Minilening Aanvragen

Minilening Aanvragen via Geld24.nl

Naast het doorlopend krediet of de persoonlijke lening is er de laatste tijd nog een leenvorm behoorlijk in opkomst. Dit is de minilening, een lening die ook wel bekend staat onder de naam flitslening. Het bedrag dat je met een minilening kunt lenen ligt meestal onder de €1000 en moet in een korte periode worden afgelost.

>> Bekijk hier de meest gekozen Minilening van 2020 <<
 ProductMax. 1e LeningMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Saldodipje (TIP)
* Meest gekozen
* Leningen van €100 tot €1500
€400€150062 Dagen24 UurAanvragen >
Ferratum

€800€150045 Dagen24 UurAanvragen >
Cashper€600€100030 Dagen7 DagenNiet beschikbaar
Meer info

Let tijdens het minilening aanvragen goed op de rente en de termijn waarop de minilening afgelost moet worden.

Een Minilening Aanvragen, de voordelen

De reden dat de minilening steeds populairder wordt heeft te maken met een aantal voordelen die deze vorm van lenen aan de consument biedt. Een daarvan is de snelheid waarmee het geld op de rekening van de lener wordt gestort. Deze snelheid is er mede de reden van dat de minilening ook wel bekend staat als de flitslening. Binnen een paar dagen, maar soms ook binnen een paar minuten, heb je bij een afgesloten minilening de beschikking over het geld.

Een ander punt waardoor de minilening zeer populair is heeft te maken met het feit dat verstrekkers van een minilening nooit naar een eventuele BKR-registratie vragen. Hiermee zijn deze aanbieders één van de weinige spelers op de financiële markt die geen BKR-check uitvoeren bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. De verstrekker van de minilening heeft dus geen kennis van jouw financiële situatie. Voor veel mensen is dit een geruststellende gedachte tijdens het minilening aanvragen.

De nadelen van een minilening

Minilening aanvragen via Geld24.nlEen nadeel van een minilening aanvragen kan de snelheid zijn waarmee je de lening kan afsluiten. Hoewel het heel handig is dat je het geld soms al in enkele minuten op je rekening hebt staan kan deze manier van werken er ook voor zorgen dat je een lening in een impuls afsluit. Zelfs als je op stel en sprong een lening nodig hebt is het daarom alsnog goed om eerst even over de consequenties na te denken voordat je de minilening definitief afsluit.

Een ander nadeel kan zijn dat de verstrekker bijna geen informatie van jou heeft omdat een minilening vaak per sms wordt afgesloten. Hierdoor kan de kredietverstrekker jou niet informeren over de beste optie in jouw persoonlijke situatie. En misschien is een minilening in jouw geval helemaal niet de beste optie…

Het laatste nadeel waar we je op wijzen heeft te maken met rente en aflossing. Een aflossingssom van een minilening is vaak vrij hoog omdat je het hele bedrag meestal binnen één maand terug moet betalen. daarnaast is er nog de rente, althans: officieel rekenen veel aanbieders van minileningen geen rente, maar noemen ze het extra bedrag “transactiekosten”. In feite komt het op hetzelfde neer: je betaalt uiteindelijk meer dan je krijgt.

Minileningen vergelijken

Speciaal bij minileningen is het een goed idee om eerst eens goed te kijken wat de verschillende aanbieders zoal voor je kunnen betekenen. De markt van minileningen is namelijk heel divers. Door goed te vergelijken kom je er achter welke kredietverstrekker voor jou de meest gunstige voorwaarden hanteert. Bij deze vergelijking is het vooral belangrijk om goed na te gaan hoe hoog de transactiekosten bij het afsluiten van een minilening zijn. Dit bedrag kan namelijk per aanbieder enorm verschillen. Het is logisch dat juist de transactiekosten bepalen hoe duur een minilening uiteindelijk wordt.

Pas op met het lenen van geld!

Tijdens het minilening aanvragen moet je er altijd goed op letten of het eigenlijk wel een goed idee is om dat te doen. Je moet natuurlijk je schulden wel kunnen blijven betalen. Bij de meeste minileningen kijk je samen met een financieel specialist naar de kosten en naar jouw mogelijkheden. Dit is bij een minilening echter niet het geval.

Juist daarom is het bij het minilening aanvragen belangrijk om zeker te weten dat je niet in de (financiële) problemen zal komen. Daar komt in het geval van de minilening aanvragen ook nog bij dat het bedrag inclusief de transactiekosten binnen een maand moet zijn terugbetaald. Je moet dus enorm zeker weten dat je met behulp van bijvoorbeeld je loon in staat bent om aan deze verplichtingen te voldoen.

Meer informatie over de twee aanbieders die het meest gekozen worden: CashperFerratumSaldodipje.nl

Een minilening aanvragen kan vaak een manier zijn om op korte termijn over geld te beschikken maar houdt de toekomstige verplichtingen en kosten in je achterhoofd tijdens het aanvragen van je minilening.

4.7/582 ratings