Leningen Vergelijken

Helder online Leningen Vergelijken via Geld24.nl

Het aangaan van een lening is iets waar je zeker even goed over moet nadenken. Haastige spoed is zelden goed, en voor het aangaan van de verplichtingen die bij een lening komen kijken geldt dit zeker. Daarom is het heel belangrijk om alle opties goed te bekijken leningen vergelijken is erg belangrijk wanneer je overweegt een lening af te sluiten. Er zijn namelijk een groot aantal partijen die leningen aanbieden, en daarnaast zijn er ook nog een groot aantal verschillende soorten leningen. Het type lening dat het meest passend is bij jouw omstandigheden hangt af van een groot aantal factoren, waaronder de financiële situatie waarin jij je bevindt en de wensen die jij hebt. Bottomline is: sluit nooit zomaar een lening af voordat je eerst aan uitgebreid leningen vergelijken hebt gedaan.

De Persoonlijke leningen

De lening die wellicht het vaakst wordt verstrekt van alle leningen is de persoonlijke lening. Deze lening die door bankmedewerkers in de categorie consumptief krediet wordt geplaatst is voor wat het overzicht betreft zeer duidelijk. Je leent bij de persoonlijke lening een afgesproken vast bedrag en betaalt dit, inclusief rente, in een aantal termijnen terug. Het aantal termijnen waarin je terugbetaalt staat, evenals het geleende bedrag, van te voren vast.

Klik Hier om Persoonlijke Leningen te Vergelijken

Doorlopende Kredieten

Leningen Vergelijken via Geld24.nlOok het doorlopend krediet wordt ingedeeld in de categorie consumptief krediet. Er is wel een groot verschil met de persoonlijke lening. Dat verschil komt goed tot uiting in de naam van deze lening. Het krediet loopt door, en dat betekent dat je tijdens de afgesproken looptijd van de lening steeds geld op kunt nemen, maar ook geld af kunt lossen. Hierdoor staat de uiteindelijke looptijd van deze kredietvorm niet vast, hoewel er wel een theoretische looptijd wordt afgesproken.

Klik Hier om Doorlopende Kredieten te Vergelijken

De Minilening

Een bijzondere vorm van een lening is de minilening. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een lening waar een klein leenbedrag aan vast hangt. Over het algemeen is dit bedrag lager dan 1000 euro. De minilening kan zeer snel worden aangevraagd, vaak al binnen een dag, en het bedrag wordt snel gestort. De periode waarin de lening moet worden terugbetaald is eveneens zeer kort. Meestal moet het bedrag binnen een maand afgelost zijn.

Minilening Aanvragen? Klik Hier

Leningen Vergelijken, Waar let ik op?

De reden dat een financiële instelling, zoals een bank, leningen verstrekt is uiteraard dat ze er zelf aan verdienen. Dit doen ze door rente te vragen over het bedrag dat er wordt geleend. Dit is een extra bedrag bovenop de lening die zelf natuurlijk ook afgelost moet worden. Er zijn twee verschillende soorten rente: de vaste rente en de variabele rente. Bij een vaste rente wordt er een vooraf vastgesteld percentage aan rente gevraagd. Bij variabele rente kan dit percentage veranderen. Dat het percentage bij een variabele rente kan veranderen heeft onder andere te maken met de omstandigheden op de kapitaalmarkt.

Waar wil je de lening voor gebruiken?

Voordat je definitief een lening afsluit is het wel even handig als je voor jezelf duidelijk hebt waarvoor je een lening wilt gaan gebruiken. Mensen die voor een langere periode gebruik willen maken van een lening kiezen over het algemeen voor een doorlopend krediet. Heb je incidenteel een geldbedrag nodig dan ligt het meer voor de hand om een persoonlijke lening af te sluiten.

Je leeftijd speelt mee tijdens het leningen vergelijken en afsluiten

Omdat banken zeker willen weten dat een lening wordt afbetaald heeft vrijwel elke bank een maximumleeftijd in de algemene voorwaarden opgenomen. Het klinkt misschien een beetje cru, maar iemand die ten gevolge van ouderdom overlijdt kan nu eenmaal niet meer terugbetalen en dat is een risico dat financiële kredietverstrekkers niet willen lopen. De maximumleeftijd waarop je nog kan lenen is per bank verschillend, maar ligt meestal tussen de 63 en 74 jaar voor een persoonlijke lening en tussen de 59 en 69 jaar voor een doorlopend krediet. Naast de maximumleeftijd is er ook een minimumleeftijd. Meestal is de minimumleeftijd voor het afsluiten van een lening 18 jaar (dit is ook de wettelijk vereiste minimumleeftijd), maar sommige kredietverstrekkers hanteren een hogere maximumleeftijd tot soms wel 25 jaar.

Geld lenen is altijd een risico!

Tegenwoordig is het niet zo heel moeilijk om geld te lenen. Dat is een groot voordeel als je geld nodig hebt voor een investering, of wanneer je maandelijks iets meer bestedingsruimte wilt hebben, maar het is ook een risico. Een lening moet namelijk hoe dan ook worden afgelost. Dat is op zich niet erg, en logisch is het ook, maar je moet van te voren dus wel een goede inschatting maken of je jezelf de (maandelijkse) aflossingen en de bijkomende renteafdracht kan veroorloven. Voordat je een lening afsluit moet je dus een goed overzicht hebben van je financiële mogelijkheden. Omdat de bank die je het krediet verstrekt over het algemeen ook graag wil weten of je aan de eisen kunt voldoen zullen de meeste kredietverstrekkers een BKR-check uitvoeren om te bekijken of je een betrouwbare klant bent.

Een aantal aanbieders van leningen: A-KredietAmstelgeld – Cashper  – CrosslendDefamDe Nederlandse KredietmaatschappijFerratum – FindioFreoFrisia – Geldshop – InterbankKredietspotterQanderUwgeldonline

Conclusie: Voordat je een lening aangaat is leningen vergelijken altijd belangrijk om er zo zeker van te zijn dat je de juiste lening hebt voor jouw financiele situatie.
Leningen Vergelijken
2.4 (48.24%) 17 stemmen