Autofinanciering vergelijken

Autofinancieringen vergelijken

Waarom autofinanciering vergelijken? Wie een auto aanschaft geeft over het algemeen een behoorlijk bedrag uit. Op zich is dat niet erg, u krijgt er ook iets voor terug. Vrijheid en de mogelijkheid om snel en comfortabel van A naar B te gaan zijn zaken die met het bezit van een auto vanzelfsprekend worden. Niet iedereen heeft het noodzakelijke bedrag los in de binnenzak zitten. Het afsluiten van een lening is in dat geval een logische oplossing.

> Rentetarieven gebaseerd op een autofinanciering van €15.000

 FinancierMin. Rente 
DEFAMDefam4.6%Aanvragen >
InterBankInterBank4.6%Aanvragen >
Nationale Nederlanden Nationale Nederlanden4.7%Aanvragen >
MoneyouMoneyou
4.8%Aanvragen >
FindioFindio4.9%Aanvragen >
QanderQander5.1%Aanvragen >
SantanderSantander7.3%Aanvragen >

De meeste mensen kiezen voor een Persoonlijke lening, vergelijk ze hier

Omdat in dit geval gaat om een specifieke lening, namelijk een autofinanciering, zijn de opties die u als consument hebt echter wat groter dan voor een ‘normale’ lening. Ook het aantal aanbieders van een autofinanciering is groter dan bij de traditionele lening het geval is, hierdoor is autofinanciering vergelijken altijd aan te raden.

Waar op letten bij het autofinanciering vergelijken?

Wanneer u een lening voor de aanschaf van een auto nodig hebt gaat u in eerste instantie op dezelfde manier te werk als bij het afsluiten van een doorsnee lening: u gaat autofinanciering vergelijken. Een autofinanciering vergelijken begint met dezelfde vraag die in alle gevallen geldt: hoeveel heb ik eigenlijk nodig? Die vraag lijkt te logisch om er serieus op in te gaan, maar met name bij het financieren van een auto is het goed om voor uzelf een bedrag vast te stellen voordat u zich laat verleiden door de opties. Een auto is naast een vervoersmiddel namelijk ook een statussymbool, en dat brengt met zich mee dat er al snel een net iets te grote broek wordt aangetrokken. Het startpunt is dus duidelijk: leen niet meer dan verantwoord is. Een vanzelfsprekendheid waar de juiste financieel adviseur u overigens wel op zal wijzen.

Rentes en looptijden van de financiering

Autofinanciering vergelijkenHoewel een autofinanciering vaak op een aantal punten verschilt van een ander soort lening zijn er op veel vlakken ook overeenkomsten. Zo moet er bij een autofinanciering uiteraard rente worden betaald. Die rente kan per aanbieder verschillen en daarom is het van belang om dit punt goed in het oog te houden wanneer u autofinancieringen gaat vergelijken. Overigens zegt het rentepercentage op zich nog niet alles, en in elk geval nog niet voldoende om een verantwoorde keuze te kunnen maken. Sterker nog, wanneer een partij een bijzonder lage rente koppelt aan de financiering is het vaak zaak om enigszins achterdochtig te worden. Een lening wordt namelijk alleen verstrekt op het moment dat de financier er zelf ook beter van wordt. Wordt er bijzonder weinig rente gevraagd dan zit er in de overige voorwaarden vaak een addertje onder het gras.

Een punt dat niet losgekoppeld kan worden van de rente is de looptijd van de financiering. Bij een langere looptijd gaat u simpelweg een langere financiële verplichting aan. Neem dat altijd mee in de overweging. Hoewel het voorbeeld misschien wat extreem is moet het natuurlijk niet zo zijn dat u nog bezig bent met aflossen op het moment dat de auto die gefinancierd is allang niet meer in uw bezit is.

Autofinanciering bij een bank

Een autofinanciering vergelijken zorgt er in veruit de meeste gevallen voor dat u vroeg of laat in contact komt met een bank. Niet per se omdat een bank altijd de beste opties biedt, maar wel omdat een bank natuurlijk dé financiële instelling bij uitstek is. Wanneer alle opties open gehouden worden moeten ook de mogelijkheden die een ‘good old’ bank biedt vanzelfsprekend worden onderzocht. Hoewel veel banken adverteren met specifieke ‘autoleningen’, komt het bij dit soort aanbieders gewoonlijk neer op (een variant van) een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Autofinanciering bij de dealer

Wanneer u een auto aanschaft bij een dealer komt het regelmatig voor dat de betreffende dealer u een aanbod doet voor een autofinanciering (er vanuit gaande dat u niet direct het volledige bedrag afrekent). Op zich is dat prettig, want u bent er dan toch en u kunt het dan direct regelen. Een financiering via de dealer van de auto betekent echter niet altijd dat de financiering die u aangeboden wordt ook de financiering (lening) is met de meest gunstige voorwaarden. Juist wanneer u van uw dealer een aanbod krijgt is het belangrijk om er niet direct op in te gaan.

Een autofinanciering vergelijken is dan namelijk veel verstandiger want de kans op een betere deal is natuurlijk altijd aanwezig. Biedt uw dealer u een financieringsmogelijkheid aan dan zijn er grofweg twee verschillende opties. Ofwel werkt hij samen met een bank, en wordt de financiering namens die betreffende bank aangeboden, ofwel is het een dealer die zelf de bevoegdheid heeft om kredieten te verstrekken. Dit laatste is met name het geval bij dealers van de grotere merken. Een voorbeeld van een merk dat met een dergelijke constructie werkt is Volkswagen.

Autofinanciering Persoonlijke Lening

Zoals al eerder aangegeven is een autofinanciering vaak niets anders dan een standaard lening waaraan de bank of een andere kredietverstrekker omwille van commerciële overwegingen de naam ‘autolening’ heeft gegeven.

Globaal kan er dus gesteld worden dat er wanneer “autofinanciering vergelijken” in uw agenda staat, u wat tijd uittrekt om een keuze te maken tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet; uiteraard tegen de meest gunstige voorwaarden. De persoonlijke lening om de auto mee te financieren werkt als volgt. Er wordt een vast bedrag geleend om de auto mee te kunnen financieren. Dit bedrag wordt over een afgesproken termijn afgelost, waarbij naast de aflossingssom uiteraard ook rente moet worden betaald. Concreet komt het er dus op neer dat er elke maand een vast bedrag wordt terugbetaald. Het feit dat je een vast bedrag aflost is voor de overzichtelijkheid natuurlijk een voordeel.

Een nadeel bij een persoonlijke lening kan zijn dat het soms niet mogelijk is om tussentijds extra af te lossen. Andere aanbieders geven wel de mogelijkheid om tussentijds af te lossen maar rekenen hiervoor een extra bedrag (een boete).

Autofinanciering Doorlopend Krediet

Het doorlopend krediet als basis voor de autofinanciering is een tweede optie. Deze manier ligt echter een stuk minder voor de hand. De kracht van een doorlopend krediet is namelijk dat er flexibel met het benodigde bedrag omgegaan kan worden. Dit doordat er tussentijds geld opgenomen kan worden, maar daarnaast ook vrijelijk weer worden afgelost. Bij een auto weet u echter van te voren al welk bedrag u nodig gaat hebben, dus met een doorlopend krediet brengt u uzelf alleen maar meer in de verleiding om extra uitgaven te gaan doen met geleend geld. Bent u hier gevoelig voor? Dan kunt u deze financieringsvorm beter laten voor wat hij is.

Autofinanciering vergelijken
4.1 (81.36%) 44 stemmen