Finst Crypto Review

Leestijd: 7 minuten

Finst Crypto is een relatief nieuw crypto platform dat sinds januari 2023 actief is in Nederland. Finst heeft al snel een goede reputatie opgebouwd onder Nederlandse crypto investeerders.

Het platform van Finst is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Het biedt verschillende opties om te beleggen in cryptocurrencies. Enkele interessante features van het Finst platform:

 • Een heldere en makkelijk te gebruiken app
 • Overzichtelijke kostenstructuur
 • Staking van verschillende cryptocurrensies
 • Bundels waarmee je verschillende munten kunt investeren

Een van de dingen die finst interessant maakt zijn de lage transactiekosten, je betaalt slechts 0,15% per transactie.

Onze Finst review

De Finst Crypto App

Finst.com app
Finst app.

De Finst app is eenvoudig te downloaden en gebruiken. De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android. De lay-out is overzichtelijk en het navigeren door de app is erg makkelijk.

In de app kun je gemakkelijk je portefeuille bekijken, transacties uitvoeren en technische analyses doen via de handige grafieken met verschillende indicators.

Registeren bij Finst

Om gebruik te kunnen maken van de diensten die Finst.com aanbiedt, moet je je eerst registreren, dit duurt enkele minuten.

Voer je naam, e-mailadres en wachtwoord in. Om te bevestigen dat je echt jij bent, moet je een ID uploaden, bijvoorbeeld je paspoort of rijbewijs.

Zodra je je ID hebt geüpload, wordt het document binnen 24 uur geverifieerd en goedgekeurd. Zodra je account is geverifieerd, kun je geld op je account storten en beginnen met handelen.

Aanbod van Finst Crypto

Bij Finst.com kun je handelen in een ruim aanbod aan cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum en vele andere bekende coins.

Het platform is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt gemakkelijk de actuele prijzen van verschillende digitale valuta zien en beslissen in welke je wilt investeren.

Naast het kopen en verkopen van crypto heeft Finst nog een aantal interessante mogelijkheden:

 • Crypto Bundels: Met deze bundels kunnen beginners en ervaren beleggers gelijk een gediversifieerde portefeuille opbouwen. Hierbij ontvang je een selectie van verschillende cryptovaluta in één enkele investering.
 • Staking: Door je coins te ‘staken', kun je een passief inkomen verdienen door een deel van de transactiekosten te ontvangen die door andere gebruikers op het platform worden gegenereerd.
Aanbod van crypto op het Finst platform
Gedeelte van het aanbod op het Finst platform.

Finst vs Bitvavo

Finst is een alternatief voor andere Nederlandse crypto brokers zoals Bitvavo, hier zijn enkele verschillen tussen Finst en Bitvavo:

 • Kosten: Finst biedt zeer scherpe handelstarieven aan van 0,15% per transactie, terwijl Bitvavo tarieven hanteert van 0,25% of lager, afhankelijk van het handelsvolume. Dit kan aanzienlijk schelen op de lange termijn.
 • Aanbod: Beide brokers bieden een ruim aanbod aan cryptocurrencies aan, maar de exacte selectie kan verschillen. Zorg ervoor dat je controleert of de crypto die je wilt kopen, verkopen of verhandelen beschikbaar is bij de broker die je kiest.
FinstBitvavo
Transactiekosten0.15%0.25%
iDEAL stortingGratisGratis
Crypto bundelsJaNee
Euro opnemenGratisGratis
Proof of ReservesJaNee
Telefonische ondersteuningJaNee
Geregisteerd bij DNBJaJa
HoofdkantoorNLNL
InactiviteitskostenNeeNee
Beide exchanges hebben min of meer hetzelfde aanbod aan cryptocurrencies, maar de lagere transactiekosten en Proof or Reserves maken naar onze mening het platform van Finst interessanter.

Is Finst Betrouwbaar?

Een veelgestelde vraag is, is Finst betrouwbaar? Wij denken dat Finst.com betrouwbaar is, we leggen je hier uit waarom wij dat denken.

Finst is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van crypto diensten onder nummer R189158. Dit betekent dat alles dat Finst doet onder de strenge eisen van de Nederlansche bank valt. Iets dat niet veel crypto aanbieders hebben en een flink pluspunt voor Finst.com is.

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de veiligheid en betrouwbaarheid van Finst crypto is dat de digitale assets apart worden opgeslagen. Je cryptomunten worden apart bewaard door middel van Multi-Party Computation (MPC) wat wordt ondersteund door Fireblocks.

Daarnaast wordt je geld apart onder gebracht op een rekening bij het bekende Bunq bank.

Om je account nog beter te beschermen, biedt Finst ook de mogelijkheid tot het instellen van twee-factor-authenticatie (2FA).

Finst proof of reserves

Proof of Reserves is een term die verwijst naar het feit dat een bedrijf kan aantonen dat het over voldoende financiële reserves beschikt.

Het aanbieden van transparantie en bewijs van reserves maakt deel uit van Finst's inzet om de meest betrouwbare en veilige handelservaring te bieden. De proof of reserves van Finst worden geaudit door een wereldwijd bekend bedrijf genaamd Audit Now.

Finst kosten

Finst claimt 83% goedkoper te zijn dan de concurrentie. In deze sectie zullen we de kosten en tarieven van Finst nader bekijken.

Bij Finst betaal je slechts 0,15% per transactie, een stuk minder dan bij ander Nederlandse crypto exchanges.

Hoewel internationale exchanges soms lagere kosten hebben, zoals 0,10% bij Binance, heb je bij Finst het voordeel dat je met een Nederlandse partij werkt met een Nederlandse vergunning.

Naast de lage transactiekosten heeft Finst ook andere aantrekkelijke voordelen. Zo vind je op het platform diverse handige functies, zoals Dollar Cost Averaging (DCA) en Auto Invest.

De kosten van Finst crypto zijn er transparant, buitende 0,15% transactiekosten zijn er geen andere kosten afgezien van kosten voor het opnemen van crypto.

 • Transactiekosten: 0,15% per transactie
 • Stortingskosten: Gratis
 • Opnamekosten: Variabel, afhankelijk van de gekozen crypto
Finst crypto kosten vs andere brokers
De lage tarieven van Finst vergeleken met andere brokers.

Staking bij Finst

Staking bij Finst is een gebruiksvriendelijke en flexibele manier om inkomsten te genereren uit je digitale valuta. Het platform stelt je in staat om verschillende cryptovaluta te staken zonder lock-up periodes, wat betekent dat je op elk moment je munten kunt opnemen of verhandelen.

Bij Finst werkt staking op basis van on-chain staking op Proof of Stake (PoS) cryptovaluta. Dit houdt in dat je tegoeden niet worden uitgeleend aan derden, maar het staking proces gebeurt rechtstreeks op de betreffende blockchain. Hierdoor geniet je meer veiligheid en ben je verzekerd tegen slashing.

Staking Crypto Mogelijkheden

Finst biedt staking-opties voor meerdere populaire cryptovaluta. Hier zijn enkele van de meest aantrekkelijke opties die je op Finst kunt staken:

 • Ethereum: ~3,3% APY
 • Cardano: ~2,25% APY
 • Solana: ~5,6% APY
 • Polygon: ~3,25% APY

Dit is slechts een greep uit de beschikbare cryptovaluta op Finst. Je staking inkomsten worden iedere week automatisch aan je account toegevoegd.

Voordelen van staking bij Finst:

 • Geen minimumbedrag voor staking
 • Geen lock-up periodes
 • Wekelijkse stakingbeloningen
 • Veiligheid door on-chain staking

Het feit dat er geen lock up periodes zijn en dat je wekelijks je inkomsten ontvangt maken staking via Finst erg interessant.

staking finst crypto
Inkomsten bij staking.

Finst Bonus

Momenteel heeft Finst een mooie actie waarbij je 20 Euro ontvang wanneer je een account opent. Finst crypto biedt regelmatig mooie acties en bonussen aan, dus zorg er voor dat je hier gebruik van maakt tijdens het openen van je account.

Daarnaast ontvang je bij Finst ook 50% van alle transactiekosten wanneer je een vriend doorverwijst naar Finst. Je vriend profiteert ook want die ontvangt een bonus van 5 Euro wanneer hij/zij zicht aanmeldt.

Ervaringen met Finst

Wanneer je online gaat zoeken naar ervaringen met Finst kom je overwegend positieve reacties tegen, dit zijn de meest voorkomende positieve en negatieve ervaringen van gebruikers van het platform.

 • Positieve punten:
  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Lage transactiekosten
  • Goede klantenservices
  • Aantrekkelijke opties voor staking
 • Negatieve punten:
  • Beperkter aanbod aan cryptovaluta
  • Geen geavanceerde mogelijkheden voor professionele traders

In het algemeen lijken de meeste gebruikers tevreden met hun ervaring bij Finst. Het is belangrijk dat je zelf afweegt wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van een crypto-platform.

Opnemen en Storten van Crypto

Bij Finst is het opnemen en storten van geld eenvoudig. Je kunt gratis geld storten op je account via verschillende methoden, zoals:

 • iDEAL
 • Bancontact
 • Bankoverschrijving

Daarnaast kun je op elk gewenst moment het geld op je account gratis laten uitbetalen naar je bankrekening. Het is ook mogelijk om direct crypto te storten en op te nemen binnen het platform van Finst, let wel op dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.

Deze kosten voor het opnemen van crypto zijn verschillend per blockchain en worden door Finst crypto dynamisch berekend.

Om een opname aan te vragen, hoef je alleen maar op de knop Storten/Opnemen te klikken en aan te geven hoeveel euro je wilt opnemen.

Dit is een groot pluspunt, aangezien andere aanbieders vaak wel kosten in rekening brengen voor opnames. Een uitbetaling in euro's vindt plaats binnen 3 werkdagen.

Finst Crypto Bundels

Een van de meest interessante functies van Finst.com is het aanbieden van crypto bundels. Hiermee kun je met één druk op de knop investeren in verschillende munten, gebaseerd op een bepaald thema of marktkapitalisatie.

De crypto bundels zijn bedoeld om het investeren in cryptocurrencies toegankelijker en gemakkelijker te maken voor beginners en ervaren beleggers. Je hoeft niet voor elke individuele munt een aparte transactie uit te voeren, waardoor je tijd bespaart en je investeringen in één oogopslag kunt beheren.

Bij Finst kun je kiezen uit verschillende soorten bundels, enkele voorbeelden zijn:

 • DeFi – Dit zijn coins die zich bezig houden met decentralised finance projecten.
 • Metaverse – Coins welke te maken hebben met het metaverse.
 • Green – Coins die zich bezig houden met duurzame projecten.

Ook kun je kiezen voor Top 2, Top 5, Top 10 of Top 25. Dit zijn respectievelijk de Top 2, 5, 10 of 25 cryptomunten.

In vetgedrukte tekst zijn hier de voordelen van beleggen in crypto bundels bij Finst:

 • Geautomatiseerde en gebruiksvriendelijke investeringsmogelijkheden
 • Transparante kosten
 • Goede diversificatie van investeringsportefeuille
 • Verschillende thema's en marktkapitalisaties om uit te kiezen

Finst.com review samengevat

Finst is een interessante optie voor mensen die willen handelen in crypto. Het platform is eenvoudig te gebruiken, heeft scherpe transactiekosten en handige opties.

Gebruiksvriendelijkheid: Finst.com heeft een gebruiksvriendelijke website en een goede klantenservice.

Periodiek: Met periodiek investeren kun je een bepaalde hoeveelheid geld op gezette tijden investeren zonder dat je daar zelf aan hoeft te denken. Dit is erg handig wanneer je aan dollar cost averaging wilt doen.

Laagste handelstarieven: De transactiekosten van slechts 0,15% zijn de laagste die je bij een Nederlands cryptoplatform zult vinden. Internationaal zijn er goedkopere opties, maar die bieden niet de bescherming en transparantie die Finst biedt.

Staking-vergoedingen: Finst biedt de hoogste staking-vergoedingen in de Benelux. Ook is het handig om te weten dat er geen lock-up periode is en je inkomsten wekelijks uitbetaald worden.

Bundels: Investeer in een mandje van verschillende coins gebaseerd op marktkapitalisatie of thema.

Veiligheid: Het platform staat onder toezicht van de Nederlandsche bank, iets wat veel andere exchanges niet doen.

Al met al zijn wij zeer tevreden over de Finst crypto exchange en denken dat het een erg goed platform is voor iedereen die tegen lage kosten in crypto wil handelen.