Lender en Spender Review

Leestijd: 6 minuten

Lender en Spender is een Nederlands online platform dat een alternatief biedt voor traditionele leningen. Via Lender & Spender kun je een peer to peer lening aanvragen, of geld investeren dat uitgeleend wordt.

Het platform staat bekend om zijn vaste lage rente en transparante voorwaarden, waardoor het aantrekkelijk is voor zowel leners als investeerders.

In plaats van te vertrouwen op banken voor leningen, kunnen gebruikers van Lender en Spender eenvoudig een leningaanvraag indienen op de website. Dit proces is meestal efficiënter en sneller dan traditionele bankleningen. Bovendien worden risico's beheerd door een grondige beoordeling van de kredietwaardigheid van kandidaten en het verstrekken van rendementen aan investeerders die overeenkomen met het risicoprofiel van de leningen.

Lender en Spender is niet alleen populair bij particulieren die een lening nodig hebben voor bijvoorbeeld een grote aankoop of verbouwing, maar ook bij investeerders die op zoek zijn naar crowdfundprojecten. Het platform biedt een veilige omgeving om te investeren en helpt bij het realiseren van rendementen, terwijl het risico wordt beperkt door de spreiding van investeringen over meerdere leningen.

Wat is Lender en Spender?

Lender en Spender is een innovatieve aanbieder van consumentenleningen die rechtstreeks gefinancierd worden door particulieren en bedrijven, zonder tussenkomst van een bank of andere financiële instelling. Hierdoor worden kosten bespaard, wat resulteert in scherpe rentetarieven voor leners en een aantrekkelijk rendement voor investeerders.

Bij Lender en Spender kan je gemakkelijk online een lening aanvragen. Het platform biedt persoonlijke leningen zonder ingewikkeld papierwerk. Aanvragers kunnen documenten eenvoudig uploaden en digitaal ondertekenen. Lender en Spender is trots op hun uitstekende klantenservice en heeft een hoge beoordeling van 9,1 op basis van meer dan 3000 reviews.

Om het proces transparant en efficiënt te houden, ontwikkelt Lender en Spender voortdurend nieuwe technologieën en verbetert het hun dienstverlening. Investeren in Lender en Spender is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Wanneer je investeert, koop je vorderingen op leningen die door het platform zijn verstrekt, en elke investering wordt gespreid over alle leningen in de portefeuille die op het moment van investeren niet in achterstand zijn.

Lender en Spender statistieken
Enekele statistieken van Lender & Spender.

Hoe Werkt een Lening bij Lender en Spender?

Leningprocedure

Lender en Spender biedt een eenvoudige en efficiënte manier om een persoonlijke lening aan te vragen. Het proces verloopt volledig digitaal, waardoor je geen papierwerk hoeft in te scannen of op te sturen.

 1. Gebruik de tools op de website en bereken je lening.
 2. Vraag een vrijblijvend aanbod aan en vul de benodigde informatie in, inclusief je persoonlijke gegevens en financiële situatie.
 3. Upload de vereiste documenten, zoals identiteitsbewijs en inkomensbewijzen.
 4. Na goedkeuring van je aanvraag ontvang je een digitaal contract om te ondertekenen.
 5. Na ondertekening wordt het geld binnen enkele werkdagen op je rekening gestort.

Het is belangrijk op te merken dat Lender en Spender een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waardoor je er zeker van kunt zijn dat je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Lenen via het platform van Lender en Spender.

Lening Afgewezen: Mogelijke Redenen

Het kan gebeuren dat je leningaanvraag bij Lender en Spender wordt afgewezen, bijvoorbeeld vanwege:

 • Kredietwaardigheid: Lender en Spender beoordeelt je kredietwaardigheid op basis van je financiële situatie en kredietgeschiedenis.
 • BKR-registratie: Als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan dit leiden tot een afwijzing. Lender en Spender controleert bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of je nog andere openstaande leningen hebt en of je in het verleden betalingsachterstanden hebt gehad.
 • Verkeerde of onvolledige informatie: Als je niet alle vereiste informatie verstrekt of onjuiste gegevens verstrekt, kan dit ook tot een afwijzing leiden.

Gebruikerservaringen met Lender en Spender

Positieve Beoordelingen

Lender en Spender heeft over het algemeen goede beoordelingen gekregen van zijn gebruikers. Uit de zoekresultaten blijkt dat Lender en Spender een score van 9,1 heeft op basis van meer dan 3.000+ reviews. Hier zijn enkele positieve aspecten die door gebruikers worden genoemd:

 • Gebruiksgemak: Klanten waarderen het gebruiksvriendelijke platform en het eenvoudige proces om een lening aan te vragen of te investeren.
 • Transparantie: Lender en Spender staat bekend om zijn openheid over rendementen, risico's en kosten, wat het vertrouwen van gebruikers vergroot.
 • Klantenservice: Gebruikers melden een vriendelijke en behulpzame klantendienst die bereid is om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Negatieve Beoordelingen

Hoewel de meeste beoordelingen voor Lender en Spender positief zijn, zijn er ook enkele kritische opmerkingen. Een paar punten waar sommige gebruikers ontevreden over waren, zijn:

 • Trage goedkeuring: Sommige gebruikers meldden dat het goedkeuringsproces voor leningen traag en tijdrovend kan zijn.
 • Communicatie: Er kunnen enkele problemen zijn met de communicatie tussen Lender en Spender en de klanten, wat kan leiden tot misverstanden.

Het is belangrijk op te merken dat negatieve beoordelingen vaak individuele ervaringen weerspiegelen en niet noodzakelijkerwijs de algehele prestaties van het platform vertegenwoordigen. Toch is het nuttig om zowel positieve als negatieve feedback in overweging te nemen bij het evalueren van Lender en Spender als een investeringsplatform of als een bron voor leningen.

In dit deel van het artikel is informatie uit verschillende bronnen zoals Trustpilot, HetGeldCollege, en andere zoekresultaten gebruikt om beter inzicht te geven in de gebruikerservaringen van Lender en Spender.

Contactinformatie en Klantenservice

Bij Lender & Spender staat klantenservice hoog in het vaandel. Om contact op te nemen met de klantenservice van Lender & Spender, kun je terecht op hun website voor de meest recente contactinformatie. Hier vind je ook een uitgebreide FAQ met antwoorden op veelgestelde vragen over onder andere Europese crowdfundingverordening, tweestapsverificatie, en het openen van een investeerdersaccount.

Het team van Lender & Spender is ervaren in het bieden van ondersteuning bij leningen. Sinds Nationale Nederlanden stopte met het aanbieden van consumptieve leningen, nam Lender & Spender recentelijk een deel van de bestaande leningen over. Dit team blijft de klantenservice voor leningen uitvoeren, zodat je verzekerd bent van deskundige hulp bij vragen of problemen.

Om een lening aan te vragen, kunnen geïnteresseerden dit volledig digitaal doen via de website van Lender & Spender. Hier vind je alle informatie over het leningaanvraagproces en de vereiste gegevens, zoals persoonsgegevens, contactgegevens en informatie over je financiële situatie.

Risico's bij Lender & Spender

Bij het investeren en lenen via Lender en Spender zijn er enkele risico's waarmee je rekening moet houden. Deze risico’s zijn belangrijk om te begrijpen en te overwegen alvorens je geld in dit platform investeert.

1. Risico op niet-terugbetaling van leningen: Het belangrijkste risico dat je kunt tegenkomen, is het geval waarin geldnemers hun betalingsverplichtingen niet nakomen. Dit kan leiden tot het verlies van het geïnvesteerde bedrag. Bij Lender en Spender bedraagt het percentage van afgeschreven openstaande leningen 0,22%.

2. Risico op vertraging in terugbetaling: Net zoals bij andere peer-to-peer lending platforms, kunnen geldnemers ook vertragingen veroorzaken in de terugbetaling van leningen. Het is belangrijk om te weten dat in dergelijke gevallen Lender en Spender actief optreedt om de terugbetalingen te verkrijgen.

3. Verspreiding van het risico over meerdere leningen: Wat Lender en Spender echter uniek maakt, is dat jouw investering wordt verspreid over alle leningen die via het platform worden aangeboden. Dit zorgt ervoor dat het risico aanzienlijk wordt verminderd, omdat je niet afhankelijk bent van slechts één lening.

Enkele voordelen van Lender en Spender zijn:

Geld investeren brengt altijd enig risico met zich mee, maar met de juiste kennis en door je investeringen te spreiden over verschillende platformen, kun je het risico beperken en op de lange termijn mogelijk een aantrekkelijk rendement behalen. Voordat je gaat investeren bij Lender en Spender, is het aan te raden om de investeerderstest te doen om beter inzicht te krijgen in je risicobereidheid en de bijbehorende investeringsmogelijkheden.

Betrouwbaarheid van Lender en Spender

Als je overweegt om geld te lenen bij Lender en Spender, vraag je je wellicht af hoe betrouwbaar dit platform is.

BKR Registratie en Controles

Lender and Spender is een betrouwbaar platform dat zich houdt aan de regels van het BKR. Wanneer je geld leent bij Lender and Spender, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Hierdoor kunnen kredietverstrekkers en andere financiële instellingen beter inzicht krijgen in jouw financiële situatie en je verplichtingen. Zo weten ze zeker dat ze je op een verantwoorde manier geld lenen en minimaliseren ze het risico dat je in de schulden raakt.

Daarnaast voert Lender en Spender controles uit bij het verstrekken van leningen, zoals het beoordelen van je kredietwaardigheid en het verifiëren van je identiteit.

Veiligheid van Banktransacties

Lender & Spender zorgt ervoor dat je banktransacties veilig zijn. Het platform maakt gebruik van beveiligde verbindingen en versleuteling om je financiële gegevens te beschermen. Hierdoor zijn je gegevens beschermd tegen onbevoegde toegang, waardoor de kans op fraude verkleind wordt.

Samengevat:

 • Lender en Spender registreert leningen bij het BKR
 • Het platform voert controles uit bij het verstrekken van leningen
 • Banktransacties zijn veilig en betrouwbaar

De bovengenoemde punten tonen aan dat Lender en Spender betrouwbaar is op het gebied van BKR-registratie en de veiligheid van banktransacties. Door aan regels te voldoen en veiligheidsmaatregelen te nemen, zorgt Lender en Spender ervoor dat je met vertrouwen geld kunt lenen bij dit platform.

Investeren via Lender en Spender

Lender en Spender biedt investeerders de mogelijkheid om te investeren in persoonlijke leningen van Nederlandse consumenten.

Video met uitleg over investeren via het platform.

Investeringsmogelijkheden

Lender en Spender maakt het investeren in persoonlijke leningen eenvoudig en transparant door middel van hun peer-to-peer lending platform. Als investeerder kun je geld uitlenen aan individuen die een lening nodig hebben voor bijvoorbeeld een auto, verbouwing, of het aflossen van bestaande schulden.

Investeren via lender en spender
Investeren.