Interbank

Interbank Leningen & Kredieten

Waarom lenen bij Interbank? Lees het hier.

Wie geld wil lenen ziet soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel leningverstrekkers dat het maken van de juiste afweging bijna onmogelijk lijkt. Goed vergelijken is in elk geval een noodzakelijk kwaad, want bij elke specifieke persoon, en elke situatie past een leningaanbieder. Het is dus zaak om in uw situatie de juiste match te vinden.

Vergelijk Interbank met andere aanbiedersBekijk hier het aanbod van Interbank

Er zijn leningverstrekkers die zich in het bijzonder richten op een bepaalde doelgroep. Een voorbeeld van een financiële instelling die dit doet is Interbank. Deze bank is gespecialiseerd in het aanbieden van leningen aan 60+’ers en zelfstandige ondernemers.

Twee doelgroepen voor wie het vaak moeilijk is om een goede lening af te sluiten: veel leningaanbieders zien senioren en zelfstandigen namelijk als een risicogroep. Overigens kan het ook prima zijn dat Interbank een prima aanbieding voor u heeft wanneer u niet in één van de genoemde doelgroepen valt. Interbank presenteert zich namelijk als een zeer allround aanbieder van diverse vormen van consumptief krediet.

Soorten consumptief krediet bij Interbank

InterbankInterbank houdt zich bezig met het verstrekken van consumptief krediet. Die term klinkt misschien nogal ingewikkeld, maar het betekend niets anders dan dat het hier gaat om leningen die gebruikt worden voor zaken die voor maximaal een aantal jaren gebruikt gaan worden. Een lening om een auto of een meubelset aan te schaffen is dus een consumptief krediet.

Een hypotheeklening is dus géén consumptief krediet, want hier gaat het over een langdurige lening (meestal van 30 jaar), en dan ook nog eens voor de financiering van vastgoed. De verschillende vormen van consumptief krediet die u af kunt sluiten bij Interbank zijn in willekeurige volgorde: de persoonlijke lening, het doorlopend krediet, het doorlopend krediet senioren, de zakelijke lening om een auto aan te schaffen voor bedrijfsmatig gebruik (Financial Lease genoemd) en de Woning Voordeel Financiering.

Persoonlijke lening Interbank

Een persoonlijke lening is ideaal voor diegene die eenmalig een bedrag nodig heeft voor een bepaalde aanschaf, bijvoorbeeld een auto. De persoonlijke lening is erg overzichtelijk, want de looptijd is vast, en de rente is dat ook. Het af te lossen maandbedrag is dus van te voren bekend. Wilt u eventueel eerder aflossen dan kan dat bij Interbank zonder dat u daarvoor een boete moet betalen. De minimumleeftijd bij aanvang van de persoonlijke lening is 21 jaar. Klanten mogen maximaal 73 jaar zijn om nog in aanmerking te komen voor deze leenvorm bij Interbank.

Doorlopend krediet Interbank

Wanneer u regelmatig wel wat geld kunt gebruiken ligt het meer voor de hand dat u een doorlopend krediet afsluit. U spreekt een kredietlimiet af, en vervolgens kunt u steeds opnemen en aflossen. U mag alleen de limiet niet overschrijden, dus wanneer u aan het maximale leenbedrag zit moet er eerst weer worden afgelost voordat er opnieuw geld opgenomen kan worden. Het minimum leenbedrag is 2500 euro, het maximum bedraagt 75.000. De rente die u betaalt is flexibel, en hangt af van de rentestand. Dit betekent dus dat het percentage zowel kan stijgen als dalen. Soms is dat voordelig, maar het kan ook nadelig uitpakken.

Het doorlopend krediet kan door klanten tussen de 21 en 59 jaar oud worden aangevraagd. Wel moet dit krediet uiterlijk op uw 67ste worden afgelost. Interbank helpt hierbij door vanaf uw 60ste de kredietlimiet in stapjes te verlagen. Speciaal voor klanten tussen de 60 en 65 heeft Interbank het Doorlopend Krediet Senioren. Vanaf uw 66ste wordt de kredietlimiet in stapjes verlaagd. Uiterlijk op uw 73ste moet u dit krediet volledig hebben afgelost.

Financial Lease en Woning Voordeel Financiering

Twee bijzondere leenvormen bij Interbank zijn de Woning Voordeel Financiering en de Financial Leaseconstructie. Bij de Woning Voordeel Financiering sluit u een lening af met een looptijd van 10 jaar. De rente staat de eerste vijf jaar vast. Na vijf jaar wordt de ontwikkeling op de geldmarkt geëvalueerd en aan de hand daarvan wordt het rentepercentage voor de volgende vijf jaar bepaald. Ook deze rente staat vijf jaar vast.

Overigens kunt u de rente soms aftrekken van de belasting, met name wanneer u het geld voor het verbeteren of verbouwen van uw huis gebruikt. Ook voor de ondernemer heeft Interbank een interessante leenvorm, en wel “Financial Lease”. Dit is een lening waarmee u de aanschaf van een bedrijfswagen (personenauto of bestelbus tot 3500 kg) kunt bekostigen. Deze lening kent een vaste looptijd en ook de rente staat vast.

4.2/526 ratings