Mastercard

Mastercard aanvragen
Mastercard aanvragen.

De Mastercard creditcard is één van de bekendste en tevens ook één van de populairste creditcards in Europa. Het aanvragen van een dergelijke kaart zorgt er in de praktijk voor dat je over de mogelijkheid komt te beschikken om betalingen uit te voeren die pas enige tijd later daadwerkelijk van de gekoppelde bankrekening zullen worden afgeboekt. 

Deze betalingen kunnen overal worden uitgevoerd waar ondersteuning wordt geboden voor het Mastercard betaalnetwerk. Wil jij ook graag één van de verschillende Mastercard creditcards aanvragen, maar stel je jezelf de vraag wat nu precies de voor jou beste Mastercard creditcard is? Het antwoord op deze vraag ontdek je met zekerheid hier op deze pagina! 

Wat is een Mastercard?

Het spreekt voor zich dat er op de markt tal van uiteenlopende creditcards terug te vinden zijn. Voor elks van deze kaarten geldt dat ze op de markt worden uitgegeven door een bepaalde partij. De drie bekendste namen zijn Mastercard, Visa en natuurlijk ook American Express. Indien je van plan bent om een creditcard van de uitgever Mastercard aan te vragen is het in eerste instantie van belang om te weten dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende soorten kaarten. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

 • Standaard Mastercard met krediet;
 • Een prepaid Mastercard zonder krediet; 

In eerste instantie zal je dus voor jezelf moeten bepalen of je graag wil kunnen genieten van de aanwezigheid van een bepaalde kredietlijn of niet. Een dergelijke kredietlijn zorgt ervoor dat je een volledige maand betalingen uit kan voeren die vervolgens pas aan het begin van de daarop volgende maand van de gekoppelde bankrekening zullen worden afgeboekt. Kies je voor een Mastercard zonder kredietlijn? Dan dien je altijd op voorhand een bepaalde provisie te storten.

Welke Mastercard creditcards bestaan er? 

Wil je graag kunnen genieten van de voordelen die de aanwezigheid van een kredietlijn met zich meebrengt? Dan zal je dus willen kiezen voor het aanvragen van een standaard Mastercard. Hiervoor geldt dat er opnieuw een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende opties. De ene Mastercard is immers beslist de andere niet. De opties die bestaan zijn:

 • Standaard;
 • Gold;
 • Platinum;
 • World;
 • World Elite;

Voordat je over gaat tot het aanvragen van een Mastercard creditcard is het altijd van cruciaal belang om een goede vergelijking uit te voeren tussen deze verschillende opties. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor de Mastercard Standaard wanneer ze gewoon graag willen kunnen rekenen op de basismogelijkheden en voordelen van een creditcard zonder hoge kosten. Dit gezegd hebbende kan je bij wat uitgebreidere creditcards rekenen op nog heel wat extra interessante voordelen. Dit geldt bijvoorbeeld ook reeds voor de Mastercard Gold. 

Bij het aanvragen van de Mastercard Gold krijg je de beschikking over een extra veelzijdige creditcard die je kan voorzien van heel wat extra voordelen. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan een hoger gelegen bestedingslimiet, maar ook aan bijvoorbeeld verschillende handige verzekeringen die van pas kunnen komen tijdens jouw reis of vakantie. Daarnaast is er ook een aankoopverzekering inbegrepen zodat je nog veiliger online aankopen kan doen. 

Hou er rekening mee dat er buiten de standaard Mastercard creditcards ook nog allerhande speciale(re) exemplaren op de markt zijn terug te vinden. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om de Mastercard Black creditcard waar we verder op deze pagina nog uitgebreid op terug gaan komen.

Hoe kan je een Mastercard aanvragen? 

Hoe kan je een Mastercard aanvragen? Dat is een vraag die door zowat elke persoon wordt gesteld die graag de beschikking zou willen krijgen over één van de verschillende Mastercard kaarten die op de markt zijn terug te vinden. Gelukkig hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Er zijn tal van verschillende financiële instellingen of banken die je een dergelijke kaart kunnen verstrekken. Daarbij is het vooral van belang om je de onderstaande vier vragen te stellen:

 • Kies je voor een standaard of voor een prepaid Mastercard? 
 • Welk type (standaard) Mastercard wil je precies afsluiten? 
 • Ga je akkoord met de kosten verbonden aan de Mastercard van je keuze?
 • Wat zijn de geldende voorwaarden voor het aanvragen van de Mastercard in kwestie?

Aan een Mastercard aanvragen zijn standaard altijd bepaalde voorwaarden verbonden. Bij het aanvragen van een prepaid exemplaar zijn deze voorwaarden uiteraard het toegankelijkst. Kies je voor het aanvragen van een standaard creditcard waar dus met andere woorden een kredietlijn aan is gekoppeld? Dan dien je er onder meer rekening mee te houden dat er een BKR-controle zal worden uitgevoerd en dat je aan bepaalde inkomsteneisen zal moeten voldoen. 

Wat zijn de inkomstenvereisten?

Van zodra je kiest voor het aanvragen van een traditionele creditcard waar dus een kredietlijn aan verbonden is valt jouw aanvraag eigenlijk onder de noemer van de kredieten. Er is dan wel sprake van slechts een zeer kortlopende schuld, maar er ontstaat dus wel degelijk een schuld. Omwille van deze reden dien je rekening te houden met een aantal inkomstenvereisten. De exacte bestedingslimiet waar je op kan rekenen is dan ook afhankelijk van het inkomen waarover je beschikt. Hoe meer inkomen je hebt, des te hoger de limiet van je Mastercard creditcard kan komen te liggen. Let op, er zal ook altijd een BKR-toetsing worden uitgevoerd. 

Visa of Mastercard? 

Wat is nu precies de beste keuze, een Visa of Mastercard? Dat is een vraag die bijzonder vaak wordt gesteld wanneer mensen van plan zijn om (voor het eerst) een creditcard aan te vragen. Voor beide uitgevers van creditcards geldt dat ze er bekend om staan over een uitstekende betrouwbaarheid te beschikken. Dit maakt beide partijen eigenlijk ook gewoon een prima keuze. Je doet er dan ook vooral goed aan om eerst even de persoonlijke wensen of eisen waar je voor jouw creditcard over beschikt op een rijtje te zetten. Heb je dat gedaan? Dan kan je vervolgens op basis van die eisen een vergelijking uitvoeren tussen het aanbod dat voor handen is. 

Bij het maken van een keuze tussen een Visa of Mastercard is het van belang om rekening te houden met twee zeer belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie zijn er de exacte mogelijkheden waar een bepaalde creditcard over beschikt. Hoeveel is de bestedingslimiet bijvoorbeeld en op welke verzekeringen kan er worden gerekend? Bovendien spreekt het voor zich dat ook de kosten die aan de kaart van je keuze verbonden zijn niet onbelangrijk zijn. 

Hoe het ook zij, de keuze tussen een Visa of Mastercard is er dus één die in de praktijk altijd zeer persoonlijk is. Voor heel wat mensen geldt dat ze uiteindelijk de voorkeur geven voor een Mastercard creditcard, maar ook de keuze voor een Visa creditcard kan zeker interessant zijn.

Wat is het verschil tussen Visa en Mastercard?

Het verschil tussen Visa en Mastercard is vooral terug te vinden in het betaalnetwerk waar gebruik van wordt gemaakt. Betalingen met Visa worden afgehandeld door het Visa betaalnetwerk terwijl ook Mastercard over haar eigen exemplaar beschikt. Beide betaalnetwerken staan er echter om bekend uitermate betrouwbaar en veilig te zijn. Wat dit betreft is het dus zo dat er bij de afweging Visa vs Mastercard geen sprake is van een duidelijke winnaar. Beide betaalnetwerken worden wereldwijd ook meer dan voldoende ondersteund. 

Mastercard Black 

De Mastercard Black wordt in de praktijk vaak bestempeld als één van de meest complete creditcards die er op de (Europese) markt is terug te vinden. Voor deze creditcard geldt dan ook dat ze onder meer beschikt over een volwaardige, doorlopende reis- evenals annuleringsverzekering. Dat is echter niet alles. Deze kaart heeft voor fervente reizigers immers nog heel wat meer in petto. Zo krijg je er ook toegang mee tot prachtige airport lounges in meer dan 75 verschillende landen. Ook een aankoopverzekering is altijd inbegrepen bij deze kaart.

De Mastercard Black is een creditcard die met een vrij hoge jaarlijkse bijdrage komt. Op moment van schrijven bedraagt deze 204 euro. Ben je van plan om een extra kaart aan te vragen, bijvoorbeeld voor je partner? Dan is dat mogelijk tegen een prijs van 124 euro. De Mastercard Black staat er verder ook om bekend over een vrij riante bestedingslimiet te kunnen beschikken. Deze kan immers oplopen tot een bedrag van zomaar even 5.000 euro per maand. 

Bovenstaande betekent dat de Mastercard Black een ontzettend veelzijdige creditcard is die in het bijzonder voor fervente reizigers heel wat interessants in petto heeft. Ben jij dus met andere woorden iemand die veelvuldig in het buitenland vertoeft en wil je graag net dat tikkeltje extra uit jouw reizen halen? Dan maakt de Mastercard Black dat absoluut zeker mogelijk! 

Prepaid Mastercard 

Buiten de standaard Mastercard waar een kredietlijn aan verbonden is beschik je eveneens over de mogelijkheid om een prepaid Mastercard aan te vragen. In de praktijk werkt deze kaart op min of meer dezelfde manier als een gewone creditcard. Dit gezegd hebbende is er sprake van één niet onbelangrijk verschil. Het geld dat je met deze kaart kan betalen dient immers op voorhand te worden toegevoegd aan het saldo van de rekening die eraan gekoppeld is. Is het saldo dat je hebt gestort op een bepaald ogenblik opgebruikt? Dan kan je dus geen betalingen meer doen. 

De prepaid Mastercard wordt omwille van haar prepaid karakter als extra veilig bestempeld. Je kan er immers geen geld mee uitgeven welke je niet op je rekening hebt staan op het ogenblik dat je de betaling wenst te doen. Bovendien is het ook met een dergelijke kaart mogelijk om overal betalingen uit te voeren waar ondersteuning wordt geboden voor het Mastercard-betaalnetwerk. 

Welke voordelen kent een prepaid Mastercard? 

In eerste instantie lijkt het misschien niet zo interessant om een prepaid Mastercard aan te vragen, maar de realiteit leert ons dat een dergelijke kaart wel degelijk op heel wat interesse kan rekenen. Die interesse vloeit voort uit de talrijke voordelen die aan een dergelijke kaart verbonden zijn. Wat deze voordelen betreft kan je meer concreet denken aan de volgende:

 • Je kan nooit geld uitgeven dat je op dat ogenblik niet op je rekening hebt staan; 
 • Er is geen BKR-toetsing vereist voor het ontvangen van een prepaid Mastercard; 
 • Er worden doorgaans geen inkomenseisen gesteld voor prepaid Mastercards; 

Bovenstaande voordelen maken duidelijk dat het in principe voor iedereen zonder probleem mogelijk is om een prepaid Mastercard aan te vragen. Vervolgens kan je hier gewoon wereldwijd mee betalen overal waar ondersteuning voor het Mastercard betaalnetwerk voor handen is. 

Welke nadelen zijn eraan verbonden?

Het belangrijkste voordeel van een prepaid Mastercard, namelijk het feit dat er geen kredietlijn aan verbonden is, kan uiteraard ook worden bestempeld als een nadeel. Voor heel wat mensen is de aanwezige kredietlijn immers de belangrijkste reden om ervoor te kiezen om een dergelijke creditcard af te sluiten. Op deze manier kan men immers verschillende betalingen uitvoeren die pas geruime tijd later daadwerkelijk van de gekoppelde bankrekening zullen worden afgeboekt. Door gebruik te maken van een prepaid creditcard is dat helaas geen optie. 

Conclusie, een Mastercard aanvragen kan zeer interessant zijn

Er zijn een aantal niet onbelangrijke voordelen waar je op kan rekenen bij het aanvragen van een Mastercard creditcard. In vergelijking met een standaard bankkaart is het zo dat er aan een traditionele Mastercard creditcard altijd een bepaalde kredietlijn is verbonden. Deze kredietlijn maakt het mogelijk om betalingen uit te voeren waarvan de bedragen slechts op een later ogenblik van de gekoppelde bankrekening zullen worden afgeboekt. Dit betekent dat je doorgaans kan rekenen op een krediettermijn van zo’n 30 dagen. 

Een Mastercard aanvragen brengt echter naast de kredietlijn ook nog tal van extra interessante voordelen met zich mee. Zo beschik je bijvoorbeeld meteen over de mogelijkheid om overal ter wereld betalingen uit te voeren en geldafhalingen te kunnen doen waar ondersteuning wordt geboden voor het betaalnetwerk van Mastercard. Ben je van plan om een auto te huren of wil je graag een hotelreservering doen? Dan zal je vast kunnen stellen dat de beschikking hebben over een Mastercard creditcard dergelijke zaken doorgaans een behoorlijk stuk eenvoudiger maakt. 

In ieder geval, spreken de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een creditcard jou ook wel aan? Dan kan een Mastercard aanvragen zeker een prima keuze zijn om te overwegen.