Minilening Aanvragen

Naast het doorlopend krediet of de persoonlijke lening is er de laatste tijd nog een leenvorm behoorlijk in opkomst. Dit is de minilening, een lening die ook wel bekend staat onder de naam flitslening. Het bedrag dat je met een minilening kunt lenen ligt meestal onder de €1000 en moet in een korte periode worden afgelost.

>> Bekijk hier de meest gekozen Minilening van 2024 <<
  Kenmerken Beoordeling  
Meest gekozenSaldodipje-logo Saldodipje Pluslening
 • Maximale 1e lening: € 1.000
 • Maximale lening: € 1.000
 • Maximale looptijd: 45 dagen
 • Storting binnen: 24 uur
+ Meer informatie
Saldodipje-logo Saldodipje Minilening
 • Maximale 1e lening: € 1.800
 • Maximale lening: € 1.800
 • Maximale looptijd: 62 dagen
 • Storting binnen: 24 uur
+ Meer informatie

TIP: Let tijdens het minilening aanvragen goed op de rente en de termijn waarop de minilening afgelost moet worden en doe je aanvraag bij meerdere aanbieders in verband met goedkeuring.

Als je even niet alle financiële middelen hebt om een bepaalde aankoop te kunnen doen zijn er meerdere opties die je kunt hebben. Als eerste kun je natuurlijk gewoon even wachten om meer geld te kunnen sparen of wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine wil kopen te kijken wanneer deze in de aanbieding komt, maar je kunt ook geld lenen. Geld lenen kan uitkomst bieden voor wie snel aan een beetje extra geld wil komen, zonder dat die hierdoor in de financiële problemen hoeft te komen. Vaak kiezen mensen voor een persoonlijke lening of een lening met doorlopend krediet, vooral wanneer het gaat om grote aanbestedingen zoals een gloednieuwe auto of om verbouwingen in of rondom het huis te kunnen realiseren. Maar niet altijd is deze grote lening met een lange looptijd even gunstig.

Het kan ook gebeuren dat je maar een klein geldbedrag nodig hebt en daardoor maar een klein bedrag wil kunnen lenen. Dit komt omdat je bijvoorbeeld net iets te weinig geld op je spaarrekening hebt staan of omdat je slechts iets wil kopen wat niet zo extreem duur is, maar je net even niet het geld ervoor ter beschikking hebt omdat bijvoorbeeld je salaris nog niet is gestort. Een minilening kan dan uitkomst bieden. Met deze lening kun je veel kleinere bedragen lenen dan met bijvoorbeeld een persoonlijke lening, terwijl je wel profiteert van dezelfde voordelen. Wil je weten of een minilening iets voor jou is? Lees dan hier wat de minilening precies inhoudt en hoe je deze het beste aan kunt vragen.

De minilening in het kort

De minilening is een kleine en korttijdige lening die je in kunt zetten wanneer je net even een extra liquide injectie nodig kunt hebben. Met een minilening leen je een laag bedrag, in de meeste gevallen tot maximaal 1500 euro, wat je kunt gebruiken voor zaken als de aanbetaling van een nieuw huishoudelijk apparaat of een leasecontract. Je krijgt het geld meteen tot je beschikking en daarna kost het je weinig moeite om de minilening weer terug te betalen.

Andere benamingen voor de minilening zijn ook wel flitslening en flitskrediet. Dit slaat op zowel het snelle afwerken van het contract en de beschikking tot je krediet als op het feit dat de looptijd hier veel korter is dan bij andere leningen. Waar je bij een persoonlijke lening nog jarenlang bezig bent met het afbetalen van de lening, is dit met een minilening meestal al afgerond binnen twee maanden, vaak zelfs maar één maand. De minilening is daarom niet alleen interessant voor mensen die slechts een klein beetje extra geld kunnen gebruiken, maar ook voor wie niet te lang aan een betalingsverplichting vast wil zitten.

Waarvoor is de minilening bedoeld?

Een minlening wordt vooral gebruikt voor de vergoeding van kleine tot middelgrote bestedingen die je op het moment moet doen, terwijl je mogelijk te weinig geld tot je beschikking hebt om dit te kunnen doen zonder in de financiële problemen te kunnen komen. Als voorbeeld benoemden we al dat je het geld van de minilening kunt gebruiken voor de aanbetaling van grotere aankopen als je net iets te weinig spaargeld opzij hebt kunnen schuiven of omdat je salaris nog niet is overgemaakt, maar de redenen kunnen sterk uiteenlopen.

Andere goede voorbeelden zijn onder andere de aanschafkosten voor producten die je nu moet hebben om verder te kunnen met je werk of studie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoolboeken, een laptop, speciale programma’s om opdrachten mee uit te kunnen voeren en ga zo maar door. Daarnaast is een minilening goed geschikt voor wanneer je een onverwachte kostenpost hebt die snel betaald moet worden. Zo valt een verkeersboete altijd op het verkeerde moment op de deurmat en krijgt je auto opeens een defect net nadat je langs bent geweest voor de periodieke keuring. Ook voor dit soort incidentele kosten kan een minilening gebruikt worden om alles te kunnen dekken.

Eigenlijk zitten er geen verplichtingen aan waarvoor je een minilening zou mogen gebruiken. Het is alleen wel verstandig om het geld te gebruiken voor specifieke doeleinden, waarvan je zicht hebt op hoeveel het gaat kosten en dat je zeker weet dat je de lening terug kunt betalen. Je kunt de minilening bijvoorbeeld ook gebruiken om je verloren geld in het casino terug te winnen, maar dit raden we ten strengste af, omdat je geen zekerheid hebt dat je het ook daadwerkelijk terug kunt betalen hierdoor.

Een Minilening Aanvragen, de voordelen

De reden dat de minilening steeds populairder wordt heeft te maken met een aantal voordelen die deze vorm van lenen aan de consument biedt. Een daarvan is de snelheid waarmee het geld op de rekening van de lener wordt gestort. Deze snelheid is er mede de reden van dat de minilening ook wel bekend staat als de flitslening. Binnen een paar dagen, maar soms ook binnen een paar minuten, heb je bij een afgesloten minilening de beschikking over het geld.

Een ander punt waardoor de minilening zeer populair is heeft te maken met het feit dat verstrekkers van een minilening niet altijd naar een eventuele BKR-registratie vragen. Hiermee zijn deze aanbieders één van de weinige spelers op de financiële markt niet altijd geen BKR-check uitvoeren bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. De verstrekker van de minilening heeft dus geen kennis van jouw financiële situatie. Voor veel mensen is dit een geruststellende gedachte tijdens het minilening aanvragen.

De nadelen van een minilening

Minilening aanvragen via Geld24.nl

Een nadeel van een minilening aanvragen kan de snelheid zijn waarmee je de lening kan afsluiten. Hoewel het heel handig is dat je het geld soms al in enkele minuten op je rekening hebt staan kan deze manier van werken er ook voor zorgen dat je een lening in een impuls afsluit. Zelfs als je op stel en sprong een lening nodig hebt is het daarom alsnog goed om eerst even over de consequenties na te denken voordat je de minilening definitief afsluit.

Een ander nadeel kan zijn dat de verstrekker bijna geen informatie van jou heeft omdat een minilening vaak per sms wordt afgesloten. Hierdoor kan de kredietverstrekker jou niet informeren over de beste optie in jouw persoonlijke situatie. En misschien is een minilening in jouw geval helemaal niet de beste optie…

Het laatste nadeel waar we je op wijzen heeft te maken met rente en aflossing. Een aflossingssom van een minilening is vaak vrij hoog omdat je het hele bedrag meestal binnen één maand terug moet betalen. daarnaast is er nog de rente, althans: officieel rekenen veel aanbieders van minileningen geen rente, maar noemen ze het extra bedrag “transactiekosten”. In feite komt het op hetzelfde neer: je betaalt uiteindelijk meer dan je krijgt.

Minileningen vergelijken

Speciaal bij minileningen is het een goed idee om eerst eens goed te kijken wat de verschillende aanbieders zoal voor je kunnen betekenen. De markt van minileningen is namelijk heel divers. Door goed te vergelijken kom je er achter welke kredietverstrekker voor jou de meest gunstige voorwaarden hanteert. Bij deze vergelijking is het vooral belangrijk om goed na te gaan hoe hoog de transactiekosten bij het afsluiten van een minilening zijn. Dit bedrag kan namelijk per aanbieder enorm verschillen. Het is logisch dat juist de transactiekosten bepalen hoe duur een minilening uiteindelijk wordt.

Pas op met het lenen van geld!

Tijdens het minilening aanvragen moet je er altijd goed op letten of het eigenlijk wel een goed idee is om dat te doen. Je moet natuurlijk je schulden wel kunnen blijven betalen. Bij de meeste minileningen kijk je samen met een financieel specialist naar de kosten en naar jouw mogelijkheden. Dit is bij een minilening echter niet het geval.

Juist daarom is het bij het minilening aanvragen belangrijk om zeker te weten dat je niet in de (financiële) problemen zal komen. Daar komt in het geval van de minilening aanvragen ook nog bij dat het bedrag inclusief de transactiekosten binnen een maand moet zijn terugbetaald. Je moet dus enorm zeker weten dat je met behulp van bijvoorbeeld je loon in staat bent om aan deze verplichtingen te voldoen.

Hoe sluit je een minilening af?

Een minilening aanvragen is simpeler dan het in eerste oogopslag zou kunnen lijken. Voor het grootste gedeelte hoef je maar een paar kleine stappen te verrichten en daarna heb je het geld meteen ter beschikking. De kredietverstrekker hoeft geen controle te doen naar je financiële situatie, waardoor je sneller een akkoord kunt krijgen voor deze lening dan bij andere leningen.

De eerste stap begint natuurlijk met het aanvragen zelf. Hiervoor ga je naar de website van de kredietverstrekker of naar een vergelijkingssite die meerdere aanbieders voor je kan vergelijken, om te bepalen welke het beste bij je past. Je kunt de minilening aanvragen door aan te geven welke bedrag je wilt lenen en met welke looptijd. Beide punten kun je meestal met een schuifbalkje heen en weer bewegen, zodat je precies kunt bepalen wat je wilt. Bij de meeste aanbieders kun je al een minilening afsluiten vanaf 100 euro tot een maximum van 1500 euro. De looptijd bedraagt in de meeste situaties tussen de 15 en 62 dagen, waardoor je meestal binnen twee maanden klaar bent met het afbetalen van de lening.

Wanneer je de leensom en looptijd hebt ingevuld, krijg je een voorstel van hoe de lening eruit gaat komen te zien. Hierin zie je of de door jou gekozen combinatie van geld en tijd mogelijk zijn en welke kosten deze met zich meedragen. Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je altijd nog spelen met de genoemde gegevens totdat je iets vindt dat wel passend is. Ben je dan wel tevreden, dan is het slechts drukken op akkoord en je verschijnt op een pagina waar je je gegevens in kunt vullen. Door deze gegevens op te sturen kan de kredietverstrekker jou een contract opsturen. Pas wanneer jij dit contract hebt ondertekend en teruggestuurd is de lening officieel afgesloten en krijg je zo snel mogelijk het geld op je rekening. De lening gaat dan volgens de afgesproken regels in op het moment dat het geld op je bankrekening is gestort.

Minileningen zijn beperkt beschikbaar

Vroeger konden minileningen afgesloten worden bij heel wat bedrijven. Tegenwoordig zijn er nog maar enkele financiële instellingen waar het mogelijk is om een minilening te krijgen. Dit komt onder andere door nieuwe wetten die werden opgesteld door de Nederlandse overheid en zelfs in sommige gevallen door rechtszaken.

Wat zijn de kosten van een minilening?

Iedere lening draagt kosten met zich mee. Dit komt omdat de kredietverstrekker werk moet verzetten om jouw lening tot stand te laten komen, plus de aanbieder moet zelf ook nog een beetje geld kunnen verdienen. De kosten van een minilening zijn onder andere de transactiekosten, het op orde stellen van het leencontract en de financiële administratie. Al deze kosten worden samengevoegd tot de rente van de minilening. Net als bij vrijwel ieder andere lening is de rente van een minilening een percentage van het geleende geldbedrag en blijft het vaststaan op een hoogte die vooraf met jou is besproken en terug is te vinden in je contract.

De rente betaal je af samen met de aflossing van de minilening. Omdat je een minilening snel afbetaalt doe je dit meestal in één of twee termijnen. Je betaalt dan per maand een deel of het volledige bedrag dat je hebt geleend inclusief de rente terug aan de geldverstrekker, zodat je niet naast je aflossing nog apart aan de rentekosten hoeft te denken. Onthoud dan ook dat wanneer je de minilening aanvraagt, je er rekening mee moet houden dat je dit bedrag kunt missen. Geld lenen dat je niet terug kan betalen kan namelijk zorgen voor financiële problemen. Omdat je kredietwaardigheid niet wordt gecontroleerd bij een minilening, zoals wel het geval is bij grotere leningen, moet je hier zelf op letten.

De rente van een minlening kan sterk variëren per lening. Dit komt omdat verschillende aanbieders verschillende voorwaarden hanteren en omdat de looptijd van deze lening zo kort is kunnen geldverstrekkers kijken hoe ze toch nog een lekker bedrag aan hun diensten kunnen verdienen. De rente van een minilening kan daarom een stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dit is iets dat je altijd mee moet nemen wanneer je verschillende minileningen met elkaar gaat vergelijken.

Mag iedereen een minilening aanvragen?

Bij grote en langdurige leningen wordt er een heel traject gestart om te kijken of jij wel in staat bent om de lening af te kunnen sluiten en daarna ook terug te betalen. Dit wordt gedaan aan de hand van kijken naar hoe hoog je inkomen is en of je ergens anders nog schulden hebt. Dit kan voor veel mensen een reden zijn waarom ze liever geen lening afsluiten, bijvoorbeeld omdat ze nog een lening ergens anders hebben lopen. Echter bij een minilening doen kredietaanbieders wat minder strikt.

Voor het aanvragen van een minilening kunnen kredietverstrekkers vragen om een loonstrookje, maar het is aan jou of je dit ook doorstuurt. Bij een minilening ben je namelijk niet verplicht om aan te tonen dat je kredietwaardig genoeg bent. Je kunt het doen om meer zekerheid te bieden en je kans om geld te krijgen te vergroten, maar het is geen verplichting. Daarnaast hoeft een geldschieter je gegevens niet op te halen, waardoor je vaste lasten en schulden geen betrekking kunnen hebben op of je wel of niet de lening aan mag vragen. Dit is ook een reden waarom de verwerking van je aanvraag zoveel sneller is bij een minilening. Ook is dit een van de redenen waarom veel mensen liever een minilening afsluiten dan een gewone lening.

Het enige wat belangrijk is om een minilening aan te vragen is dat je jezelf kunt legitimeren. Daarom wordt er bij je aanvraag altijd gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs. Dit mag een foto of scan zijn van je paspoort, ID-kaart of Nederlands rijbewijs. Dit is vooral zodat de kredietaanbieder weet met wie ze te maken hebben, dat je geen identiteitsfraude pleegt en dat ze er zeker van zijn dat je oud genoeg bent om te mogen lenen. In Nederland ligt de minimumleeftijd om te mogen lenen op 21 jaar.

Minilening zonder BKR

Een andere reden waarom mensen graag een minilening afsluiten, is omdat ze geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR. Het BKR is een instelling die bijhoudt welke leningen jij hebt lopen en of je je wel netjes aan de betalingseisen houdt. Wanneer je een groot geldbedrag leent wordt er gecontroleerd of je in het BKR-register staat en of je wel voldoet aan de voorwaarden. Dat je naam in het register staat betekent niet meteen dat je in de problemen zit, omdat als je gewoon netjes betaalt je een positieve registratie hebt en dan kunnen de geldverstrekkers het wel aandurven je de lening te geven. Maar wanneer je bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt opgebouwd, sta je negatief in het BKR-register en zullen de meeste kredietverstrekkers je aanvraag voor hun lening weigeren.

Wat is een minilening zonder bkr? Waarschijnlijk hebben de meeste mensen de afkorting BKR wel eens horen vallen. Meestal worden deze drie letters genoemd als het over lenen gaat. Maar wat is het BKR nu eigenlijk, en wat hebben ze met leningen te maken? Het BKR is het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Hier worden bijna alle kredieten geregistreerd die in Nederland worden afgesloten. Dit geldt voor creditcards, online aankopen die je pas later betaalt, persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Dat er een registratie plaatsvindt is niet zo bijzonder en al helemaal niet iets waar jij je druk over zou moeten maken. Dat wordt anders als je een negatieve aantekening krijgt van het BKR.

Minilening zonder BKR

Een negatieve aantekening houdt in dat je ergens een betalingsachterstand hebt opgelopen en dat wordt gezien door het BKR. Met de negatieve aantekening wordt er in feite gezegd: “dit is een onbetrouwbare consument”. Die opmerking is natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar helaas nemen veel financiële instellingen, bijvoorbeeld banken, deze opmerking van het BKR uiterst serieus. Het resultaat is dat een bank je geen persoonlijke lening of doorlopend krediet wil verstrekken als je een negatieve aantekening hebt.

Maar nu komen we bij de minilening zonder BKR! De minilening is namelijk zo ongeveer de enige lening die kan worden afgesloten zonder dat er een BKR-check plaatsvindt. Een minilening zonder bkr is namelijk kleiner dan 1000 euro en omdat er onder de 1000 euro geen wettelijke verplichting is om een check te doen gebeurt dit door de aanbieders van minileningen ook niet.

Minilening zonder BKR Aanvragen

Bij een minilening zonder BKR wordt er door de verstrekker dus nooit gevraagd naar jouw status bij het BKR, dus wanneer je geen negatieve BKR-registratie hebt wordt je niet anders behandeld dan iemand die dat wel heeft. Wat is dan de reden om toch een minilening aan te gaan terwijl je misschien bij jouw bank ook wel een lening kunt afsluiten? Die redenen kunnen divers zijn.

Bijvoorbeeld omdat je er niets voor voelt om je loonstrookje te laten zien als een bankmedewerker, of omdat je heel snel (binnen enkele minuten) een bedrag nodig hebt. Heb je geen haast en is het opgeven van wat privacy niet zo’n probleem dan ben je bij een bank meestal wel goedkoper uit. Waarschijnlijk is de reden dat je op deze pagina bent dan ook dat je gewoon helemaal geen BKR-check wilt hebben. En dat is wel het prettige van een minilening: de reden maakt niet uit, een BKR-check wordt hoe dan ook niet gedaan.

Minilening Aanvragen en een negatieve BKR Registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie dan kan de minilening dé manier zijn om toch geld te lenen. Bedragen die je met een persoonlijke lening bij een bank kunt lenen zijn wel veel groter dan de bedragen van een minilening, maar een persoonlijke lening zit er nu eenmaal dankzij de werknemers van het BKR niet in. Bedenk wel heel goed dat een minilening zonder BKR één van de duurdere leenvarianten is.

De transactiekosten die de verstrekker hanteert kunnen vrij fors zijn. Daarnaast geeft het feit dat je een negatieve BKR-registratie hebt al aan dat je minstens één keer in je leven moeite had om een krediet terug te betalen. Let er op dat dit niet gebeurt met je minilening want de kosten die er dan in rekening worden gebracht zijn echt heel hoog.

Er zijn enkele nadelen van de minilening genoemd, maar daar staan ook voordelen tegenover natuurlijk. Zo is de minilening zonder BKR vaak de enige manier om überhaupt geld te lenen met een negatieve BKR-registratie en daarnaast worden er helemaal geen vragen gesteld. Of je nu wel of niet in het systeem van het Bureau Kredietregistratie voorkomt maakt voor de verstrekker niet uit. Dat kan je dus lekker helemaal voor jezelf houden. En zeg nu zelf: privacy op dit gebied is ook wel wat waard.

Een Minilening zonder BKR registratie is mogelijk door goed te zoeken en minilening aanbieders met elkaar te vergelijken.

De beste minilening afsluiten

Er zijn niet zoveel aanbieders van minileningen als van gewone leningen. Dit komt omdat de minilening moet voldoen aan strenge eisen vanuit de overheid, waardoor veel aanbieders zijn verdwenen omdat deze niet aan de voorwaarden voldeden. Ook zijn veel banken sceptisch over de minilening met bijvoorbeeld de gemaakte kosten en moeite om de lening op te stellen en bieden zij deze daarom meestal niet aan. Je hebt dus de beste kans om een minilening af te sluiten bij een particuliere geldverstrekker.

Welke geldverstrekker het beste voor jouw leendoel is hangt volledig af van jouw situatie. De ene aanbieder kan wel een lagere rente hebben, maar een andere aanbieder heeft dan weer gunstigere voorwaarden. Het is daarom altijd aan te raden om eerst via een vergelijkingssite de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken om zo te bepalen welke aanbieder de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Op deze manier kies je altijd voor de beste optie die voor jou mogelijk is.

Meer informatie over de twee aanbieders die het meest gekozen worden: CashperFerratumSaldodipje.nl

Cashper

Wie snel over een relatief klein geldbedrag wil beschikken kan terecht bij Cashper of andere aanbieders van minileningen. Voordat u echter met één van de aanbiedende partijen in zee gaat is het goed om na te gaan welke risico’s u loopt. Geld lenen kost namelijk altijd geld en daarom moet u een minilening altijd op een verstandige manier afsluiten bij een kredietverstrekker die u kunt vertrouwen.

>> Let op: Cashper is niet langer actief in Nederland, klik hier voor de meest gekozen minilening van 2024 <<

Minilening aanvragen bij Cashper

Cashper.nl minileningen

Een aanbieder van minileningen in meerdere landen in Europa, waaronder Nederland, is Cashper. Cashper is een label van Novum Bank Ltd. en is in het bezit van een officiële bankvergunning. Cashper blinkt ten opzichte van veel van zijn concurrenten uit op het gebied van leningen met een laag bedrag.

Zo kan je bij Cashper een minilening afsluiten van slechts 50 euro. Dit is een voordeel want teveel lenen is nooit goed, en het bescheiden bedrag van slechts 50 euro kan u soms net uit de brand helpen. Overigens kunt u bij Cashper ook terecht voor een minilening van een iets hoger bedrag. Het maximale bedrag dat u kunt lenen bedraagt 1000 euro. in principe is het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende looptijden van de lening, namelijk 15 of 30 dagen. Vanaf een bedrag van 250 euro is slechts de looptijd van 30 dagen een mogelijkheid.

Voorwaarden minilening bij Cashper

Om een lening af te kunnen sluiten  zijn er een aantal voorwaarden waar u aan zal moeten voldoen. Ten eerste moet u de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt en ook moet u ingeschreven zijn in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) van een Nederlandse gemeente. Tenslotte verstrekt Cashper alleen leningen aan personen met een minimaal netto maandinkomen van 900 euro.

Minilening afsluiten en terugbetalen

Een minilening afsluiten bij deze kredietverstrekker moet, wanneer er voor het geleend wordt, online via de website geregeld worden. Wanneer u vervolgens als klant geregistreerd bent is het mogelijk om volgende minileningen via sms aan te vragen. Terugbetalen van de minilening inclusief de rente kan door gebruik te maken van iDEAL of IBAN. Daarbij moet u er wel goed op letten dat u de afgesproken termijnen goed in het oog houdt.

Ferratum

Een minilening aanvragen heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. Voordat het geld op uw rekening staat zijn er meestal al de nodige dagen verstreken. Dat kan vervelend zijn: zeker wanneer u het liefst zo snel mogelijk over een financiële oppepper moet kunnen beschikken. Zijn er dan geen mogelijkheden om binnen 24 uur over een lening van een paar honderd euro te beschikken? Jazeker wel! En één van die mogelijkheden wordt geboden door Ferratum.

>> Let op: Ferratum is niet langer actief in Nederland, klik hier voor de meest gekozen minilening van 2023 <<

Ferratum Group

Aanbieders van zogenaamde minileningen zijn vaak nogal dubieuze instellingen waarbij het voor de doorsnee lener niet zo eenvoudig is om erachter te komen hoe de onderneming in elkaar steekt. Ferratum is hier een prettige uitzondering op want deze financier staat bekend vanwege zijn transparantie. Oorspronkelijk is de Ferratum Group opgericht in Finland, en momenteel is deze kredietverstrekker Europees marktleider. Het feit dat Ferratum al sinds 2005 actief is geeft wel aan dat dit een betrouwbare aanbieder van minileningen is. Daarbij komt nog eens dat Ferratum sinds 2015 beursgenoteerd is aan de DAX in Frankfurt; een gegeven dat de betrouwbaarheid van dit bedrijf nog groter maakt.

Minilening met garantstelling

Om de minilening van twee kanten goed te laten verlopen (vanzelfsprekend wil deze aanbieder ook dat de lening weer wordt afbetaald) wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘garantiestelling’. U sluit een garantie af door bijvoorbeeld een familielid garant te laten staan. Wanneer u zelf niet de mogelijkheid hebt om terug te betalen wordt het uitstaande bedrag op de garantsteller (in dit geval dus het familielid) verhaald.

Wanneer u echter geen familieleden of vrienden garant wilt laten staan, bijvoorbeeld omdat u vindt dat zij niet hoeven te weten dat u geld leent, kunt u er voor kiezen om het bedrijf Global Guarantee garant te laten staan. Kiest u voor de optie om Global Guarantee garant te laten staan dan brengt deze onderneming een garantieprijs in rekening. Wanneer u een minilening afsluit bij Ferratum.nl kunt u tijdens het afsluitproces zien hoe hoog de garantieprijs is wanneer u Global Guarantee garant laat staan.

Spelregels minilening aanvragen bij Ferratum

De looptijd van de lening hangt bij Ferratum sterk samen met de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen. Wanneer u een relatief klein bedrag wilt lenen (bijvoorbeeld 100 euro) kunt u kiezen tussen een looptijd van 15 of 30 dagen. Wilt u 400 euro of meer lenen dan is een looptijd van 15 dagen niet meer mogelijk en bedraagt deze minimaal 30 dagen.

Bij een leenbedrag van 600 euro of meer bedraagt de looptijd sowieso 45 dagen. Leent u voor het eerst bij Ferratum dan kunt u ‘slechts’ het bedrag van 400 euro aanvragen. Let op! Een aanvraag van 400 euro betekent niet dat Ferratum u dit bedrag ook daadwerkelijk zal lenen. Bij een eerste aanvraag wordt er namelijk een kredietbeoordeling uitgevoerd waarbij het risico van overkreditering wordt uitgesloten.

Om het bankrekeningnummer te controleren maakt Ferratum 0,01 euro over als u een rekening bij ABN Amro hebt. Hebt u een rekening bij een andere bank dan moet u 0,01 euro overmaken voor het testen van uw bankrekening. Het aanvragen van de daadwerkelijke lening kan op de website van Ferratum waar u door een overzichtelijk stappenplan wordt geleid. In de meeste gevallen staat het geld in het geval van de eerste lening binnen 24 uur op uw bankrekening. Hebt u al vaker bij deze aanbieder geleend dan wordt de transactie meestal al binnen een half uur doorgevoerd. Uiteraard ligt het vervolgens aan de verwerkingstijd van uw bank binnen welke termijn u over het geld kunt beschikken.

>> Let op: Ferratum is niet langer actief in Nederland, klik hier voor de meest gekozen minilening van 2023 <<

Saldodipje

Waarom een minilening aanvragen bij Saldodipje?

Veel mensen komen het weleens tegen, misschien u ook wel: door onverwachte omstandigheden of tegenslag zit u even krap bij kas. Dat is natuurlijk heel vervelend. Vooral als er nog bepaalde (vaste) uitgaven moeten worden gedaan voordat het salaris weer is gestort. In dat soort situaties is het fijn als er even een soort van overbruggingsmogelijkheid is. En die mogelijkheid bestaat ook. Een zogenaamde flitslening kan u uit de brand helpen. En zo’n flitslening kan worden afgesloten bij Saldodipje.

Saldodipje minilening Saldodipje Minilening
 • Maximale 1e lening: € 600
 • Maximale lening: € 1500
 • Maximale looptijd: 62 dagen
 • Storting binnen: 24 uur
 • Verplichte BKR-controle
+ Meer informatie

Saldodipje flitslening: wat is het?

Saldodipje

Een flitslening is een relatief klein bedrag dat geleend kan worden en dat snel op de rekening van de aanvrager wordt overgeschreven. Bij veel aanbieders van minileningen gebeurt de overschrijving zelfs binnen 24 uur nadat de aanvraag is goedgekeurd. Ook Saldodipje.nl hanteert deze termijn. Een flitslening is dus echt een lening om snel een (onverwacht) financieel gat – of een saldodipje, zo u wilt – op korte termijn te repareren. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat een flitslening in een korte termijn en tegen een relatief hoge rente moet worden afgelost.

Wie, bijvoorbeeld bij Saldodipje, een flitslening afsluit moet dus wel zeker weten dat de lening op tijd kan worden afgelost en dat de gevraagde rente kan worden voldaan.

Wat kan ik lenen bij Saldodipje?

Aangezien Saldodipje een aanbieder van flitsleningen is kunt u uiteraard geld bij hen lenen. Maar hoeveel kunt u lenen bij Saldodipje? Dat ligt aan een aantal factoren. Sowieso kunnen mensen die voor het eerst een minilening aanvragen bij Saldodipje maximaal 400 euro lenen. In het vervolg is het maximale bedrag dat geleend kan worden 1500 euro. Overigens kan het voorkomen dat Saldodipje laat weten dat u het maximale bedrag (1500 euro) niet kan lenen in verband met uw kredietwaardigheid.

Beoordeling kredietwaardigheid

Omdat deze aanbieder natuurlijk zeker wil weten dat de lening kan worden afgelost wordt er door de organisatie een onderzoek ingesteld naar de kredietwaardigheid van de persoon die de lening aanvraagt. Aan de hand van de uitkomst van dat onderzoek wordt besloten of de aanvraag wordt goedgekeurd. Als extra zekerheid dat er aan de voorwaarden wordt voldaan is het noodzakelijk om een garantiestelling te regelen.

Dat kan op twee manieren. Ofwel kiest u voor een persoon die u kent (bijvoorbeeld een vriend of familielid), ofwel laat u een extern bedrijf garant staan. In dat laatste geval wordt de garantiestelling door Global Guarantee aangeboden. Dit bedrijf vraagt overigens wel een bepaald bedrag voor het regelen van de garantstelling. Houd er tijdens het minilening aanvragen dus rekening mee dat u dat bedrag ook kunt (en moet) betalen.

Nu vraagt u zich misschien af wat de reden kan zijn om met Global Guarantee in zee te gaan, het kost immers extra geld? Toch kan een garantstelling ‘van buitenaf’ behoorlijk prettig zijn. Veel mensen vinden het niet ideaal wanneer anderen uit hun omgeving te weten komen dat ze er financieel even wat minder goed voorstaan. En wanneer u bij het minilening aanvragen een bekende moet gaan vragen of diegene garant voor u wil staan is uw privacy op dat punt natuurlijk volledig naar de knoppen.

Terugbetalen bij Saldodipje

Een lening moet vanzelfsprekend worden terugbetaald. Anders is het ook geen lening maar een gift. Bij een flitslening is het zo dat u een relatief laag bedrag leent dat u binnen een behoorlijk korte termijn weer moet terugbetalen. Bij deze kredietverstrekker is dat niet anders. De looptijd van een flitslening bij Saldodipje is minimaal 15 dagen en maximaal 62 dagen. Tussen die twee uitersten kunt u zelf wat manoeuvreren, zodat u een looptijd aan kunt vragen waar u zich prettig bij voelt.

Overigens is het wel zo dat een hoog bedrag een langere minimale looptijd heeft dan een laag bedrag. Andersom geldt hetzelfde: leent u slechts 100 euro dan kunt u geen gebruikmaken van een maximale looptijd van 62 dagen.

Rente bij Saldodipje.nl

Zoals gebruikelijk bij een lening wordt u geacht rente over het geleende bedrag te betalen. Wanneer u de voorwaarden voor een lening bij dit bedrijf doorleest zal u het woord “rente” echter niet tegenkomen. Dat betekent vanzelfsprekend niet (hoe jammer dat ook is) dat u bij Saldodipje de beschikking kunt krijgen over een renteloze lening.

Het geval is namelijk dat er bij Saldodipje een andere term voor “rente” gebruikt wordt. Bij Saldodipje.nl wordt namelijk het begrip JKP gebruikt. JKP is een afkorting voor Jaarlijks Kostenpercentage. Het JKP is een bedrag dat niet alleen uit de rente bestaat die u moet betalen, maar uit ‘alle kosten berekend die u verplicht bent te maken in verband met de Leningsovereenkomst. 

Een minilening aanvragen kan vaak een manier zijn om op korte termijn over geld te beschikken maar houdt de toekomstige verplichtingen en kosten in je achterhoofd tijdens het aanvragen van je minilening.