ING Sparen

ING Sparen, de mogelijkheden

Wie kiest voor ING Sparen kan kiezen uit een groot aantal verschillende rekeningen die er bij deze bank te openen zijn. De rekeningen die je bij ING kunt afsluiten zijn verdeeld in twee groepen: rekeningen met een variabele rente en rekeningen met een vaste rente. Welke rekening voor jou de meest geschikte is hangt af van je wensen en van jouw persoonlijke omstandigheden.

Klik Hier om Uitgebreid Spaarrekeningen te Vergelijken

ING Sparen met een variabele rente

ING Sparen vergelijken - Geld24.nlDe Private Banking Spaarrekening is een vrij standaard rekening die uitstekend te gebruiken is om je geld op weg te zetten. Het maximale bedrag dat je op deze rekening kwijt kunt is 10 miljoen euro, dus daar zit je niet zo snel aan. Al het spaargeld dat je op deze rekening zet is vrij opneembaar en je ontvangt gratis rentepunten. De Private Banking Spaarrekening heeft een variabele rente van 1,20%. Wanneer je deze rekening wilt openen moet je een private banking klant van de ING zijn, of je moet dat worden. De Private Banking rekening is vooral geschikt als je al een (vrij groot) vermogen hebt opgebouwd.

De Oranje Spaarrekening van ING (variabele rente)

De Oranje Spaarrekening van ING sparen is misschien wel de bekendste spaarrekening van ING. Afhankelijk van de hoogte van je saldo ontvang je over je spaargeld een variabele rente. Bij een saldo tot 25.000 euro is dit percentage 1,05%, vanaf 25.000 euro tot 75.000 euro is dit 1,20% en wanneer je saldo tussen de 75.000 en de 1 miljoen euro ligt is het percentage 1,40%. Deze spaarrekening heeft geen minimumsaldo. Vooral als je van plan bent om voor één of meerdere speciale uitgaven te sparen is de Oranje Spaarrekening een interessante optie. Via deze rekening kan je namelijk ‘doelsparen’. Je maakt een spaardoel aan en je kunt direct zien hoeveel je al voor dit doel hebt gespaard.

Spaarrekening voor Unicef (variabele rente)

Ben jij iemand die graag iets doet voor een goed doel? In dat geval is de Spaarrekening voor Unicef misschien wel wat voor jou. Deze spaarrekening heeft een variabele rente die te vergelijken is met de rente op de Oranje Spaarrekening. Het maximale saldo waarover je rente ontvangt bij de spaarrekening voor Unicef is 250.000 euro (lager dan bij de Oranje spaarrekening dus). Over het gemiddelde totaalsaldo van alle spaarrekeningen voor Unicef keert ING per jaar 0,10% aan Unicef. Overigens uit eigen middelen, dus jou kost het niets.

ING Sparen met een vaste looptijd en een vaste rente

ING biedt een aantal rekeningen aan waarop gespaard kan worden tegen een vaste rente. Deze manier van sparen is vooral handig als je zeker weet dat je het bedrag gedurende de looptijd kunt missen. Veel mensen gebruiken dit soort spaarrekeningen om alvast te sparen voor hun pensioen.

De pensioenspaarrekening van ING (vaste rente)

Dat veel mensen een spaarrekening met een vaste looptijd gebruiken om te sparen voor hun pensioen is ze bij ING sparen ook opgevallen. Ze hebben er zelfs een rekening naar vernoemd. De pensioenspaarrekening van ING sparen heeft een looptijd van 1 tot 30 jaar waarbij je de maximale rente van 3,30% krijgt uitgekeerd als je voor een looptijd van minimaal 16 jaar kiest. Let er wel goed op dat bij deze rekening het bedrag dat je er op hebt staan ook daadwerkelijk geblokkeerd blijft staan. Even snel opnemen is er dus niet bij.

Een Spaardeposito bij ING (vaste rente)

Ben jij iemand die zijn spaargeld wel een tijdje vast wil laten staan bij de bank, maar heb je niet de behoeft om dit geld te gebruiken voor het sparen voor je pensioen? Dan is een spaardeposito een goede oplossing. Het minimale bedrag dat je op een spaardeposito van ING sparen moet stallen is 500 euro. De looptijd is 1, 2, 3, 5 of 10 jaar, afhankelijk van de optie die jij kiest. Bij een looptijd van 10 jaar krijg je tot 1,30% rente over het bedrag.

Groen Spaardeposito bij ING (vaste rente)

Wanneer jij je geld onder wilt brengen in een spaardeposito bij ING sparen en tegelijkertijd iets wil doen voor de wereld om je heen kan je kiezen voor een Groen Spaardeposito. Het geld dat je hier in stort wordt door ING geïnvesteerd in groene projecten wereldwijd. De duur van de looptijd is 3 of 5 jaar. Let wel op de vrij hoge minimuminleg; dit is 5000 euro.

3.2/55 ratings