eToro Review

Wist je dat eToro nu meer dan 25 miljoen gebruikers heeft? Dit aantal bevat veel Nederlandse beleggers. eToro valt op door zaken als CopyTrading en aandelen kopen zonder commissie. Dit maakt het een goede keuze voor beleggers. In dit overzicht leer je meer over eToro's betrouwbaarheid in Nederland. En wat het platform anders maakt.

Wil je weten of eToro een goede optie is voor jou? Je lees het in deze eToro review.

Wat is eToro?

Zoek een goede broker om online te beleggen? Dan is eToro misschien wat voor jou, eToro heeft een breed aanbod aan beleggingsinstrumenten, scherpe tarieven en handige tools.

eToro heeft iets revolutionairs: CopyTrading. Hiermee kunnen beleggers de transacties van experts kopiëren. Zo leer en profiteer je van de kennis van experts. 

Beleggen via eToro is aantrekkelijk door de 0% commissie op aandelen en ETF's. Dit betekent dat je kunt beleggen in je favoriete bedrijven zonder extra transactiekosten te betalen

 • Veel instrumenten: Crypto, grondstoffen, Forex, aandelen, ETF's, indices, en CFD's.
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • CopyTrading en Smart Portfoli
 • Aantrekkelijke voorwaarden voor de Nederlandse belegger met 0% commissie.

Aanbod van Instrumenten

Op het platform van eToro vindt je meer dan 3000 eToro financiële instrumenten. De meest populaire producten zijn aandelen, crypto en ETF's.

Ook biedt eToro fractionele aandelen aan. Met fractionele aandelen kun je een stukje van een aandeel kopen, handig voor de belegger met een wat kleiner budget of wanneer je aan dollar cost averaging wilt doen.

Let wel op dat je op het eToro platform handelt in CFD's. Handelen in CFD's brengt risico's met zich mee. eToro zegt dat ongeveer 76% van de beleggers geld verliest met deze handelsvorm. Dit onderstreept het belang van goed onderzoek doen en risicobeheer, voordat je start met beleggen.

eToro Kosten

Handelen bij eToro brengt bepaalde kosten met zich mee. Het is goed om deze te kennen. Je betaalt geen transactiekosten eToro voor het aan- en verkopen van aandelen en ETF's. Maar, er zijn wel andere kosten. 

Denk aan valutawisselkosten en kosten voor niet actief zijn. Hier een overzicht van deze kosten:

KostensoortDetailsPercentage/Tarief
Valutawisselkosten (bankoverschrijving)Kosten voor het omwisselen van valuta bij stortingen0,5%
Valutawisselkosten (PayPal/Sofort)Kosten voor het omwisselen van valuta bij stortingen via PayPal of Sofort1,5%
InactiviteitskostenMaandelijkse kosten na 12 maanden inactiviteit$10
OpnamekostenVast tarief per opname (niet in de VS)$5
Kosten.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van eToro verborgen kosten. Transparant zijn over de kosten helpt. Zo kun je je investeringen beter beheren en nare verrassingen voorkomen. Let dus goed op deze kosten voordat je investeert bij eToro.

Voor wie is eToro Geschikt?

Positie openen bij eToro
Positie openen.

eToro is perfect voor beginners. De interface is eenvoudig te gebruiken en er zijn veel leermiddelen. Ook biedt eToro een gratis demo-account waarmee je kunt oefenen met $100.000 fictief geld.

eToro is geschikt voor zowel beginners als professionals.

 • Gebruiksgemak voor starters
 • Demo-account om te oefenen met virtueel geld
 • Geavanceerde tools voor de ervaren belegger
 • Verscheidenheid aan beleggingsopties
 • Mogelijkheid tot sociale interactie en kennisuitwisseling
 • Geen hoge instapdrempel: stortingsbedrag van $100 tot $500

Als je geïnteresseerd bent in het leren van beleggingsstrategieën, of gewoon wilt starten met eToro voor beginners, eToro heeft wat je nodig hebt. Het is makkelijk toegankelijk voor beginners. Maar het biedt ook uitdaging voor ervaren handelaren. eToro heeft voor ieder wat wils in de wereld van online beleggen.

Account openen bij eToro

Het online een handelsaccount opzetten lijkt misschien moeilijk. Maar het registratieproces bij eToro maakt het makkelijk. Met een paar stappen ben je zo klaar om online te beleggen. 

eToro review - registratie
eToro registratie.

Hoe lang duurt het om een account te openen?

Je eigen eToro account is snel aangemaakt. Het hele proces is digitaal en gebruiksvriendelijk. Je kunt binnen een paar uur klaar zijn. Eerst voer je je e-mailadres in. Daarna verifieer je je identiteit. Dit is nodig om transacties met echt geld uit te voeren. De efficiënte aanpak van eToro helpt je om snel online te handelen.

Welke documenten heb je nodig?

Voor het openen van een eToro account heb je een bewijs van identiteit en woonadres nodig. Dit kan bijvoorbeeld een paspoort, ID-kaart of een bankafschrift zijn.

Geld storten bij eToro

Om te beleggen met eToro moet je geld storten op je account. Er zijn verschillende manieren om geld te storten, zoals bankoverschrijving, creditcard of iDEAL.

Zorg er voor dat de betaalmethode op jouw naam staat. Betalen via iemand anders kan problemen veroorzaken.

BetalingsmethodeVerwerkingstijdExtra Opmerkingen
CreditcardOnmiddellijkInstant stortingen, direct handelen mogelijk
BankoverschrijvingEnkele werkdagenAfhankelijk van je bank en land
E-wallets (PayPal, Skrill, etc.)OnmiddellijkSnelle en eenvoudige online transacties
iDEALOnmiddellijkSpecifiek voor Nederlandse gebruikers
Mogelijkheden om geld te storen.

Denk goed na over de betalingsmethoden eToro voor je kiest. Een bankoverschrijving is veilig maar duurt langer. Creditcards en iDEAL werken direct. Zo kun je snel beginnen. Klaar om te storten? Ga naar de stortingssectie in je account. Kies een methode en volg de stappen.

eToro uitbetalen

Wilt je geld van eToro opnemen? Dan is het handig om te weten wat dit inhoudt. Het is belangrijk om te weten hoe het opnameproces werkt en welke kosten er aan verbonden zijn.

Kosten voor uitbetalen

Bij eToro geldt een vast bedrag van $5 voor elke opname. 

Hoe lang duurt uitbetalen bij eToro?

Uitbetalen bij eToro kan tot 10 werkdagen duren. Eerst verwerkt eToro je verzoek binnen twee dagen. Daarna hangt het af van je bank en kan het tot 8 dagen duren. Het is slim om hier rekening mee te houden voor je financiële planning.

eToro Demo Account

Als online beleggen nieuw voor je is, is het eToro demo account perfect om te oefenen. Je kunt het gebruiken om de aandelenmarkt zonder risico te verkennen. Zo leer je hoe je moet beleggen.

De eToro demo account biedt meer dan alleen oefening. Het bootst de echte beurs na. Je ziet live marktveranderingen en analyseert grafieken. Ook kun je de sociale handelsfuncties van eToro proberen. Dit alles is een goede voorbereiding op het beleggen met echt geld.

eToro demo account

eToro Klantenservice

Heb je een dringende vraag? Gebruik dan de live chat. Dit is snel en gemakkelijk. Voor minder urgente zaken is er de email. Deze optie is er voor iedereen, of je nu klant bent of niet.

 • Toegang tot een uitgebreide FAQ-sectie voor snelle antwoorden.
 • Live chat-assistentie voor onmiddellijke ondersteuning.
 • Support via email voor gedetailleerde en specifieke vragen.

Telefonische ondersteuning biedt eToro helaas niet aan.

Vraag TypeOndersteuningskanaalVerwachte Reactietijd
Technische ProblemenLive Chat / EmailBinnen enkele minuten (Chat) / Binnen 24 uur (Email)
Account VerificatieEmailBinnen 2 werkdagen
Storting en OpnameFAQ / EmailOnmiddellijk (FAQ) / Binnen 24 uur (Email)
Manieren om contact op te nemen met eToro.

eToro zorgt ervoor dat je snel de hulp krijgt die je nodig hebt, de eToro klantenservice is er om jou te ondersteunen.

CopyTrading en Smart Portfolios

Zoek je nieuwe manieren om te investeren? eToro biedt twee interessante opties: CopyTrading en Smart Portfolios. Met eToro CopyTrading kun je beleggingsstrategieën van ervaren beleggers kopiëren. Selecteer een trader en hun strategieën worden automatisch in je account gekopieerd. Dit betekent dat je dezelfde posities inneemt zonder zelf te moeten analyseren.

eToro heeft ook Smart Portfolios. Dit zijn door experts gecreëerde portefeuilles met een mix van investeringen. Ze bieden blootstelling aan verschillende markten en thema's. Zo kun je beleggen in een breed scala aan instrumenten die passen bij je doelen en risicotolerantie.

 • Voordelen van CopyTrading: Leer van ervaren beleggers door hun strategieën real-time te volgen.
 • Voordelen van Smart Portfolios: Krijg toegang tot professioneel gecreëerde portefeuilles, zonder zelf marktonderzoek te hoeven doen.

Of je nu begint met beleggen of ervaren bent, eToro’s CopyTrading en Smart Portfolios kunnen je beleggingen verbeteren.

eToro copytrader
eToro review van de Copytrader functie.

Voordelen en Nadelen van eToro

Als je denkt aan beleggen via eToro, zijn er voordelen. Een groot voordeel is het eToro commissievrij handelen in aandelen en ETF’s. Dit is fijn voor wie niet te veel wil uitgeven. Maar, het is ook belangrijk om de nadelen te bekijken die bij eToro kunnen horen.

Is eToro echt commissievrij?

eToro commissievrij’ handelen klinkt goed, maar vergeet de extra kosten niet. eToro heeft ook valutaomrekenkosten en inactiviteitskosten. 

Hoe verdient eToro geld?

Je denkt misschien: Hoe verdient eToro geld zonder commissie? Ze hebben inkomsten door spreads, opnamekosten en inactiviteitskosten. 

De manier waarop eToro geld verdient, is duidelijk. Als belegger weet je wat je kunt verwachten. Het is slim om alle kosten en inkomsten te kennen, zoals bij punt 13 staat, voordat je investeert.

eToro vs DEGIRO

eToro en DeGiro zijn bekende brokers in Nederland. eToro heeft een gebruiksvriendelijk platform en biedt social trading. 

Vooral de mogelijkheid tot het kopiëren van succesvolle traders biedt toegevoegde waarde. Aan de andere kant kunnen de kosten bij eToro hoger zijn dan bij DeGiro.

DeGiro is een meer traditioneel beleggingsplatform dat zich richt op lage kosten en eenvoudige handel in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. De kosten bij DeGiro zijn over het algemeen lager dan bij eToro, maar het mist de innovatieve sociale aspecten van het eToro-platform, zoals sociale handel en brede ondersteuning voor cryptocurrency-handel.

Voordelen van eToro ten opzichte van concurrenten

 1. Gebruiksvriendelijk platform: eToro blinkt uit in het bieden van een eenvoudige en intuïtieve interface, waardoor het gemakkelijk te navigeren en te begrijpen is, zelfs voor beginnende beleggers.
 2. Sociale handel: eToro stelt je in staat om te leren van andere beleggers, hun prestaties te volgen en zelfs hun transacties te kopiëren. Dit is een unieke functie die niet wordt aangeboden door veel andere brokers.
 3. Ondersteuning voor cryptovaluta: eToro biedt een breder scala aan opties voor de handel in cryptocurrency dan veel andere brokers.
 4. Klantenservice: Veel gebruikers benadrukken de uitstekende klantenservice van eToro, die snel en behulpzaam is bij het beantwoorden van vragen en problemen.

eToro vergunningen

Beleggers zoeken zekerheid en veiligheid bij online investeringen. eToro's regulatie is daarom cruciaal. Het platform wordt strak gereguleerd door twee belangrijke instanties. Dat zijn de Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) en de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. Deze controles garanderen dat eToro werkt volgens strenge regels. Ze beschermen klantengelden en zorgen voor eerlijke handel.

RegulatorLocatieOpmerkingen
Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC)CyprusStaat garant voor de naleving van EU-wetgeving en de bescherming van beleggers binnen de Europese regio
Financial Conduct Authority (FCA)Verenigd KoninkrijkVermaard om zijn hoge normen en stringente richtlijnen die de stabiliteit van de financiële markt waarborgen
Vergunningen van eToro.

Door toezicht van CySEC en FCA voldoet eToro aan strenge regels. Dit volgens de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). Deze Europese wet is er om beleggers te beschermen. 

Is eToro Betrouwbaar?

Je vraagt je misschien af of eToro veilig is.  eToro is een goede broker met een goed platform en uitstekende klantenservice.  Het platform bestaat inmiddels al meer dan tien jaar en heeft wereldwijd veel klanten.

Dat eToro betrouwbaar is bewijzen ze door klantbescherming serieus te nemen. Klantfondsen staan op aparte rekeningen bij topbanken. Zo is je geld veilig, zelfs als eToro financiële problemen krijgt. Bovendien zijn klantgelden verzekerd tot $20.000.

De strenge controle door financiële autoriteiten toont aan dat eToro betrouwbaar is. CySEC en FCA houden het platform scherp in de gaten. Dit zorgt ervoor dat eToro hoog scoort op bedrijfsvoering en transparantie. Klantbescherming eToro maakt het platform veilig voor online beleggen.

Conclusie van deze eToro review

Uit onze beoordeling en ervaringen blijkt dat eToro top is voor zowel nieuwkomers als pro's in beleggen. Dit platform valt op met functies als CopyTrading en Smart Portfolios. Die maken beleggen makkelijker en misschien zelfs winstgevender. Ook is eToro een betrouwbare broker met de juiste licenties. Dat geeft vertrouwen aan beleggers hier en over de hele wereld.

Denk je eraan om te beginnen met beleggen? Kijk dan eerst naar de kosten die bij eToro horen. Vergelijk eToro en DEGIRO grondig qua kosten en diensten. Gelukkig heeft eToro een demo account. Daarmee kunt je het platform testen zonder echt geld te riskeren. Dit helpt bij het maken van een goede keuze voor jouw beleggingsstijl.

Deze eToro review Nederland helpt je beslissen of eToro bij je verwachtingen past. Met een sterke klantenservice en een goede naam is eToro een betrouwbare keuze. Vooral voor wie de online beleggingswereld wil verkennen.

Op zoek naar informatie over andere brokers? Kijk dan op deze pagina waar je uitgebreid brokers kunt vergelijken.