Met deze tips kom je de maand wel uit met je inkomen

Leestijd: 2 minuten

Het is voor een relatief grote groep mensen soms, of zelfs iedere maand, lastig om rond te komen. Veel zaken worden duurder en het inkomen stijgt niet evenredig mee. Onverwachte uitgaven kunnen daarbij ook nog eens flink roet in het eten gooien. Deze tips kunnen je helpen om je geld verantwoord te besteden en financiële problemen te voorkomen.

Grote aankoop? Vergelijk prijzen

Ga je een grote aankoop doen, zoals een wasmachine of koelkast, maar ook een fiets of televisie vallen daaronder, vergelijk dan eerst goed de prijzen. Het internet is daarbij je beste vriend. Je kunt heel eenvoudig van verschillende winkels de prijzen vergelijken. Bepaal eerst wat je wilt kopen, welk merk of welke specificaties zijn voor jou belangrijk. Als je daar uit bent vergelijk je simpel de prijzen van het product van jouw keuze. Let daarbij wel op eventuele extra kosten voor verzending of installatie en kies altijd een webwinkel met het Thuiswinkel Waarborg keurmerk.

Een vast budget voor de boodschappen

Geef je iedere maand te veel geld uit aan de dagelijkse boodschappen? Stop dan met pinnen in de supermarkt. Haal iedere week het bedrag dat beschikbaar is voor de boodschappen uit de pinautomaat. Dan weet je hoeveel je uit kunt geven en als het op is dan is het op. Dat zal ervoor zorgen dat je bewuster boodschappen doet en vaak ook gezondere keuzes maakt.

Slim kleding kopen

Vind je het leuk om regelmatig wat nieuws te kopen om je garderobe aan te vullen? Shop online bij goedkopere aanbieders of houd de sale in de gaten bij jouw favoriete kledingwinkel. Dat kan je flink wat geld schelen. Zeker voor basics zoals jeans en T-shirts hoef je echt niet voor de deur te liggen zodra de nieuwe collectie binnen is. En er is nog een andere optie: de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Hier wordt vaak prima kleding aangeboden voor een heel klein prijsje. Ook ideaal als je kinderen hebt die ergens binnen 3 maanden uitgegroeid zijn.

Loop je vaste uitgaven per maand eens door

Zet eens op een rijtje wat je vaste uitgaven per maand zijn. En bekijk of dat niet goedkoper kan. Zijn je verzekeringen niet te duur, is een goedkoper abonnement voor je smartphone een optie? Lees je dat tijdschrift eigenlijk nog wel? Kun je besparen op je energie door over te stappen op een andere aanbieder? Kan je autoverzekering goedkoper? Dit zijn zomaar wat dingen waar je eens naar kunt kijken. De kans is groot dat je enkele tientjes of meer per maand kunt besparen en dat loopt dan ongemerkt toch lekker op.