiditeit op te krikken, wie zich goed laat informeren zal van de juiste lening zeker plezier hebben. Kies hieronder het type lening en start de vergelijking.

Doorlopend kredieten Minileningen Persoonlijke leningen

Geld Lenen – De Mogelijkheden

Geld lenen via Geld24.nlGeld lenen is tegenwoordig een stuk sneller geregeld dan dat vroeger het geval was. Voor de opkomst van internet moest iemand een fysieke afspraak maken bij zijn geldschieter om de voorwaarden van de lening te bespreken. In de meeste gevallen was deze geldschieter een bank. Ook tegenwoordig zijn bancaire instellingen nog steeds belangrijke leningverstrekkers, maar ook zijn er diverse online bedrijven die zich bezighouden met het uitlenen van geld. Dat betekent dat u als consument meer opties hebt om de juiste lening te vinden.

Tegelijkertijd betekent het echter ook dat u meer aanbieders zal moeten vergelijken, en dat vergt soms wat extra tijd. Om u hierbij te helpen hebben wij verschillende vergelijkingstools op onze website geplaatst waarmee een vergelijking eenvoudig kan worden gemaakt. Wat de voorwaarden van een bepaalde lening ook zijn, één ding is bij elke lening hetzelfde: de leningverstrekker wil zelf ook nog wat aan de overeenkomst verdienen. Daarom zal u altijd rente moeten betalen over het geleende bedrag. Geld lenen kost dus altijd geld. Bekijk de video voor de verschillende vormen van geld lenen.

Doorlopend krediet

Wie op het juiste moment wat geld achter de hand wil hebben is gebaat bij een flexibele lening. Dat is precies de reden waarom het Doorlopend Krediet zo populair is als leenvorm. Het Doorlopend Krediet is een zogenaamde consumptieve kredietvorm en heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een Persoonlijke Lening. Wie een Doorlopend Krediet afsluit spreekt met de geldschieter een looptijd af die in het leencontract wordt opgenomen. Bij een Doorlopend Krediet is dit echter een theoretische looptijd. In de praktijk kan u namelijk de looptijd verkorten of uitbreiden afhankelijk van de manier hoe u omgaat met het aflossen van uw Doorlopend Krediet.

Een nadeel van een Doorlopend Krediet is voor sommige mensen dat deze leningsvorm u de optie biedt om geld op te nemen, ook wanneer dat niet direct nodig is voor een specifieke uitgave. Weet u van uzelf dat u gemakkelijk geld uitgeeft dan is een Doorlopend Krediet misschien niet de beste leenvorm.

Doorlopend Krediet: opnemen en aflossen

Bij een doorlopend krediet wordt er een bedrag afgesproken dat u op kunt nemen wanneer u wilt en in de hoeveelheid die u wilt. Uiteraard mag u in dat geval niet boven het afgesproken bedrag uitkomen. Neemt u een gedeelte van de som op dan betaalt u daar een rentepercentage over. Wanneer u het opgenomen bedrag terug kan en wil betalen mag u dat doen. Extra aflossen kan boetevrij. Uiteraard betaalt u alleen rente over het openstaande bedrag. Een punt waar u wel even goed aandacht moet besteden is de hoogte van de rente. Bij geld lenen via een Doorlopend Krediet is er namelijk sprake van een variabele rente. Dat betekent dat het rentebedrag fluctueert omdat het rentepercentage wordt bepaald aan de hand van de actuele rentetarieven.

Persoonlijke lening

Een vorm van geld lenen die, evenals het Doorlopend Krediet, bijzonder populair is in Nederland is de Persoonlijke Lening. Deze manier van geld lenen is een wat meer traditionele lening. Concreet betekent dit dat er tussen de consument en de geldschieter (de bank) een vast leenbedrag wordt afgesproken over een vaste periode. Ook de rente ligt vast gedurende de looptijd. Dit heeft als groot voordeel dat de lasten die deze lening met zich meebrengt zeer overzichtelijk zijn: namelijk een vast bedrag per maand.

Doordat zowel degene die de lening verstrekt als degene die hem afsluit precies weet waar hij aan toe is valt de mate van risico bij deze leenvorm mee. Dit ziet u terug in de hoogte van het rentepercentage dat over het algemeen lager ligt dan bij een Doorlopend Krediet. De Persoonlijke Lening is een ideale vorm van geld lenen om een grote uitgave te bekostigen. Zaken waar vaak een Persoonlijke Lening voor wat afgesloten zijn de aanschaf van een auto of de bekostiging van een verbouwing.

Minilening

Een leenvorm waar tegenwoordig veel voor geadverteerd wordt is de minilening. Deze vorm van geld lenen heeft een aantal voordelen, maar zeker ook een aantal nadelen. De minilening dankt zijn naam aan het relatief kleine bedrag dat geleend kan worden. Meestal ligt het maximum leenbedrag tussen de 500 en 1000 euro. Een voordeel van de minilening is dat u bijzonder snel over het geld kunt beschikken. In sommige gevallen wordt het bedrag zelfs dezelfde dag nog naar u overgemaakt.

Een nadeel van de minilening is dat er over het algemeen een forse rente wordt berekend. Ook wordt u geacht de rente en aflossing binnen een korte periode weer te voldoen. Vaak bedraagt deze periode 15 tot 30 dagen. U moet er dus zeker van zijn dat u binnen die periode het gevraagde bedrag terug kunt betalen. Een aantal (online) aanbieders van minileningen adverteren met het feit dat er niet wordt gewerkt met een BKR-toetsing.

Gaat u geld lenen? Let er dan goed op welke lening het beste aansluit bij uw situatie.

Geld lenen
4 (80.87%) 1034 stemmen