Lynx Review

Op zoek naar een goede Nederlandse broker met een AFM vergunning en scherpe tarieven? Dan kan Lynx een goede optie zijn. In deze review van Lynx vertellen wij je precies wat je van deze broker kunt verwachten en wat onze ervaringen zijn.

 • Een meerderheid van 51% geeft Lynx een 5-sterren beoordeling.
 • Ervaringen met de klantenservice en platformfunctionaliteit worden overwegend als positief beschouwd.
 • Lynx biedt een breed scala van handelsinstrumenten en een robuuste infrastructuur door de samenwerking met Interactive Brokers.
 • De kostenstructuur van Lynx wordt als transparant ervaren, maar zijn iets aan de hoge kant.
 • LYNX staat bekend om haar uitgebreide educatieve en analytische hulpmiddelen voor beleggers.

Verdiep je je in de wereld van online beleggen, dan kom je al snel Lynx broker tegen. Opgericht in 2006 in Amsterdam, valt Lynx op als een een robuuste online broker. Het is er vooral voor de actieve belegger. Hier zijn een paar dingen die je moet weten over Lynx.

 1. Startkapitaal: Voor persoonlijke accounts is €3,000 nodig om te starten. Zakelijke beleggers hebben €20,000 nodig.
 2. Account openingsproces: Een account openen bij Lynx gebeurt in vijf stappen. Je eerste storting moet minstens €3,000 zijn.
 3. Investeringsopties: Beleggers hebben meerdere doelen om uit te kiezen, zoals ‘Inkomen uit vermogen' en ‘Hedging'.
 4. Artificial Intelligence: 55% van de beleggers maakt gebruik van AI op het Lynx platform en 22% ziet hier voordelen in.

Het platform van Lynx

Wanneer je een handelsplatform kiest, denk dan goed na over welk platform je nodig hebt. De platforms van Lynx – Lynx Basic Trader en Lynx TWS – hebben elk hun eigen voordelen. Ze passen bij verschillende soorten beleggers.

LYNX Basic Trader

LYNX Basic Trader is perfect voor de beginnende belegger. Dit platform is ideaal voor het handelen in instrumenten en het beheren van je posities.

Lynx broker platform
Lynx Basic Trader.

Lynx Trader Workstation (TWS)

Ben je een meer ervaren belegger? Dan is Lynx TWS iets voor jou. Het biedt geavanceerde functies voor complexe strategieën. Je hebt toegang tot meer dan 100 ordertypes, tools voor grafiekanalyse en mogelijkheden voor automatisch handelen. Lynx TWS helpt je om je beleggingsideeën werkelijkheid te maken.

Transactiekosten en Tarieven

Als je handelt bij LYNX, zijn de kosten belangrijk om in de gaten te houden. Deze kosten beïnvloeden je winst. LYNX staat bekend om haar duidelijke kostenstructuur. Dit in vergelijking met DEGIRO. Het is nuttig om de Lynx kosten goed te begrijpen.

Kostenvergelijking Lynx vs andere brokers

Sommige diensten die bij DEGIRO gratis zijn, kosten bij LYNX geld. Denk hierbij aan beursdata. Ook liggen de prijzen voor ETFs vaak hoger bij LYNX. Het is dus slim om goed na te denken over wat je belangrijk vindt bij een broker.

De kostenstructuur van Lynx uitgelegd

LYNX werkt met een vaste commissiestructuur. Voor aandelen en ETF's betaal je 0.09% met een minimum van €6.

 Overboekingen naar andere brokers zijn gratis bij LYNX. Handig als je ooit wilt wisselen van platform.

Klantenbeoordelingen laten zien dat LYNX goed beoordeeld wordt. 51% geeft een 5-sterren rating, en 26% geeft 4 sterren. Maar, 10% heeft slechts 1 ster gegeven door problemen met inloggen en een langzaam platform. 

Er is specifieke feedback over de kosten voor opties, die zijn €0,60 per contract voor de eerste 50 contracten. Ook is er vraag naar meer pink sheet/OTC aandelen. De klantenservice wordt vaak geprezen in de reviews.

Het is belangrijk om de lynx transactiekosten af te wegen tegen de waarde die de services bieden. Denk na over je eigen handelsstijl voor je een keuze maakt voor een specifieke broker.

Lynx tarieven aandelen
Lynx tarieven aandelen.

Klantenservice en Ondersteuning

Beleggen is makkelijker met goede klantenservice achter je. De Lynx klantenservice is bekend om zijn uitstekende hulp. Ze begeleiden je bij elke stap in het proces. Of je nu hulp nodig hebt met het platform of advies wilt over beleggen, ze zijn er voor je.

Beleggers waarderen de snelle service en duidelijke communicatie van Lynx. Voor vragen kun je mailen of bellen..

“De klantenservice van Lynx is ongeëvenaard. Ze zijn altijd beschikbaar en hun advies is altijd spot-on.” – Een tevreden klant

 • Emailondersteuning voor niet-dringende zaken
 • Telefonische ondersteuning voor directe hulp
 • Deskundige medewerkers met uitgebreide kennis van de beleggingswereld

Met Lynx heb je controle over je beleggingen, wetende dat hulp nooit ver weg is. Het maakt niet uit of je nieuw bent of ervaring hebt.

Lynx en Interactive Brokers

De samenwerking tussen Lynx en Interactive Brokers geeft beleggers toegang tot beurzen wereldwijd. Ze werken samen op 150 beurzen en in 33 landen. Dit geef je als belegger toegang tot een zeer ruim aanbod van markten en instrumenten.

Lynx gebruikt Smart Routing van Interactive Brokers. Dit zorgt voor de beste uitvoering van je orders. Je profiteert van snelheid, goede prijs en lage kosten. 

Daarnaast is er financiële stabiliteit. Interactive Brokers Group had in 2021 een winst van USD 1,2 miljard.

Diensten

Als we Lynx en Interactive Brokers vergelijken, bieden ze unieke diensten. Lynx-klanten hebben toegang tot een groot netwerk en kunnen handelen in veel valuta's. Zie hieronder een vergelijking met belangrijke gegevens.

LYNXInteractive Brokers Group (IBG)
Winst vóór belastingen 2021N/AUSD 1,2 miljard
Eigen vermogenVia IBGMeer dan USD 8,5 miljard
Toegang tot beurzen150 beurzen in 33 landenWereldwijd netwerk
Valutahandel24 verschillende valuta'sVia LYNX
Rating van Standard & Poor'sN/ABBB+ Outlook Positive
CompensatieschemaMax. EUR 20.000 (Beleggerscompensatiestelsel)Max. EUR 20.000 (Investor Compensation Scheme of Ireland)
EigendomsstructuurAffiliates van IBG18,5% IBG Inc. aandeelhouders / 81,5% werknemers en affiliates
Lynx en Interactive brokers.

Deze vergelijking laat de sterke punten van Interactive Brokers zien. Ook toont het de voordelen voor Lynx-klanten wereldwijd. Met deze info kunt u een goede keuze maken tussen Lynx of Interactive brokers. Beiden hebben unieke voordelen voor zowel nieuwkomers als ervaren beleggers.

Het Lynx trading platform

Ben je op zoek naar ervaringen met het platform van Lynx?  Het platform heeft heel veel mogelijkheen en klanten beoordelen het met een beoordeling van 7.50 uit 10

Gemiddelde ScoreBeschrijving
Platform & Tools8/10Gebruikers vinden de geavanceerde opties en technische indicatoren van het platform en de tools goed.
Commissies & Kosten7/10Sommige gebruikers vinden de kosten redelijk. Maar ze kunnen hoger zijn dan bij andere bedrijven.
Beleggingsmogelijkheden8/10De brede keuze aan handelsopties wordt gewaardeerd door gebruikers.
Klantenservice7/10Veel lof voor de hulpvaardige en goed bereikbare klantenservice.
Gebruiksgemak7/10Het platform is makkelijk in gebruik. Beginners hebben soms wat tijd nodig om het te leren.
Mobiel Beleggen8/10Het ontwerp en de functies van mobiel beleggen bij Lynx worden positief ontvangen.
Beoordeling van het Lynx platform.

Lynx heeft nog meer te bieden. Zo heb je toegang meer dan 100 technische indicatoren en krijg je toegang tot honderden beurzen wereldwijd.

Je kunt kiezen uit veel instrumenten zoals aandelen, fondsen, etfs, opties en meer.

De 2-staps verificatie maakt het platform veilig. Er is volop ondersteuning. Lynx beschikt over een AFM vergunning, waardoor je als belegger goed beschermt bent.

Lynx heeft ook iDEAL en bankoverschrijving. Een must voor de Nederlandse belegger.

Mogelijkheden bij Lynx Broker

Lynx biedt je een breed scala aan beleggingsmogelijkheden. Dankzij onze samenwerking met Interactive Brokers kun je gebruik maken van duizenden instrumenten. Zo vind je altijd het juiste instrument voor jouw manier van beleggen.

Aanbod van ETF's en aandelen

Lynx biedt je de mogelijkheid om te beleggen in vele ETF's en aandelen. Je vindt exchange traded funds en aandelen uit verschillende sectoren en regio's op het platform. 

Fractionele aandelen bij Lynx

Wil je investeren maar niet een heel aandeel kopen? Lynx biedt de mogelijkheid om in fracties van aandelen te beleggen. Zo kun je je portefeuille langzaam opbouwen of je investeringen spreiden over meerdere bedrijven. Je betaalt niet de volledige prijs per aandeel. Perfect voor wie klein wil beginnen of de dollar-cost averaging strategie gebruikt.

Conclusie

Lynx blijkt na veel onderzoek een sterk platform te zijn voor ervaren handelaren. Lynx biedt enorm veel handelsinstrumenten aan. Toch zijn sommige diensten duurder dan bij andere brokers. 

Maar Lynx maakt dit goed met uitstekende klantenservice en een makkelijk te gebruiken platform, Lynx Basic Trader.

De samenwerking met Interactive Brokers betekent meer toegang tot wereldwijde markten. Dit biedt handelaren nog meer mogelijkheden.

Toch zou je niet alleen naar de prijs moeten kijken bij het kiezen van een broker. Klantenservice en hoe goed het platform werkt zijn minstens zo belangrijk. Dat blijkt ook uit de ervaringen en reviews over Lynx die we hebben ontvangen.

VEB-leden zijn erg tevreden over Lynx, ook al is het niet de goedkoopste optie. Dit laat zien dat de kwaliteit van dienstverlening erg gewaardeerd wordt. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen LYNX Basic Trader en Trader Workstation (TWS)?

LYNX Basic Trader is ideaal voor wie minder intensief belegt, door zijn simpliciteit. Daarentegen is Trader Workstation (TWS) voor de ervaren belegger. Het biedt ondersteuning voor ingewikkelde strategieën en heeft meer dan 100 order types beschikbaar.

Hoe werkt de kostenstructuur van Lynx?

Bij Lynx betaal je een commissie op basis van transactiewaarde. Bij aandelen en ETF's is dat 0.09%, met een minimum van €6.

Hoe goed is de klantenservice van Lynx?

Klanten zijn erg tevreden over de klantenservice van Lynx. De helpdesk is snel, duidelijk en ervaren.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het Lynx trading platform?

Lynx heeft een geavanceerd platform vol tools voor de ervaren belegger. Het wordt gewaardeerd maar kan moeilijk zijn voor beginners.

Welke instrumenten biedt Lynx aan?

Bij Lynx kun je kiezen uit veel beleggingsopties, zoals ETF's en aandelen. Door samen te werken met Interactive Brokers is het aanbod nog groter. Je kunt zelfs in fractionele aandelen investeren.