Defam

Defam Lenin & Krediet

Waarom Defam? Een lening afsluiten is een serieuze zaak. Een ding staat namelijk als een paal boven water: u moet de lening op tijd en met rente terugbetalen. Op zich is dat geen ramp, want dat weet u uiteraard van tevoren. En een lening heeft vanzelfsprekend ook voordelen.

Bijvoorbeeld het voordeel dat u meer financiële armslag hebt of dat u in staat bent om een langdurig gewenste investering te doen. Hoe dan ook, wie op een verstandige en volwassen manier met de mogelijkheid van geld lenen omgaat heeft er meestal veel profijt van. Het is dan wel handig om een lening af te sluiten met een leningaanbieder die zijn zaakjes goed op orde heeft.

Vergelijk Defam met andere aanbiedersKlik hier om het aanbod van Defam te bekijken

Een leningaanbieder die onderdeel uitmaakt van een grote bank heeft daarom zo zijn voordelen. Grote banken worden namelijk (zeker sinds de bankencrisis) bijzonder streng in de gaten gehouden door de toezichthouders. Wat dat betreft is het afsluiten van een lening bij Defam nog niet eens zo’n gek idee. Defam is namelijk een onderdeel van Alfam. En Alfam is weer een volle dochteronderneming van ABN Amro. En als er tegenwoordig een bank goed in de gaten gehouden wordt is het ABN Amro wel.

Lenen bij Defam

Defam LeningBij Defam is het mogelijk om verschillende soorten leningen af te sluiten. Zeker bij financiële producten is het belangrijk dat u iets te kiezen hebt, want u wilt natuurlijk niet te veel rente betalen. Ook moet de aflossingstermijn aansluiten bij uw omstandigheden. Daarom kunt u bij Defam kiezen uit verschillende soorten leningen. Onder meer het doorlopend krediet en de persoonlijke lening, maar dat is niet zo verrassend. Er is echter ook nog een tussenvorm mogelijk bij Defam. Die tussenvorm wordt bij Defam het “doorlopend krediet flex&zeker” genoemd.

Persoonlijke lening bij Defam

Welk type lening het best bij u past ligt helemaal aan het doel waarvoor u het geleende geld wilt gaan gebruiken. Wanneer u (eenmalig) een groot bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto, is een persoonlijke lening waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie. U krijgt dan het totale leenbedrag uitgekeerd en lost dat in een aantal termijnen weer af. Het rentepercentage en het aflossingsbedrag zijn van tevoren bekend en blijven gedurende de looptijd hetzelfde.

Het bedrag dat u via een persoonlijke lening bij Defam kunt lenen ligt tussen de 5000 en 50.000 euro. Een speciale variant van de persoonlijke lening die door Defam wordt aangeboden is de “Huiseigenaar persoonlijke lening”. Omdat een eigen huis als een zekerheid wordt gezien ligt het bedrag dat u via deze variant kan lenen hoger dan bij de “gewone” persoonlijke lening. Het gaat namelijk om een bedrag tussen de 10.000 en 75.000 euro.

Doorlopend krediet bij Defam

Een andere (zeer bekende) variant van een lening die u af kunt sluiten bij Defam is het doorlopend krediet. Deze leenvorm verschilt enorm van de persoonlijke lening. Dat betekent dus ook dat het doorlopend krediet voor andere investeringen geschikt is dan de persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is namelijk een lening die u niet voor één bepaald doel afsluit. Op het moment dat u een bepaalde uitgave wilt doen neemt u een gedeelte van het geleende bedrag op.

Op het moment dat u het geld weer “over” hebt stort u het terug. Dat betekent dus dat het krediet fluctueert tussen het maximale bedrag en nul euro. Wanneer u niets hebt opgenomen kunt u ervoor kiezen om het totale bedrag op te nemen. Heeft u al een gedeelte opgenomen dan kunt u dus alleen het resterende deel van het krediet opnemen. Stort u weer een bedrag terug dan kunt u dat later weer opnemen. Bij een doorlopend krediet fluctueert de rente.

Hoe hoog de rente is hangt af van de actuele rentestand. Uiteraard betaalt u alleen rente over het opgenomen deel van uw doorlopend krediet. Er wordt een looptijd afgesproken, maar in principe kunt u uw doorlopend krediet net zolang aanhouden als u zelf wilt.

Doorlopend krediet Flex&Zeker bij Defam

Het doorlopend krediet Flex&Zeker van Defam is een bijzonder interessante leenvorm. Met name voor consumenten die twijfelen over de keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij het doorlopend krediet “Flex&Zeker” van Defam is er namelijk voor gekozen om de positieve punten van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening te combineren.

In feite is dit namelijk een doorlopend krediet met een belangrijk aspect dat we kennen uit een persoonlijke lening. Er is namelijk een vaste looptijd afgesproken. De rente is overigens wel variabel. Het voordeel is dat u een beter overzicht hebt en bovendien niet bijzonder langdurig met een lening zit opgescheept. Iets dat met een “gewoon” doorlopend krediet wel vaak gebeurt.

4/523 ratings