Cashback op creditcards wordt gebruikelijker

Leestijd: 2 minuten

Online shoppen en cashback horen tegenwoordig bij elkaar. Het is het aanbieden van cash wanneer je een aankoop op een bepaalde manier doet, is natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Daar springen creditcardmaatschappijen dan ook meer en meer op in. Het is bijvoorbeeld zo dat AmEx al met de eerste echte Cashback Creditcard op de markt wil komen. Daardoor doet het tests in Australië. Daar geeft het consumenten een percentage van het aankoopbedrag terug, maar biedt het ook andere extra’s. Dit betekent dus dat er op termijn het nodige voordeel uit te halen kan zijn.

Hoe werkt deze creditcard?

Het is eerst goed om te kijken hoe deze creditcards eigenlijk werken. Het is in ieder geval de moeite waard om te weten dat je dus cashback krijgt op alle aankopen die je doet met de kaart. Dat is natuurlijk al af te leiden uit de naam. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als wat je gewend bent van cashback zoals dat bijvoorbeeld op websites werkt. Het is goed om te weten dat je dan wat van de marge van de verkopende partij terugpakt. Daardoor kan je met deze kaart dus het nodige voor jezelf reserveren, wat je via andere betaalmethoden wel kwijt bent.

Cent per euro

Of eigenlijk een cent per dollar. Dat is de marge die je er op dit moment uit kunt halen wanneer de kaart wordt gebruikt. Dat is wat bij de proeven in Australië en eerder ook al in de Verenigde Staten werd geboden. Wel is het daarbij zo dat er geen limiet op de maximale cash zit. Dat betekent dus dat elke dollar voortaan 99 cent is. Zo houd je dus een procent meer over. Dit telt al snel op wanneer je kijkt naar alles wat je aankoopt met je creditcard.

Meer belangrijke voordelen verkennen

Er zijn nog meer belangrijke voordelen aan de cashback creditcard te koppelen. Zo zijn er bijvoorbeeld al allerlei diensten die je aanbiedingen doen als je via de creditcard betaalt. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen voor televisie of andere media. Ook abonnementen op bijvoorbeeld een sportschool zijn ermee af te sluiten op voordelige wijze. Daarnaast zijn er verzekeraars en andere dienstverlenende bedrijven in geïnteresseerd. Natuurlijk is het ook goed om te zien dat je er verder veel van de gebruikelijke dingen mee kunt doen. Je kunt er dus gewoon op een goede manier mee aan de slag als consument.

Ook in andere landen

Er is op dit moment nog niet veel mogelijk op het gebied van de cashback creditcard in Nederland. Daar lijkt echter wel verandering in te komen op de minder lange termijn. Het is duidelijk dat het systeem veel voordelen biedt voor alle partijen en dat de creditcardmaatschappijen op zoek zijn naar nieuwe markten om de diensten in aan te bieden. Dat betekent dus dat je er zelf ook het nodige van mag verwachten. Ook in eigen land is het dus straks misschien wel mogelijk om meer te sparen met het gebruik van je kaart op correcte wijze.