Minilening Aanvragen

Minilening Aanvragen via Geld24.nl

Naast het doorlopend krediet of de persoonlijke lening is er de laatste tijd nog een leenvorm behoorlijk in opkomst. Dit is de minilening, een lening die ook wel bekend staat onder de naam flitslening. Het bedrag dat je met een minilening kunt lenen ligt meestal onder de €1000 en moet in een korte periode worden afgelost.

>> Bekijk hier de meest gekozen Minilening van 2020 <<
 ProductMax. 1e LeningMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Ferratum (TIP)
* Meest gekozen
Aanvragen >
€600€150045 Dagen24 UurBekijken >
Saldodipje
Aanvragen >
€600€150062 Dagen24 UurBekijken >
Cashper€600€100030 Dagen7 DagenNiet beschikbaar

TIP: Let tijdens het minilening aanvragen goed op de rente en de termijn waarop de minilening afgelost moet worden en doe je aanvraag bij meerdere aanbieders in verband met goedkeuring.

Een Minilening Aanvragen, de voordelen

De reden dat de minilening steeds populairder wordt heeft te maken met een aantal voordelen die deze vorm van lenen aan de consument biedt. Een daarvan is de snelheid waarmee het geld op de rekening van de lener wordt gestort. Deze snelheid is er mede de reden van dat de minilening ook wel bekend staat als de flitslening. Binnen een paar dagen, maar soms ook binnen een paar minuten, heb je bij een afgesloten minilening de beschikking over het geld.

Een ander punt waardoor de minilening zeer populair is heeft te maken met het feit dat verstrekkers van een minilening nooit naar een eventuele BKR-registratie vragen. Hiermee zijn deze aanbieders één van de weinige spelers op de financiële markt die geen BKR-check uitvoeren bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. De verstrekker van de minilening heeft dus geen kennis van jouw financiële situatie. Voor veel mensen is dit een geruststellende gedachte tijdens het minilening aanvragen.

De nadelen van een minilening

Minilening aanvragen via Geld24.nlEen nadeel van een minilening aanvragen kan de snelheid zijn waarmee je de lening kan afsluiten. Hoewel het heel handig is dat je het geld soms al in enkele minuten op je rekening hebt staan kan deze manier van werken er ook voor zorgen dat je een lening in een impuls afsluit. Zelfs als je op stel en sprong een lening nodig hebt is het daarom alsnog goed om eerst even over de consequenties na te denken voordat je de minilening definitief afsluit.

Een ander nadeel kan zijn dat de verstrekker bijna geen informatie van jou heeft omdat een minilening vaak per sms wordt afgesloten. Hierdoor kan de kredietverstrekker jou niet informeren over de beste optie in jouw persoonlijke situatie. En misschien is een minilening in jouw geval helemaal niet de beste optie…

Het laatste nadeel waar we je op wijzen heeft te maken met rente en aflossing. Een aflossingssom van een minilening is vaak vrij hoog omdat je het hele bedrag meestal binnen één maand terug moet betalen. daarnaast is er nog de rente, althans: officieel rekenen veel aanbieders van minileningen geen rente, maar noemen ze het extra bedrag “transactiekosten”. In feite komt het op hetzelfde neer: je betaalt uiteindelijk meer dan je krijgt.

Minileningen vergelijken

Speciaal bij minileningen is het een goed idee om eerst eens goed te kijken wat de verschillende aanbieders zoal voor je kunnen betekenen. De markt van minileningen is namelijk heel divers. Door goed te vergelijken kom je er achter welke kredietverstrekker voor jou de meest gunstige voorwaarden hanteert. Bij deze vergelijking is het vooral belangrijk om goed na te gaan hoe hoog de transactiekosten bij het afsluiten van een minilening zijn. Dit bedrag kan namelijk per aanbieder enorm verschillen. Het is logisch dat juist de transactiekosten bepalen hoe duur een minilening uiteindelijk wordt.

Pas op met het lenen van geld!

Tijdens het minilening aanvragen moet je er altijd goed op letten of het eigenlijk wel een goed idee is om dat te doen. Je moet natuurlijk je schulden wel kunnen blijven betalen. Bij de meeste minileningen kijk je samen met een financieel specialist naar de kosten en naar jouw mogelijkheden. Dit is bij een minilening echter niet het geval.

Juist daarom is het bij het minilening aanvragen belangrijk om zeker te weten dat je niet in de (financiële) problemen zal komen. Daar komt in het geval van de minilening aanvragen ook nog bij dat het bedrag inclusief de transactiekosten binnen een maand moet zijn terugbetaald. Je moet dus enorm zeker weten dat je met behulp van bijvoorbeeld je loon in staat bent om aan deze verplichtingen te voldoen.

Minileningen zijn beperkt beschikbaar

Vroeger konden minileningen afgesloten worden bij heel wat bedrijven. Tegenwoordig zijn er nog maar enkele financiële instellingen waar het mogelijk is om een minilening te krijgen. Dit komt onder andere door nieuwe wetten die werden opgesteld door de Nederlandse overheid en zelfs in sommige gevallen door rechtszaken.

Minilening zonder BKR

Wat is een minilening zonder bkr? Waarschijnlijk hebben de meeste mensen de afkorting BKR wel eens horen vallen. Meestal worden deze drie letters genoemd als het over lenen gaat. Maar wat is het BKR nu eigenlijk, en wat hebben ze met leningen te maken? Het BKR is het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Hier worden bijna alle kredieten geregistreerd die in Nederland worden afgesloten. Dit geldt voor creditcards, online aankopen die je pas later betaalt, persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Dat er een registratie plaatsvindt is niet zo bijzonder en al helemaal niet iets waar jij je druk over zou moeten maken. Dat wordt anders als je een negatieve aantekening krijgt van het BKR.

Minilening zonder BKREen negatieve aantekening houdt in dat je ergens een betalingsachterstand hebt opgelopen en dat wordt gezien door het BKR. Met de negatieve aantekening wordt er in feite gezegd: “dit is een onbetrouwbare consument”. Die opmerking is natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar helaas nemen veel financiële instellingen, bijvoorbeeld banken, deze opmerking van het BKR uiterst serieus. Het resultaat is dat een bank je geen persoonlijke lening of doorlopend krediet wil verstrekken als je een negatieve aantekening hebt.

Maar nu komen we bij de minilening zonder BKR! De minilening is namelijk zo ongeveer de enige lening die kan worden afgesloten zonder dat er een BKR-check plaatsvindt. Een minilening zonder bkr is namelijk kleiner dan 1000 euro en omdat er onder de 1000 euro geen wettelijke verplichting is om een check te doen gebeurt dit door de aanbieders van minileningen ook niet.

Minilening zonder BKR Aanvragen

Bij een minilening zonder BKR wordt er door de verstrekker dus nooit gevraagd naar jouw status bij het BKR, dus wanneer je geen negatieve BKR-registratie hebt wordt je niet anders behandeld dan iemand die dat wel heeft. Wat is dan de reden om toch een minilening aan te gaan terwijl je misschien bij jouw bank ook wel een lening kunt afsluiten? Die redenen kunnen divers zijn.

Bijvoorbeeld omdat je er niets voor voelt om je loonstrookje te laten zien als een bankmedewerker, of omdat je heel snel (binnen enkele minuten) een bedrag nodig hebt. Heb je geen haast en is het opgeven van wat privacy niet zo’n probleem dan ben je bij een bank meestal wel goedkoper uit. Waarschijnlijk is de reden dat je op deze pagina bent dan ook dat je gewoon helemaal geen BKR-check wilt hebben. En dat is wel het prettige van een minilening: de reden maakt niet uit, een BKR-check wordt hoe dan ook niet gedaan.

Minilening Aanvragen en een negatieve BKR Registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie dan kan de minilening dé manier zijn om toch geld te lenen. Bedragen die je met een persoonlijke lening bij een bank kunt lenen zijn wel veel groter dan de bedragen van een minilening, maar een persoonlijke lening zit er nu eenmaal dankzij de werknemers van het BKR niet in. Bedenk wel heel goed dat een minilening zonder BKR één van de duurdere leenvarianten is.

De transactiekosten die de verstrekker hanteert kunnen vrij fors zijn. Daarnaast geeft het feit dat je een negatieve BKR-registratie hebt al aan dat je minstens één keer in je leven moeite had om een krediet terug te betalen. Let er op dat dit niet gebeurt met je minilening want de kosten die er dan in rekening worden gebracht zijn echt heel hoog.

Er zijn enkele nadelen van de minilening genoemd, maar daar staan ook voordelen tegenover natuurlijk. Zo is de minilening zonder BKR vaak de enige manier om überhaupt geld te lenen met een negatieve BKR-registratie en daarnaast worden er helemaal geen vragen gesteld. Of je nu wel of niet in het systeem van het Bureau Kredietregistratie voorkomt maakt voor de verstrekker niet uit. Dat kan je dus lekker helemaal voor jezelf houden. En zeg nu zelf: privacy op dit gebied is ook wel wat waard.

Een Minilening zonder BKR registratie is mogelijk door goed te zoeken en minilening aanbieders met elkaar te vergelijken.

Meer informatie over de twee aanbieders die het meest gekozen worden: CashperFerratumSaldodipje.nl

Cashper

Wie snel over een relatief klein geldbedrag wil beschikken kan terecht bij Cashper of andere aanbieders van minileningen. Voordat u echter met één van de aanbiedende partijen in zee gaat is het goed om na te gaan welke risico’s u loopt. Geld lenen kost namelijk altijd geld en daarom moet u een minilening altijd op een verstandige manier afsluiten bij een kredietverstrekker die u kunt vertrouwen.

>> Let op: Cashper is niet langer actief in Nederland, klik hier voor de meest gekozen minilening van 2020 <<

Minilening aanvragen bij Cashper

Cashper.nl minileningenEen aanbieder van minileningen in meerdere landen in Europa, waaronder Nederland, is Cashper. Cashper is een label van Novum Bank Ltd. en is in het bezit van een officiële bankvergunning. Cashper blinkt ten opzichte van veel van zijn concurrenten uit op het gebied van leningen met een laag bedrag.

Zo kan je bij Cashper een minilening afsluiten van slechts 50 euro. Dit is een voordeel want teveel lenen is nooit goed, en het bescheiden bedrag van slechts 50 euro kan u soms net uit de brand helpen. Overigens kunt u bij Cashper ook terecht voor een minilening van een iets hoger bedrag. Het maximale bedrag dat u kunt lenen bedraagt 1000 euro. in principe is het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende looptijden van de lening, namelijk 15 of 30 dagen. Vanaf een bedrag van 250 euro is slechts de looptijd van 30 dagen een mogelijkheid.

Voorwaarden minilening bij Cashper

Om een lening af te kunnen sluiten  zijn er een aantal voorwaarden waar u aan zal moeten voldoen. Ten eerste moet u de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt en ook moet u ingeschreven zijn in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) van een Nederlandse gemeente. Tenslotte verstrekt Cashper alleen leningen aan personen met een minimaal netto maandinkomen van 900 euro.

Minilening afsluiten en terugbetalen

Een minilening afsluiten bij deze kredietverstrekker moet, wanneer er voor het geleend wordt, online via de website geregeld worden. Wanneer u vervolgens als klant geregistreerd bent is het mogelijk om volgende minileningen via sms aan te vragen. Terugbetalen van de minilening inclusief de rente kan door gebruik te maken van iDEAL of IBAN. Daarbij moet u er wel goed op letten dat u de afgesproken termijnen goed in het oog houdt.

Ferratum

Een minilening aanvragen heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. Voordat het geld op uw rekening staat zijn er meestal al de nodige dagen verstreken. Dat kan vervelend zijn: zeker wanneer u het liefst zo snel mogelijk over een financiële oppepper moet kunnen beschikken. Zijn er dan geen mogelijkheden om binnen 24 uur over een lening van een paar honderd euro te beschikken? Jazeker wel! En één van die mogelijkheden wordt geboden door Ferratum.

 ProductMax. 1e LeningMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Ferratum minilening€400€80045 Dagen24 UurAanvragen >

Ferratum Group

Ferratum.nl minileningenAanbieders van zogenaamde minileningen zijn vaak nogal dubieuze instellingen waarbij het voor de doorsnee lener niet zo eenvoudig is om erachter te komen hoe de onderneming in elkaar steekt. Ferratum is hier een prettige uitzondering op want deze financier staat bekend vanwege zijn transparantie. Oorspronkelijk is de Ferratum Group opgericht in Finland, en momenteel is deze kredietverstrekker Europees marktleider. Het feit dat Ferratum al sinds 2005 actief is geeft wel aan dat dit een betrouwbare aanbieder van minileningen is. Daarbij komt nog eens dat Ferratum sinds 2015 beursgenoteerd is aan de DAX in Frankfurt; een gegeven dat de betrouwbaarheid van dit bedrijf nog groter maakt.

Minilening met garantstelling

Om de minilening van twee kanten goed te laten verlopen (vanzelfsprekend wil deze aanbieder ook dat de lening weer wordt afbetaald) wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘garantiestelling’. U sluit een garantie af door bijvoorbeeld een familielid garant te laten staan. Wanneer u zelf niet de mogelijkheid hebt om terug te betalen wordt het uitstaande bedrag op de garantsteller (in dit geval dus het familielid) verhaald.

Wanneer u echter geen familieleden of vrienden garant wilt laten staan, bijvoorbeeld omdat u vindt dat zij niet hoeven te weten dat u geld leent, kunt u er voor kiezen om het bedrijf Global Guarantee garant te laten staan. Kiest u voor de optie om Global Guarantee garant te laten staan dan brengt deze onderneming een garantieprijs in rekening. Wanneer u een minilening afsluit bij Ferratum.nl kunt u tijdens het afsluitproces zien hoe hoog de garantieprijs is wanneer u Global Guarantee garant laat staan.

Spelregels minilening aanvragen bij Ferratum

De looptijd van de lening hangt bij Ferratum sterk samen met de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen. Wanneer u een relatief klein bedrag wilt lenen (bijvoorbeeld 100 euro) kunt u kiezen tussen een looptijd van 15 of 30 dagen. Wilt u 400 euro of meer lenen dan is een looptijd van 15 dagen niet meer mogelijk en bedraagt deze minimaal 30 dagen.

Bij een leenbedrag van 600 euro of meer bedraagt de looptijd sowieso 45 dagen. Leent u voor het eerst bij Ferratum dan kunt u ‘slechts’ het bedrag van 400 euro aanvragen. Let op! Een aanvraag van 400 euro betekent niet dat Ferratum u dit bedrag ook daadwerkelijk zal lenen. Bij een eerste aanvraag wordt er namelijk een kredietbeoordeling uitgevoerd waarbij het risico van overkreditering wordt uitgesloten.

Om het bankrekeningnummer te controleren maakt Ferratum 0,01 euro over als u een rekening bij ABN Amro hebt. Hebt u een rekening bij een andere bank dan moet u 0,01 euro overmaken voor het testen van uw bankrekening. Het aanvragen van de daadwerkelijke lening kan op de website van Ferratum waar u door een overzichtelijk stappenplan wordt geleid. In de meeste gevallen staat het geld in het geval van de eerste lening binnen 24 uur op uw bankrekening. Hebt u al vaker bij deze aanbieder geleend dan wordt de transactie meestal al binnen een half uur doorgevoerd. Uiteraard ligt het vervolgens aan de verwerkingstijd van uw bank binnen welke termijn u over het geld kunt beschikken.

Saldodipje

Waarom een minilening aanvragen bij Saldodipje?

Veel mensen komen het weleens tegen, misschien u ook wel: door onverwachte omstandigheden of tegenslag zit u even krap bij kas. Dat is natuurlijk heel vervelend. Vooral als er nog bepaalde (vaste) uitgaven moeten worden gedaan voordat het salaris weer is gestort. In dat soort situaties is het fijn als er even een soort van overbruggingsmogelijkheid is. En die mogelijkheid bestaat ook. Een zogenaamde flitslening kan u uit de brand helpen. En zo’n flitslening kan worden afgesloten bij Saldodipje.

 ProductMax. 1e LeningMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Saldodipje
* Geen BKR-toetsing
€400€150062 Dagen24 UurAanvragen >

Saldodipje flitslening: wat is het?

SaldodipjeEen flitslening is een relatief klein bedrag dat geleend kan worden en dat snel op de rekening van de aanvrager wordt overgeschreven. Bij veel aanbieders van minileningen gebeurt de overschrijving zelfs binnen 24 uur nadat de aanvraag is goedgekeurd. Ook Saldodipje.nl hanteert deze termijn. Een flitslening is dus echt een lening om snel een (onverwacht) financieel gat – of een saldodipje, zo u wilt – op korte termijn te repareren. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat een flitslening in een korte termijn en tegen een relatief hoge rente moet worden afgelost.

Wie, bijvoorbeeld bij Saldodipje, een flitslening afsluit moet dus wel zeker weten dat de lening op tijd kan worden afgelost en dat de gevraagde rente kan worden voldaan.

Wat kan ik lenen bij Saldodipje?

Aangezien Saldodipje een aanbieder van flitsleningen is kunt u uiteraard geld bij hen lenen. Maar hoeveel kunt u lenen bij Saldodipje? Dat ligt aan een aantal factoren. Sowieso kunnen mensen die voor het eerst een minilening aanvragen bij Saldodipje maximaal 400 euro lenen. In het vervolg is het maximale bedrag dat geleend kan worden 1500 euro. Overigens kan het voorkomen dat Saldodipje laat weten dat u het maximale bedrag (1500 euro) niet kan lenen in verband met uw kredietwaardigheid.

Beoordeling kredietwaardigheid

Omdat deze aanbieder natuurlijk zeker wil weten dat de lening kan worden afgelost wordt er door de organisatie een onderzoek ingesteld naar de kredietwaardigheid van de persoon die de lening aanvraagt. Aan de hand van de uitkomst van dat onderzoek wordt besloten of de aanvraag wordt goedgekeurd. Als extra zekerheid dat er aan de voorwaarden wordt voldaan is het noodzakelijk om een garantiestelling te regelen.

Dat kan op twee manieren. Ofwel kiest u voor een persoon die u kent (bijvoorbeeld een vriend of familielid), ofwel laat u een extern bedrijf garant staan. In dat laatste geval wordt de garantiestelling door Global Guarantee aangeboden. Dit bedrijf vraagt overigens wel een bepaald bedrag voor het regelen van de garantstelling. Houd er tijdens het minilening aanvragen dus rekening mee dat u dat bedrag ook kunt (en moet) betalen.

Nu vraagt u zich misschien af wat de reden kan zijn om met Global Guarantee in zee te gaan, het kost immers extra geld? Toch kan een garantstelling ‘van buitenaf’ behoorlijk prettig zijn. Veel mensen vinden het niet ideaal wanneer anderen uit hun omgeving te weten komen dat ze er financieel even wat minder goed voorstaan. En wanneer u bij het minilening aanvragen een bekende moet gaan vragen of diegene garant voor u wil staan is uw privacy op dat punt natuurlijk volledig naar de knoppen.

Terugbetalen bij Saldodipje

Een lening moet vanzelfsprekend worden terugbetaald. Anders is het ook geen lening maar een gift. Bij een flitslening is het zo dat u een relatief laag bedrag leent dat u binnen een behoorlijk korte termijn weer moet terugbetalen. Bij deze kredietverstrekker is dat niet anders. De looptijd van een flitslening bij Saldodipje is minimaal 15 dagen en maximaal 62 dagen. Tussen die twee uitersten kunt u zelf wat manoeuvreren, zodat u een looptijd aan kunt vragen waar u zich prettig bij voelt.

Overigens is het wel zo dat een hoog bedrag een langere minimale looptijd heeft dan een laag bedrag. Andersom geldt hetzelfde: leent u slechts 100 euro dan kunt u geen gebruikmaken van een maximale looptijd van 62 dagen.

Rente bij Saldodipje.nl

Zoals gebruikelijk bij een lening wordt u geacht rente over het geleende bedrag te betalen. Wanneer u de voorwaarden voor een lening bij dit bedrijf doorleest zal u het woord “rente” echter niet tegenkomen. Dat betekent vanzelfsprekend niet (hoe jammer dat ook is) dat u bij Saldodipje de beschikking kunt krijgen over een renteloze lening.

Het geval is namelijk dat er bij Saldodipje een andere term voor “rente” gebruikt wordt. Bij Saldodipje.nl wordt namelijk het begrip JKP gebruikt. JKP is een afkorting voor Jaarlijks Kostenpercentage. Het JKP is een bedrag dat niet alleen uit de rente bestaat die u moet betalen, maar uit ‘alle kosten berekend die u verplicht bent te maken in verband met de Leningsovereenkomst. 

Een minilening aanvragen kan vaak een manier zijn om op korte termijn over geld te beschikken maar houdt de toekomstige verplichtingen en kosten in je achterhoofd tijdens het aanvragen van je minilening.