Direct Geld Lenen

Direct Geld Lenen
Direct Geld Lenen

Wie op stel en sprong een financiële injectie nodig heeft wil natuurlijk direct geld lenen. Gelukkig zijn daar een aantal mogelijkheden voor. Direct geld lenen kan op verschillende manieren, en welke manier voor u de beste mogelijkheden biedt hangt natuurlijk af van uw persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld hoeveel geld u wilt lenen en of u eventueel negatief geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Ook kan het doel van de lening van belang zijn bij het vergelijken en kiezen van een lening die het meest geschikt is.

Niet geregistreerd bij het BKR

Wanneer u niet geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (of althans, niet negatief geregistreerd) zijn de mogelijkheden voor het afsluiten van een lening beduidend groter dan wanneer er wel sprake is van een negatieve registratie. Bij veel leningverstrekkers gaan namelijk de alarmbellen af op het moment dat er een consument met een negatieve BKR-registratie aanklopt voor een lening. Bent u niet (negatief) geregistreerd dan is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet bij een bank of een andere leningverstrekker de meest logische leenvorm.

Direct een klein bedrag lenen? Kies dan een Minilening

Via persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is met name interessant wanneer u een relatief groot bedrag (enkele duizenden euro’s) wilt lenen voor een specifiek doel dat samenhangt met een eenmalige investering. Bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of een verbouwing van uw huis. Bij veel leningverstrekkers wordt er aan u gevraagd voor welk doel u de persoonlijke lening wilt gaan gebruiken. Aan de hand van uw wens wordt dan vaak de looptijd van de lening bepaald. Een persoonlijke lening is ideaal voor de consument die het overzicht wil bewaren: elke maand betaalt u een vast bedrag terug dat gedeeltelijk bestaat uit rente en gedeeltelijk uit aflossing.

De rente staat bij een persoonlijke lening vast. U wordt bij dit type lening dus nooit geconfronteerd met onverwachte kosten. Vaak kunt u bij een persoonlijke lening ook een groter bedrag aflossen dan het afgesproken maandbedrag. Sommige leningverstrekkers rekenen hiervoor extra kosten, maar vooral de grote banken (zoals ABN Amro en Rabobank) bieden u deze mogelijkheid zonder dat er een ‘aflossingsboete’ wordt berekend. Het bedrag dat u met een persoonlijke lening op uw bankrekening bijgeschreven kunt krijgen varieert in de meeste gevallen tussen de 2500 en 75.000 euro, uiteraard afhankelijk van het beleid van de leningverstrekker. Vrijwel direct geld lenen is bij veel aanbieders mogelijk. In veel gevallen wordt het leenbedrag binnen twee á drie werkdagen op uw rekening gestort.

Via een doorlopend krediet

Een andere mogelijkheid waarbij direct geld lenen mogelijk is (dat wil zeggen met een storting na twee á drie werkdagen) is het doorlopend krediet. Hierbij spreekt u met de leningverstrekker een kredietlimiet af. Deze limiet kan relatief laag zijn, bijvoorbeeld 2.500 euro, maar ook een stuk hoger zoals 50.000 euro. u hoeft het totale bedrag niet in één keer op te nemen, maar u neemt op wat u op een bepaald moment nodig hebt. Het voordeel hierbij is dat u alleen rente betaalt over het bedrag dat u opgenomen heeft. Een belangrijk verschil tussen het doorlopend krediet en de persoonlijke lening is overigens dat bij een doorlopend krediet de rente variabel (dus niet vast) is. Er wordt een theoretische looptijd afgesproken, maar in de praktijk kan de looptijd veel langer of korter duren. Dit is afhankelijk van de wensen van de consument mits er uiteraard aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan.

Lenen met negatieve BKR-registratie

Direct geld lenen door het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is in veel gevallen niet mogelijk wanneer u een negatieve BKR-registratie aan uw broek hebt hangen. De meeste banken doen namelijk een BKR-check bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel waarna ze besluiten of (en meestal dat) u als een risico wordt gezien. Bent u geclassificeerd als risico dan moet u op een andere wijze een lening afsluiten die in uw behoeften voorziet. Gelukkig zijn er wat dat betreft wel een aantal mogelijkheden. Direct geld lenen kan in dat geval het beste door gebruik te maken van een zogenaamde minilening. Veel aanbieders van dergelijke leningen zorgen ervoor dat het geld zeer snel – soms al binnen enkele minuten – wordt overgemaakt. Ook wordt er door de meeste aanbieders van dit soort leningen geen BKR-check uitgevoerd.

Een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie hoeft dus geen probleem op te leveren en direct geld lenen is gewoon mogelijk. Wel is bij dit soort lenigen de rente vaak behoorlijk hoog, en de termijn waarbinnen de lening moet worden afbetaald is meestal (erg) kort. Direct geld lenen door het afsluiten van een minilening is een optie wanneer u een bedrag tot ongeveer 1000 euro nodig hebt. Voor grotere bedragen hebt u toch echt een persoonlijke lening of een doorlopend krediet nodig. Is dit niet mogelijk in verband met een negatieve BKR-registratie dan kan lenen bij vrienden of familie een mogelijkheid zijn.

Direct Geld Lenen
3.8 (75%) 8 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Lenen
Rente laag? Pas toch op met lenen!
Rente laag? Pas toch op met lenen!

Lenen lijkt momenteel bijzonder aantrekkelijk voor de Nederlandse consument. Niet in de laatste plaats vanwege de historisch lage rentestand waar...

Sluiten