Visa Card

Visa Card Aanvragen en Vergelijken
Visa.

Een Visa card maakt het mogelijk om, afhankelijk van de kaart van je keuze, te kunnen rekenen op een groot aantal zeer interessante voordelen. Zo is er uiteraard niet alleen het geweldige betaalgemak van een Visa creditcard, daarnaast is er ook nog eens de kredietlijn waarvan sprake is.

Bovendien kan je bij het gebruik van verschillende Visa kaarten ook nog eens rekenen op de aanwezigheid van allerhande verzekeringen die je alleen maar nog meer voordelen opleveren.

Ben jij ook van plan om een Visa card aan te vragen, maar wil je hier eerst graag nog wat meer informatie over lezen? Neem dan zeker even de informatie door hier op deze pagina! 

Wat is een Visa creditcard? 

Een Visa creditcard is een bankkaart waar standaard een bepaalde kredietlijn aan verbonden is… al dient dat niet per definitie altijd het geval te zijn. Wanneer je van plan bent om een Visa kaart aan te vragen moet je altijd in eerste instantie een onderscheid maken tussen twee verschillende opties die op de markt voor handen zijn. Het betreft hier dan concreet:

 • Een traditionele Visa creditcard voorzien van een kredietlijn;
 • Een prepaid Visa creditcard waarbij gebruik wordt gemaakt van een prepaid saldo;

Voor welke van deze twee type creditcards je uiteindelijk gaat kiezen zal worden bepaald door verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld uiteraard de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Daarnaast zal je echter ook rekening willen houden met de kosten die zijn verbonden aan de kaart evenals de exacte voordelen. 

Hou er naast bovenstaande in het bijzonder bij traditionele Visa creditcards ook rekening mee dat er sprake kan zijn van concrete voorwaarden voor het kunnen verkrijgen van de kaart. Zo is het niet ongewoon dat je rekening zal moeten houden met bepaalde inkomstenvereisten. 

Welke Visa kaarten zijn er?

In het bijzonder wanneer je kiest voor het aanvragen van een traditionele Visa creditcard waar aldus een bepaalde kredietlijn aan verbonden is zal je tot de vaststelling komen dat er best wat verschillende soorten mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. De verschillende opties waar je een keuze tussen kan maken zijn wat dit betreft de onderstaande:

 • Een Visa Classic creditcard;
 • Een Visa Gold creditcard;
 • Een Visa Platinum creditcard;
 • Een Visa Infinite creditcard;
 • Een Visa Business creditcard;
 • Een Visa Corporate creditcard;

Zoals het bovenstaande overzicht reeds duidelijk maakt wordt er onder meer een onderscheid gemaakt tussen de standaard creditcards voor particulieren en dus voor privé gebruik en de exemplaren die zijn voorbehouden voor de zakelijke markt. Voor de Business en de Corporate Visa creditcards geldt immers uiteraard dat ze zijn voorbehouden voor zakelijke gebruikers. 

Visa Classic creditcard, de standaard Visa kaart

Een bijzonder populaire Visa creditcard is de zogenaamde ‘Classic’ versie. Het betreft hier een creditcard die het mogelijk maakt om uitgestelde betalingen of geldafhalingen mee te doen. Je kan met deze kaart eenvoudig en veilig betalen in meer dan 200 verschillende landen en regio’s verspreid over de wereld. Het komt in de praktijk niet zelden voor dat de Visa Classic standaard is inbegrepen in een betaalpakket waardoor je er geen extra kosten voor dient te betalen. 

Visa Gold Card

Wil je louter en alleen kunnen rekenen op het betaalgemak en de veiligheid van een creditcard? Dan kan de keuze voor de vaak gratis Visa Classic card duidelijk al snel zijn gemaakt. Dit gezegd hebbende is het zo dat er op de markt ook nog menig aantal andere Visa creditcards zijn terug te vinden die beschikken over een niet onaanzienlijk aantal extra mogelijkheden en voordelen. 

Eén van de meer uitgebreide opties waar je voor kan kiezen is ongetwijfeld de Visa Gold Card. Voor deze creditcard geldt dat ze jou als gebruiker kan voorzien van een beduidend hoger gelegen bestedingslimiet die zomaar kan oplopen tot zo’n slordige 5.000 euro. Bovendien is het zo dat deze creditcard van Visa ook nog tal van extra voordelen aanbiedt zoals met name:

 • Een reis- of bagageverzekering;
 • Een verzekering voor online aankopen die je doet;
 • Toegang tot allerhande kortings- en bonusprogramma’s; 

Vooral wat dit laatste betreft is het van belang om er rekening mee te houden dat de exacte mogelijkheden waarover je beschikt sterk afhankelijk kunnen zijn van de bank of financiële instelling waar je een beroep op beslist te doen. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Visa World Card

Visa world card
Visa world.

Een Visa creditcard die op zich niet tot het standaard aanbod van Visa behoort, maar wel door verschillende financiële instellingen in hun aanbod is opgenomen is de Visa World Card. Het gaat hierbij om een kaart die in eerste instantie grote gelijkenissen vertoont met de Visa Gold Card. De kenmerken waar deze kaart over beschikt zijn dan ook de volgende:

 • De bestedingslimiet kan variëren van 1.000 tot 5.000 euro per maand;
 • De aankopen die je doet met de kaart zijn altijd 180 dagen verzekerd;
 • Je geniet van een aflevergarantie bij online aankopen;
 • Er is sprake van 24/7 fraudepreventie;

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat de Visa World Card een bijzonder moderne creditcard is. Dit betekent onder meer dat je er perfect gebruik van kan maken in combinatie met Apple Pay. Met de ICS Creditcard app is het bovendien mogelijk om meteen inzicht te krijgen in alle transacties welke werden uitgevoerd met jouw Visa World Card. Op deze manier spreekt het voor zich dat heel wat vervelende verrassingen voorkomen kunnen worden. 

Uiteraard spreekt het voor zich dat je met de Visa World Card zo goed als overal ter wereld kan betalen. Er is op moment van schrijven dan ook sprake van zomaar even meer dan 46 miljoen plaatsen waar deze Visa World Card wordt geaccepteerd. Bovendien is het ook mogelijk om betalingen uit te voeren in eender welke valuta. Let wel, er kan een wisselkoerstoeslag van toepassing zijn. Dit is uiteraard zeker iets om als gebruiker rekening mee te houden. 

Wat is een prepaid Visa Card? 

Een belangrijke reden waarom heel wat mensen de keuze maken om een Visa creditcard aan te vragen heeft betrekking tot de aanwezige kredietlimiet bij een dergelijke kaart. Deze kredietlimiet maakt het mogelijk om doorheen de maand betalingen uit te voeren en / of geldafhalingen te doen die vervolgens pas aan het begin van de daarop volgende maand zullen worden afgeboekt van de bankrekening die aan de Visa creditcard in kwestie is gekoppeld. 

Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook heel wat mensen zijn die gewoon willen kunnen genieten van het betaalgemak en de veiligheid van een Visa creditcard zonder dat er daarbij per definitie sprake dient te zijn van een bepaalde kredietlijn. Indien dat ook geldt voor jou kan de keuze voor een prepaid Visa Card mogelijks een interessant alternatief vormen. 

Door te kiezen voor het gebruik van een prepaid Visa Card kies je dus voor een kaart waarbij sprake is van een bepaald op voorhand gestort saldo. Betalingen en geldafhalingen kunnen dan ook slechts worden uitgevoerd zolang als er voldoende saldo op de kaart in kwestie beschikbaar is. Eenmaal het saldo is opgebruikt kan je dus niet rekenen op de aanwezigheid van een kredietlijn zoals dat bij een standaard Visa creditcard wel het geval is.

Hoe interessant is een Visa prepaid card? 

De Visa prepaid card richt zich duidelijk op een zeer specifieke doelgroep. Dat is het gevolg van het ontbreken van de kredietlijn waar wel sprake van is bij standaard creditcards. De belangrijkste voordelen waar je bij het aanvragen van een dergelijke kaart op kan rekenen zijn:

 • Je kan geen geld uitgeven dat je eigenlijk niet op je rekening hebt staan; 
 • Een Visa prepaid card kan in principe altijd worden aangevraagd;
 • Je behoudt altijd een optimale controle over alle uitgaven die je doet;
 • Met een Visa prepaid card betaal je overal waar het Visa betaalnetwerk beschikbaar is;
 • Een prepaid Visa card aanvragen kan gebeuren zonder BKR-toetsing; 

Wil je dus gewoon graag kunnen rekenen op het wereldwijde betaalgemak evenals de veiligheid die wordt geboden door het Visa betaalnetwerk? Dit aldus zonder dat je behoeften hebt aan een bepaalde kredietlijn? Dan kan de keuze voor een Visa prepaid card het overwegen waard zijn.

ANWB Visa Card

Van creditcards is bekend dat ze in de praktijk aangeboden kunnen worden door tal van verschillende partijen. Het gaat hierbij in eerste instantie dan uiteraard om de banken of financiële instellingen, maar wat bovendien ook te denken van een instantie zoals de ANWB en zelfs supermarkten? Voor heel wat mensen geldt in ieder geval dat ze ervoor hebben gekozen om een ANWB Visa card aan te vragen, maar over welke mogelijkheden beschik je nu precies op dit vlak? Zeer eenvoudig. We maken een onderscheid tussen de onderstaande drie opties:

 • De ANWB Visa Classic Card;
 • De ANWB Visa Silver Card;
 • De ANWB Visa Gold Card;

De ANWB Visa Card Classic is natuurlijk het absolute basisexemplaar. Deze kaart beschikt in de praktijk dan ook over een richtlimiet van 2.500 euro per maand. Daarbij is het zo dat je voor een extra kaart een kostprijs betaalt van (op moment van schrijven) 24,95 euro. Een aankoopverzekering van 180 dagen is altijd inbegrepen bij deze kaart net als een aflevergarantie. Wie op zoek is naar een voordelige creditcard kan de ANWB Visa Card Classic zeker overwegen.

ANWB Visa Card Silver & Gold

De ANWB Visa Card Silver en Gold bieden je als gebruiker nog heel wat extra interessante mogelijkheden. In eerste instantie is er de hoger gelegen richtlimiet. Voor de Silver Card geldt dat deze 3.750 euro bedraagt terwijl er bij de Gold Card sprake is van een richtlimiet van 5.000 euro. Voor beide exemplaren geldt dat het aanvragen van een extra kaart gepaard gaat met een meerprijs van 14,95 euro. De belangrijkste verschillen tussen beide kaarten is vooral terug te vinden in de hoogte van de bedragen die worden aangeboden. 

Voor de ANWB Visa Card Silver geldt dat je kan rekenen op een bedrag ter waarde van 1.000 euro  om te besteden in geval van nood tijdens je reis terwijl dat bedrag dubbel zo hoog is gelegen bij de ANWB Visa Card Gold. Ook de aankoopverzekering is bij de Gold-versie met 365 beduidend langer dan bij de Visa Silver Card (slechts 270 dagen). In ieder geval, zou jij ook graag een Visa Card ANWB willen aanvragen? Vergelijk dan zeker eerst even de verschillende opties die er zijn! 

Hoeveel bedragen de kosten van een Visa card?

De informatie op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat de ene Visa creditcard de andere niet is. Dit betekent dat ook de kosten Visa Card niet onaanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Met welke kost je precies rekening moet houden wordt altijd concreet aangegeven bij de Visa creditcard in kwestie. Zoals we eerder al hebben aangehaald stijgt de prijs naargelang de precieze voordelen die zijn verbonden aan de creditcard van je keuze. Met andere woorden, van des te meer voordelen er sprake is, des te hoger de jaarlijkse kosten zullen komen te liggen. 

Conclusie, altijd een Visa creditcard op maat van jouw wensen

Binnen Europa is het zo dat de creditcards van Visa en Mastercard sinds jaar en dag kunnen rekenen op de meeste populariteit. De betaalnetwerken van beide uitgevers van creditcards staan er dan ook om bekend niet alleen uiterst stabiel, maar bovendien ook zeer veilig te zijn. Bovendien is het zo dat er binnen het aanbod van onder meer Visa heel wat verschillende soorten kaarten zijn terug te vinden. Dit zorgt ervoor dat er altijd een geschikte Visa creditcard kan worden aangevraagd die perfect zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen. 

Is het voor jou onverhoopt niet mogelijk om een standaard Visa creditcard met kredietlijn aan te vragen? Dit bijvoorbeeld als gevolg van een bestaande BKR-codering of simpelweg omdat je niet weet te voldoen aan de inkomsteneisen die voorop worden gesteld? In dat geval kan je altijd nog overwegen om over te gaan tot het aanvragen van een prepaid Visa Card. Een dergelijke kaart maakt gebruik van een prepaid saldo waardoor ze niet onder de noemer van de kredieten valt. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, er is absoluut voor iedereen een geschikte Visa creditcard op de markt terug te vinden.