DEGIRO Review

Ben je op zoek naar een duidelijke en eerlijke DEGIRO review die direct ter zake komt? In dit artikel ontdek je of DEGIRO de juiste keuze voor jouw beleggingen is, wat de kosten zijn en hoe het platform presteert in vergelijking met andere brokers.

Belangrijkste Punten in deze DEGIRO Review

  • DEGIRO biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage kosten en toegang tot een breed scala aan instrumenten op meer dan 50 wereldwijde beurzen.

  • De kostenstructuur van DEGIRO is gunstig met transactiekosten vanaf €1,00 voor ETF’s in de Kernselectie en €2,50 connectiviteitsvergoeding per beurs per jaar, maar er zijn ook andere kosten om rekening mee te houden zoals valutaomwisselingskosten en overboekingskosten.

  • DEGIRO staat onder streng toezicht van zowel Nederlandse als Duitse autoriteiten en biedt beleggersbescherming tot een bepaalde limiet met compensatievorderingen van 90% van de waarde tot maximaal €20.000 en een depositogarantiestelsel tot €100.000 per klant.

DEGIRO review
DEGIRO Review 2024.

DEGIRO Review 2024

DEGIRO maakt beleggen aantrekkelijk met een gebruiksvriendelijk platform, lage kosten en een uitgebreid assortiment aan beleggingsinstrumenten. Met meer dan 2,5 miljoen gebruikers wereldwijd, straalt DEGIRO vertrouwen en acceptatie uit in de wereld van beleggen.

Bovendien is het instapdrempel laag, je kunt al beginnen met beleggen bij DEGIRO met een paar euro.

Gebruikerservaring en interface

Het platform van DEGIRO is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Het platform biedt:

  • Interactieve grafieken die kunnen worden aangepast voor het vergelijken van aandelen of indices

  • Het bekijken van candlestick grafieken

  • Het aanpassen van tijdperiodes

  • De mogelijkheid om in te loggen met Touch of Face ID, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Ondanks enkele technische problemen zoals platformstoringen, blijft DEGIRO voortdurend nieuwe functies en designverbeteringen doorvoeren op basis van feedback van gebruikers.

Toegankelijkheid van wereldwijde markten

Toegang tot de wereldwijde aandelenmarkt is essentieel voor elke broker. DEGIRO biedt toegang tot meer dan vijftig internationale beurzen.

Echter, in vergelijking met brokers zoals Saxo Bank en Interactive Brokers, is het aanbod van DEGIRO qua markten en producten iets beperkter.

Heel veel beleggingsproducten

DEGIRO beleggingsproducten
Markten en instrumenten bij DEGIRO.

Het spreiden van beleggingen is belangrijk voor beleggers. Met toegang tot een ruim aanbod aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, biedt DEGIRO ruime mogelijkheden om je portfolio strategisch te spreiden.

Bovendien biedt de DEGIRO Kernselectie klanten de mogelijkheid om in 200 ETF’s te handelen zonder commissiekosten, wat aantrekkelijk kan zijn voor beginnende beleggers die interesse hebben in ETF beleggen.

Kostenstructuur van DEGIRO

DEGIRO kostenstructuur
DEGIRO kosten.

Een van de belangrijkste factoren die beleggers in overweging nemen bij het kiezen van een broker, zijn de kosten. DEGIRO hanteert lage kosten voor transacties en jaarlijkse kosten, wat gunstig is voor beleggers die op zoek zijn naar een broker die weinig kosten maakt. Zo rekent DEGIRO transactiekosten van €1,00 voor ETF’s in de Kernselectie wanneer gekocht op de juiste beurs, en €3,00 voor alle andere ETF-transacties.

Transactiekosten nader bekeken

De transactiekosten bij DEGIRO variëren afhankelijk van het product en de beurs. Voor ETF’s in de Kernselectie worden lage kosten van €1 gerekend wanneer gekocht op de juiste beurs. Voor niet-kernselectie ETF’s geldt een tarief van €3.

Jaarlijkse kosten en portefeuillebeheer

Bij het beheren van een beleggingsportefeuille zijn er ook jaarlijkse kosten om rekening mee te houden, zoals de kosten voor het onderhouden van de portefeuille zelf. DEGIRO brengt een connectiviteitskosten in rekening van €2,50 per jaar per beurs.

Andere kosten en toeslagen

Naast transactie- en jaarlijkse kosten zijn er ook andere kosten en andere kosten die DEGIRO in rekening kan brengen. Dit omvat bijvoorbeeld kosten voor valutaomwisseling en overboekingskosten. DEGIRO gebruikt een automatisch valuta-omwisselsysteem, genaamd AutoFX, voor het omzetten van valuta bij beleggingen in producten verhandeld in buitenlandse valuta.

Voor handmatige valutaomwisseling brengt DEGIRO kosten in rekening van €10,00 plus 0,25% van het omgezette bedrag.

Veiligheid en regulering bij DEGIRO

DEGIRO neemt de veiligheid van haar klanten serieus. Als tak van flatexDEGIRO Bank AG staat DEGIRO onder toezicht van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin).

Daarnaast is DEGIRO in Nederland geregistreerd bij DNB en staat het onder toezicht van zowel de DNB als de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bescherming van beleggerstegoeden

Bij DEGIRO is de compensatievordering voor het verlies bij de inlevering van effecten, zoals obligaties, door beleggers beperkt tot 90% van de waarde en maximaal €20.000.

Daarnaast zijn deposito’s bij DEGIRO beschermd door het depositogarantiestelsel tot een maximum van €100.000 per deposant.

Het toezicht op DEGIRO door zowel Nederlandse als Duitse autoriteiten garandeert veiligheid voor beleggers.

De ervaringen van gebruikers met DEGIRO

Over het algemeen zijn de ervaringen van gebruikers met DEGIRO positief. Echter, er zijn een klein aantal meldingen van technische issues en sommige gebruikers hebben kritiek op het uitblijven van compensatie voor financiële verliezen als gevolg van technische problemen.

Klanttevredenheid en service

Klanttevredenheid is een cruciale factor voor het succes van elke broker. Bij DEGIRO wordt de klantenservice over het algemeen als responsief en behulpzaam ervaren. Echter, er is ook kritiek op DEGIRO voor het niet adequaat reageren op negatieve recensies en het niet compenseren van gebruikers voor verliezen als gevolg van fouten op het platform.

Problemen en oplossingen

Het is niet ongewoon voor gebruikers om problemen te ervaren met hun broker. Bij DEGIRO zijn er meldingen gemaakt over systeemstoringen en vertragingen in orderuitvoering. DEGIRO heeft echter stappen ondernomen om deze problemen aan te pakken en heeft geïnvesteerd in het verbeteren van hun IT-infrastructuur en klantenservice.

Investeren op lange termijn vs. korte termijn met DEGIRO

Of je nu op zoek bent naar langetermijninvesteringen of kortetermijnhandel, DEGIRO heeft het. Dankzij lage kosten en een divers aanbod van beleggingsproducten, is DEGIRO een aantrekkelijke keuze voor zowel lange termijn beleggers als korte termijn traders.

Lange termijn beleggingsstrategieën

Voor lange termijn beleggers biedt DEGIRO een scala aan mogelijkheden. Met de ondersteuning van een periodieke beleggingsstrategie, verlaagt DEGIRO het risico van markttiming. Bovendien is periodiek beleggen effectief voor vermogensopbouw op lange termijn, zelfs met kleinere bedragen.

Korte termijn handelsmogelijkheden

Voor kortetermijnhandelaren biedt DEGIRO lage transactiekosten en toegang tot futures trading. DEGIRO faciliteert short-term investeerders door de kosten laag te houden, wat daytrading zonder al te hoge kosten mogelijk maakt.

Tools en hulpmiddelen voor de slimme belegger

Het hebben van de juiste tools en hulpmiddelen kan een groot verschil maken in je beleggingservaring.

DEGIRO biedt geavanceerde analytische tools voor actieve handelaren en investeerders die hun account upgraden naar een Actief of Trader profiel.

Bovendien biedt DEGIRO ook educatieve bronnen om beleggers te helpen hun kennis over beleggen te vergroten.

Analytische instrumenten en data

DEGIRO biedt krachtige grafische hulpmiddelen die geavanceerde technische analyse ondersteunen voor zowel korte-termijn handelaren als lange-termijn beleggers. Bovendien biedt DEGIRO financiële informatie zoals winst-en-verliesrekeningen, balansgegevens en kasstroomoverzichten, tot wel zes jaar aan historische data.

Dit stelt beleggers in staat om geïnformeerde handelsbeslissingen te maken met betrekking tot hun investeringen.

DEGIRO analytische tools
Voorbeeld van tools binnen het DEGIRO platform.

Educatieve bronnen en beleggersacademie

Voor beginnende beleggers of degenen die hun kennis willen opfrissen, biedt DEGIRO’s Beleggersacademie tien lessen om hen voor te bereiden op hun beleggingsreis. Deze lessen bespreken de basis van beleggen, zoals wat investeren is, hoe het werkt en de verschillende producten waarin geïnvesteerd kan worden.

Daarnaast biedt DEGIRO ook fundamentele gegevens over aandelen en fondsen, zoals winstrapporten en handelsaanbevelingen van analisten.

Vergelijking met andere brokers

Het kiezen van de juiste broker kan een uitdaging zijn, vooral met zoveel verschillende opties beschikbaar. Hoewel DEGIRO een goede broker is, blijft het belangrijk om deze broker te vergelijken met andere brokers.

DEGIRO kosten

Als het op kosten aankomt, biedt DEGIRO lagere tarieven vergeleken met Saxo Bank en Interactive Brokers. Gebruikers die overstappen naar DEGIRO van andere brokers melden significante besparingen op servicekosten en transactiekosten.

Productaanbod en markttoegang

Op het gebied van productaanbod en markttoegang, biedt DEGIRO een kleiner aantal markten en producten in vergelijking met sommige concurrenten zoals Saxo Bank en Interactive Brokers. Aan de andere kant, biedt DEGIRO wel concurrerende tarieven en een gebruiksvriendelijk platform.

Klantenservice en ondersteuning

Klantenservice is een cruciaal element in de tevredenheid en het vertrouwen van beleggers. Hoewel DEGIRO’s klantenservice over het algemeen als responsief en behulpzaam wordt ervaren, wordt het als iets minder beschouwd dan die van Saxo Bank en Interactive Brokers.

DEGIRO biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage kosten en een breed scala aan beleggingsproducten, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel beginners als ervaren beleggers. Hoewel er enkele technische problemen en klantenservicekwesties zijn, neemt DEGIRO stappen om deze aan te pakken en te verbeteren.