Mexem Review

Ben je bekend met het feit dat Mexem in 26 landen actief is? Ze bieden handel aan op meer dan 130 beurzen wereldwijd. Vraag je je af of Mexem betrouwbaar is en wat de ervaringen met Mexem zijn? Lees dan deze Mexem review.

Hierin ontdekt je alles over deze innovatieve broker. We bespreken het platform, de klantenservice en nog veel meer.

Mexem krijgt hoge scores, zoals een 9 voor platform & tools en voor commissies en vergoedingen. Ze bieden ook veel beleggingsmogelijkheden aan. Deze review geeft je een compleet beeld van wat Mexem te bieden heeft aan Nederlandse beleggers.

  • Mexem's gebruiksvriendelijkheid krijgt een respectabele score van 7.
  • Mobiel beleggen bij Mexem krijgt een score van 9.
  • Voor de serieuze belegger biedt Mexem gepersonaliseerde diensten en geavanceerde handelstools.
  • Het openen van een rekening gebeurt online en gratis.
  • Mexem's belofte is om de goedkoopste broker in Nederland te zijn, zonder verborgen kosten.
  • Mexem's klantenservice is veelzijdig, met ondersteuning via telefoon, e-mail en zelfs WhatsApp.

Wat is Mexem?

Als een dynamische broker, heeft Mexem de toegang tot internationale markten vereenvoudigd sinds 2018. Het bedrijf ondersteunt handel in 26 landen en op 126 beurzen. 

De geschiedenis van Mexem

Mexem heeft altijd groei in Europa als hoofddoel gehad. Het bedrijf streeft ernaar een veelzijdig handelsplatform te bieden. Dit zonder in te leveren op service of kwaliteit, wat zeker heeft bijgedragen aan snelle groei.

Samenwerking met Interactive Brokers en LYNX

Het succes van Mexem kan deels verklaard worden door een aantal belangrijke samenwerkingen. Partners zoals Interactive Brokers en LYNX bieden Mexem Europa traders veel beleggingsopties. Dit is mogelijk dankzij betrouwbare infrastructuur en geavanceerde technologie.

Azië en het Midden-Oosten

Mexem heeft zijn vleugels ook naar Azië en het Midden-Oosten uitgeslagen. Daardoor is het bedrijf wereldwijd actief en bedient het een divers publiek.

Aanwezigheid in diverse landen

Mexem's wereldwijde aanwezigheid is versterkt door te voldoen aan regelgevende standaarden, waaronder die van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). 

De online beoordelingen en reviews spreken voor zich: Mexem is hoog gewaardeerd met een gemiddelde van 4,8 uit 5. Klanten zijn vooral tevreden over de efficiëntie van het platform en de klantgerichte ondersteuning.

Mexem website

Mexem kosten

Als  je wilt gaan beleggen via Mexem, is het goed om de Mexem kosten en Mexem tarieven te begrijpen. Een account aanmaken bij Mexem is gratis.

Maar de kosten Mexem voor transacties moet je niet vergeten. Voor aandelen en ETF's betaal je een lage commissie van 0,06%. Voor obligaties is de commissie iets hoger, namelijk 0,15%. Deze Mexem transactiekosten zijn competitief in vergelijking met andere brokers.

  • Geld overmaken naar je Mexem-account kost is gratis.
  • Europese beleggers betalen maar €1 voor SEPA-opnames als ze vaker dan eens per maand geld opnemen.
  • Voor standaard bankoverschrijvingen zijn de kosten €8. Het is goed om hiermee rekening te houden bij het plannen van je transacties.
OmschrijvingGegevens
Oprichtingsjaar2017
CYSEC Licentienummer325/17
Minimum Storting$1
Minimum Commissie (Forex)0.005%
Aantal Aangeboden Markten150
Aantal Gedekte Landen35
Ondersteunde Valuta23
Aantal Rekeningtypen10
OndersteuningstalenEngels, Nederlands, Italiaans, Spaans, Duits, Grieks, Hebreeuws
Openingstijden KlantenserviceMa – Do: 08:30 – 20:00, Vr: 08:30 – 17:30
Gemiddelde Margin Vereist (TAD XLT)$7,500
Marge bij Mexem$6,400
Transactiekosten bij Mexem$2 per transactie (vanaf)
Dienstkosten met Mexem-koppeling (jaarlijks)€435,60 incl. B.T.W.
Enkele gevens van Mexem.

Is Mexem voordelig voor ETF-beleggers?

Als belegger zoek je voordelige manieren om je portefeuille te beheren. Mexem ETF beleggen roept vragen op over de voordelen ten opzichte van andere brokers. We hebben Mexem vergeleken met DeGiro en Lynx.

Berekening kosten voor populaire ETF's

De tarieven van Mexem zijn aantrekkelijk. Een investering van €1.000 in iShares IWDA ETF kost maar €2,40. 

Vergelijking met alternatieve brokers

We zien dat Mexem versus DeGiro en Mexem versus Lynx goed uit de vergelijking komen. Niet alleen in kosten, maar ook in dienstverlening. Mexem gebruikt software van Interactive Brokers voor een vriendelijk en betaalbaar platform.

Transparantie in tarieven

Volledige duidelijkheid over kosten is belangrijk voor jou als belegger. Mexem is transparant over haar diensten. Je komt niet voor verrassingen te staan. Dit maakt Mexem beleggen heel aantrekkelijk, vooral als je vaak ETF's koopt.

Mexem biedt niet alleen goede tarieven maar ook duidelijkheid en een sterk platform via Interactive Brokers.

Klantenportaal en app van Mexem

Het Mexem klantenportaal en de Mexem app helpen je bij het efficiënt en makkelijk beleggen. 

De app is in het begin misschien lastig. Maar het klantenportaal maakt het makkelijker. Via de app kun je vrijuit handelen in bijvoorbeeld fractionele aandelen. Ook is er via goede klantenservice beschikbaar, je kunt zelfs hulp krijgen via WhatsApp.

In het klantenportaal kun je in je eigen taal alles vinden. Je kunt er e-mail, Whatsapp en Telegram gebruiken voor nieuws over beleggingen. Het is duidelijk dat het Mexem klantenportaal en de Mexem app gemaakt zijn voor actieve beleggers.

Mexem review van het platform

Orderuitvoering bij Mexem

Mexem trading biedt uitgebreide mogelijkheden om orders uit te voeren, daarnaast kun je ook gebruik maken van copy trading.

Diversiteit in ordertypen

Bij Mexem vindt je veel ordertypen, van simpel tot complex. Met meer dan 100 soorten orders, voldoet Mexem aan de wensen van elke trader.

Copy Trader-functie voor volgen van professionals

Wil je je  strategie diversifiëren of leren van experts? Mexem biedt een Copy Trader-functie. Hiermee kopieer je eenvoudig de acties van professionals. 

Geautomatiseerde spaarplannen en fractionele aandelen

Mexem weet dat flexibiliteit belangrijk is voor beleggers. Daarom hebben ze geautomatiseerde spaarplannen en bieden ze fractionele aandelen aan. Mexem trading is zo toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kan ieder investeringsniveau deelnemen aan de aandelenmarkt.

KenmerkDetails
Wereldwijde markten toegankelijkMeer dan 150
Financiële productenMeer dan 30.000 op handelsplatformen
Gratis real-time marktgegevensEuropese en Amerikaanse aandelen
CySEC licentienummer325/17
Operationele beurzenMeer dan 120
Orderkosten Aandelen Nederland0,06% (minimum €1,8)
Orderkosten Aandelen VS$0.005 per aandeel (minimum $2,5)

Mexem heeft lage beheerkosten van 0,00% en gunstige orderkosten. Ze willen de goedkoopste broker van Nederland zijn.

 Het Trader Work Station (TWS) platform van Mexem, bekroond als beste beleggingssoftware, biedt wat je nodig heeft om succesvol te beleggen.

De klantenservice van Mexem

De Mexem klantenservice staat altijd klaar voor je. Klanten zijn erg tevreden over de snelle hulp van Mexem support. Voor persoonlijke hulp kun je een lokaal kantoor bezoeken. Dit is een groot pluspunt van de Mexem klantenondersteuning.

De Mexem app is goed beoordeeld, met een rating van 4.8 op 5 uit 97 recensies. Deze score laat de betrouwbaarheid en makkelijke bediening van het platform zien. Maar niet iedere gebruiker heeft dezelfde positieve ervaring.

Er zijn veel manieren om contact op te nemen: telefoon, chat, e-mail, en zelfs WhatsApp.

Hoe veilig is beleggen bij Mexem?

Denk je aan beleggen bij Mexem? Dan wil je vast weten hoe veilig het is. De wereld zit vol financiële onzekerheden. We bespreken hier hoe hun regels en bescherming voor beleggers werken.

Regulering door CySEC

Mexem is in Cyprus gevestigd en volgt de regels van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). CySEC is streng in toezicht. Dit maakt Mexem betrouwbaar.

Investeerdersbescherming en depositogarantie

Mexem beschermt beleggers met een garantie tot €20.000. Dit is volgense de CySEC-regels. Ook is er een depositogarantie tot €100.000. Dit betekent dat je geld veilig is bij Mexem, ook als er problemen zijn.

Securities lending en betalingsvoorwaarden

Mexem doet aan securities lending, wat betekent dat je instrumenten uit kunt lenen en hiervoor betaald krijgt.

Het openen van een rekening bij Mexem

Van plan om te gaan beleggen? Een Mexem rekening openen is een cruciale eerste stap.

Kies een rekeningtype dat bij je past, zoals een Mexem zakelijke rekening of start met een Mexem demo account. Je moet tijdens het openen van je account ten minste twee beleggingsdoelstellingen opgeven. Dit is belangrijk om je portfolio af te stemmen op je doelen voor de toekomst.

Je moet tijdens het openen van een account een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van adres indienen. Hier zijn de stappen die je moet doorlopen.

StapBenodigde ActieResultaat
1. AanmeldenVul persoonlijke en financiële informatie inOpbouw van je beleggingsprofiel
2. VerificatieTelefoonnummer bevestigen, identiteitsdocumenten uploadenBeveiliging van je account
3. Fiscale InformatieBevestigen van financiële gegevensCorrecte afhandeling van belastingzaken
4. DocumentatieIdentificatiebewijs en bewijs van adres indienenVerificatie van je gegevens
5. Initiële StortingUitvoeren van een storting om het account te activerenAccount is klaar voor handel

Zodra je aanvraag is afgerond, ontvang een bevestigingsmail. Daarin staat je gebruikersnaam, rekeningnummer en wachtwoord. Je bent nu klaar voor de laatste stap: je eerste storting doen.

Het verificatieproces neemt meestal één tot twee werkdagen in beslag. Mexem helpt je met duidelijke instructies op de website.

Mexem vergeleken met andere brokers

Er zijn veel brokers zoals Interactive Brokers of Bux Zero, maar Mexem springt er echt uit. We kijken naar de prestaties, wat klanten zeggen, en het aanbod van producten en diensten.

Prestaties en awards

Het Traders Workstation (TWS) van Mexem heeft veel prijzen gewonnen. Ze hebben acht keer op rij de Barron’s award ontvangen. Dit laat zien hoe goed het platform werkt voor professionele beleggers.

Klantervaringen en TrustScore

Op Trustpilot scoort Mexem hoog met 4,3 uit 5 sterren. Dit is beter dan DEGIRO, die een 3,8 heeft. Ook vergeleken met Freedom24, BUX Zero, en NAGA, die scores hebben van 4,5, 4,4, en 4,4, blijft Mexem een goede keuze.

Product- en dienstenaanbod

Mexem biedt veel met toegang tot meer dan 135 beurzen. Ze hebben 31,500 fondsen, 1,065,000 obligaties, en 13,000 ETF's. Met meer dan 100 ordertypes en algoritmes, past Mexem goed bij veel traders.

BrokerTrustScoreTransactiekosten AandelenToegang tot BeurzenMinimale Fee AandelenaankoopBijzondere Kenmerken
MEXEM4,30,06% min €1,80135+€0 bij €10,000+Traders Workstation (TWS) platform, Fractionele aandelen, Snelle accountopening
Interactive BrokersN/AVarieert150+VarieertUitgebreide instrumentkeuze, Geschikt voor actieve traders
BUX Zero4,4€0 commissievrijN/A€0 bij commissievrijCommissievrij beleggen, Gebruiksvriendelijke app
DEGIRO3,8€1 voor ETF's kernselectieN/A€1 voor ETF's kernselectieGroot klantenbestand, Kernselectie aan ETF's zonder transactiekosten
Let op: de beschikbare data is altijd onderhevig aan wijzigingen.

Conclusie

Mexem verdient zeker je aandacht als je een broker zoekt. Het is een nieuwe speler, maar met goede scores. Ze kregen een 9.0 in verschillende beoordelingen. Dat is heel goed, zeker als je het vergelijkt met Lynx en Saxo Bank. Die kregen gemiddeld een 8 en een 6.6.

Het Mexem trading platform staat bekend om zijn sterke tools. Het is perfect voor ervaren handelaren.

Sommige Mexem ervaringen zijn gemengd, maar het merendeel van de gebruikers zijn tevreden. Vooral vanwege de lage kosten en goede klantenservice.

Het platform van Mexem is veilig en modern. Het voldoet aan de eisen van nu. Je kunt er snel mee aan de slag, binnen 24 uur na het openen van een rekening. In een markt waar kosten belangrijk zijn, zet Mexem de standaard.

Veelgestelde vragen

Is Mexem betrouwbaar en veilig?

Mexem is door CySEC gereguleerd en staat bekend als een veilige broker. Er is een investeerdersbescherming tot €20.000. Plus, een depositogarantie tot €100.000.

Wat kost het om een rekening bij Mexem te openen?

Een rekening openen bij Mexem kost niets. Er zijn geen kosten voor het aanmaken van een account.

Hoe gebruiksvriendelijk is de Mexem app?

De Mexem app kan ingewikkeld zijn voor beginners. Maar het klantenportaal is erg behulpzaam. Het biedt functies aan zoals spaarplannen en het kopen van fractionele aandelen.

Biedt Mexem diensten aan zoals een Copy Trader functie?

Ja, Mexem heeft een Copy Trader functie. Hiermee kun je het beleggen van succesvolle investeerders kopiëren. Ze bieden ook automatisch beleggen aan.

Hoe kan ik de klantenservice van Mexem bereiken?

Je kunt de klantenservice van Mexem op verschillende manieren bereiken. Dit kan via FAQ, chat, e-mail en WhatsApp.

Wat voor soorten beleggingsproducten biedt Mexem aan?

Mexem geeft toegang tot veel financiële producten. Denk aan aandelen, ETF's en opties. Ze zijn actief in meer dan 150 markten wereldwijd.

Zijn er kosten verbonden aan het overboeken van geld bij Mexem?

Geld overboeken naar Mexem is gratis. Maar Europese beleggers betalen wel €1 voor elke extra opname per 30 dagen via SEPA. En €8 voor bankoverschrijvingen.

Hoe snel kan ik een rekening openen bij Mexem?

Je kunt snel een rekening openen bij Mexem. Als je alle documenten klaar hebt, kan het binnen één dag geregeld zijn.