Geld lenen

Lenen vanaf 4.1% Rente

Aan de hand van je doel, waarvoor je het geld nodig hebt, kun je het type geldlening bepalen. Op Geld24 kun je snel en gemakkelijk een overzicht krijgen van verschillende vormen van geld lenen.

Persoonlijke lening Doorlopend krediet Minilening

Iedereen zit financieel weleens een beetje krap. Geld lenen is dan niet altijd nodig. Soms kun je je geldzaken op orde krijgen door een poosje heel zuinig te leven. Als dat niet kan moet je ergens geld lenen. In Nederland is dat heel gemakkelijk. Via Geld24 kun je van de meeste erkende kredietverstrekkers de verschillende soorten leningen vergelijken. Houd er rekening mee dat je bij een aanvraag wordt doorgelicht. Dat is nodig om er zeker van te zijn dat je de lening terug kan betalen. Probeer die kredietwaardigheidscheck niet te ontlopen.

Vormen van geld lenen

Geld lenen via Geld24.nl

Afhankelijk van jouw situatie kies je vervolgens voor een bepaald type lening. Ter voorlichting zoomen we nu in op een aantal verschillende soorten geldleningen.

Geld lenen met een persoonlijke lening

De meest gebruikte vorm van geld lenen in Nederland is de persoonlijke lening. Het principe is heel eenvoudig. Je leent een bedrag en betaalt dat tegen een vaste rente terug. De hoogte van de lening, het aflosschema en de looptijd worden vooraf vastgesteld. Veel mensen vinden die duidelijkheid fijn, want ze weten wanneer ze klaar zijn met aflossen. Een persoonlijke lening is vrij duur. Dat komt doordat de rente bij deze leningen wat hoger is dan bij andere soorten leningen.

Voordelen

 • Vaste rente. What you see is what you get.
 • Je weet ook wanneer je klaar bent met aflossen, het aflosschema en de looptijd liggen vast.

Nadeel

 • Helaas ligt de rente op de persoonlijke lening iets hoger dan op andere leningsvormen. De rente verschilt ook per aanbieder.

Hoe hoger het bedrag, hoe langer de looptijd en het rentepercentage. Het is altijd goed om meerdere offertes op te vragen voordat je gaat geld lenen. Neem vooral je tijd om de beste aanbieder te vinden die aan jouw situatie voldoet.

Er zijn talloze aanbieders van persoonlijke leningen. Als je zo’n lening wilt afsluiten moet je vooral geen haast hebben. Neem de tijd om meerdere aanbieders een offerte te laten doen. Je zult zien dat er behoorlijke verschillen zijn, met name in looptijd en rentepercentages. Als je een geschikte lening hebt gevonden, is het verstandig om uit te zoeken of de aanbieder voldoet aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dan weet je zeker dat het een erkende kredietverstrekker is en dat het een betrouwbare partij is. Als je hulp nodig hebt bij het afsluiten van een persoonlijke lening kun je een fiscalist inschakelen.

Bij twijfels, ga in gesprek met een fiscalist. Om het risico te minimaliseren: let erop dat de aanbieder voldoet aan de AFM eisen (Autoriteit Financiële Markten); denk aan het hebben van de juiste vergunningen en officiële registers.

Klik hier voor alle Persoonlijke leningen

Top 3 Persoonlijke LeningenMin. RenteMax. Rente 
Defam Premium PL Huiseigenaar4.1%7.2%Aanvragen >
InterBank Persoonlijke Lening4.1%10.9%Aanvragen >
DEFAM Premium Persoonlijke Lening
4.2%7.4%Aanvragen >

Doorlopend krediet

Soms weet je niet precies hoeveel geld je wilt lenen. En misschien heb je het geld ook niet in één keer nodig. Voor die flexibiliteit kies je een doorlopend krediet. Dat is een geldlening op basis van een kredietlimiet; een bedrag wat je maximaal mag lenen. Met een doorlopend krediet kun je het geld in een aantal keren opnemen. De aflossing start zodra er geld wordt opgenomen. Het rentepercentage is 2 procent of hoger over het totale bedrag. Bij een doorlopend krediet is de rente wat lager dan bij andere soorten leningen. Veel mensen vinden het een nadeel dat de aflossingsperiode bij een doorlopend krediet niet vooraf vaststaat.

Voordelen

 • De rente is lager dan bij andere kredietvormen.
 • Je hebt meer flexibiliteit in het opnemen van geld.

Nadelen

 • Variabele rente.
 • Geen vastgestelde periode voor terugbetaling.

Klik hier voor alle Doorlopend kredieten

Top 3 Doorlopende KredietenMin. RenteMax. Rente 
DEFAM Premium Huiseigenaar Krediet
4.6%7.7%Aanvragen >
Moneyou Doorlopend Krediet

4.9%9%Aanvragen >
Interbank Doorlopend Krediet
6.9%10.1%Aanvragen >

Minilening

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet sluit je af voor wat grotere bedragen, voor bijvoorbeeld een verbouwing. Als je aan het eind van de maand vreselijk krap zit, kun je geld lenen door een minilening aan te vragen. Het maximaal te lenen bedrag is 750 euro. Het fijne van een minilening is, dat een BKR registratie niet verplicht is. Een minilening kun je heel snel afsluiten. Je hebt het geld binnen 24 uur op je rekening. Een nadeel is het hoge rentepercentage van 10 procent of meer. Je moet er ook rekening mee houden dat het bedrag in slechts enkele weken moet worden terugbetaald.

Voordelen

 • Geen BKR registratie verplicht (alleen vanaf 750 euro).
 • Direct geld. Minileningen kunnen zelfs via sms worden aangevraagd en je hebt binnen 24 uur geld op je rekening.

Nadelen

 • Hoge rente tot wel 10%, afhankelijk van de kredietverstrekker
 • Het maximumbedrag is 750 euro en de terugbetaling reikt over enkele weken

Klik hier voor alle Minileningen

Top 3 MinileningenMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Ferratum

€150045 Dagen24 UurBekijken >
Saldodipje
€150062 Dagen24 UurBekijken >
Cashper€100030 Dagen7 DagenNiet beschikbaar
Meer info

Hoeveel geld kun je lenen?

Geld lenen is gemakkelijk, maar je kunt niet zomaar elk geldbedrag lenen wat je maar wilt. Het maximum bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je inkomen, gezinssituatie, woonsituatie, dienstverband en het hebben van andere schulden. Op basis van die gegevens bepaalt de aanbieder of en hoeveel geld je kunt lenen. Die strenge procedure beschermt jou tegen onverantwoordelijke hoge leningen, die je waarschijnlijk nooit zou kunnen aflossen. Wees dus eerlijk in het beantwoorden van de vragen over je persoonlijke situatie en geef de juiste informatie.

Hier een overzicht van de belangrijkste factoren:

 • Je salaris
 • Je gezinssamenstelling
 • Bestaande leningen en schulden
 • Je woonsituatie
 • Je dienstverband

Tijdens het aanvragen van je lening wordt je gevraagd naar onder andere bovenstaande gegevens en meer. Op basis van deze gegevens wordt er gekeken of je kunt lenen en hoeveel geld je kunt lenen.

Tip: Beantwoordt vragen eerlijk en geef de juiste informatie door tijdens het aanvragen van je lening.

Online een lening aanvragen

Voordat je online een aanvraag indient om geld te lenen moet je het één en ander goed voor ogen hebben. Bepaal eerst hoeveel geld je wilt lenen. Bedenk daarna welk soort lening het best bij jouw situatie past. Ga alleen met erkende kredietverstrekkers in zee en let op de rentepercentages. In Nederland word je goed beschermd als je een lening aanvraagt. Alle erkende kredietverstrekkers werken daarom samen met het BKR en doen uitgebreid onderzoek of je de lening wel kunt terugbetalen. Laat je niet verleiden om een lening af te sluiten bij een andere kredietverstrekker. Want daar krijg je enorm veel spijt van.

Waar let je op bij je aanvraag

 • Bepaal van tevoren welk bedrag je wilt gaan lenen.
 • Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt.
 • Let goed op de rente, looptijd en bijkomende kosten.
 • Sluit alleen een lening af via een erkende kredietverstrekker.
 • Kies de vorm van geld lenen welke het beste past bij jouw situatie.

Rekenvoorbeeld Rente en Betalingen

Kredietbedrag (€)5.00010.00025.00050.000100.000
Looptijd (Maanden)1212121212
Rente (%)7.25.54.14.14.5
Totaal Kredietbedrag (€)5.19110.29325.54851.097102.405

Vertrouwd Geld Lenen

In Nederland is geld lenen gemakkelijk en verantwoord aangezien alle officiële kredietverstrekkers samenwerken met het BKR.

Wanneer je geld gaat lenen wordt er uitgebreid gecontroleerd of je in staat bent de lening terug te betalen. Hierbij wordt onder andere gekeken of je al leningen hebt. Een andere lening hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar teveel leningen kunnen problemen opleveren.

Heb je meerdere leningen en kredieten, dan kan opnieuw geld lenen misschien geen oplossing zijn en kun je eens kijken naar de mogelijkheden voor het oversluiten van je lening.

 

4.6/563 ratings