Pechhulp Vergelijken

Pechhulp Nederland en Pechhulp Europa Vergelijken

Waarom pechhulp vergelijken? Stel u staat met een kokende motor langs de snelweg op de vluchtstrook, waar denkt u als eerste aan? Waarschijnlijk aan de pechhulp van de ANWB. Dat is in elk geval voor de meeste mensen een logische reflex, aangezien de ANWB de meest bekende pechhulpinstantie is onder Nederlandse automobilisten. Tot nog niet zo lang gelden was de ANWB zelfs vrijwel de enige instantie waar automobilisten met panne op konden vertrouwen. Er kan zonder overdrijven gesteld worden dat de ANWB een monopoliepositie op de Nederlandse markt had, en de gele auto’s waren dan ook bij iedereen bekend.

 ProductDekking WoonplaatsVervangend vervoerTarief per maand (vanaf)
Allianz NederlandNeeJa€3.07
ANWB InstapNeeNee€4.58
Allianz Nederland + WoonplaatsJaJa€4.94
Allianz NL + EUNeeJa€5.85
ANWB StandaardJaJa€6.66
Route Mobiel NederlandJaJa€7.15
Allianz NL + EU + WoonplaatsJaJa€7.31
ANWB CompleetJaJa€10.33
Route Mobiel EuropaJaJa€10.94

Tegenwoordig zijn er echter steeds meer pechhulpinstanties die hun diensten aanbieden aan de Nederlandse automobilist, en dus is pechhulp vergelijken ook steeds interessanter. Wat de beste mogelijkheid is voor de één hoeft dat namelijk niet te zijn voor de ander.

Zoals gezegd is de wegenwacht van de ANWB de bekendste pechhulp in Nederland. Andere opties zijn er tegenwoordig ook. De pechhulpinstantie die na de ANWB wegenwacht waarschijnlijk de bekendste is luistert naar de naam Route Mobiel. Allianz (een verzekeraar) heeft tegenwoordig ook een eigen pechhulp evenals Centraal Beheer. De pechhulp die in Nederland nog vrij onbekend is komt op naam van de Stichting Blij dat ik Rij. Deze stichting heeft verschillende diensten ontwikkeld, waaronder dus pechhulp.

Pechhulp Vergelijken, waar let ik op?

Pechhulp vergelijken - Geld24.nlEen belangrijk punt dat meespeelt bij het kiezen van de juiste aanbieder van pechhulp is natuurlijk de prijs die betaald moet worden. Bij het afsluiten van een contract zegt de (vanaf)prijs echter niet zo veel.

Want wat relevanter is: welke service krijgt u voor het bedrag dat u neertelt? Om te kunnen zien of de prijs en de servicegraad met elkaar in balans zijn is het invullen van onze vergelijkingstool de oplossing. Kiest u ervoor om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten (in de hoop dat pech u bespaard blijft) of voelt u zich comfortabeler met een wat hogere servicegraad?

De meeste aanbieders van pechhulp hebben diverse pakketten in de aanbieding. De één wat duurder, de ander wat goedkoper. Het verschil in prijs per pakket (hoewel aangeboden door dezelfde instantie) heeft meestal te maken met de mate waarin extra opties aanwezig zijn. zaken die ervoor zorgen dat een pakket uitgebreider, en dus duurder, worden zijn onder andere hotelservice bij pech op reis of rechtsbijstand. Ook een vervangende auto als dat nodig is zorgt voor een hogere premie, maar tegelijkertijd voor een stukje extra zekerheid.

Pechhulp Nederland en Pechhulp Europa

Veel consumenten zijn tegenwoordig dermate mobiel dat ze niet alleen met hun auto binnen de Nederlandse landsgrenzen rijden. Ook in het buitenland worden de nodige kilometers gemaakt. Met name in de vakantieperiode worden er veel Nederlanders gesignaleerd in Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

Wie verzekerd wil zijn van pechhulp op vakantie zal zijn pechhulppakket hier op aan moeten passen. Tijdens het pechhulp vergelijken krijgt u een duidelijk overzicht van de kosten die deze buitenlandservice per pechhulpaanbieder met zich meebrengt, en waar de module ‘pechhulp buitenland’ uit bestaat. Op die manier kunt u tijdens het pechhulp vergelijken een goede afweging maken en geeft u nooit te veel geld uit aan de gewenste service. Rijdt u alleen in Nederland dan is de buitenlandservice uiteraard in uw geval niet relevant.

Pechhulp bij autoverzekering

Een relatief nieuwe, maar zeker interessante, vorm van pechhulp moeten we hier ook nog even bespreken. Dat is namelijk de pechhulp die u afsluit in combinatie met een autoverzekering. Er zijn een aantal voordelen te benoemen als u de auto- en pechhulpverzekering met elkaar combineert. Ten eerste komt het natuurlijk de overzichtelijkheid ten goede. U voorkomt namelijk dat u voor deze twee diensten twee verschillende polissen bij verschillende maatschappijen hebt lopen. In de communicatie scheelt dit vaak een slok op een borrel omdat pech en een ongeval vaak gelijktijdig voorkomen en op deze manier ook gelijktijdig kunnen worden opgelost.

Ten tweede biedt een combinatie van autoverzekering en pechhulp u vaak een financieel voordeel. Maatschappijen die deze combinatie aanbieden geven in dit soort gevallen namelijk regelmatig aantrekkelijke kortingen. Zijn er ook nog nadelen? Uiteraard, vaak zijn de dekkingsvoorwaarden van een dergelijke pechhulpverzekering net iets minder veelomvattend dan bij de echte specialisten zoals Route Mobiel en ANWB het geval is. Voorbeelden van verzekeringsmaatschappijen die ook pechhulp aanbieden zijn onder andere Univé en FBTO. Overigens gebeurt het omgekeerde ook: dat wil zeggen, een pechhulpinstantie biedt een autoverzekering aan. voorbeelden hiervan zijn Route Mobiel en ANWB.

Sluit pechhulpverzekering op tijd af

Met onze vergelijkingstool is het tijdens het pechhulp vergelijken eenvoudig een goed overzicht te krijgen van de opties die het best aansluiten bij jouw wensen. Staat het overzicht van de verschillende aanbieders op je scherm dan kun je de pechhulpverzekering direct afsluiten. Wij raden je aan om dit ook te doen. Er is namelijk een bekend fenomeen met betrekking tot pechhulp dat veel automobilisten al het nodige geld heeft gekost, terwijl dat niet nodig was geweest.

Wat er namelijk regelmatig gebeurt is het volgende: een automobilist vergelijkt pechhulpaanbieders (online), maar stelt de definitieve keuze uit en sluit dus nog geen contract af. Dat komt later wel is de gedachte. Plotseling staat hij met pech langs de kant van de weg. De enige optie is het inroepen van pechhulp. Om geholpen te worden moet hij dan (langs de kant van de weg) op stel en sprong lid worden, en daar worden extra kosten voor berekend. Een duur geintje dat voorkomen had kunnen worden door direct na het pechhulp vergelijken een contract af te sluiten.

Pechhulp vergelijken kan u jaarlijks veel geld besparen, doe dus altijd een vergelijking voordat u een contract aangaat.

4.3/54 ratings