Saxo Bank

Saxobank Beleggen

Saxo Bank is oorspronkelijk opgericht in Denemarken als een Deense bank, maar momenteel wereldwijd actief. Doordat deze belegginsbank in Denemarken gevestigd is valt Saxo Bank onder de strenge Europese wet- en regelgeving (EU-regels). Dat is voor de klanten van Saxo Bank een extra ingebouwde zekerheid. Benieuwd welke beleggingsmogelijkheden er voor u zijn wanneer u kiest voor deze broker? We geven een kleine selectie van de diensten die Saxobank aanbiedt.

Beleggen bij Saxo of ergens anders? Klik en vergelijk

Dat de financiële markt over grenzen heen kijkt en steeds internationaler wordt is voor de Nederlandse belegger een mooi gegeven. Het biedt namelijk kansen. Kansen om te kiezen uit een groter aanbod financiële dienstverleners, bijvoorbeeld op het gebied van beleggen. Een voorbeeld van een bekende buitenlandse speler die tegenwoordig voor Nederlandse beleggers een interessante partner kan zijn is Saxo Bank.

Saxo Bank handel in aandelen

Beleggen bij Saxo BankSaxo Bank is een enorm grote speler als het aankomt op beleggingen. Op de platformen van deze onderneming zijn zo’n 30.000 financiële instrumenten beschikbaar. Te veel om op te noemen, maar het geeft wel aan dat ze bij Saxo Bank weten waar ze mee bezig zijn. de meest gebruikelijke vorm van beleggen is voor de meeste particuliere beleggers nog steeds de handel in aandelen.

Vanzelfsprekend biedt deze online broker u op dit punt dus alle mogelijkheden. Belegt u via Saxo bank in aandelen dan hebt u de keuze uit een kleine 20.000 aandelen uit allerlei werelddelen. Of u nu wilt beleggen op de NYSE, AEX of bijvoorbeeld de Zwitserse beurs, u bepaalt de inhoud van uw beleggingsportefeuille. Bent u als belegger zeer actief (meer dan 100 transacties per maand) dan krijgt u van Saxo Bank een aantrekkelijke kortring op de toch al scherpe transactietarieven.

CFD’s, Opties en ETF,s

Zoals gezegd biedt dit bedrijf een grote hoeveelheid beleggingsmogelijkheden aan. bent u geïnteresseerd in beleggen in opties, CFD’s (Contract for Differences) of ETF’s (Indextrackers) dan is dat bij Saxobank zo geregeld. De handel in ETF’s gaat bij Saxobank gepaard met een lage kostenstructuur, en doordat de ETF’s de benchmark volgen in plaats van proberen te overtreffen blijven de risico’s relatief laag en zeker aanvaardbaar. Wie liever een relatief hoog risico accepteert (met kans op een hoger rendement) kiest eerder voor handel in CFD’s. Saxo Bank biedt CFD’s aan voor aandelen, aandelenindices, vreemde valuta en grondstoffen. De mogelijkheden zijn dus enorm. Vanzelfsprekend is er voor de optiebeleggers ook voldoende mogelijk bij deze Deense broker.

Saxo Bank Academy

Saxo geeft zijn klanten niet alleen de tools om snel en effectief te kunnen handelen, deze broker gaat verder. Zo is er de zogenaamde Saxo Academy waar de klanten vaardigheden en kennis over beleggen in de meest brede zin van het woord op kunnen doen. Het lesmateriaal waar klanten gebruik van kunnen maken bestaat onder andere uit video’s en cursussen die worden ontwikkeld door de experts die deze broker zelf in huis heeft. Uiteraard kan de Academy gecombineerd worden met de zogenoemde “Saxo Bank Insights”. Deze Insights zijn bespiegelingen en analyses die door strategen van Saxo worden gepubliceerd en die gaan over de actuele ontwikkelingen op de beurs en in de financiële wereld.

4.3/525 ratings