Creditcard Online

Cashback op creditcards wordt gebruikelijker

Cashback op creditcards wordt gebruikelijker

Leestijd: 2 minuten

Online shoppen en cashback horen tegenwoordig bij elkaar. Het is het aanbieden van cash wanneer je een aankoop op een bepaalde manier doet, is natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Daar springen creditcardmaatschappijen dan ook meer en meer op in. Het is bijvoorbeeld zo dat AmEx al met de eerste echte Cashback Creditcard op de markt wil komen. Daardoor doet het tests in Australië. Daar geeft het consumenten een percentage van het aankoopbedrag terug, maar biedt het ook andere extra’s. Dit betekent dus dat er op termijn het nodige voordeel uit te halen kan zijn.

Lees meer

Ouderen kiezen niet altijd voor creditcard online

Ouderen kiezen niet altijd voor creditcard online

Leestijd: 2 minuten

Online bestellingen doen is momenteel populairder dan ooit. Zeker ook door de situatie waarin de wereld verkeert. Het is dus voor veel meer doelgroepen dan ooit ook de manier waarop aankopen en boodschappen worden gedaan. Daardoor lijken ook veel betaalmethodes flink te groeien momenteel. Opvallend daarbij is de manier waarop met de creditcard wordt omgesprongen. Of juist niet wordt omgesprongen, in sommige doelgroepen. Het is interessant om te zien welke mogelijkheden precies worden gekozen door verschillende groepen. Vooral waar het gaat om de creditcard is een groep opvallend geremd.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Leestijd: 2 minutenEen creditcard is erg handig. Niet alleen in het buitenland, maar ook bij het doen van online aankopen. En soms heb je een creditcard nodig om een auto te kunnen huren. Een ‘gewone’ creditcard heeft een bestedingslimiet. Dit bedrag kun je uitgeven en betaal je al naar gelang de afspraken die je hebt gemaakt met de creditcardmaatschappij in één keer of in termijnen terug. Maar er zijn ook zogenaamde prepaid creditcards. Hiermee kun je alleen aankopen doen als je er vooraf geld op hebt gestort. Zo’n prepaid card heeft zeker voordelen.

Lees meer

iDEAL

Openstaand creditcardsaldo betalen met iDEAL

Leestijd: 2 minutenOver het algemeen is de kans dat u maandelijks prima uitkomt het maximaal op te nemen bedrag op uw creditcard vrij groot. Toch zal u de eerste niet zijn die daar in de zomermaanden wat problemen mee ondervindt. Op vakantie – met name in het buitenland – wordt een creditcard over het algemeen gretig gebruikt met als resultaat dat de limiet van uw creditcard snel in zicht komt. Dat is natuurlijk vervelend wanneer u net van plan bent om in een schilderachtig plaatsje even een terrasje te pikken of lekker wilt gaan eten. Voor de mensen die deze frustratie herkennen is er sinds kort een oplossing. Wanneer de bestedingslimiet bijna bereikt is kunt u tussentijds een extra betaling doen door gebruik te maken van iDEAL. Een voorwaarde: u moet wel in het bezit zijn van een creditcard uitgegeven door ICS. Maar aangezien dit de grootste uitgever in Nederland is zit die kans er dik in.

Lees meer

Creditcard bij American Express? De belastingdienst komt langs!

Creditcard bij American Express? De belastingdienst komt langs!

Leestijd: 2 minuten

Wie een creditcard in zijn of haar bezit heeft gebruikt deze kaart in combinatie met een bankrekening waar de creditcard aan gekoppeld is. Dat is op zich geen nieuws, want zo werken creditcards nu eenmaal. Dat Nederlanders die een creditcard hebben, of in elk hadden (tussen 2009 en 2016), bij de Amerikaanse creditcardaanbieder American Express op de radar van de Amerikaanse belastingdienst zijn beland is wél nieuws.

Op zich hoeft u zich echter niet druk te maken wanneer u zich in deze groep klanten van American Express bevindt. Wanneer u keurig aan de wetgeving met betrekking tot financiële transacties hebt voldaan is er niets aan de hand. Bent u echter wat slordig omgegaan met het afdragen van belasting dan kan het met betrekking tot de Amerikaanse fiscus nog weleens “interessant” worden, om het maar eens eufemistisch uit te drukken…

Lees meer

Hoe werkt een creditcard?

Hoe werkt een creditcard?

Leestijd: 2 minuten

Hoe een creditcard in grote lijnen werkt weten de meeste mensen wel. Met een creditcard kunt u aankopen doen die u pas later definitief betaalt. U koopt dus op krediet; dat verklaart direct ook de naam “creditcard”. Uiteraard is deze omschrijving van de werking van een creditcard wel erg summier. Een wat uitgebreidere uitleg is beslist geen overbodige luxe wanneer u gebruikmaakt van een creditcard of overweegt om een creditcard aan te vragen.

Lees meer