ING introduceert creditcard ontworpen voor slechtzienden

Leestijd: 2 minuten

ING heeft onlangs een speciale creditcard voor slechtzienden en blinde gebruikers geïntroduceerd. In samenwerking met Mastercard hebben ze de kaart ontworpen om het bankieren voor mensen met een visuele beperking gemakkelijker te maken. In deze sectie bespreken we kort hoe deze creditcard werkt en welke voordelen het biedt.

Slechtzienden en Blinde Gebruikers

De belangrijkste focus van deze speciale creditcard ligt op de slechtzienden en blinde gebruikers. Met een paar aanpassingen hebben ING en Mastercard deze kaart toegankelijker gemaakt voor deze doelgroep:

  1. Hoekige inkeping: De kaart heeft een hoekige inkeping aan de zijkant. Hierdoor kunnen slechtzienden en blinde gebruikers de kaart gemakkelijker voelen en weten welke pas de creditcard is.
  2. Voelbaar verschil: De creditcard heeft een voelbaar ander ontwerp dan de ronde kaartinkeping die ING in 2020 introduceerde. Dit helpt gebruikers met een visuele beperking om onderscheid te maken tussen de verschillende kaarten in hun portemonnee.

Dankzij de speciale creditcard van ING en Mastercard krijgen mensen met een visuele beperking nu de mogelijkheid om zelfstandiger te bankieren en hun financiën beter te beheren. Dit zal ongetwijfeld een positieve impact hebben op hun dagelijks leven.

Innovatieve Kenmerken en Ontwerp

Hoekige Inkeping Ontwerp

Deze creditcard, genaamd de Touch Card, is voorzien van een hoekige inkeping aan de zijkant. De inkeping helpt slechtzienden om gemakkelijker te identificeren welke kaart hun creditcard is. Het is een innovatief ontwerp dat de toegankelijkheid voor slechtzienden die willen bankieren verbetert.

Ronde Inkeping Toegevoegd

Naast de hoekige inkeping heeft ING ook een ronde inkeping toegevoegd aan deze speciale creditcard. Deze ronde inkeping zorgt voor een voelbaar verschil tussen de verschillende betaalkaarten, waardoor slechtziende gebruikers gemakkelijker onderscheid kunnen maken.

Samenwerking met Oogvereniging

ING heeft samengewerkt met de Oogvereniging om feedback te krijgen over de ontwerpen en ervoor te zorgen dat de creditcard voldoet aan de behoeften van slechtzienden. Dankzij deze samenwerking heeft ING een toegankelijke en gebruiksvriendelijke creditcard ontwikkeld voor slechtzienden.

Betaalgemak voor Slechtzienden bij Pin- of Betaalautomaten

De nieuwe kaarten worden automatisch aangeboden aan zowel nieuwe als bestaande particuliere en zakelijke klanten in Nederland.

Bij een pin- of betaalautomaat wordt het betaalgemak voor slechtzienden verbeterd, doordat de hoekige inkeping hen helpt om sneller en met meer vertrouwen de juiste kaart te pakken. Dit kan je het gevoel geven dat je onafhankelijker bent bij het bankieren en minder hulp van anderen nodig hebt.

Verdere Plannen voor Toegankelijk Bankieren

ING en Mastercard zetten zich in voor toegankelijk bankieren. Dit project helpt bij het verlagen van eventuele drempels voor slechtzienden. De nieuwe creditcard met hoekige inkeping is een mooie stap naar een betere dienstverlening en meer toegankelijk bankieren.

Als gebruikers positief reageren op deze nieuwe creditcard, kunnen we verwachten dat de aanpassingen verder zullen worden doorgevoerd. Misschien zullen andere banken in Nederland deze trend volgen.

Kortom, de hoekige inkeping op de ING-creditcard speciaal voor slechtzienden maakt het bankieren net even wat gemakkelijker en toegankelijker. Dit initiatief toont aan hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de toegankelijkheid van bankdiensten voor iedereen, inclusief personen met een visuele beperking.