Freedom24 review – Onze ervaringen met Freedom24

Leestijd: 7 minuten

Freedom24.com is een online platform voor particuliere en professionele beleggers. Het is een project van Freedom Finance Europe Ltd., dat weer een dochter is van de in 2008 opgerichte internationale Freedom Holding Corp. Wereldwijd beleggen inmiddels honderdduizenden particulieren en professionals via Freedom24.

Het platform heeft diverse voordelen zoals directe toegang tot de globale aandelenmarkten tegen scherpe tarieven en een eigen spaarplatform met een rente tot wel 5.8% op bedragen die niet geinvesteerd zijn.

Freedom Holding Corp. is NASDAQ genoteerd

Freedom Holding Corp. is een op de NASDAQ genoteerd bedrijf (ticker:FRHC) samen met giganten als Apple en Airbnb. Freedom24's holding heeft 370 000+ klanten en een market cap van ~ $4.5B.
Als beursgenoteerd bedrijf voldoet de broker aan strenge transparantienormen.

De broker is gereguleerd binnen MiFID II, een raamwerk dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Als onderdeel van de internationale holding wordt de broker gerapporteerd aan de toonaangevende toezichthoudende autoriteiten – SEC in de VS, BaFin en CySEC in Europa.

Meer over Freedom24

Freedom24 review - Onze ervaringen met Freedom24
Review van Freedom Finance.

Freedom24 profileert zich als een modern en dynamisch handelshuis met een degelijke en professionele achtergrond. Het bedrijf heeft Innovatie hoog in het vaandel en maakt dan ook gebruik van de nieuwste technieken bij de ontwikkeling van de beleggingsplatforms. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cyprus. Ook zijn er vertegenwoordigingen geopend in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Griekenland en Polen (Italië en Nederland zijn onderweg).

In 2023 werd Freedom24 uitgeroepen tot gouden “Service Champion” door de invloedrijke Duitse krant Die Welt en bekroond door de grote technologiemedia CHIP.de. Daarnaast heeft het platform een beoordeling van 4,6 uit 5 op Trustpilot.

Partners van Freedom24

Het zijn niet de minste partijen die zich aan Freedom24 hebben geaffilliëerd: Partners van Freedom24 zijn onder andere City bank, de grootste internationale bank met een historie van maar liefst 200 jaar, AFME (The European Financial Markets Association) en technologiebeurs NASDAQ. Al met al heeft dit handelshuis een grote naam opgebouwd en doet het er alles aan om deze te behouden.

Daarnaast is Freedom Finance Europe direct lid van het toelatingscomité van Euroclear Bank.

Veiligheid staat hoog in het vaandel

Freedom24 voldoet aan alle regelgeving en garandeert daardoor het hoogst mogelijke niveau van bescherming voor de belegger. Het heeft een A-rating van Creditsafe, wat staat voor een zeer laag risico. De rating van S&P is een B, oftewel ‘stabiel”. Bovendien is elke Freedom24 account. verzekerd tot 20.000 Euro.,. Uiteraard staat dit alles los van de risico's die u in het kader van uw beleggingen loopt.

Onze Freedom24 review

Freedom24 is een online trading platform. Iedere particulier die wil beleggen kan hier terecht om te beleggen in meer dan 1.000.000 verschillende producten. Niet alleen biedt het platform een laagdrempelige manier om te beleggen, het biedt ook een schat aan informatie op beleggingsgebied.

Deze informatie loopt uiteen van een basis uiteenzetting over wat aandelen zijn, tot in depth analyse van de verschillende fondsen. Daarnaast wordt het economische en financiële nieuws op de voet gevolgd vanuit een internationaal perspectief, wat waardevolle kennis oplevert voor de belegger.

Hoe werkt het platform van Freedom24?

Freedom24
Freedom24 Platform.

Het openen van een Freedom24 account is gratis, gebeurt volledig online en duurt minder dan 10 minuten. De klant hoeft alleen een foto van 2 documenten te overleggen (ID en een bewijs van adres, bijv. de energierekening) en een selfie te nemen om de opening van de rekening te voltooien en toegang te krijgen tot alle beleggings- en spaarmogelijkheden van Freedom24.

Na het openen van de rekening kan de Freedom24 rekening worden opgewaardeerd met een bankoverschrijving of bankpas. Het iDEAL-systeem voor stortingen staat ook op de ontwikkelingsagenda en zou binnenkort geïmplementeerd moeten worden.

In tegenstelling tot veel andere brokers, vereist Freedom24 geen minimale storting om te beginnen met handelen.

Deze handelsrekening stelt u in staat om de aandelen van uw keuze aan te schaffen. Het kiezen van de aandelen is gemakkelijk want alle informatie is voor u verzameld. Op basis van de beleggingsideeën die het platform biedt en de analyses die worden aangeboden kunt u uw beleggingskeuzes maken. De Freedom24-analisten zijn trouwens bekroond door Bloomberg en hun beleggingsideeën (gratis beschikbaar voor alle klanten) laten een gemiddeld rendement van 21% zien.

Freedom24 beschikt over alle licenties en voldoet aan alle eisen die de wet stelt. Vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor de risico's die U loopt als belegger. Waardepapieren kunnen nu eenmaal stijgen of dalen in waarde.

De indrukwekkende spaarplannen.

Freedom24 biedt klanten de aantrekkelijke mogelijkheid om rente te krijgen op het niet-geïnvesteerde geld, waardoor geld zelfs in de pauzes tussen actief investeren werkt. De broker biedt twee soorten spaarplannen aan: het dagelijkse spaarplan (D-rekening) en het lange-termijn spaarplan.

De D-rekening wordt automatisch geopend wanneer u uw Freedom24 account opent. Om te beginnen met het dagelijkse spaarplan, hoef je alleen maar geld over te maken naar de D-rekening vanaf je bankrekening of effectenrekening. Het geld op de D-rekening kan apart worden bewaard in EUR en in USD.

Vanaf de eerste dag ontvang je dagelijks rente: 2,5% per jaar voor euro's en 3% per jaar voor Amerikaanse dollars. De fondsen zijn op elk moment beschikbaar zonder opnamebeperkingen en zonder limiet op het maximale depositobedrag.

Aan de andere kant biedt het langetermijnspaarplan hogere rentetarieven op deposito's met een vaste looptijd, tot 5,8% per jaar in US dollars en tot 3,6% per jaar in euro's.

Freedom24 review - Onze ervaringen met Freedom24

In dit geval ontvangt de klant aan het einde van de vaste looptijd (3, 6 of 12 maanden) eenmalig het oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag en de opgebouwde rente terug. Vervroegde opname is mogelijk zonder boetes voor de eerste storting.

Beide spaarplannen (D-rekening en langetermijnbelegging) worden gratis aangeboden. Gezien het feit dat Amerikaanse aandelen bij Freedom24 in Amerikaanse dollars worden verhandeld, kan het efficiënt zijn (tussen de periodes van actieve investering) om een deel van je geld op het spaarplan in USD te houden om het passieve inkomen met een verhoogde rente te ontvangen.

Bekijk het platform van Freedom24 >

Wat zijn de tarieven van Freedom24.com?

Nieuwe klanten kunnen gedurende de eerste maand profiteren van het Promo tarief. Dit tarief houdt in dat nieuwe klanten geen handelskosten betalen en dat ze gratis toegang krijgen tot premium services. Het tarief wordt automatisch geactiveerd voor nieuwe klanten en is geldig gedurende de eerste 30 dagen wanneer een nieuwe klant zich aanmeldt.

Freedom24.com biedt een aantal pakketten, al naar gelang het aantal transacties per maand. Bovendien biedt Freedom24, onafhankelijk van het gekozen tarief, een van de laagste prijzen in Europa voor de Amerikaanse opties – slechts 0,65 $ voor het contract.

In de eerste maand op het platform profiteren alle nieuwe klanten van het Promo tarief. Dit tarief geldt automatisch voor nieuwe Freedom24-klanten en omvat 30 dagen zonder handelskosten en gratis premium diensten.

Na de eerste maand wordt de investeerder automatisch overgeschakeld naar het Smart tarief. Op elk moment kan een van de drie (optionele) geavanceerde tarieven worden geselecteerd om de handelskosten te verlagen in overeenstemming met de handelsvolumes en investeringsdoelen van de klant.

Aandelen handelen via Freedom24

Omdat het bedrijf internationaal werkt krijgt u als klant toegang tot verschillende beurzen de hele wereld. Denk hierbij aan onder andere de NASDAQ, The New York stock Exchange, de Deutsche Börse en de London Stock Exchange. Naast de grote beurzen van de VS en Europa, biedt Freedom24 ook toegang tot de Aziatische markten zoals HKEX, KASE, AIX. Naast het handelen in aandelen en ETFs zijn natuurlijk ook alle andere financiële instrumenten beschikbaar zoals opties, obligaties, futures en investeringsfondsen.

De voordelen van Freedom24 op een rijtje:

Freedom24.com ervaringen
 • Eigen gemakkelijk toegankelijk beleggersplatform
  Online, via de app, is het eenvoudig om een rekening te openen. De handelsrekening dient als basis van waaruit de aandelen worden gekocht en waarop de eventuele winsten worden bijgeschreven. Ook uitgekeerde dividenden komen hierop terecht.
 • Internationaal bedrijf met veel extra inzicht en waardevolle financiële informatie
  Door de brede internationale basis met duizenden medewerkers heeft het bedrijf een internationale blik op financiële, economische en relevante politieke ontwikkelingen die van belang kunnen zijn voor de belegger. Dit biedt extra informatie en kennis en de artikelen op de website en in de nieuwsbrief zijn over het algemeen van een hoog niveau, waardoor ze echt toegevoegde waarde hebben.
 • Flexibele transactiekosten
  Het fijne van flexibele transactiekosten is, dat de tarieven afhankelijk zijn van het aantal transacties. Daarvoor dient dan wel het meest passende pakket gekozen te worden. Wisselen van pakket is ook altijd mogelijk. Dus, als u actiever gaat handelen gaan de kosten per transactie naar beneden.
 • Extra inkomsten genereren met de spaarplannen
  De ‘spaar'rekening is een uniek en voordelig concept. Met deze rekening haalt u een hoog rendement, waardoor er zomaar een extra passief inkomen genoten kan worden op het moment dat u even niet actief handelt of geen beleggingsportefeuille hebt. Bij de keuze tussen de (“dagelijkse”) D-rekening met de volledige beschikbaarheid van geld, en de lange termijn (“deposito”) plaatsingen, krijgen de klanten een vaste jaarlijkse rente van 2,5% tot 3,6% voor EUR en van 3% tot 5,8% voor USD saldo.
 • Mogelijkheid tot het kopen van nieuwe aandelen, tegen de initiële koers
  Iets wat voorheen was voorbehouden aan institutionele beleggers: nieuwe aandelen verhandelen tegen de IPO-prijs met 52% gemiddeld rendement. Vaak zeer aantrekkelijk omdat de aandelen na de introductie op de beurs soms wel met honderden procenten omhoog schieten (omlaag kan ook natuurlijk). Ook particulieren kunnen zich hiervoor inschrijven.

Samenvatting van onze Freedom24 review

Bent u van plan te gaan beleggen of bent u al belegger en overweegt u een ander platform? Dan is het wellicht de moeite waard om eens naar Freedom24 te kijken. Het online platform is in ieder geval zeer klantvriendelijk en gemakkelijk toegankelijk. De ruimte informatie over zowel economische en financiële ontwikkelingen vormen een goede aanvulling op hetgeen via de media tot ons komt, al blijft een eigen kritische blik natuurlijk altijd noodzakelijk.

Kortom, voor wie enigszins thuis is in de financiële wereld en in staat en bereid is te investeren, is dit platform zeker de moeite waard.

Actie: Handel de eerste maand zonder commissie >

Let wel op: Beleggingen in aandelen en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies in. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan gepaard gaan met aanvullende beperkingen.

[wps_exit_bar title=”Tijdelijke actie!” background=”#31c2d8″ color=”#fff” close=”yes”]Open nu een handelsrekening bij Freedom24 en handel de eerste maand zonder commissie.

Klik hier om het aanbod van Freedom24 te bekijken >

[/wps_exit_bar]