Plus500 Review

Plus500 is een online handelsplatform voor CFD's (Contracts for Difference) dat sinds 2008 actief is.

Het platform is populair onder beleggers vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide aanbod van handelsinstrumenten.

In deze review zullen we onze persoonlijke ervaringen met Plus500 delen en kijken of het platform betrouwbaar is om in te investeren.

Belangrijke Punten van deze Plus500 review

 • Plus500 is een gebruiksvriendelijk handelsplatform voor CFD's met een breed aanbod van handelsinstrumenten.
 • Het platform biedt snelle uitvoering van transactie, veel educatief materiaal en goede ondersteuning.
 • Onze persoonlijke ervaringen met Plus500 zijn positief en het platform is betrouwbaar.

Platformoverzicht van deze cfd broker

Gebruikersinterface

Plus500 is een van de bekendste cfd brokers die zich onderscheidt door zijn gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface. Als je begint met het verkennen van het platform, zul je merken dat alle benodigde opties en functies gemakkelijk te vinden zijn.

Binnen het platform heb je toegang tot meer dan 2800 CFD-instrumenten en 2700 aandelen. Naast de vele producten zijn er ook uitgebreide mogelijkheden voor technische analyse zoals grafieken met aanpasbare tijdframes en indicatoren.

Toegankelijkheid

Een ander kenmerk van Plus500 is de toegankelijkheid. Het platform biedt zowel een webversie als een mobiele app voor Android en iOS, zodat je gemakkelijk overal kunt handelen. Plus500's mobiele app is net zo gebruiksvriendelijk als de webversie en werkt erg snel.

Plus500 beschikt over een onbeperkte demo-account waarmee je alle tools en instrumenten kunt uitproberen zonder je eigen geld te gebruiken. Dit is erg handig om voordat je echt gaat traden eerst gewend te raken aan het platform.

Als je vragen of problemen hebt, biedt Plus500 verschillende manieren om ondersteuning te ontvangen, zoals live chat en e-mail support.

Plus500 review van het platform
Plus500 review van het platform.

Account Aanmaken en Inloggen

Bij Plus500 is het vrij eenvoudig om een account aan te maken, zowel voor een demo-variant als voor de werkelijke variant. Het aanmaken van een demoaccount bij Plus500 is volledig gratis en is een geweldige manier om het platform te leren kennen voordat je echt begint te handelen.

Je kunt dit doen door je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen, of door je Google-, Facebook- of Apple-account te gebruiken om in te loggen.

Het demoaccount bij Plus500 geeft je toegang tot alle handelsopties en stelt je in staat om risicovrij te oefenen.

Identiteitsverificatie

Voordat je met echt geld kunt beginnen handelen, dien je door een identificatieprocedure te gaan. Het verificatieproces is nodig om ervoor te zorgen dat jouw account veilig en beschermd blijft. Tijdens dit proces wordt je gevraagd om een foto van een identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs, en een bewijs van adres.

Het kan enkele dagen duren voordat je account goedgekeurd is, maar zodra dit gebeurt, kun je meteen beginnen met handelen.

Bij het storten van geld zijn er verschillende betaalopties beschikbaar, zoals iDeal of creditcard. Opnemen is ook vrij eenvoudig; het duurt over het algemeen een paar dagen voordat het geld op je rekening staat, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Instrumenten en Markten

Cryptovaluta Handel

Als je een belegger bent die geïnteresseerd is in het handelen in cryptovaluta, dan biedt Plus500 een verscheidenheid aan opties voor het handelen in digitale valuta. Je kunt hierbij onder andere handelen in Bitcoin en andere bekende cryptovaluta.

Plus500's crypto handel biedt eenvoudige toegang tot de volatiele markten en stelt je in staat om je posities snel en gemakkelijk te beheren.

Het is belangrijk te vermelden dat het handelen in cryptovaluta zoals Bitcoin op Plus500 via CFD's gebeurt (Contracts for Difference). Dit betekent dat je geen eigenaar wordt van de onderliggende cryptovaluta, maar dat je speculeert op de prijsveranderingen via de CFD.

Met CFD-handel kun je zowel long als short posities innemen, waardoor je kunt profiteren van zowel stijgende als dalende markten.

Op zoek naar een Nederlandse crypto exchange? Finst crypto is wat je zoekt.

Grondstoffen

Grondstoffen bij Plus500
Enkele grondstoffen.

Naast cryptovaluta biedt Plus500 ook de mogelijkheid om te handelen in verschillende grondstoffen, zoals olie, aardgas en edelmetalen.

In het geval van aardgas, is het belangrijk om te weten dat de prijzen sterk afhankelijk zijn van vraag en aanbod. De volatiliteit van deze markt biedt kansen voor beleggers die bereid zijn hun posities aan te passen aan de constant veranderende marktomstandigheden.

Het handelen in grondstoffen bij Plus500 biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de vele koersbewegingen op de markt. Of je nu wilt handelen in olie, aardgas of andere grondstoffen, Plus500 biedt je de tools die je nodig hebt om succesvol te zijn in deze markten.

Zorg er altijd voor dat je op een bepaald niveau op de hoogte bent van de risico's die gepaard gaan met het handelen op de financiële markten. Maak gebruik van de beschikbare educatieve bronnen en demo-account voordat je begint met investeren. Dit is zeker wanneer belangrijk wanneer je in grondstoffen wilt gaan handelen.

Handelskosten

Bij het handelen op Plus500, zul je merken dat de handelskosten vrij laag zijn. Dit maakt het trading platform aantrekkelijk voor mensen die veel handelen

Hier zijn enkele voorbeelden van de handelskosten die je kunt verwachten:

 • Spreads: Plus500 werkt met variabele spreads, die afhankelijk zijn van de marktomstandigheden en het handelsvolume.
 • Overnight premie: Als je besluit om een positie ‘s nachts open te houden, zal er een overnight premie in rekening worden gebracht.
 • Garantiestop: Een garantiestop is een beschermende maatregel om verliezen te beperken, en Plus500 rekent hier een kleine premie voor.

De niet-handelskosten op Plus500 zijn gemiddeld in vergelijking met andere brokers. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Inactiviteitskosten: Wanneer je je account gedurende drie maanden niet gebruikt, wordt er een inactiviteitskosten van $10 per maand in rekening gebracht.
 • Geldopnamekosten: Er zijn geen kosten verbonden aan het opnemen van geld, tenzij je meer dan vijf opnames per maand doet. In dat geval wordt er een vergoeding van $10 per opname in rekening gebracht.
 • Valutaconversiekosten: Bij het handelen in een andere valuta dan de basisvaluta van je account, zal er een conversiekosten van 0,5% worden toegepast.

Uitvoering van Transacties

Order Types

Bij Plus500 heb je verschillende ordertypes om je transacties uit te voeren. Dit zijn onder andere marktorders, limietorders, stoporders en trailing stop-orders.

Je hebt de mogelijkheid om voor elk van deze ordertypes zowel long- als shortposities te openen op verschillende financiële instrumenten zoals aandelen, indexen, grondstoffen, valuta's en nog veel meer.

Transactie uitvoeren
Voorbeeld van een transactie.

Snelheid van Uitvoering

Plus500 staat bekend om zijn snelle uitvoering van orders. Als handelaar is dit zeer belangrijk, want je wilt dat je transacties snel en efficiënt worden verwerkt, zodat je geen potentieel winstgevende momenten misloopt.

De snelheid van uitvoer bij Plus500 wordt mede mogelijk gemaakt door hun geavanceerde handelsplatform, ontwikkeld op basis van eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Dit platform is zowel online toegankelijk als via een mobiele app op je smartphone of tablet.

Het is belangrijk om te weten dat, hoewel Plus500 zich inspant om transacties snel en efficiënt uit te voeren, het altijd mogelijk is dat onverwachte gebeurtenissen op de markt en factoren buiten hun controle kunnen leiden tot vertragingen. Zoals bij elk handelsplatform is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en je bewust te zijn van risico's die inherent zijn aan online handelen.

Samengevat

Het aanbod aan ordertypes op Plus500 biedt flexibiliteit en controle over je transacties. Hun snelle uitvoeringstijden zijn een groot voordeel voor traders in zo'n dynamische wereld als de financiële markten. Dit, in combinatie met hun geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke platform, maakt hen een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Educatieve Bronnen en Ondersteuning

Leermaterialen

Plus500 biedt een goede basis van educatieve bronnen voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Het platform heeft webinars, video's en artikelen om je te helpen bij je handelsactiviteiten. Zo krijg je toegang tot de Trading Academy van de online broker. Dit zijn enkele van de bronnen die bijdragen aan de diversiteit en kwaliteit van het leren op Plus500.

 1. Webinars: Interactieve sessies waar je handelsideeën en -technieken kunt leren en bespreken.
 2. Video's: Stapsgewijze handleidingen voor het gebruik van het platform en de handelsinstrumenten.
 3. Artikelen: Toegankelijke content over uiteenlopende onderwerpen, van marktanalyses tot risicomanagement.
 4. Insights: Met Plus500 insights kun je precies zien welke posities beleggers hebben ingenomen.

Klantenservice

Plus500 staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, wat een belangrijk aspect is voor elke actieve beleggers. Ze hebben een live chat functie waar je snel antwoord krijgt op al je vragen. Daarnaast bieden ze ook e-mail- en telefonische ondersteuning aan voor meer complexe problemen.

 • E-mail: Je kunt een e-mail sturen naar de helpdesk voor uitgebreidere vragen.
 • Telefoon: Telefonische ondersteuning is beschikbaar tijdens kantooruren.

Een tip: Gebruik de FAQ-sectie op hun website voor algemene vragen en om snel oplossingen te vinden zonder te hoeven wachten op antwoord van de klantenservice.

Door de combinatie van leermaterialen en klantondersteuning stelt Plus500 je in staat om je handelskennis en -vaardigheden verder te ontwikkelen en vergroot het je kans op succes bij het handelen in CFD's op de financiële markten.

Vergelijking met andere cfd brokers

Plus500 vs eToro

Als je op zoek bent naar een handelsplatform, is het belangrijk om verschillende brokers te vergelijken en te zien welke het beste bij jouw strategie en handelsbehoeften passen. In dit geval vergelijken we Plus500 met eToro, twee van de grootste brokers ter wereld.

Handelsinstrumenten

Bij het vergelijken van Plus500 en eToro, biedt Plus500 een breder aanbod van handelsinstrumenten dan eToro. Met Plus500 heb je toegang tot meer dan 2000 instrumenten, waaronder amerikaanse aandelen, forex, indexen, grondstoffen en cryptocurrencies.

eToro daarentegen biedt ongeveer 1000 instrumenten aan, met vergelijkbare categorieën als Plus500.

Kosten en spreads

Het vergelijken van de kosten en spreads tussen Plus500 en eToro is belangrijk voor het begrijpen van je potentiële rendement. Over het algemeen biedt Plus500 concurrerende spreads en kosten in vergelijking met eToro.

Hier een vergelijking van de spreads voor enkele populaire instrumenten:

InstrumentSpread eToroSpread Plus500
Olie (Brent)0.050.04
Goud0.450.40
Zilver0.050.033
Natural gas0.0050.004
US5000.750.70
Spreads van eToro en Plus500.

Let op dat de spreads bij beide brokers variabel zijn en iedere moment van de dag kunnen veranderen.

Gebruiksvriendelijkheid van het platform

Plus500 staat bekend om zijn intuïtieve interface en gemakkelijke navigatie, wat vooral gunstig is voor beginnende beleggers. eToro biedt ook een overzichtelijk handelsplatform, met toegevoegde functies zoals social trading en copy trading. Beide platforms bieden een goede mobiele applicatie aan.

Beveiliging

Beide platformen, Plus500 en eToro, houden de beveiliging van gebruikersaccounts hoog in het vaandel. Ze maken beide gebruik van SSL en maken gebruik van verificatieprocedures tijdens het aanmelden.

Opnames en Stortingen

Betaalmethoden

Plus500 biedt verschillende betaalmethoden aan voor stortingen en opnames. Als gebruiker kun je kiezen uit bankoverschrijvingen, creditcards, PayPal en andere populaire betaalopties. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor stortingen of opnames, maar je bank of betalingsprovider kan wel kosten aanrekenen voor het verwerken van een minimale storting of opname.

Houd er rekening mee dat sommige betaalmethoden alleen beschikbaar zijn voor stortingen, terwijl anderen ook gebruikt kunnen worden voor opnames.

Geaccepteerde betaalmethodes bij Plus500 zijn onder andere:

 • Creditcard
 • Paypal
 • Bankoverschrijving

Deze methodes kun je ook gebruiken om geld uit te laten betalen bij Plus500.

Verwerkingstijd

De verwerkingstijd verschilt per betaalmethode. Directe stortingen zijn mogelijk, zodat je meteen kunt beginnen met handelen. Opnames zijn ook relatief snel, maar houd er rekening mee dat de exacte verwerkingstijd afhankelijk is van je gekozen betaalmethode en bank. Het verwerken van opnames duurt doorgaans enkele dagen.

 • Directe stortingen: mogelijk met veel betaalmethoden, zoals creditcards en PayPal.
 • Opnames: verwerkingstijd varieert, maar verwacht enkele dagen voor de meeste methoden..

Persoonlijke ervaringen met Plus500

In mijn ervaring met Plus500 heb ik ontdekt dat het platform eenvoudig te gebruiken is en dat je snel kunt leren hoe het werkt. Het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en biedt een breed aanbod van meer dan 2800 CFD's en 2700 aandelen cfd's. Zo handel je altijd in derivaten in plaats van de fysieke aandelen, wat het proces veel gemakkelijker maakt.

Plus500 heeft een handige mobiele app, waardoor je eenvoudig onderweg kunt handelen. Persoonlijk vind ik dit erg handig omdat het betekent dat ik altijd en overal toegang heb tot mijn posities en de markt nauwlettend kan volgen.

Een ander voordeel van Plus500 is dat het bedrijf goed gereguleerd is, wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en vertrouwen. De kosten zijn ook redelijk en concurrerend in vergelijking met andere brokers op de markt.

Hier zijn enkele pluspunten en minpunten die ik heb ervaren tijdens het gebruik van Plus500:

Pluspunten:

 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Breed aanbod van CFD's en aandelen
 • Goede mobiele app
 • Gereguleerd en vertrouwd

Minpunten:

 • Geen mogelijkheid tot het kopen van fysieke aandelen
 • Weinig educatief materiaal beschikbaar
 • Minder geschikt voor geavanceerde beleggers

In mijn persoonlijke ervaring zou ik Plus500 4/5 sterren geven als eindbeoordeling. Het is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke broker voor de meeste beleggers. Echter, als je op zoek bent naar meer geavanceerde functies of educatief materiaal, zijn er mogelijk betere opties beschikbaar.

Natuurlijk zijn ervaringen subjectief, en wat voor mij werkt, is misschien niet de perfecte oplossing voor jou. Daarom raad ik je aan om altijd meerdere brokers te vergelijken voordat je besluit welke het beste geschikte broker aan jouw verwachtingen voldoet.

Veelgestelde Vragen bij deze Plus500 Review

Hoe betrouwbaar is Plus500 als handelsplatform?

Plus500 is een wereldwijd CFD-handelsplatform dat wordt gereguleerd door verschillende autoriteiten zoals de Britse FCA en CySEC, wat aangeeft dat het een betrouwbaar platform is. Ze zorgen voor een veilige handelsomgeving met beveiligingsmaatregelen zoals SSL-encryptie en tweefactorauthenticatie.

Wat zijn de kosten verbonden aan handelen via Plus500?

Als je handelt via Plus500, moet je rekening houden met enkele kosten zoals spreads, overnight kosten en inactiviteitskosten. Spreads variëren afhankelijk van het financiële instrument dat je kiest en zijn over het algemeen concurrerend. Houd er rekening mee dat er geen extra commissies zijn, omdat Plus500 geld verdient door de spread.

Welke ervaringen hebben gebruikers gedeeld op forums over Plus500?

Gebruikerservaringen op forums zijn meestal positief over Plus500. Veel mensen zijn tevreden over het gebruiksvriendelijke platform en de verscheidenheid aan financiële instrumenten. Sommige gebruikers uiten echter zorgen over langzame klantenservice en potentiële problemen met opnames of accountverificatie.

Hoe gebruiksvriendelijk is de Plus500 app?

De Plus500 app is ontworpen voor gebruiksgemak en werkt op zowel iOS- als Android-apparaten. De app biedt dezelfde functies als de webversie van het platform, waaronder inzicht in markten, grafieken en tools voor het sluiten van posities. In het algemeen vinden gebruikers de app intuïtief en gemakkelijk te navigeren.

Kan ik bij Plus500 handelen met een demo-account voor ik echt geld investeer?

Ja, Plus500 biedt een gratis demo-account aan. Dit stelt gebruikers in staat om vertrouwd te raken met het platform en handelsstrategieën te testen zonder financieel risico. Het demo-account komt met $50.000 aan virtueel geld om mee te handelen.

Biedt Plus500 ook mogelijkheden voor het handelen in cryptovaluta?

Ja, Plus500 biedt handelen in cryptovaluta aan in de vorm van CFD's. Dit betekent dat je niet daadwerkelijk de onderliggende cryptovaluta bezit, maar in plaats daarvan handelt in prijsschommelingen. Hierdoor kunnen handelaren profiteren van zowel stijgende als dalende markten. Ook kunnen ze gebruik maken van hefboomwerking om grotere posities in te nemen.