Lender & Spender

Lender & Spender is een financiële dienstverlener die zich tot doel heeft gesteld de markt voor consumentenleningen innovatiever en daardoor eenvoudiger te maken. Het idee is dat een gebruiksvriendelijke manier van het aanvragen van een lening het voor iedere consument mogelijk moet maken om de juiste lening aan te kunnen vragen. Dat wil zeggen een lening die perfect toegespitst is op de persoonlijke financiële situatie van de aanvrager, uiteraard in combinatie met het specifieke leendoel waarvoor de consument de lening wil afsluiten.

Lender & Spender online

Het vereenvoudigen van het aanvraagproces voor een lening begint al bij de manier waarop de lening bij Lender & Spender kan worden aangevraagd. Dit is namelijk een proces dat online plaatsvindt. De juiste lening wordt geselecteerd en vervolgens ontvangt de consument van Lender & Spender een aanbod. Dat aanbod wordt al een uur na aanvraag in uw mailbox gedeponeerd. Uiteraard zit u op dat moment nog nergens aan vast, u krijgt alle tijd om het aanbod rustig te overdenken. Zelfs wanneer u akkoord gaat met een aanbod heeft u vervolgens nog 14 dagen waarin u uw lening kunt annuleren. Bovendien kan er als er vragen zijn altijd gebeld of gechat worden met een deskundige medewerker van Lender & Spender.

Soorten leningen bij Lender & Spender

Wanneer u besluit een lening af te sluiten dan hebt u over het algemeen wel een idee waar u dat geld voor wilt gebruiken. Wanneer u het geleende bedrag wilt gebruiken voor het doen van een grote uitgave (bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of verbouwing van uw woning) is een persoonlijke lening de meest logische oplossing. En juist voor die persoonlijke lening bent u bij Lender & Spender aan het juiste adres. Alle leningen die u hier af kunt sluiten hebben namelijk deze leenvorm. Wel is het natuurlijk zo dat u de keuze hebt tussen verschillende looptijden (van 2 tot 5 jaar) en uiteraard is er ook de nodige variatie in het te lenen bedrag (van 5.000 tot 25.000 euro).

Om het veilig en verantwoord te houden voert Lender & Spender een toetsing uit bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Heeft u de lening gekozen en is uw aanvraag goedgekeurd dan ontvangt u het geld op uw rekening. Bijzonder hierbij is dat het geleende geld afkomstig is van particulieren. Deze particulieren investeren in de leningen (dus ook uw lening) die door Lender & Spender zijn voorgefinancierd.

Investeren bij Lender & Spender

Er kan dus door particulieren geld geleend worden bij Lender & Spender. Maar stel nu dat u geen geld hoeft te lenen. Sterker nog, u hebt juist de financiële ruimte om te investeren. Ook dan is Lender & Spender een interessante partij. Investeert u in leningen van Lender & Spender dan ontvangt u een rente die beduidend hoger is dan de rente op een spaarrekening. Op dit moment is de vaste rente 5,4 procent.

Rendement ontvangen bij investeren

Uiteraard investeert u met als doel om rendement uit uw investering te halen. Om voor u het risico te verkleinen spreidt Lender & Spender uw inleg over alle leningen die op dat moment uitstaan. Nadat Lender & Spender de verschuldigde rente en aflossing van de klanten heeft ontvangen wordt u uitbetaald.

Wat te doen met uw uitbetaling?

Wanneer u hebt geïnvesteerd (minimaal 100 euro, maximaal 80.000 euro) krijgt u natuurlijk rendement uitgekeerd. U kunt vervolgens heel eenvoudig kiezen wat u met dat geld wilt doen. Of wel laat u het uitkeren en dan hebt u er natuurlijk de volledige beschikking over. U kunt er echter ook voor kiezen om rendement (rente en aflossing) dat u ontvangt direct weer te investeren in nieuwe leenprojecten. Op die manier loopt het bedrag dat u ‘verdient’ natuurlijk vrij snel op. Geld inleggen, het openen van een investeringsaccount en het ontvangen van betalingen is bij Lender & Spender helemaal gratis. U betaalt slechts servicekosten ter waarde van 1 procent van de uitstaande investering op jaarbasis.

Over DE SCHRIJVER

Joris is een ervaren financiële schrijver met een scherp inzicht in de wereld van financiën en economie. Hij heeft een passie voor het vertalen van complexe financiële concepten naar begrijpelijke taal.