Zwitserleven Sparen

Informatie over Zwitserleven Sparen

Hoewel Zwitserleven sparen vooral bekend staat als een verzekeringsmaatschappij onder de vleugels van moederbedrijf SNS Reaal kan er bij Zwitserleven ook gespaard worden. Sterker nog, Zwitserleven biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen drie verschillende spaarrekeningen. Aangezien de spaarrekeningen van Zwitserleven sparen onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank vallen is het bedrag dat gegarandeerd wordt per rekening 100.000 euro.

Zelfs als Zwitserleven failliet zou gaan (wat niet erg waarschijnlijk is) krijg je het geld dat je bij deze onderneming op je spaarrekening hebt staan dus terug, althans tot aan het gegarandeerde bedrag. Bij Zwitserleven kan je als klant kiezen tussen de Internetspaarrekening, het Maandsparen of het depositosparen.

 SpaarrekeningVestigingslandMaximale Rente 
Zwitserleven Maandsparen
NL1.1%Meer Informatie
Zwitserleven InternetsparenNL1%Meer Informatie
Klik hier om alle Spaarrekeningen online te vergelijken

Zwitserleven Sparen – De Internetspaarrekening

Zwitserleven SparenOm een internetspaarrekening te openen bij Zwitserleven heb je een tegenrekening nodig bij een andere bank. Vanaf deze tegenrekening stort je het geld dat je apart zet om mee te sparen op de Internetspaarrekening. Dat de tegenrekening een rekening bij een andere bank is valt niet te voorkomen aangezien Zwitserleven sparen geen betaalrekeningen aanbiedt.

Kies je voor de Internetspaarrekening dan is het niet nodig om een bepaald minimumbedrag te storten. Wil je het geld dat je op de spaarrekening hebt staan opnemen dan kan dit met de Internetspaarrekening van Zwitserleven zonder dat je daarvoor bijkomende kosten moet betalen, in sommige gevallen is er wel sprake van een daglimiet, een maximaal bedrag dat je per dag op kan nemen.

Wil je een Internetspaarrekening openen samen met je partner dan biedt Zwitserleven sparen je de mogelijkheid om gezamenlijk een spaarrekening te openen, wel zo leuk als je gezamenlijk spaart voor bijvoorbeeld een verhuizing. Maar levert een Internetspaarrekening bij Zwitserleven ook nog iets op? Die vraag is vanzelfsprekend ook relevant. Uiteraard ontvang je over het geld op de spaarrekening rente, en bij deze rekening is dat een variabele rente van 1,55%. Uiteraard kan een variabele rente door een financiële instelling worden gewijzigd als er zich op de financiële markten bepaalde omstandigheden voordoen die een wijziging voor een bank gunstig of noodzakelijk maken.

Maandsparen bij Zwitserleven

De spaarrekening die door de meeste klanten van Zwitserleven sparen wordt gekozen is de spaarrekening voor Maandsparen. Bij deze spaarrekening is de variabele rente hoger dan bij de Internetspaarrekening van Zwitserleven sparen. Er moet natuurlijk wel aan een extra voorwaarde worden voldaan om in aanmerking te komen voor de rente van 1,65% (0,10% hoger dan bij de Internetspaarrekening), en die voorwaarde is nu net het hele idee achter Maandsparen. Er wordt namelijk verwacht dat je elke maand een afgesproken bedrag op zij zet dat op de spaarrekening wordt gestort, dit bedrag is minimaal 100 en maximaal 1000 euro.

De inleg bij het openen van de rekening is niet aan een bepaald minimum gebonden, en daarnaast kan je eenmalig, binnen vier weken na het openen van de rekening, nog een bedrag storten bovenop de eerste inleg. Dit bedrag mag zo hoog zijn als je zelf wilt. Maak je gebruik van het Maandsparen bij Zwitserleven sparen dan kan je te allen tijde je geld vrij opnemen. Je hebt bij deze manier van sparen een tegenrekening nodig bij een andere Nederlandse Bank aangezien Zwitserleven zelf geen betaalrekeningen uitgeeft.

Depositosparen bij Zwitserleven

Zoals ongeveer elke financiële instelling heb je ook bij Zwitserleven sparen de mogelijkheid om gebruik te maken van een spaardeposito. Op deze manier zet je geld gedurende een vooraf vastgestelde periode opzij waarover je vervolgens een rente ontvangt die meestal fors hoger ligt dan bij een “gewone” spaarrekening het geval is. bij veel banken is het mogelijk om een kortlopend deposito af te sluiten met een looptijd van bijvoorbeeld 1 jaar, bij Zwitserleven kan dit niet. De minimale looptijd van een deposito is hier namelijk 5 jaar.

Als je een deposito voor deze termijn afsluit bedraagt de rente 1,30%. Niet veel dus, waardoor een deposito over 5 jaar niet ideaal is. dat wordt al snel anders als je voor een langere looptijd kiest. Bij een deposito voor 8 jaar ontvang je 2,0% rente, bij een looptijd van 10 jaar zelfs 2,45%. Om te kunnen sparen via een depositospaarrekening van Zwitserleven sparen is een minimale inleg van 500 euro vereist.

5/55 ratings