De van oorsprong Nederlandse broker Easybroker is opgericht in het jaar 2014. Voor deze broker geldt dat ze zich duidelijk in het bijzonder richt op mensen die willen traden. Het platform staat erom bekend uitermate gebruiksvriendelijk te zijn en bovendien is er ook een mobiele app beschikbaar waar je overal en altijd mee kan beleggen. Uniek aan deze broker is bovendien dat je over de mogelijkheid beschikt om te beleggen door middel van het ‘Trader Workstation’. Alles wat je hierover moet weten en nog zoveel meer ontdek je hier in deze Easybroker review!
Wat is Easybroker?
Inhoudsopgave
Easybroker wil zich profileren als een toegankelijke broker voor beleggers die zowel willen beleggen voor de lange termijn als die graag willen traden. Het platform waar gebruik van wordt gemaakt maakt dit allebei dan ook probleemloos mogelijk. Zoals hierboven reeds aangehaald is het zo dat je er als gebruiker van deze broker voor kan kiezen om op verschillende manieren te beleggen of te handelen. We maken hierbij een onderscheid tussen:
- Het eigen platform van Easybroker;
- Het Trader Workstation;
Het Trader Workstation van Interactive Brokers staat erom bekend één van de meest kwalitatieve handels- of beleggingsplatformen te zijn die er bestaan. Ondanks het feit dat je handelt via een extern handelsplatform is het voor alle duidelijkheid wel zo dat je kan rekenen op de unieke tarieven van Easybroker evenals op de uitstekende klantenservice waar deze broker bekend om staat. Zo geniet je in principe van het beste van twee werelden.
Zeer uitgebreide analysemogelijkheden
Easybroker staat er verder ook om bekend over een groot aantal uitstekende analysemogelijkheden te beschikken. Het handelsplatform van Interactive Brokers staat er bijvoorbeeld om bekend over alle tools te beschikken om zowel een technische als een fundamentele analyse uit te kunnen voeren. Het is mogelijk om gebruik te maken van zomaar even meer dan 100 verschillende indicatoren. Voor het uitvoeren van de fundamentele analyse is het noodzakelijk om gebruik te maken van de zogenaamde ‘Fundamentals Explorer’.
Tevens niet onbelangrijk om te weten is dat je als belegger bij deze broker ook over de mogelijkheid beschikt om eenvoudig analistenrapporten in te zien. Er zijn bijzonder uitgebreide analyses op te vragen van verschillende experten die je zouden kunnen helpen bij het maken van je beleggingskeuzes. In ieder geval, wanneer jij graag wil kunnen rekenen op uitgebreide analysemogelijkheden is dat zeker een extra goede reden om te kiezen voor Easybroker!
Autotrading
Voor heel wat beleggers geldt dat ze houden van zogenaamde autotrading. Het betreft hier een manier van beleggen waarbij een algoritme voor jou een selectie maakt van interessante aan- en verkoopmomenten. Het belangrijkste voordeel hiervan is terug te vinden in het feit dat je door aan autotrading te doen emoties uitschakelt bij het uitvoeren van je beleggingen. Het TWS-platform dat door Easybroker wordt gebruikt staat erom bekend over uitstekende mogelijkheden te beschikken op het gebied van autotrading waar jij als belegger dus gebruik van kan maken.
Scalpen en stop loss orders
Buiten de mogelijkheid om aan autotrading te doen zal je vast kunnen stellen dat deze broker haar gebruikers van nog heel wat andere mogelijkheden voorziet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schaduwportefeuille aan te maken en kan je scalpen. Dit laatste is een populaire strategie die wordt gebruikt door daytraders. Er wordt hierbij een positie aangekocht welke vervolgens na slechts een paar minuten terug wordt verkocht. Ook het plaatsen van een zogenaamde stop loss order behoort bij deze partij uiteraard perfect tot de mogelijkheden.
Easybroker kosten
Beleggen of traden bij Easybroker staat erom bekend slechts zeer beperkte kosten met zich mee te brengen. In eerste instantie wordt het duidelijk dat er sprake is van een gratis account dat kan worden aangemaakt. Bovendien is het zo dat er ook geen periodieke kostprijs wordt aangerekend. Dit betekent dat je in het merendeel van de gevallen als gebruiker bij deze broker alleen maar rekening dient te houden met het betalen van zogenaamde transactiekosten. Deze kosten worden uiteraard zowel bij aan- als verkoop aangerekend. Op moment van schrijven van deze Easybroker review is het zo dat je rekening dient te houden met de onderstaande kosten:
- 0,08% transactiekosten bij aandelen met een minimum van 3 euro;
- 0,08% transactiekosten bij ETF's met een minimum van 3 euro;
- 0,14% transactiekosten bij obligaties met een minimum van 6 euro;
Wel een niet onbelangrijk aandachtspunt voor wat de Easybroker kosten betreft heeft te maken met de opnamekosten waarvan sprake is. Je moet er immers aandachtig voor zijn dat je slechts één keer per 30 dagen over de mogelijkheid beschikt om gratis geld op te vragen. Wil je meer dan één opname doen binnen de periode van 30 dagen? Dan geldt hiervoor een kost van 1 euro wanneer je gebruik maakt van de voordeligste opnamemethode, welke SEPA is.
Handige, mobiele applicatie
Het spreekt voor zich dat de wereld en daarmee ook de beurs continue in beweging is. Dit zorgt ervoor dat het altijd interessant is voor jou als belegger wanneer je over de mogelijkheid beschikt om te beleggen wanneer en wanneer je dat maar wenst. Dat is geen enkel probleem wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van de mogelijkheden van Easybroker.
De handige mobiele applicatie waarover ze beschikt biedt jou een uitgebreid overzicht van al het belangrijkste beursnieuws terwijl je in een aparte tab op de hoogte blijft van het reilen en zeilen binnen jouw portefeuille. Door gebruik te maken van de handige watchlist hou je bovendien ook eenvoudig jouw favoriete aandelen in het oog waardoor je er het beste aan- of verkoopmoment uitkiest.
Is Easybroker betrouwbaar?
Voor Easybroker geldt dat ze onder toezicht staat van niet alleen De Nederlandsche Bank, maar ook van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bovendien geldt voor de beleggingen die je doet bij deze broker dat ze onder het zogenaamde beleggerscompensatiestelsel (BCS) vallen. Dit betekent dat je tot maximaal 20.000 euro terug kan krijgen mocht er op een zeker ogenblik iets fout gaan met het bedrijf dat jouw beleggingen verwerkt. Zoals eerder reeds aangehaald is het bovendien zo dat Easybroker gebruik maakt van het platform van Interactive Brokers. Dit platform staat erom bekend één van de beste en betrouwbaarste te zijn op de markt.
Easybroker voordelen
Elke dag opnieuw zijn er ontzettend veel beleggers in Nederland die ervoor kiezen om de mogelijkheden te benutten die Easybroker aanbiedt. Daarbij kan men rekenen op tal van interessante voordelen. De meest in het oog springende voordelen zijn de volgende:
- Easybroker maakt gebruik van een werkelijk uitstekend handelsplatform;
- Je kan rekenen op een zeer uitgebreid aanbod aan analysemogelijkheden;
- De kosten die in rekening gebracht worden zijn bijzonder beperkt;
- Overal en altijd beleggen met de handige mobiele applicatie;
- Keuze uit een gigantisch aanbod met beleggingsproducten;
Niet alleen biedt het handelsplatform van Easybroker je heel wat interessante mogelijkheden, daarnaast wordt ook meteen duidelijk dat je bij deze partij als belegger precies kan beleggen op die manier die jij het liefste hebt. Dit betekent concreet dat je kan kiezen voor een belegging in aandelen, maar ook in futures en opties evenals in indices, beleggingsfondsen, ETF's en nog zoveel meer. Nagenoeg alle verschillende beleggingsproducten die op de markt zijn terug te vinden worden door Easybroker wel aangeboden. Dit met op moment van schrijven van deze Easybroker review cryptocurrencies als niet onbelangrijke uitzondering.
Easybroker nadelen
Dat er heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan beleggen bij Easybroker heeft bovenstaande wel duidelijk gemaakt. Dit gezegd hebbende is het niet meer dan normaal dat er tevens rekening moet worden gehouden met een aantal niet onbelangrijke nadelen. De belangrijkste nadelen van Easybroker zijn de volgende:
- Het enorme aanbod kan een beetje overweldigend zijn voor beginnende beleggers;
- Er is geen gratis realtime koersinformatie voor de Euronext beschikbaar;
- Het aanbod met betaalmogelijkheden is vrij beperkt;
Ondanks het feit dat je met bovenstaande nadelen uiteraard rekening zal willen houden als (mogelijke) belegger bij Easybroker zijn ze absoluut niet onoverkomelijk, in tegendeel.
Conclusie, een interessante broker met de focus op traders
Heel wat beleggers hebben er sinds het verschijnen van Easybroker op de markt voor gekozen om zich bij deze partij aan te melden. Dat doen ze niet alleen omwille van het geweldige handelsplatform waar deze broker gebruik van maakt, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze er bekend om staat zeer lage kosten te hanteren. Bovendien is het zo dat zowel beleggers voor de lange(re) termijn als traders bij deze partij aan het juiste adres zijn. In het bijzonder voor deze laatste geldt dat het platform sowieso over heel wat extra interessante functies beschikt.
Overweeg jij ook om gebruik te gaan maken van alle mogelijkheden die Easybroker te bieden heeft? Zou je echter in eerste instantie graag even kennis willen maken met haar platform zonder dat je meteen met echt geld moet beleggen? Dat kan! Easybroker maakt het namelijk mogelijk om een demo-account te openen waarbij je de beschikking krijgt over 1.000.000 dollar aan virtueel geld. Op deze manier is het niet alleen mogelijk om te wennen aan de handelsomgeving, maar kan je ook verschillende strategieën uitproberen. Het spreekt voor zich dat dit Easybroker alleen maar nog toegankelijker maakt, zeker voor de beginnende belegger(s).