Spaarrekeningen Vergelijken

Online Spaarrekeningen Vergelijken via Geld24.nl

Wil je een spaarrekening afsluiten? Vergelijk dan de verschillende aanbieders en let op onder andere de risico’s, het rentepercentage, of er sprake is van een verplichte inleg en andere voorwaarden. Start hier met Spaarrekeningen vergelijken en open direct de beste rekening.

>> Bekijk hier de meest gekozen Spaarrekening van 2020 <<
 SpaarrekeningVestigingslandMaximale Rente 
Knab Kwartaal SparenNL0.8%Aanvragen >
Knab Flexibel SparenNL0.7%Aanvragen >
NIBC Direct InternetspaarrekeningNL0.6%Aanvragen >
Zwitserleven Internet SparenNL1%Niet aangesloten
Meer info
ABN Amro Royaal RekeningNL1.4%Niet aangesloten
Meer info
ABN Amro Vermogens SpaarrekeningNL1.4%Niet aangesloten
Meer info
Rabobank Periodesparen 90NL1.4%Niet aangesloten
Meer info
ING Bank Oranje SpaarrekeningNL1.4%Niet aangesloten
Meer info
ING Bank Spaarrekening voor UnicefNL1.4%Niet aangesloten
Meer info
Rabobank Periodesparen 30NL1.3%Niet aangesloten
Meer info
Aegon Eneco BronsparenNL1.25%Niet aangesloten
Meer info
Aegon Bank SpaarrekeningNL1.25%Niet aangesloten
Meer info
ABN Amro Direct KwartaalsparenNL1.1%Niet aangesloten
Meer info

Spaarrekeningen vergelijken om verrassingen te voorkomen

Spaarrekeningen vergelijken via Geld24Een van de voornaamste zaken waar je tijdens het spaarrekeningen vergelijken op moet letten is de rente, die je over je bedrag krijgt dat je spaart. Hoe hoger de rente, hoe meer voordeel voor jou. De reguliere spaarrekening (geen deposito) heeft doorgaans een rentepercentage van zo’n 1,10%. Banken die alle focus op rente leggen bieden soms een rentepercentage tot circa 1,60%. Hoe hoger het spaarbedrag, hoe gunstiger het is om te kiezen voor een bank met een hogere rente. Sommige banken bieden naast de spaarrente een bonusrente over een specifieke periode. Een deposito biedt soms hogere rentepercentages, echter heb je het nadeel dat je niet zomaar toegang tot je geld hebt.

Hoe zit het met de verplichte inleg?

Bij sommige banken moet je een minimaal bedrag inleggen om een spaarrekening te kunnen openen. Op dit vlak kan je ook goed vergelijken en zien welke bank het beste bij je past. Vaak is het een kwestie van afwegen; een bank met deze voorwaarde biedt daarentegen meestal een hogere rente. Het minimumbedrag kan variëren tussen 500 euro en wel 10.000 euro. Hoewel er niet bij alle reguliere spaarrekeningen een minimaal bedrag gestort hoeft te worden, is er bij een deposito vrijwel altijd sprake van een minimale inleg.

Kan ik zomaar geld opnemen?

Het kan voorkomen dat je een bedrag van je spaarrekening wilt opnemen. In dit opzicht is het spaarrekeningen vergelijken van de diverse aanbieders ook essentieel. Bij sommige spaarrekeningen betaal je namelijk transactiekosten of mis je (een gedeelte van) de bonusrente.

Een tegenrekening openen

De meeste banken stellen de eis dat je naast je spaarrekening een tegenrekening dient te openen. Een betaalrekening om geld op je spaarrekening te kunnen overmaken en visa versa. Sommige banken, waaronder de ABN Amro, verplichten je ertoe om de betaalrekening bij dezelfde bank te openen. Hier zitten ook nogal wat verschillen, let hier dus op tijdens het spaarrekeningen vergelijken.

Risico’s

Een van de minst risicovolle financiële handelingen: een spaarrekening openen, geld opzij

zetten en sparen met rente. De Nederlandsche Bank staat voor maximaal 100.000 euro garant op spaarrekeningen, zelfs als de desbetreffende bank failliet zou gaan. Een mogelijk risico is het openen van een buitenlandse spaarrekening met aantrekkelijke hoge rente. Als het tegenzit kun je veel geld verliezen.

Spaarrekeningen vergelijken doe je daarom met behulp van de vergelijkingstool van Geld24 die de diverse spaarrekeningen die ons land rijk is vergelijkt.

4.4/539 ratings