Persoonlijke Leningen Vergelijken

Persoonlijke Leningen Vergelijken via Geld24.nl

Waarom persoonlijke leningen vergelijken? Wanneer je besluit om een lening af te sluiten is de kans groot dat je voor de persoonlijke lening kiest. De persoonlijke lening is een consumptief krediet. Dit betekent dat deze lening vaak wordt afgesloten om consumptiegoederen aan te kunnen schaffen. Te denken valt hierbij aan een nieuwe auto, een televisietoestel of een koelkast. Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag, er zijn veel mogelijkheden voor dit soort lening en daarom is persoonlijke leningen vergelijken altijd verstandig voordat je een lening afsluit.

>> Bekijk hier de meest gekozen Persoonlijke lening van 2020 <<
 ProductMin. RenteMax. Rente 
Defam Premium PL Huiseigenaar
Meest Gekozen
Meer Info >
4.1%7.2%Offerte Aanvragen >
InterBank
Meer Info >
4.1%10.9%Offerte Aanvragen >
DEFAM Premium
Meer Info >
4.2%7.4%Offerte Aanvragen >
DEFAM Persoonlijke Lening
Meer Info >
4.4%11.2%Offerte Aanvragen >
Qander
Meer Info >
5.3%9.7%Offerte Aanvragen >
Santander
Meer Info >
5.8%9.9%Offerte Aanvragen >

Persoonlijke Leningen Vergelijken, Waar let ik op?

Een persoonlijke lening is een enorm overzichtelijke lening. Vraag je een persoonlijke lening aan dan spreek je met de kredietverstrekker (vaak is dat je bank) een vast bedrag af, over een vaste looptijd en tegen een vaste rente. Je weet bij een persoonlijke lening dus precies wanneer je moet aflossen, hoeveel termijnen er zijn en hoeveel je per termijn aan je bank moet betalen. De rente en de aflossing vormen samen één bedrag dat je meestal maandelijks moet betalen aan de verstrekker.

Krijg je direct beschikking over het hele bedrag?

Bij een persoonlijke lening weet je niet alleen direct hoeveel je af moet lossen en hoeveel rente je moet betalen, je krijgt ook direct beschikking over het hele bedrag dat je volgens de afspraak met de bank hebt geleend. Dat is wel zo praktisch wanneer je een grote uitgave wilt doen.

Persoonlijke Leningen Vergelijken via Geld24.nl

Het bedrag dat je met een persoonlijke lening kunt lenen

Een persoonlijke lening bij een bank gaat al snel over een vrij groot bedrag. De verstrekkers van een persoonlijke lening hebben een minimum- en een maximumbedrag dat via een persoonlijke lening geleend kan worden. Dit bedrag kan per verstrekker (bank) verschillen. Vaak is het minimumbedrag ongeveer 2500 euro. Het maximumbedrag ligt vaak rond de 50.000 of 75.000 euro.

Rekenvoorbeeld persoonlijke leningen vergelijken

Kredietbedrag (€)5.00010.00025.00050.000100.000
Looptijd (Maanden)1212121212
Rente (%)7.25.54.14.14.5
Totaal Kredietbedrag (€)5.19110.29325.54851.097102.405

> Bovenstaande voorbeelden zijn inclusief het Jaarlijks Kostenpercentage.

In hoeveel termijnen moet je aflossen?

Een persoonlijke lening moet natuurlijk afgelost worden. Het aantal termijnen spreek je af met de bank die de lening verstrekt. Verschillende banken hanteren verschillende aflossingstermijnen. Wat wel bij vrijwel elke bank het geval is, is dat het aantal termijnen oploopt op het moment at het geleende bedrag groter is. Let hier dan ook goed op tijdens het persoonlijke leningen vergelijken.

Globaal ligt het aantal termijnen waarin een persoonlijke lening moet worden afgelost tussen de 6 en 96 maanden, het rentepercentage dat je moet betalen is afhankelijk van de looptijd, dus de looptijd van de is tijdens het persoonlijke leningen vergelijken een belangrijk element.

Persoonlijke leningen vergelijken, hoeveel?

Zoals gezegd ligt het bedrag van een persoonlijke lening ongeveer tussen de 2500 euro en de 75.000 euro. Dat betekent echter niet dat iedereen zomaar 75.000 euro kan lenen bij zijn bank. Voordat de bank akkoord zal gaan met een bepaalde lening wordt er eerst naar jouw specifieke omstandigheden gekeken.

Daarom moet je bij de aanvraag ook altijd een aantal gegevens doorspelen. Denk hierbij aan gegevens over je inkomen, je vaste lasten en je andere persoonlijke omstandigheden. Op basis van de aangeleverde gegevens bepaalt de bank wat het maximale bedrag is dat jij kunt lenen. Dit zal maximaal het bedrag zijn waarbij de bank er zeker van is dat je de maandelijkse lasten kunt betalen zonder in de financiële problemen te komen.

Persoonlijke leningen vergelijken het BKR

Het Bureau Kredietregistratie in Tiel (BKR) is een organisatie die bijhoudt welke kredieten er in Nederland worden afgesloten. Per persoon is er een dossier waar de informatie in is opgeslagen. Wanneer je een betalingsachterstand oploopt komt dit in je dossier te staan.

Wanneer jij een persoonlijke lening af wilt sluiten bij de bank zal deze bank informeren bij het BKR of je een negatieve aantekening in je dossier hebt. Blijkt dit het geval te zijn dan is de kans groot dat de bank er geen vertrouwen in heeft dat je aan je verplichtingen kan voldoen. In dat geval zal een bank waarschijnlijk geen persoonlijke lening verstrekken.

Geld lenen kan een heel fijn gevoel geven en je in staat stellen een aankoop te doen die je al heel lang wilde doen. Toch is er ook een schaduwkant. Geld lenen kost geld! Je zal rente en aflossing moeten betalen, denk daar goed aan tijdens het persoonlijke leningen vergelijken en afsluiten.