Rabobank Sparen

Rabobank Sparen, de mogelijkheden

De Rabobank stond in Nederland jarenlang bekend als een degelijke bank waar je spaarcentjes op een veilige manier rente stonden te verzamelen. Helaas ontkwam ook de Rabobank sparen niet aan de collectieve gekte die zich in de afgelopen jaren van bankiers meester scheen te maken en het Libor-renteschandaal toonde dit maar eens duidelijk aan voor de voormalige Boerenleenbank. Overigens betekent dit niet dat de Rabobank geen prima spaarrekeningen heeft die consumenten met een gerust hard af kunnen sluiten. Sterker nog, de Rabobank is in principe net zo betrouwbaar als welke concurrent dan ook.

Klik hier om alle Spaarrekeningen te vergelijken

Rabobank Sparen Online

Rabobank SparenWanneer je (al) gewend bent om je bankzaken online te regelen heeft de Rabobank de ideale rekening voor je. Met Rabo InternetSparen krijg je een variabele rente die op kan lopen tot 1,10%. Wil je weer over je geld beschikken dan kan je zonder problemen bij je geld en ook worden over het opnemen geen kosten berekend. Een van de allergrootste voordelen van Rabo InternetSparen is het feit dat je geen enkel papieren bankafschrift ontvangt. Wel krijg je elk jaar een Financieel Jaaroverzicht online waarmee je op een eenvoudige manier je belastingaangifte kunt regelen.

Rabo SpaarRekening

De Rabo Spaarrekening is goed te vergelijken met Rabo InternetSparen. Je geld is vrij opneembaar zonder dat er kosten worden gerekend en je profiteert van een variabele rente die oploopt tot 0,90%. Dit is iets lager dan bij het Rabo InternetSparen, maar daar staat tegenover dat de Rabo SpaarRekening ideaal is voor mensen die liever een persoonlijk contact hebben met hun bank. Online geld storten of opnemen is mogelijk, maar dit kan ook via bijvoorbeeld de Rabobank Sparen app of via een ouderwets overschrijvingsformulier.

Rabo Deposito

Wanneer je geld tegen een aantrekkelijke rente voor een bepaalde periode vast wilt zetten kan dit natuurlijk ook bij de Rabobank. De looptijd bepaal je zelf en kan (slechts) 1 maand zijn, maar ook (maximaal) 20 jaar. Vanzelfsprekend geldt dat het rentetarief hoger wordt naarmate je het geld langer vast zet. Het maximale rentetarief dat je ontvangt bedraagt 2,80% en geldt vanaf een looptijd van 15 jaar. Het minimale bedrag dat je bij de Rabo Deposito in moet leggen is 10.000 euro. Overige kosten worden er niet gerekend bij het afsluiten van een Rabobank Sparen Deposito.

Rabo Doelsparen

Wanneer je een deposito wilt afsluiten, waarbij je meerdere keren een bedrag inlegt dan is Rabo Doelsparen iets voor jou. Deze vorm van sparen lijkt wel wat op de Rabo Deposito alleen is er bij Rabo Doelsparen geen minimale inleg verplicht. Ook is er een verschil in renteopbouw omdat er bij Rabo Doelsparen per inleg een vaste rente met je wordt bepaald. De looptijd van Rabo Doelsparen is minimaal een jaar en maximaal 20 jaar. Eventueel kan je het geld opnemen voor de afgesproken einddatum maar denk eraan dat je dan (forse) opnamekosten moet betalen. Het maximale rentetarief bij Rabo Doelsparen is 2,80%.

Rabo PeriodeSparen

Heb jij wel eens twijfels over welke spaarrekening goed voor jouw zou zijn? Een deposito is interessant vanwege de hoge rente, maar het nadeel is natuurlijk dat je geld vast staat voor een langere periode. Een “gewone” spaarrekening heeft meestal weer een wat lagere rente, maar het voordeel is dan weer dat je zonder gedoe bij je geld kunt.

Rabobank sparen heeft een prima tussenoplossing bedacht: Rabo PeriodeSparen. Deze manier van sparen houdt in dat je geld op de spaarrekening stort en vervolgens geef je een aantal dagen van te voren aan hoeveel geld je wilt gaan opnemen. Hiervoor zijn twee varianten: PeriodeSparen 30 en PeriodeSparen 90. De getallen verwijzen naar het aantal dagen dat er tussen de aankondiging van de opname en het ontvangen van het bedrag zit, respectievelijk 30 en 90 dagen dus. Kies je voor de 90 dagen variant dan ontvang je een rente van 1,30%. Kies je voor een aankondigingstermijn van 90 dagen dan ontvang je 1,40% rente.

3.6/59 ratings