Autoverzekering voor 1 dag

Ben je op zoek naar een Autoverzekering voor 1 dag? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Dat een auto die in Nederland de weg opgaat verzekerd moet zijn, daar is eigenlijk iedereen het wel over eens. Ten eerste omdat het wettelijk verplicht is. Ten tweede omdat rondrijden met een onverzekerde auto in het geval van een ongeluk ervoor kan zorgen dat de bestuurder (letterlijk!) bezig is de rest van zijn leven de schade terug te betalen. Onverzekerd rondrijden is een ongelofelijk risico dat iemand die bij z’n volle verstand is gewoon niet wil lopen.

Het enige nadeel aan een (WA-)autoverzekering is dat zo’n verzekering niet gratis is. Er moet natuurlijk premie betaald worden. Wanneer u als bestuurder voor langere tijd gebruikmaakt van uw auto is dat op zich geen probleem. Het hoort er gewoon bij en u bent door het afsluiten van de verzekering het hele jaar gedekt. Een prima deal.

Kortlopende autoverzekering

Maar wat nu als u maar een dagje de (Nederlandse) weg op moet? Bijvoorbeeld omdat u een auto uit wilt voeren naar het buitenland? Dan is een autoverzekering die een jaar blijft lopen wel wat veel van het goede. Gevoelsmatig gooit u dan met dank aan de maandelijkse premie het nodige geld over de balk. Gelukkig is daarvoor een oplossing voor handen. De autoverzekering voor 1 dag.

Auto uitvoeren of laten keuren: kies het type kenteken

Dat in bepaalde gevallen (bijvoorbeeld bij uitvoer) een autoverzekering voor 1 dag de voorkeur geniet is duidelijk. Maar hoe regelt u zo’n verzekering? Dat kan op verschillende manieren. Bovendien moet u ook even weten wat voor type ‘kenteken’ u wilt verzekeren. In feite zijn ervoor wat het type kenteken betreft twee opties. Wanneer u de auto wilt verzekeren om het voertuig uit te kunnen voeren naar het buitenland kiest u voor een transitokenteken (doorvoerkentekenbewijs).

Wilt u de auto verzekeren om verantwoord naar het keuringsstation van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) te rijden? Dan kiest u voor een eendagskenteken. De specifieke situatie heeft natuurlijk invloed op de manier waarop u het best de auto voor korte tijd (1 dag) kunt verzekeren.

Autoverzekering voor 1 dag afsluiten: hoe moet dat?

Wie een auto moet laten keuren moet zijn eendagskenteken dus laten verzekeren. De verzekering voor het eendagskenteken is gratis. Let wel even goed op bij welke verzekeraar u het eendagskenteken verzekerd. Veel verzekeraars eisen dat u vervolgens ook het definitieve kenteken bij hen verzekerd. Er zijn echter een aantal verzekeraars waar u niet direct voor langere tijd aan vast zit. Het verzekeren van een eendagskenteken werkt overigens op vrijwel dezelfde manier als het afsluiten van een ‘gewone’ autoverzekering. Dit kan gewoon online. Voor een transitokenteken geldt eigenlijk hetzelfde.

Kortlopende verzekeringen zonder verdere verplichtingen

Zoals al aangegeven willen veel verzekeraars dat u uw definitieve (langlopende) verzekering ook bij hen afsluit op het moment dat u een transito- of eendagskenteken bij hen verzekerd. Er zijn echter verzekeraars die deze eis niet stellen. Vaak kan je bij hen kiezen uit een dagpakket (1 dag verzekerd), een weekpakket (7 dagen verzekerd) of een 2-wekenpakket (15 dagen verzekerd).

Over DE SCHRIJVER

Joris is een ervaren financiële schrijver met een scherp inzicht in de wereld van financiën en economie. Hij heeft een passie voor het vertalen van complexe financiële concepten naar begrijpelijke taal.