Reisverzekering Vergelijken

Reisverzekering vergelijken kan vanaf nu ook op Geld24.nl. Speciaal voor dit type verzekering hebben wij een handige vergelijkingstool op onze site gezet waarbij u een duidelijk overzicht krijgt van de verschillende soorten reisverzekeringen. Op basis van uw wensen worden de beste verzekeringen met elkaar vergeleken en u krijgt direct de hoogte van de premie te zien.

Deze berekening is gedaan op basis van een persoon met geboortedatum 01-01-1985. De polis heeft dekking voor Europa, een eigen risico van maximaal 100 Euro en een aanvullende dekking voor medische kosten.

  Kenmerken Premie (vanaf)  
FBTO FBTO
 • Dekking baggage: € 3.000
 • Eigen risico: € 0
 • Contant geld gedekt: € 250
€ 1.52
Per maand
Meer informatie >
Centraal Beheer reisverzekering Centraal Beheer
 • Dekking baggage: € 3.000
 • Eigen risico: € 0
 • Contant geld gedekt: € 250
€ 2.86
Per maand
Meer informatie >
Univé reisverzekering Univé
 • Dekking baggage: € 2.500
 • Eigen risico: € 50
 • Contant geld gedekt: € 250
€ 3.03
Per maand
Meer informatie >
Inshared reis Inshared
 • Dekking baggage: € 2.500
 • Eigen risico: € 100
 • Contant geld gedekt: € 0
€ 4.58
Per maand
Meer informatie >

Doorlopende reisverzekering vergelijken

De reisverzekering die wellicht het meest populariteit geniet is de doorlopende reisverzekering. Vooral voor consumenten die weinig zin hebben om voor elke trip verzekeringszaken te moeten regelen is dit een ideale verzekeringsvorm. Bij de doorlopende reisverzekering is het namelijk zo dat de verzekering het hele jaar door alle reizen van de polishouder dekt. Eenmaal afgesloten hebt u er dus geen omkijken meer naar.

De doorlopende reisverzekering is de afgelopen jaren voor steeds meer consumenten de meest interessante optie geworden als het aankomt op reisverzekeringen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het reisgedrag van veel Nederlanders behoorlijk is geëvolueerd. Tot enkele jaren geleden was het nog zo dat het gebruikelijk was om één keer per jaar op vakantie te gaan; meestal in de zomervakantie.

Tegenwoordig zien we echter hele andere tendensen. De stedentripjes worden steeds aantrekkelijker, niet in de laatste plaats doordat vliegtickets, vooral binnen Europa, voor de meeste mensen prima te betalen zijn. In plaats van een tweeweekse zomervakantie aan de Côte d’Azur, kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om gedurende het jaar enkele Europese steden als Parijs, Londen of Barcelona te bezoeken.

Juist voor dit soort reisjes is het ideaal wanneer u een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten. Uiteraard tegen de scherpste tarieven. Reisverzekering vergelijken en de opties van de diverse verzekeraars bekijken kan u dus veel geld schelen.

Dekking doorlopende reisverzekering

De dekking die u krijgt bij een doorlopende reisverzekering kan per verzekeringsmaatschappij verschillen. Om duidelijk te krijgen wat er binnen de dekking valt zal u de polisvoorwaarden door moeten lezen. Over het algemeen zijn er echter een aantal zaken die door een doorlopende reisverzekering worden gedekt. Verliest u bijvoorbeeld onderdelen van uw bagage, dan valt dit onder de dekking. Hetzelfde geldt voor beschadiging.

reisverzekering vergelijken via Geld24.nl

Uiteraard moet er wel aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Opzettelijke beschadiging is vanzelfsprekend uitgesloten, en ook bij diefstal moet u de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Wanneer u bagage in de auto laat liggen die vervolgens gestolen wordt betaalt de verzekeraar vaak niet uit: u had dan namelijk kunnen weten dat u een te groot risico op diefstal liep.

Een belangrijk punt qua dekking van de reisverzekering is de vergoeding van medische kosten. Krijgt u in het buitenland een ongeluk dan zijn de kosten vaak erg hoog. Gelukkig vergoedt de reisverzekering een deel van de kosten. Let wel op, voor het claimen van medische kosten in het buitenland kan een aanvullende dekking erg handig zijn om het volledige bedrag te kunnen claimen, bedenk tijdens het reisverzekering vergelijken dus hoe vaak u in het buitenland op vakantie denkt te gaan.

Aanvullende dekking afsluiten

Tijdens het reisverzekering vergelijken (ongeacht welke variant) dient u extra aandacht te besteden aan de dekking van geneeskundige kosten. Standaard wordt namelijk het bedrag vergoed dat in Nederland voor een bepaalde behandeling betaalt zou moeten worden. Nu is het echter zo dat medische behandelingen in het buitenland vaak een stuk duurder uitvallen dan in Nederland het geval is. om deze hogere kosten te laten dekken is een aanvullende module noodzakelijk.

Een ander punt om rekening mee te houden is de manier waarop uw reisverzekeraar omgaat met bepaalde ‘extreme sporten’. De meeste reisverzekeraars hebben namelijk een lijst opgesteld van activiteiten die ze als risicovol zien. Ontstaat er (lichamelijke) schade tijdens het beoefenen van één van deze activiteiten dan wordt dit niet zonder meer vergoed. Duiken, raften, skiën of het beoefenen van bergsport zijn voorbeelden van activiteiten waarvoor een extra module op de (doorlopende) reisverzekering noodzakelijk is.

Aflopende reisverzekering vergelijken

Een type reisverzekering dat u ook op Geld24.nl kunt vergelijken is de zogenaamde aflopende reisverzekering. In feite is deze verzekering qua looptijd het omgekeerde van de doorlopende reisverzekering. De aflopende reisverzekering sluit u af voor een vooraf bepaalde duur. Wanneer u een consument bent die slechts op vaste tijden op vakantie gaat (bijvoorbeeld alleen in de zomervakantie) dan is de aflopende reisverzekering voor u wellicht een prima optie. De aflopende reisverzekering wordt tijdens het reisverzekering vergelijken in de vergelijkingstool aangeboden onder de naam ‘kortlopende reisverzekering’.

Kortlopende reisverzekeringen zijn meestal interessant voor families van maximaal 2 personen. Hebt u kinderen dan kunt u het best kiezen voor een doorlopende reisverzekering. De aflopende reisverzekering is qua dekking te vergelijken met de doorlopende reisverzekering. Dat betekent dus dat u voor de volledige vergoeding van medische kosten in het buitenland een extra module af zal moeten sluiten. Datzelfde geldt wanneer u ‘extreme sporten’ wilt beoefenen.

Annuleringsverzekering vergelijken

Bij de meeste reisverzekeringen bent u verzekerd tegen kosten die u onverwacht maakt op vakantie, bijvoorbeeld in het geval van een ongeval, ziekenhuisopname of diefstal. De annuleringsverzekering valt echter ook onder de reisverzekeringen. Deze verzekering vergoedt schade wanneer u vanwege bepaalde omstandigheden een geplande reis niet kunt maken. Vooral wanneer u een reis hebt geboekt die behoorlijk duur is kan het afsluiten van een annuleringsverzekering u een hoop gedoe, én kosten, schelen. Ook wanneer de vakantie onverwacht moet worden afgebroken dekt de annuleringsverzekering (een deel van) de kosten. Of een bepaalde gebeurtenis onder de dekking valt vindt u in de polisvoorwaarden.

Voorbeelden van zaken die gedekt worden zijn onder andere:  Overlijden of een geval van ernstige ziekte van de verzekerde of directe familieleden van de verzekerde, een medisch noodzakelijke ingreep of wanneer tijdens de vakantie plotseling uw woonhuis in brand staat en u dus als de wiedeweerga naar huis terug moet keren.

Bijzondere reisverzekeringen

De gebruikelijke reisverzekeringen zorgen voor dekking tijdens een vakantietrip. Gaat u voor studie of stage naar het buitenland dan is het aan te bevelen om een reisverzekering af te sluiten die dergelijke reizen expliciet dekt, u kunt dit tijdens het reisverzekering vergelijken aangeven als een keuzeoptie. Datzelfde geldt wanneer u een zakenreis gaat maken. Diverse maatschappijen hebben voor dit soort gevallen speciale reisverzekeringen in hun assortiment opgenomen.

Tip: Ga tijdens het reisverzekering vergelijken dus goed na hoe vaak u verwacht op vakantie te gaan en wat u op vakantie wilt gaan doen.