Autofinanciering vergelijken

Waarom Autofinanciering vergelijken? Bij het kopen van een auto komt een grote uitgave kijken. Wanneer jouw budget niet voldoende is om de auto in één keer te financieren, dan zijn er verschillende leningen die je daarbij kunnen helpen. Er zijn verschillende aanbieders van autofinancieringen en de voorwaarden verschillen nogal. De vergelijkingstool van Geld24 helpt je met een helder overzicht om de autofinanciering te vinden die het beste bij je past.

>> Bekijk hier de meest gekozen autolening van 2022 <<
  Kenmerken Rente (vanaf)  
Meest gekozenDefam Premium PL Huiseigenaar Defam Persoonlijke lening
 • Maximale lening: € 75.000
 • Maximale looptijd: 120 maanden
 • Min. Rente: 3.5%
 • Max. Rente: 6.2%
 • Voor huiseigenaren
3.5%
Bereken Lening >
Santander Autofinanciering Santaner Persoonlijke lening
 • Maximale lening: € 50.000
 • Maximale looptijd: 180 maanden
 • Min. Rente: 8.7%
 • Max. Rente: 10%
8.7 %
Bereken Lening >
InterBank Persoonlijke Lening InterBank Persoonlijke Lening
 • Maximale lening: € 75.000
 • Maximale looptijd: 120 maanden
 • Min. Rente: 3.8%
 • Max. Rente: 9.4%
3.8%
Bereken Lening >

Welke soort lening voor je autofinanciering?

Bij het vergelijken van autofinancieringen heb je een breder overzicht dat bij andere soorten leningen. Je hebt als consument meer opties. Ook het aantal aanbieders is veel groter bij je vergelijkingstraject. Wat statistisch gezien opvalt is dat de persoonlijke lening veruit de meest gekozen optie is voor autofinancieringen.

Autofinancieringen vergelijken, de mogelijkheden

Er bestaan verschillende financiële organisaties waar u een autofinanciering kan afsluiten. Het is een goed idee om deze allemaal met elkaar te vergelijken op gebied van kosten en rentes, om op die manier met de goedkoopste organisatie in zee te gaan. Als u zelf niet zoveel houdt van deze vergelijkingen, bestaan er ook websites die dit voor u doen. U geeft in dat geval door wat voor wagen u gaat aankopen en hoeveel geld dat u nodig heeft.

Veilig geld lenen bij een erkend bedrijf voor de aankoop van uw wagen

Als u een wagen koopt en u heeft hiervoor geld nodig, is het van zeer groot belang dat u geld leent bij een bedrijf dat veilig is. Daarom moet u een autofinanciering aangaan bij een erkend bedrijf waar u op een veilig manier geld kan lenen.

Verantwoord lenen bij autofinanciering

Als u een aanvraag indient voor het verkrijgen van een autofinanciering, zal het erkende, financiële bedrijf controleren of u hiervoor in aanmerking komt. U kan een duidelijke offerte aanvragen, waarin de kosten en de rentes staan die u zal moeten terugbetalen. Zo weet u hoeveel u exact zal moeten terugbetalen in het geval dat u bij dit bedrijf een autofinanciering afsluit. Bij sommige bedrijven moet u opletten voor de kleine lettertjes en bepaalde voorwaarden.

Zorgvuldig geld lenen via autofinanciering

Geld lenen moet altijd op een zorgvuldige manier gebeuren. Dat geldt natuurlijk ook wanneer u ervoor kiest om een autofinanciering af te sluiten. Bij een autofinanciering leent u meestal een groot bedrag dat u gedurende een langere tijd moet terugbetalen. De kans is groot dat u gedurende vele jaren elke maand opnieuw een bepaald bedrag moet terugbetalen.

Ook is het een feit dat u meer terugbetaalt dan het bedrag dat u leent. Dit komt door de rentes en de kosten die aan de lening worden toegevoegd. Door al deze factoren is het uiteraard van zeer groot belang dat u geld leent met de grootste zorgvuldigheid en dat u erg goed heeft nagedacht bij de beslissing die u neemt met betrekking tot een autofinanciering.

Autofinanciering via de bank

Autofinanciering via Geld24.nl

Een autofinanciering die u neemt bij de bank is een goede keuze, aangezien de auto echt uw bezit wordt via deze financiering. U moet uiteraard het geleende bedrag terugbetalen met een vaste rente, een vaste looptijd en eventuele vaste kosten. Als u een autofinanciering bij de bank neemt, gebeurt dit meestal via een persoonlijke lening. Afhankelijk van hoeveel geld dat u nodig heeft, kan u een klein bedrag of een groot bedrag lenen.

U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om 2500 euro te lenen voor uw wagen, maar ook kan u 8000 euro lenen, 15000 euro, 20000 euro, 25000 euro, 30000 euro, 35000 euro, 50000 euro of zelfs 75000 euro. Ook alle bedragen die tussen deze voorbeelden liggen, zijn mogelijk om te lenen voor uw wagen.

Wel moet u er rekening mee houden dat wanneer u een hoog bedrag leent, dat u ook meer geld moet terugbetalen. Bij deze soort van autofinanciering kan u meestal ook een extra bedrag aflossen zonder dat u hiervoor een boete moet betalen. Als u bijvoorbeeld over wat extra geld beschikt, kan u gewoon meer terugbetalen dan het bedrag dat is vastgelegd, zonder dat u hiervoor een boete moet betalen of extra kosten.

Autofinanciering terugbetalen

Elke maand opnieuw moet u een bepaald bedrag terugbetalen voor de terugbetaling van uw autofinanciering. Als u een autofinanciering afsluit, weet u welk bedrag u hiervoor maandelijks moet terugbetalen. Hierbij moet u goed letten op het feit of u dit bedrag al dan niet correct kan terugbetalen. Indien dit niet het geval is, kan u de looptijd beter verlengen. Hoe langer de looptijd is van de terugbetaling van de autofinanciering, hoe lager het bedrag per maand is dat u moet terugbetalen. Het omgekeerd geldt natuurlijk ook. Wanneer u de autofinanciering op een kortere periode terugbetaalt, zal u elke maand een hoger bedrag moeten betalen.

Autofinanciering nemen bij een dealer

Buiten het nemen van een autofinanciering bij de bank, kan u er dus ook voor kiezen om de auto te financieren via de dealer. Een belangrijk verschil met de financiering via de bank, is dat uw auto pas tot uw bezit behoort als u de afbetaling ervan heeft voltooid. Indien u dus een autofinanciering neemt via een dealer, behoort uw wagen niet meteen tot uw bezit. Dit is heel belangrijk om te weten.

Ook betaalt u bij een dealer een hogere rente en wordt de financiering terugbetaald via een looptijd die langer duurt. In dit geval moet u zich houden aan het vastgelegde bedrag om terug te betalen en kan u dus geen extra bedrag terugbetalen voor uw autofinanciering als u over wat extra geld beschikt.

Let bij een autofinanciering via een dealer ook altijd goed op de kleine lettertjes en de voorwaarden die ze stellen, want er kunnen wat addertjes onder het gras zijn. In de meeste gevallen is het zo dat uw autofinanciering via de dealer duurder zal zijn dan via de bank. Het is daarom aan te raden om de financiering voor uw auto af te sluiten bij een bank.

Autofinanciering via leasing

Tenslotte is er de autofinanciering via leasing. Dit wordt ook wel private lease genoemd. Bij deze manier van autofinanciering behoort de auto niet tot uw bezit en komt de auto ook niet in uw bezit, maar leent u de auto. Er wordt een bepaalde termijn afgesproken waarin u deze auto huurt. Nadat deze periode is afgelopen moet u de auto opnieuw inleveren.

Let op! Geld lenen kost geld