Qander

Qander Leningen & Creditcards

Qander is een aanbieder van financiële producten zoals creditcards, maar ook voor een lening kunt u bij Qander terecht. Qander is nogal onafhankelijk, want dit bedrijf is geen onderdeel van een (grote) bank. De meeste aanbieders van leningen zijn dat wel. Die onafhankelijk betekent dat Qander (een relatief kleine organisatie) niet te maken heeft met allerlei commissarissen en aandeelhouders. Dat heeft als voordeel dat dit bedrijf zich eigenlijk alleen iets van zijn klanten aan hoeft te trekken. En van de toezichthouder natuurlijk.

Vergelijk Qander met andere aanbiedersBekijk hier het aanbod van Qander

Want hoewel Qander geen bank is staat deze organisatie keurig ingeschreven bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikt over alle benodigde vergunningen om leningen (en creditcards) aan te mogen bieden. Dit doet Qander overigens via een tussenpersoon, oftewel een kredietadviseur.

Lenen bij Qander kan dus op een veilige manier. Dat neemt natuurlijk niet weg dat u zelf een financieel gezonde overweging moet maken wanneer u een lening aan wilt afsluiten. Want of u uw lening nou via Qander afsluit of bij een andere aanbieder, u moet de lening aflossen en u moet rente betalen. Het is dus noodzakelijk dat u van tevoren goed nagaat of u zich een lening kunt veroorloven. Wanneer dat het geval is moet u vervolgens beslissen welk type lening u wilt afsluiten.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening

QanderBij Qander kunt u kiezen uit twee types leningen. Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet krijgt u de beschikking over een maximumbedrag dat bij het afsluiten wordt afgesproken. U krijgt het volledige bedrag echter niet in één keer uitgekeerd, maar besluit zelf wanneer u dit (of slechts een gedeelte) opneemt.

Vervolgens kunt u dit op een door u gewenst tijdstip ook weer aflossen. Op die manier ontstaat weer wat financiële ruimte en kunt u een volgende keer wederom een bedrag opnemen. Zolang u de kredietlimiet maar niet overschrijdt. De rente bij een doorlopend krediet is variabel.

Een persoonlijke lening is een ander type lening dan het doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening (die u ook via deze aanbieder af kunt sluiten) krijgt u het geld van de lening direct op uw rekening gestort. Een persoonlijke lening heeft bovendien een vooraf vastgesteld rentepercentage dat gedurende de looptijd niet wijzigt. U betaalt de persoonlijke lening in een aantal termijnen af gedurende een vooraf vastgelegde looptijd.

Creditcard via Qander

Een lening afsluiten kan dus via dit bedrijf, maar waar dit bedrijf zich (vooral) ook mee bezig houdt is de uitgifte van creditcards. Of preciezer gezegd: Visa cards. Wanneer u bij dit bedrijf een Visa creditcard aanvraagt krijgt u de beschikking over een volwaardige Visa card inclusief de “Verified by Visa-toepassing”, een extra service waardoor betalingen die u online doet extra beschermd zijn.

De Visacard van deze partij heeft alle mogelijkheden die een reguliere Visa card ook heeft. Dat betekent onder meer dat het mogelijk is om geld op te nemen via een pinautomaat en ook kunt u vanaf de kaart geld overmaken naar uw eigen bankrekening. Wilt u voor uw partner ook graag een Visacard van Qander aanvragen dan is dit gewoon mogelijk.

Juridische bijstand

Dat deze partij zeer allround is blijkt wel uit het feit dat deze financiële dienstverlener ook een stukje rechtsbijstand mogelijk maakt voor mensen die klant bij dit bedrijf zijn. Concreet is het namelijk zo dat deze kredietverstrekker de zogenaamde “Juridische Helpdesk” aan het serviceaanbod heeft toegevoegd. Voor nog geen 2 euro per maand krijgen klanten van Qander juridische bijstand in het geval van een conflict. Dat (hopelijk niet aan de orde zijnde) conflict kan te maken hebben met een financiële kwestie, maar dat hoeft niet. Ook wanneer het bijvoorbeeld een burenruzie of arbeidsconflict betreft krijgt u via de Juridische Helpdesk advies van ervaren juristen en (onder meer) onbeperkt telefonisch advies.

4.2/514 ratings