Digitaal ondertekenen van uw leencontract bij Freo nu mogelijk

Snel, maar ook veilig uw geldzaken regelen. Wie iets te schaften heeft met de Belastingdienst gebruikt daarvoor zijn DigiD. Dat is bij de meeste Nederlanders inmiddels een volkomen ingeburgerde manier van online identificeren. Wie online financiële zaken wil regelen die niets met een overheidsinstelling te maken hebben zit over het algemeen echter met verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te hannesen. Denk bijvoorbeeld aan het inloggen op uw account bij uw favoriete webwinkel. Dat gedoe met verschillende wachtwoorden lijkt gelukkig binnenkort verleden tijd. Steeds meer bedrijven maken gebruik van iDIN (een soort DigiD, maar dan voor commerciële instellingen). Leningaanbieder Freo is inmiddels ook overstag: dankzij de mogelijkheden die iDIN biedt is het reageren op -of bevestigen van-  een offerte met betrekking tot een lening nu ontzettend eenvoudig.

Offerte voor lening digitaal ondertekenen

Wie een lening wil afsluiten kijkt natuurlijk naar verschillende punten. Onder meer het rentepercentage, de looptijd en het al dan niet bestaan van de mogelijkheid om voortijdig af te lossen kunnen doorslaggevende factoren zijn bij de keuze voor een bepaalde leningaanbieder. Ook het gebruikersgemak bij het aanvragen en afsluiten van een lening kan een punt van overweging zijn. Op dat punt was leningaanbieder Freo tot niet zo lang geleden een partij die nog wat ouderwets was. Consumenten die bij Freo een offerte aanvroegen en die vervolgens het contract voor de lening wilden ondertekenen moesten nogal wat handelingen verrichten. Bovendien was het afsluiten van zo’n lening een nogal tijdrovende bezigheid. Ga maar na: een offerte moest worden aangevraagd. Vervolgens werd de offerte door Freo per post opgestuurd (soms gelukkig per e-mail). Nadat een consument de offerte had gecheckt en deze akkoord had bevonden moest deze handmatig worden ondertekend en ofwel worden ingescand, ofwel per post worden teruggestuurd. Kortom, voordat het te lenen bedrag daadwerkelijk op de rekening stond was er al de nodige tijd verstreken. Deze oude manier van communiceren is bij Freo nu verleden tijd. U kunt bij deze leningaanbieder uw offerte nu digitaal ondertekenen met behulp van iDIN.

 

Hoe veilig is het?

Omdat iDIN bij veel consumenten nog vrij onbekend is betekent het natuurlijk wel dat er even geschakeld moet worden. Een nieuwe (digitale) manier van communiceren, en dat met betrekking tot uw geldzaken… hoe veilig is dat, en hoe zit het met de privacy? Wat dat betreft hoeft u zich als klant die bij Freo een lening af wil sluiten geen zorgen te maken. iDIN is op deze vlakken namelijk net zo veilig als bijvoorbeeld iDEAL. Gegevens worden namelijk altijd versleuteld verzonden. Niet alleen de ontwikkelaar van iDIN stelt dit, de Consumentenbond heeft ook een test gedaan en deze onafhankelijke organisatie kwam tot dezelfde conclusie. Kortom, geld lenen bij Freo is sinds de introductie van iDIN voor de consument een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

Over DE SCHRIJVER

Joris is een ervaren financiële schrijver met een scherp inzicht in de wereld van financiën en economie. Hij heeft een passie voor het vertalen van complexe financiële concepten naar begrijpelijke taal.