Mogelijkheden om toch te lenen

Leestijd: 2 minuten

Geld lenen is lang niet zo gemakkelijk als het vroeger was. Dat is natuurlijk vooral gekomen door de oprichting van de BKR. Dit bureau is ervoor bedoeld om beter zicht te houden op wie leningen heeft afgesloten, hoe het gaat met de aflossingen en of er rente betaald wordt. Dat is belangrijk voor andere kredietverstrekkers, want die willen hun geld natuurlijk wel terugzien als ze dit aan jou uitlenen. Wanneer je hier geregistreerd staat en je wilt toch kunnen lenen, dan heb je daar wel opties voor. Dit is goed om nader te bekijken.

Kiezen voor een minilening

Een belangrijke optie die je hebt, is de keuze voor een minilening. Sommigen kennen dit onder de naam flitslening. Het is een methode om snel te lenen en kleine bedragen te pakken te krijgen om gaten te dichten. Heb je bijvoorbeeld als ZZP’er wat minder verdiend dan je had gehoopt, dan kan je via deze weg toch je vaste lasten gewoon voldoen. Dit is belangrijk om je problemen niet groter te maken. Kleine bedragen, zo tussen 100 en 2.500 euro, zijn op deze manier gemakkelijk in handen te krijgen. Dit biedt vaak een goede oplossing.

Geen last van BKR

Het voordeel van de leningen is dat de BKR er geen toetsing op doet. Dit betekent dus dat je schuldenlast zoals je die hebt geen rol speelt in het wel of niet krijgen van een lening. Dit is fijn, want ook al heb je schulden, dan nog is het belangrijk dat je goed grip op je financiën houdt. In dat opzicht kan een minilening dus wel ook veel goeds voor je doen. Het is vaak ook nog eens zo dat je dit soort leningen heel gemakkelijk kan afsluiten en je dus snel alles in de hand kan hebben. Al moet je ook wel naar de andere kant kijken.

Te weinig toezicht

Er is wel veel kritiek op de minileningen waar geen BKR toetsing op plaatsvindt. Het is namelijk anderzijds zo dat er wel heel weinig toezicht op is. Dat betekent dus ook dat je ongemerkt veel kleine leningen kan afsluiten. Waardoor je dus uiteindelijk toch nog de problemen groter kan maken dan nodig is. Het is daarom dus ook wel belangrijk dat je zelf veel discipline hebt en zorgt dat alles gewoon in orde komt. Dan is de minilening zeker een goede tool.

Gemakkelijk af te sluiten

Het is ook gemakkelijk om de lening af te sluiten. Je kiest online een bedrag, ergens onder 2.500 euro. Ook geef je de looptijd aan. Ook dit is klein, namelijk 14 tot 60 dagen. In sommige gevallen kan de looptijd iets langer zijn. Vul je gegevens in en laat ze verifiëren met behulp van een geldig ID-bewijs. Keur alles goed en zorg dat je de zaken op orde krijgt. Daarna krijg je je geld op je rekening en kan je zorgen dat al je vaste lasten betaald worden. Zo gemakkelijk zorg je dat alles dus op orde wordt gebracht hiermee.