Drie aandelen die dit najaar naar verwachting zullen groeien

Leestijd: 2 minuten

De door Bloomberg bekroonde analisten van de Freedom24 broker hebben hun shortlist bekendgemaakt waar u op moet letten.

Starbucks

Starbucks (SBUX) floreert in de groeiende koffie-industrie en profiteert van de toegenomen consumptie en gunstige markttrends. Koude dranken, die duurder zijn, hebben aan populariteit gewonnen, wat tot een hogere verkoop heeft geleid. De uitbreiding van het voedingsmiddelenaanbod van het bedrijf, vooral voor het ontbijt, heeft ook bijgedragen aan een stijging van de verkoop van voedingsmiddelen met 20 procent. Starbucks ziet een aanzienlijk potentieel voor internationale expansie, vooral in China, waar verstedelijking en een groeiende middenklasse kansen bieden. Met een sterk ledenprogramma en een loyaal klantenbestand, zal Starbucks naar verwachting ook in de economische neergang succesvol zijn. In het eerste kwartaal van 2023 steeg de omzet van het bedrijf met 14% op jaarbasis en de vergelijkbare omzet met 11%. Het bedrijf krijgt een fundamenteel potentieel tot een gemiddeld koersdoel van $115,20 van investeringsbanken, wat ongeveer een stijging van 12% betekent ten opzichte van de huidige niveaus.

Alibaba

Alibaba (BABA) herstructurering is bemoedigend en versterkt het vertrouwen van beleggers. Het bedrijf wil kunstmatige intelligentie gebruiken om zijn cloud-aanbod te verbeteren en de concurrentie met Baidu aan te gaan. Ondanks boetes en economische uitdagingen, hebben de aantrekkelijke waarderingscijfers en het potentieel van Alibaba op het gebied van cloud-computing de interesse van beleggers gewekt. De vooruitzichten voor de beursgang van Ant zijn aan het verbeteren, nu de druk van de regelgeving afneemt. Alibaba initieerde een aandeleninkoopprogramma ter waarde van $25 miljard en kocht voor $2,3 miljard aan aandelen. De markt herstelde zich gestaag in het eerste kwartaal van 2024, dankzij verbeterd kostenbeheer en tegeldemaking. Het bedrijf krijgt van de investeringsbanken een aanzienlijk fundamenteel koersdoel van $135, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 40%.

CrowdStrike

CrowdStrike (CRWD) is een toonaangevende leverancier van de nieuwste generatie cyberbeveiligingsoplossingen en biedt cloud-gebaseerde verdediging tegen cyberaanvallen zoals malware, ransomware en datalekken. Dankzij het sterke managementteam van het bedrijf en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, zal de groei naar verwachting versnellen, mede dankzij de sterke vraag naar cyberbeveiligingsoplossingen en cross-selling mogelijkheden. De internationale omzet steeg met 53%. De balans van CrowdStrike is solide met $2,93 miljard en een langetermijnschuld van $794,4 miljoen, waarbij de investeringsbanken een opwaarts potentieel van 17,3% voorspellen met een gemiddeld koersdoel van $175,70. Het cloud-platform van het bedrijf wint aan populariteit, waardoor het veelbelovend is voor verdere expansie in de cyberbeveiligingsmarkt.

Dit materiaal is afkomstig van Freedom24, een Europese aandelenbroker en onderdeel van de op de NASDAQ genoteerde Freedom Holding Corp, opgericht in 2008. Als beursgenoteerd bedrijf is de broker geregistreerd bij de toonaangevende toezichthoudende instanties BaFin, CySEC en SEC.

Freedom24 biedt meer dan 1.000.000 aandelen, ETF’s en Amerikaanse opties op de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De broker biedt ook unieke spaarplannen met dagelijkse en vaste opbouw tot 6% per jaar.

Let op: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van uw kapitaal. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging verricht. Dit artikel is geen beleggingsadvies.