Openstaand creditcardsaldo betalen met iDEAL

Leestijd: 2 minuten

Over het algemeen is de kans dat u maandelijks prima uitkomt het maximaal op te nemen bedrag op uw creditcard vrij groot. Toch zal u de eerste niet zijn die daar in de zomermaanden wat problemen mee ondervindt. Op vakantie – met name in het buitenland – wordt een creditcard over het algemeen gretig gebruikt met als resultaat dat de limiet van uw creditcard snel in zicht komt. Dat is natuurlijk vervelend wanneer u net van plan bent om in een schilderachtig plaatsje even een terrasje te pikken of lekker wilt gaan eten. Voor de mensen die deze frustratie herkennen is er sinds kort een oplossing. Wanneer de bestedingslimiet bijna bereikt is kunt u tussentijds een extra betaling doen door gebruik te maken van iDEAL. Een voorwaarde: u moet wel in het bezit zijn van een creditcard uitgegeven door ICS. Maar aangezien dit de grootste uitgever in Nederland is zit die kans er dik in.

Terugbetalen: hoe het ging

Openstaande bedragen terugbetalen was natuurlijk al op verschillende manieren mogelijk. Via de App van International Card Services, via een automatische incasso of via internetbankieren. Bovendien was er vanzelfsprekend de optie om dit te doen via uw account in “Mijn ICS”. Allemaal leuk en aardig, maar wanneer u er op een terras achter komt dat u uw limiet hebt bereikt schieten deze mogelijkheden niet op natuurlijk. Ter illustratie: een betaling die u via Mijn ICS doorvoert is gemiddeld binnen 4 tot 11 kalenderdagen bijgeschreven. Voor een betaling via de ICS App mag u 3 werkdagen rekenen. Een automatische incasso (indien ingesteld) wordt gemiddeld in 5 werkdagen doorgevoerd en besluit u internetbankieren te gebruiken dan duurt het alsnog gemiddeld 2 werkdagen voordat u weer over genoeg bestedingsruimte kunt beschikken om fatsoenlijk vakantie te vieren.

Terugbetalen: hoe het nu gaat

De termijnen die genoemd zijn vormen natuurlijk een behoorlijke barrière voor iemand die de boel even snel wil regelen. Dat vonden ze bij ICS kennelijk ook, want begin juli 2017 kwam het bericht dat het nu mogelijk is om via iDEAL een betaling te doen. Nu denkt u misschien: ‘prima, nog een optie erbij’. Maar een betaling doen om uw bestedingsruimte wat groter te maken via iDEAL heeft een heel groot voordeel. ICS maakt het op deze manier namelijk mogelijk om in real time uw betaling te doen. Concreet betekent dit dus dat u direct weer gebruik kunt maken van uw creditcard. Wanneer u te weinig bestedingsruimte hebt laat u de ober gewoon nog even een laatste drankje serveren en in de tijd die er nodig is om uw bestelling te verwerken verwerkt ICS uw betalingsopdracht.