DEGIRO

DeGiro online broker

Online beleggen was tot een aantal jaar geleden misschien typisch iets voor “nerds”, maar tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen de mogelijkheden op het wereldwijde web om te beleggen. Er zijn een behoorlijk aantal online beleggingsplatforms waar snel en overzichtelijk gehandeld kan worden. Een bekende naam is wat dat betreft DEGIRO.

Klik hier om Brokers te vergelijkenDirect naar de website van DEGIRO, de goedkoopste broker van NL

DEGIRO heeft zich in een relatief korte periode op weten te werken tot één van de grote spelers op het gebied van online beleggen in Nederland.

Dat DEGIRO een partij is die serieus genomen moet worden blijkt ook wel uit de prijzen die deze broker de laatste jaren in de wacht heeft weten te slepen. Zo is DEGIRO ook regelmatig door specialisten op beleggingsgebied onderscheiden voor de manier waarop ze te werk gaat. Onder meer de Consumentenbond, het Financieel Dagblad en de Vereniging van Effectenbezitters hebben DEGIRO in diverse onderzoeken bekroond.

Kiezen voor DEGIRO?

DEGIRODEGIRO is dus een behoorlijk bekende broker in Nederland. Bovendien is deze broker in diverse andere Europese landen actief. In 18 andere Europese landen om precies te zijn. De vraag is echter of DEGIRO ook voor u als particuliere belegger een interessante partij is om uw beleggingsactiviteiten bij onder te brengen. Natuurlijk moet u die afweging zelf maken, maar wanneer u enigszins een overzicht krijgt van wat er zoal mogelijk is bij deze online broker dan kunt u die afweging in elk geval op goede gronden maken.

De mogelijkheden bij DEGIRO

Een reden om deze broker uit te kiezen kan zijn dat de mogelijkheden erg groot zijn. Dat biedt u de kans om letterlijk wereldwijd te beleggen en bovendien zijn er bij deze broker een heleboel mogelijkheden wat financiële producten betreft. Vanzelfsprekend is het mogelijk om te handelen in “gewone” aandelen, maar wie liever zijn geld steekt in bijvoorbeeld futures of obligaties bij DEGIRO ook precies aan het juiste adres.

Bent u iemand die graag over grenzen heen kijkt? Dan is dat een extra reden om gebruik te maken van het platform. Aandelenmarkten in Australië, Japan en Singapore liggen voor u open. Ook een bekende Amerikaanse markt als de New York Stock Exchange of de NASDAQ ligt via DEGIRO binnen handbereik.

Wie liever wat dichter bij huis blijft kan gaan handelen op vrijwel elke Europese beurs. Van Madrid tot Helsinki en van Frankfurt tot Londen. Of gewoon Euronext in Amsterdam natuurlijk.

Het platform van DEGIRO

Wanneer u besluit om klant te worden kunt u gebruik gaan maken van het handelsplatform dat deze partij heeft ontwikkeld. Zelf noemt deze broker dit hun “webtrader”. Via dit platform kunt u snel en eenvoudig handelstransacties uitvoeren en ook krijgt u via de webtrader relevante informatie (bijvoorbeeld realtime beurskoersen) die u nodig hebt om de juiste beslissingen voor uw portefeuille te nemen.

Wilt u ook wanneer u thuis niet achter uw computer zit kunnen handelen? Voor dat type belegger heeft deze broker het mogelijk gemaakt om het handelsplatform te gebruiken via een app. U kunt dus op uw telefoon of tablet transacties doorvoeren.

De tarieven van DEGIRO

Dat een internetbroker een groot aantal beleggingsmogelijkheden aanbiedt is prettig. Dat de klant ook nog gebruik kan maken van een informatief en snel handelsplatform is ook niet verkeerd. Maar er is natuurlijk nog een aspect dat u ongetwijfeld interessant vindt wanneer u op zoek bent naar een broker. Dat aspect is de hoogte van de tarieven die door een broker worden gehanteerd.

Dat er voor bepaalde handelingen een bedrag wordt gevraagd is natuurlijk niet gek; een broker wil als commerciële partij natuurlijk wel winst maken. Die tarieven moeten echter niet te hoog zijn. Wat dat betreft springt deze broker er positief uit wanneer de tarieven met die van de meeste andere brokers worden vergeleken.

Gemiddeld blijken de tarieven goedkoper te zijn dan bij de concurrentie. Overigens zegt een gemiddelde natuurlijk niet alles, dus voor de tarieven die op u van toepassing zijn is het nog steeds wel verstandig om deze broker te vergelijken met de andere brokers die op de Nederlandse markt actief zijn. De kans is echter vrij groot dat deze broker toch erg goed bij u past.

Bekijk alle acties van DEGIRO >>

4.3/58 ratings