Spaarrekening Openen

Online een Spaarrekening Openen

De zaken waar je op moet letten bij het spaarrekening openen kan je onderverdelen in twee onderdelen. Ten eerste moet je natuurlijk weten welke spaarrekening je wilt gaan openen. Als je dit voor jezelf helder hebt moet je de spaarrekening daadwerkelijk openen bij de bank van je keuze.

Klik om Spaarrekeningen te Vergelijken en Online te openen

De juiste spaarrekening openen

Spaarrekening Openen en Vergelijken via Geld24.nlDe grootste fout die je kunt maken bij het spaarrekening openen is dat je overhaast te werk gaat. Informeer je zelf eerst goed door de verschillende banken en de verschillende spaarrekeningen te vergelijken. De website van een bank is daarvoor niet altijd even geschikt.

Een bank is natuurlijk nooit neutraal en zal altijd beweren dat de spaarrekeningen die door hen worden aangeboden per definitie de beste spaarrekeningen zijn die er in Nederland op de markt zijn. Maak daarom altijd gebruik van onze spaarvergelijker.

Kiezen op basis van rente

Het rentepercentage dat een bank hanteert voor de spaarrekening is een belangrijke factor bij de keuze voor de juiste spaarrekening. Let er echter wel goed op dat er verschillende soorten rente zijn. Zo werken veel banken met een basisrente en een bonusrente. Als dit bij het afsluiten van de spaarrekening niet duidelijk is heb je kans dat je er financieel een stuk minder goed vanaf komt dan je had ingeschat.

Kiezen op basis van het soort rekening

Het is niet overdreven om te stellen dat er op het gebied van spaarrekeningen tientallen verschillende producten op de markt zijn. Kijk dus goed wat de verschillende aanbieders te bieden hebben en welk soort rekening jij eigenlijk wilt openen. Een rekening voor je kind kan bij de ene bank veel meer voordelen hebben dan bij de concurrent, terwijl weer een andere bank een deposito aanbiedt dat precies bij jouw wensen past. De stelregel is in elk geval: er is geen bank de allerbeste. Elke bank heeft namelijk zijn eigen specialiteit.

Kiezen op basis van de voorwaarden

Een bekende uitspraak die je vaak hoort als het om financiële producten gaat is dat je goed op de kleine lettertjes moet blijven letten. Deze waarschuwing wordt niet voor niets gegeven. Een financieel product brengt altijd in meer of mindere mate een risico met zich mee en daarnaast hanteert elke bank ook nog eens zijn eigen voorwaarden als het om een financieel product gaat. Zo kan je te maken krijgen met een verplichte minimuminleg of moet je verplicht nog een andere rekening (soms zelfs een totaal pakket) afnemen bij de bank voordat ze voor jou een spaarrekening willen openen.

Voorwaarden bij een deposito

Speciale aandacht is vereist bij het afsluiten van een deposito. Hoewel de rente bij dit soort spaarconstructies vaak een stuk hoger zijn dan bij een ‘gewone’ spaarrekening zijn er vaak ook meer voorwaarden aan verbonden. Veel banken eisen een behoorlijk hoog bedrag als eerste inleg en ook de looptijd wordt vaak nogal strikt nageleefd. Bij sommige banken betekent dit dat je gedurende de looptijd van het deposito niet bij je geld kan, bij andere banken kan je alleen geld opnemen tegen hoge ‘opnamekosten’.

De spaarrekening openen

Eindelijk is het zo ver. Je weet precies welke rekening het beste bij jouw wensen past en dus staat niets je nog in de weg dus nu kun je de spaarrekening openen. Dit kan op verschillende manieren. De meeste mensen sluiten online een rekening af, maar als je het prettiger vindt om iemand te spreken kan je natuurlijk ook gewoon naar de bank gaan. Zorg in elk geval dat je altijd de juiste persoonlijke gegevens bij de hand hebt tijdens het spaarrekening openen. Denk hierbij aan je Burgerservicenummer, eventueel je loonstrookje en je persoonlijke gegevens waaronder je adresgegevens. Je zult zien dat de spaarrekening nu binnen enkele minuten is geopend!

Een spaarrekening openen is tegenwoordig online gemakkelijk gedaan maar vergeet niet om spaarrekeningen te vergelijken om er zeker van te zijn dat je het beste rendement op je spaargeld krijgt.

4.1/516 ratings